Dodaj do ulubionych

Schodzaca skora stop

04.08.18, 21:18
Mlody ma 8 lat i co jakis czas, kilka tyg, podeszwy stop (nie cale na raz, glownie palce i srodek) mu sie luszcza, nie ma to nic wspolnego z bostonka, bylismy u lekarza grzybica to to nie jest, dala emolienty, krem, potem masc i w zasadzie nie ma pomyslu co to moze byc i od czego. To nie jest bolesne, po prostu drazni, szczegolnie suche jeszcze nie odpadniete kawalki skory.
Ktos ma pomysl co to moze byc i jak sobie z tym radzic?
Obserwuj wątek
    • niutaki Re: Schodzaca skora stop 04.08.18, 21:42
      Może jakaś alergia? A u podologa byliście?
    • alpepe Re: Schodzaca skora stop 04.08.18, 22:29
      moja starsza córka tak miewała. Primo, nie lubiła sandałów, secundo, robiły jej się różne dziwne rzeczy na skórze, jak zjadła jakieś słodycze z barwnikami i aromatami.
      • czarna_kita Re: Schodzaca skora stop 04.08.18, 23:00
        Może ma odparzone stopy. Od butów. Mój syn tak ma - latem, bo nie lubi sandałow i najlepiej chodzi tylko w adidasach. Co ja się nastresowalam zanim mi lekarz powiedział że to zwykle odparzenie... A już miałam wizję grzybic i różnych innych chorób...
    • mikams75 Re: Schodzaca skora stop 04.08.18, 22:57
      Ja tak mialam od jednych butow typu espadryle z bawellniana wkladka. Raz zalozylam a skora luszczyla sie kilka dni. Nosilam wtedy rozne buty i i nie moglam poczatkowo odkryc skad problem. Wymienilam wkladki i problem zniknal.
    • truscaveczka Re: Schodzaca skora stop 05.08.18, 07:55
      Moj tak ma w roku szkolnym, jak dużo nosi buty (w domu w skarpetkach). Przy czym nasila mu się, jak się akurat gorzej odżywia - pediatra mówi, że może cynku mu wtedy brakuje, ale nie mam aż tak dokładnych informacji.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka