Dodaj do ulubionych

Zwolnienie z wf

21.09.18, 09:36

Dziecko me ma zwolnienie z ćwiczeń wysilkowych. Dotychczas zanosilam je nauczycielowi ale teraz wszystko składa się do dyrekcji przez sekretariat. W przepisach i statucie jest też informacja ze to dyrektor zwalnia z wf . Chce dać to córce żeby zaniosła ale zwątpiłam czy mam dać po prostu zaswiadczenie czy pisać jakieś podanie i zaświadczenie dołączyć? Ktoś przerabial?
Obserwuj wątek
    • joanna_poz Re: Zwolnienie z wf 21.09.18, 09:50
      u nas sie pobiera z sekretariatu specjalny druk szkolny do wypełnienia przez rodzica i podpięcia zaswiadczenia i sklada w sekretariacie.

bylam zdzwiona procedurą, bo syn mial raptem tygodniowe zwolnienie od lekarza z wf.
      • slonko1335 Re: Zwolnienie z wf 21.09.18, 10:04
        O może teraz tez tak będzie i u moich. Nic to wyślę ja z tym zwolnieniem i najwyżej nie przyjmą. .
    • ga-ti Re: Zwolnienie z wf 21.09.18, 09:50
      Doświadczenia nie mam, ale tak sobie myślę, że dla samego wuefisty wystarczy dać zaświadczenie, on zna dzieci, wie co i jak. Dla dyrekcji podanie + zaświadczenie w załączniku. Bardziej oficjalnie, skoro sami taką oficjalną drogę wprowadzili.
      Też poinformowałabym oddzielnie nauczyciela wf, bo nie wiadomo, jak szybko dotrze do niego oficjalna informacja od dyrekcji.
      • slonko1335 Re: Zwolnienie z wf 21.09.18, 10:01
        Wf jest ten sam co rok temu . Wie o zwolnieniu , przekazał przez wychowawcę ze w tym roku musze nowe donieść i złożyć przez dyrekcję.
        • slonko1335 Re: Zwolnienie z wf 21.09.18, 10:02
          WfistA
    • kouda Re: Zwolnienie z wf 21.09.18, 09:52
      a Ty zadzwon do sekretariatu najprosciej
      • slonko1335 Re: Zwolnienie z wf 21.09.18, 09:59
        Nie odbierają od wczoraj ale dzisiaj obchody 60 lecia szkoły to pewnie cyrk maja
        • joanna_poz Re: Zwolnienie z wf 21.09.18, 10:23
          syna wfista poinformował o tej procedurze, chyba to nawet on dał mu ten papier do wypełnienia - tylko oddac kazał w sekretariacie.
          (zwolnił pierwszego dnia z wf i bez tego, tylko kazał dopilnować papierologii).
      • 45rtg Re: Zwolnienie z wf 21.09.18, 10:19
        kouda napisała:

> a Ty zadzwon do sekretariatu najprosciej

Najprościej to jest wysłać dziecko z zaświadczeniem do sekretariatu, żeby załatwiło sprawę, tylko uprzedzić, że być może każą mu wziąć jakiś formularz i przynieść z podpisem rodziców. Niech się uczy od prostych rzeczy radzenia sobie w urzędach. Albo niech po prostu idzie, zapyta jak i wróci z odpowiedzią, żeby nie latało niepotrzebnie z tym papierem dwa razy.

• joanna1982 Re: Zwolnienie z wf 21.09.18, 11:54
      To wszystko przez RODO. Nam na zebraniu wychowawczyni powiedziała ze wszystkie zwolnienia lekarskie, opinie z poradni i inne medyczne dokumenty tylko do sekretariatu. Nauczyciel danego przedmiotu ktorego dotyczy "papier" musi się zapoznać z dokumentem w sekretariacie i nie wolno mu go wynosić ani kopiować bo dane dotyczące zdrowia to dane wrażliwe.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka