Dodaj do ulubionych

Niemęskie

01.10.18, 00:57
Ponieważ ostatnio przeczytałam milion opinii w rodzaju "fryzura taka i taka jest niekobieca", "ubranie takie i inne jest niekobiece" etc., pytam:

Jakie - fryzury, buty, ubrania, dodatki - są niemęskie?

Wątek dotyczy wyłącznie tego typu przedmiotów, więc wpisy "gruby facet jest niemęski" nie są na temat.
Obserwuj wątek
    • jak_matrioszka Re: Niemęskie 01.10.18, 01:01
      Koronki, falbanki, błyszczace kamyczki czy pyłek sa niemeskie.
      • jak_matrioszka Re: Niemęskie 01.10.18, 01:06
        Kokardki we włosach sa niemeskie, szpilki sa niemeskie. Wystarczy przyjrzeć sie drag queens, to co najchetniej używane w ich strojach, to można uznać za niemeskie, bo przecież o to zabiegaja.
        • taki-sobie-nick Re: Niemęskie 01.10.18, 01:09
          Kokardki we włosach sa niemeskie, szpilki sa niemeskie.

Nie wygłupiaj się. Mnie chodzi o elementy ubrania lub dodatki normalnie używane przez mężczyzn, a nie rzeczy TYPOWO KOBIECE.
          • jak_matrioszka Re: Niemęskie 01.10.18, 01:23
            Ach, to nie zrozumiałam.
            Jak dla mnie, to krzyżówka spodni i legginsów jest niemeska, szczególnie jeśli facet ma lepiej zarysowane mieśnie nóg. Cherlaki z nogami jak parówki to wygladaja w tym jak w spodniach czyli po mesku.
          • milka_milka Re: Niemęskie 01.10.18, 07:09
            Spodnie rurki. Żaden facet nie wygląda w nich dobrze.
            • tanebo2.0 Re: Niemęskie 01.10.18, 07:11
              To czemu w sklepach są tylko takie? sad
              • chatgris01 Re: Niemęskie 01.10.18, 07:19
                Terror mody. Jak byla moda na biodrowki, to tez ciezko bylo znalezc gdzies spodnie z normalna czy wysoka talia.
                Ale da sie znalezc nie-rurki, tylko sie niestety trzeba naszukac.
                • tanebo2.0 Re: Niemęskie 01.10.18, 07:29
                  Pod którym kamieniem mam szukać?
                  • chatgris01 Re: Niemęskie 01.10.18, 07:32
                    W necie najlatwiej. Szukaj w netowych sklepach z mozliwoscia bezplatnych zwrotow.
                  • kropkacom Re: Niemęskie 01.10.18, 07:42
                    To nie prawda, że są tylko rurki. Jak znam życie nie chodzisz w ogóle do sklepów odzieżowych.
                    • tanebo2.0 Re: Niemęskie 01.10.18, 07:45
                      Chodzę i płaczę...
                      • kropkacom Re: Niemęskie 01.10.18, 07:47
                        To dziwne, bo każda sieciówka ma w swojej ofercie spodnie regular. Szeroki model spodni męskich.
                        • arwena_11 Re: Niemęskie 01.10.18, 07:58
                          I najczęściej brakuje rozmiarów w nich lub koloru.
                          • kropkacom Re: Niemęskie 01.10.18, 07:59
                            Nie wiem czy najczęściej ale są. Jak nie regular to straight czyli proste nogawki.
                            • arwena_11 Re: Niemęskie 01.10.18, 08:28
                              Jak mówię - schodziłam z synem swego czasu wszystko co się dało. Od Galerii po Outlety. Jak po całym dniu mieliśmy jedną parę spodni - to byłam szczęśliwa.
                              Bo to jeszcze kolor musi być. Najlepiej ciemny granat lub czarne.

Odkąd mogę zamawiać - na 3-4 pary, które przyjdą - 3 zostają w domu. Spokojnie, bez nerwów. Właściwie syna już tylko tam ubieram.
                              • kropkacom Re: Niemęskie 01.10.18, 08:32
                                Na ja nie miałam takiego problemu i nie dlatego, że syn chciał kupić rurki. Nie chciał.
                  • arwena_11 Re: Niemęskie 01.10.18, 07:56
                    Na Zalando Lounge. Odkąd jest - to tylko tam kupuję spodnie. Mają proste normalne nogawki. Wysoki stan dla mnie i córki ( w sklepach nadal większość to biodrówki )
                    • kropkacom Re: Niemęskie 01.10.18, 07:58
                      Znowu, bez urazy, ale wysoki stan jest obecnie bardzo popularny.
                      • arwena_11 Re: Niemęskie 01.10.18, 08:25
                        Nie wiem - może kwestia fasonu. Z córką schodziłam w sierpniu chyba wszystkie sklepy i znalazłyśmy jedne spodnie. Ona ma 160 cm - więc wszystkie spodnie trzeba skracać. Wtedy nie było na to czasu. Bo dla odmiany ona tylko rurki i wysoki stan, Żadnych szerokich czy dzwonów.
                        Kiedyś jak było Wallis - to mieli kolekcje petite. Teraz tylko w sieci.
                        • kropkacom Re: Niemęskie 01.10.18, 08:30
                          Jest doży wybór obcisłych spodni z wysokim stanem. Problem zapewne jest w sylwetce, która odbiega nie łapie się na konkretny rozmiar, ale to inna bajka.
                          • arwena_11 Re: Niemęskie 01.10.18, 08:33
                            U córki problemem jest wzrost. Zresztą sama też ten problem mam - bo wszystkie spodnie na 170 i więcej. Zawsze musiał mi ojciec nogawki skracać. Teraz to robi też wnuczce.
                            • kropkacom Re: Niemęskie 01.10.18, 08:36
                              No mi tego tłumaczyć nie musisz, bo jestem niska i nie filigranowa. Córka z kolei też jest niska, ale przez swoją figurę nie potrzebuje skracania. Słowo klucz - rozmiar.
                              • arwena_11 Re: Niemęskie 01.10.18, 08:45
                                Ty masz chyba sporo młodszą córkę od mojej ( 16 ). Jak moja była młodsza i nie miała kobiecej figury - kupowanie spodni nie było problemem.
                                • kropkacom Re: Niemęskie 01.10.18, 08:48
                                  Córka ma piętnaście i pół roku. Ma biodra. Fakt, jest drobna.
                                  • arwena_11 Re: Niemęskie 01.10.18, 08:51
                                    Nie wiem dlaczego wydawało mi się, że twoja córka jest dużo młodsza. Ona 2002 czy 2003?
                                    • kropkacom Re: Niemęskie 01.10.18, 08:52
                                      2003, ale z pierwszego kwartału.
                            • jeziorowa Re: Niemęskie 01.10.18, 08:52
                              arwena_11 napisała:

> bo wszystkie
                              > spodnie na 170 i więcej
                              Bądź uprzejma i napisz mi w których sklepach (stacjonarnych) jest to więcej, bo ja przez 30 lat odkryłam tylko dwa sklepy gdzie są długie spodnie, które jednocześnie nie są na bardzo dużą pupę. Mam na myśli długość minimum 36 (ale prawdziwe, a nie tylko z nazwy) na max 38 biodra.
                              • jeziorowa Re: Niemęskie 01.10.18, 08:56
                                Biodra rozmiar 38, czyli wg dżinsowej rozmiarówka 32.
                                • arwena_11 Re: Niemęskie 01.10.18, 09:11
                                  36 na długość to chyba przesadziłaś. Masz ok 195 cm?

Na 32*34 - masz całkiem sporo
                                  www.zalando-lounge.pl/campaigns/ZZLNW8
                                  • bajgla Re: Niemęskie 02.10.18, 16:18
                                    Ja mam 173cm wzrostu i noszę długość 34...
                              • arwena_11 Re: Niemęskie 01.10.18, 09:02
                                Długość 36 to chyba na kogoś ponad 180 cm? Dobrze myślę? To idzie jak w męskich? Syn ma 180 i kupujemy 34.
                                Nie wiem czy aż takie długie - ale w Only jest dużo, tylko nie wiem jak z pasem.
                                Ja dla córki potrzebuję 27 - i właściwie tylko w sieci. Chociaż ostatnio trafiłyśmy w Stradivariusie.

Ale popatrz na Zalando Lounge. Tam jak są kampanie - to wybierasz rozmiar. 36 na długość - bardzo rzadko chyba - ale 34 masz już w wielu fasonach i rozmiarach
                                • arwena_11 Re: Niemęskie 01.10.18, 09:09
                                  Miało być 190
                                • jeziorowa Re: Niemęskie 01.10.18, 09:12
                                  36 to absolutnie minimum (tylko z dwóch firm nie są nad kostkę). Nie mam ponad 180 cm tylko 175 i długie nogi. Znam kilka kobiet z długimi nogami (mają wzrost 170-185 cm) i każda z nich z musu chodzi w sukienkach i spódnicach (albo szyje spodnie u krawcowej). W niektórych sklepach są o długości 36 czy 38, ale aby były dobre musiałabym przytyć minimum 20-25 kg. I tak jesteś w lepszej sytuacji, skrócić bez zaburzenia proporcji fasonu da się 3/4 modeli spodni, wydłużyć nie da się ani jednej sztuki.
                                  • arwena_11 Re: Niemęskie 01.10.18, 09:21
                                    Ale wiesz co - może sprawdź dokładnie - bo aż nie chce mi się wierzyć, żeby damski centymetr aż tak różnił się od męskiego.

Mam syna 190 cm i spodnie, jeansy - kupuję mu na 34.
                                    • jeziorowa Re: Niemęskie 01.10.18, 09:30
                                      Mój mąż ma 187 i nosi dżinsy 38 (tylko 2 pary ma 36) -regularne nogawki opierają się wtedy lekko na bucie. Ludzie mają różne sylwetki - osoby z długimi nogami i/lub rękami mają bardzo duży problem. W każdym sezonie robię rundkę po sieciówkach (Zara, H&M itd) i naprawdę wszystko jest króciutkie (pomimo tego, że metki krzyczą co innego). Jedynie w Camadieu (czy jakoś tak) i Levisie znajduję łącznie 2-3 pary rocznie (bez wybrzydzania dotyczącego koloru, fasonu itd - biorę co jest), spodnie inne niż dżinsy mam tylko od krawcowej (no ok, leginsy ze sklepu, tu mi nie przeszkadza, że kończą się kilka cm nad kostką).
                                      • arwena_11 Re: Niemęskie 01.10.18, 09:35
                                        Jak mówię - zobacz na Zalando. Można trafić. Tylko zastanawia mnie jeszcze te 32 w pasie - czy nie są za duże?
                                        • jeziorowa Re: Niemęskie 01.10.18, 09:49
                                          Biodra a nie pas (nawet nie śmiem marzyć o innych dżinasach niż biodrówki). Oczywiście, firmy różnią się między sobą rozmiarami, ale na tych, które mam (tylko z 2 firm) jest rozmiar 32/36.
                                        • jeziorowa Re: Niemęskie 01.10.18, 09:51
                                          Sprawdzę potem na Zalando. Jest dobra tabela rozmiarów, czyli realna długość spodni (mierzona od kroku a nie od pasa) a nie wymyślony wzrost na który „ma pasować”?
                                  • arwena_11 Re: Niemęskie 01.10.18, 09:26
                                    Zobacz w tej tabeli. Wynika z tego - że musiałabyś mieć ok 188 cm
                                    avanti24.pl/Magazyn/7,150458,23249985,tajemnice-metek-jak-dobrac-rozmiary-spodni.html
                                    • jeziorowa Re: Niemęskie 01.10.18, 09:33
                                      Ale nie wszyscy mają taką samą sylwetkę. Mam przyjaciółkę, która ma krótkie nogi. Jest wyższa ode mnie o 3 cm a nogi ma 11 cm krótsze. Tak bywa. Ona wszystkie spodnie skraca a ja nie mogę kupić odpowiednich rozmiarowo.
                    • tanebo2.0 Re: Niemęskie 01.10.18, 08:38
                      Ja kupuję chinosy u szczygła.
            • black_halo Re: Niemęskie 01.10.18, 08:43
              Rurki i gołe kostki ...
              • tanebo2.0 Re: Niemęskie 01.10.18, 08:49
                Czyżby projektanci mody popełniali samobójstwo?
          • arwena_11 Re: Niemęskie 01.10.18, 07:55
            Te wszystkie za małe marynarki, obcisłe spodnie - takie rurki, torebki.
    • aandzia43 Re: Niemęskie 01.10.18, 01:01
      Małe, przyciasne marynareczki.
      • jematkajakichmalo Re: Niemęskie 01.10.18, 06:57
        I leginsy/jegginsy czy jak tam się to zwie.
    • tt-tka Re: Niemęskie 01.10.18, 01:03
      Zdaniem mojego mezczyzny kazda fryzura inna niz trojkat marinesow jest niemeska smile
      Ja tego przekonania nie podzielam, ale nie wyklocam sie - niech sie strzyze jak chce.
      • minniemouse Re: Niemęskie 01.10.18, 01:09
        Szpilki
      • 45rtg Re: Niemęskie 01.10.18, 15:53
        tt-tka napisała:

> Zdaniem mojego mezczyzny kazda fryzura inna niz trojkat marinesow jest niemeska
        > smile

Niemęskie jest usilne lansowanie się na macho wojownika. Tak robią chłopcy.
    • jola-kotka Re: Niemęskie 01.10.18, 01:11
      Kazdy facet nie lysy lub z dluzszymi wlosami niz 2 mm jest dla mnie zaznaczam dla mnie niemeski, nie lubie tez u facetow wszelkiej masci czapek, dresow poza miejscem ich przeznaczenia ale hitem niemeskosci jest u mnie rozowy kolor na facecie brrrr i wszelkie spodnie inne niz do polowy uda i dlugie, wszelkie te posrednie tragedia, facet i sandaly . To jest to co w moich oczach robi z faceta niemeskiego.
      • minniemouse Re: Niemęskie 01.10.18, 01:38
        zaraz, a co facet ma w lecie nosić jak nie sandały? przecież sa różne...
        • jola-kotka Re: Niemęskie 01.10.18, 10:16
          Nieistotne jaki, kazde sa dla mnie na nie. Co ma nosic wzamian to juz zalezy od stylu jaki preferuje jest wiele innych opcji.
        • 45rtg Re: Niemęskie 01.10.18, 15:53
          minniemouse napisała:

> zaraz, a co facet ma w lecie nosić jak nie sandały? przecież sa różne...

Prawdziwe buty.
          • gryzelda71 Re: Niemęskie 02.10.18, 07:09
            Wklejaj, niech panie zobaczą prawdziwe buty.
    • ykke Re: Niemęskie 01.10.18, 05:49
      Solarium na pierwszym miejscu. Spodnie rurki ---rureczki do kostki, wszelkie ze ściągaczem przyciasne i przykrotkie. Brrr. Teraz jakaś chora moda na to, fuj.
      I cienkie , sportowe kurteczki a la zimowe. Do bioderka i nadgarstkow. O boziu. Totalnie odpychajace i niemeskie.
      • arwena_11 Re: Niemęskie 01.10.18, 08:00
        I eleganckie buty bez skarpetek, do tego spodnie garniturowe - rurki, kończące się nad kostką. Skąd w ludziach takie ślepe podążanie za modą?
    • chatgris01 Re: Niemęskie 01.10.18, 07:05
      Krotkie gacie w roznokolorowe wzory, zwlaszcza kwieciste, brrr. "Kilkadziesiat lat temu normalny facet predzej by popelnil samobojstwo, niz wyszedl w czyms takim na ulice"-cytat z Joanny Ch.
      Obcisle i przykrotkie rureczki, zwlaszcza w slodkich kolorkach.
      Koczki i palemki.
      Kolory bladorozowe albo lila (nawiasem mowiac, meskie koszule w tych kolorach sa dosc popularne na poludniu Europy, aaaaa).
      Obwieszanie sie bizuteria.
    • kouda Re: Niemęskie 01.10.18, 07:12
      niemeskie sa tluste tyleczki iwystajacy brzuszek
      piekna meska sylwetka obroni sie i w rozu i w rurkach
      po prostu i bezie mesko
      no z wyjatkiem koczunia, koczunio jest zawsze cioteczkowy
      • milka_milka Re: Niemęskie 01.10.18, 07:25
        Nie, w rurkach nie obroni się żadna męska sylwetka.
      • dziennik-niecodziennik Re: Niemęskie 01.10.18, 07:28
        A grzecznie prosili w pierwszym poście...
      • chatgris01 Re: Niemęskie 01.10.18, 07:38
        Nawet piekna meska sylwetka nie we wszystkim sie obroni...
        https://www.ma-chemise-homme.com/wp-content/uploads/2012/07/gucci-costume-couleur.png
        • jematkajakichmalo Re: Niemęskie 01.10.18, 07:48
          O tak, te przykrótkie spodnie i brak skarpet... No nie wiem co to za twór.
          Ci na zdjęciu to przynajmniej kolorowo i niby na luzie, ale jak byłam latem w Poznaniu to widziałam gościa w normalnym (ale przykrótkim) garniturze, bez skarpet i w lakierkach... Koleś reprezentował jakąś firmę ubezpieczeniową. Kończyny mi opadły.
      • gryzelda71 Re: Niemęskie 01.10.18, 08:22
        Zgadzam się z tym, zwłaszcza jak czytam dalej wątek.
        Mnie osobiście niemęskie wydają się długie włosy, a już w kucykach, koczkach warkoczykach porażka.
        • black_halo Re: Niemęskie 01.10.18, 08:46
          Nie znasz sie. Długowłosi faceci ubrani na czarno to jest mój ulubiony rodzaj 😁
          • kropkacom Re: Niemęskie 01.10.18, 08:49
            Mój też.
          • gryzelda71 Re: Niemęskie 01.10.18, 09:00
            Znam. Nie to ładne co ładne, ale co się komu podoba.
            A tacy długowłosi na czarno to staje mi przed oczami facet z lichymi piórkami jednak, no co poradzę,że tam mi wyobraźnia taki obraz podsuwa.
            • kropkacom Re: Niemęskie 01.10.18, 09:05
              Mój syn to ma włosy smile Długie, gęste, zdrowe.
              • strasznymruk Re: Niemęskie 01.10.18, 09:14
                kropkacom napisała:
                > Mój syn to ma włosy smile Długie, gęste, zdrowe.

Czyli kobiece big_grin
                • kropkacom Re: Niemęskie 01.10.18, 09:20
                  No dla wielu najpewniej big_grin
                  • kropkacom Re: Niemęskie 01.10.18, 09:21
                    No ale czy lepiej aby miał cienkie i rzadkie?
                    • strasznymruk Re: Niemęskie 01.10.18, 09:30
                      kropkacom napisała:
                      > No ale czy lepiej aby miał cienkie i rzadkie?

Trochę krótsze big_grin
                      https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/4/47/JKruk_20120519_ANDRZEJ_SIKOROWSKI_BUSKO_IMG_9310.jpg/800px-JKruk_20120519_ANDRZEJ_SIKOROWSKI_BUSKO_IMG_9310.jpg
                      • kropkacom Re: Niemęskie 01.10.18, 09:32
                        Ten pan ma krótsze, czy co?
                        • strasznymruk Re: Niemęskie 01.10.18, 09:41
                          kropkacom napisała:
                          > Ten pan ma krótsze, czy co?

Ten pan to artysta.
                          Jak syn zostanie artystą, to też może nosić taką fryzurę big_grin
                          • kropkacom Re: Niemęskie 01.10.18, 09:43
                            Ten pan nigdy zdaje się nie miał gęstych włosów.
              • gryzelda71 Re: Niemęskie 01.10.18, 09:34
                Mój ma tylko zdrowe i gęste. Ale to jego wybór, nie ze ja zaciągam do fryzjera.
              • milka_milka Re: Niemęskie 02.10.18, 07:08
                Długie włosy są zdecydowanie niemęskie. W końcu to zawsze był i będzie kobiecy wabik, nie męski.
                • kropkacom Re: Niemęskie 02.10.18, 07:13
                  A kobiety w krótkich włosach są niekobiece. W spodniach takoż big_grin Ech ludzie...
                  • milka_milka Re: Niemęskie 02.10.18, 07:18
                    Są, owszem. Bardzo rzadko zdarzają się kobiety, którym do twarzy w naprawdę chłopięcych fryzurach.
                    Naprawdę uważasz, ze wszystko musi się wszystkim podobać?
                    • kropkacom Re: Niemęskie 02.10.18, 07:24
                      Nie, nie musi. Może, ale nie musi. Zresztą tu nie chodzi o pasowanie. I nawet przeszłabym nad tym do porządku dziennego co piszą niektórzy gdyby nie to, ze wiele osób na forum ma dzieci. Nie, nie możesz zapuścić włosów bo będziesz wyglądać jak baba. Spodnie rurki? Jesteś ciota? Krótkie włosy? Żaden facet się za tobą nieoględnie.
                      • gryzelda71 Re: Niemęskie 02.10.18, 11:00
                        Dopowiadasz sobie.
                        • kropkacom Re: Niemęskie 02.10.18, 12:34
                          Mam nadzieję.
                • arwena_11 Re: Niemęskie 02.10.18, 07:49
                  Z tymi długimi włosami to się nie zgodzę. Są męskie - ale nie u każdego.

Kirk Hammett w młodości wyglądał świetnie w długich włosach, bardzo męsko. John Bon Jovi też. A Michał Szpak w ogóle nie jest męski dla mnie.
                • chatgris01 Re: Niemęskie 02.10.18, 08:01
                  milka_milka napisała:

> Długie włosy są zdecydowanie niemęskie. W końcu to zawsze był i będzie kobiecy
                  > wabik, nie męski.
                  >
                  Zawsze? Od sredniowiecza do XIX wieku mezczyzni nosili dlugie wlosy (nieraz bardzo dlugie, np. w baroku), dopiero za Napoleona, jak weszla moda na styl rzymski, ponownie zaczeli sie strzyc na krotko (i to tylko czesc z nich), jeszcze do lat 60 XIX wieku, na fali romantyzmu, popularne byly dlugie loki, zwlaszcza u mlodziencow.
                  • tanebo2.0 Re: Niemęskie 02.10.18, 08:09
                    Głównie dlatego że nie było nożyczek. Wiem, wiem, wynaleziono je w Egipcie. Co nie oznacza że były powszechne.
                    • chatgris01 Re: Niemęskie 02.10.18, 08:19
                      Nozyczki dotarly do Europy juz w I-II wieku naszej ery wink
                      Ale mieli tez nozyce do strzyzenia owiec
                      https://bernard.ber.free.fr/images/Bas-relief%20-%20v%201185%20-%20datation%20.jpg
          • lauren6 Re: Niemęskie 01.10.18, 09:21
            > Długowłosi faceci ubrani na czarno to jest mój ulubiony rodzaj 😁

Dopóki pan nie skończy 30 lat. Potem zamiast fajnie robi się żałośnie.
            • black_halo Re: Niemęskie 01.10.18, 11:06
              Znam conajmniej dwóch facetów po 30tce, którzy wyglądają tak, że cała pewnością bym ich z łóżka nie wyrzuciła. No i mój mąż, ma pióra do pasa.
              • lauren6 Re: Niemęskie 01.10.18, 11:17
                > No i mój mąż, ma pióra do pasa.

Rozpusta. Ile szamponu musi zużywać suspicious

Może są wyjątki, ale większość długowłosych panów pod 40-setkę zaczyna wyglądać jak Mateusz Kijowski.

Miałam takiego exa, który w młodości był bardzo przystojny. W zasadzie byłam z nim tylko ze względu na wygląd, bo w głowie miał pusto (Korwin i te klimaty). Teraz ma prawie 40 lat i nadal ma długie włosy, które się przerzedziły i miejscami posiwiały. Wygląda strasznie. Do wyra zdecydowanie bym nie wpuściła.
                • black_halo Re: Niemęskie 01.10.18, 14:45
                  No są tacy, którym w wieku 30+ się nie przerzedzają. Mój taki jest akurat. jakby nie był to bym zasugerowała strzyżenie.

W kwestii szamponu jest u nas po równo, ja też mam włosy do pasa.
                • black_halo Re: Niemęskie 01.10.18, 23:22
                  Ooo, ten pan ma 48 lat:
                  https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/6/68/Immolation%2C_Ross_Dolan.jpg
        • minniemouse Re: Niemęskie 01.10.18, 09:54
          gryzelda71 napisała:
          > Mnie osobiście niemęskie wydają się długie włosy, a już w kucykach, koczkach warkoczykach porażka.

tjetam. założę sie ze gdyby o ten stanął naprzeciw ciebie (nawet w warkoczykach) to Kaczmarski czy Kaczmarek by zemdlał śpiewając o szeeeeerokim rozwaaaaarciu wink

Minnie
          • gryzelda71 Re: Niemęskie 01.10.18, 10:13
            Nie wiem o co się zakładałaś, ale przegrałaś. Nie podobają mi się faceci z długimi włosami.
            • black_halo Re: Niemęskie 01.10.18, 23:25
              gryzelda71 napisała:

> Nie wiem o co się zakładałaś, ale przegrałaś. Nie podobają mi się faceci z dług
              > imi włosami.

Albo ten

Chociaz nie, tego to ja bym i bez dlugich wlosow z lozka nie wyrzucila ;D
              • minniemouse Re: Niemęskie 02.10.18, 10:55
                o wow tez go lubie mruuu
              • gryzelda71 Re: Niemęskie 02.10.18, 11:02
                Nie, wole krótkie fryzury u facetów. Pozwoliciewink
              • arwena_11 Re: Niemęskie 02.10.18, 11:28
                Palcem bym nie tknęła z tą brodą
    • kropkacom Re: Niemęskie 01.10.18, 07:23
      Dla mnie? Nie ma takich. Zresztą ematki chyba deliberowały na temat tego co oznacza być kobieca i wyszło, że wszystkie kobiety są kobiece. Wszystko co na mężczyźnie jest więc męskie. Osobiście lubię facetów w rurkach, koczkach i różach.
      • tanebo2.0 Re: Niemęskie 01.10.18, 07:28
        Męski makijaż także? Tylko nie pisz że Casanowa się malował. Szpadę miał i konia także...
        • kropkacom Re: Niemęskie 01.10.18, 07:36
          Czemu nie? Nawet napisałeś: męski makijaż.
          • wieczorny-motyl Re: Niemęskie 01.10.18, 20:50
            kropkacom napisała:

> Czemu nie? Nawet napisałeś: męski makijaż.
            www.buzzfeed.com/gretaalvarez/male-makeup-youtube-stars
            No wiadomo, że tanebo na widok takich panów ma kisiel wiadomo gdzie. (Ta ironia to specjalnie)
            • tanebo2.0 Re: Niemęskie 01.10.18, 21:19
              wieczorny-motyl napisała:

> No wiadomo, że tanebo na widok takich panów ma kisiel wiadomo gdzie. (Ta ironia
              > to specjalnie)
              Na koszuli jak zjadłem wcześniej i zwymiotowałem?
              • wieczorny-motyl Re: Niemęskie 01.10.18, 21:45
                Przecież pisałeś ze taki makijaż u mężczyzn tez jest meski.
                • tanebo2.0 Re: Niemęskie 01.10.18, 21:50
                  Ja?
                  • wieczorny-motyl Re: Niemęskie 01.10.18, 22:45
                    Użyłeś sformułowania "męski makijaz". Nie, nie chodzi np o charakteryzację (czyli przypudrowanie nosa/czola) kogo występującego w tv, tylko o gwiazdy youtube typy Jeffrey Star
    • kochamruskieileniwe Re: Niemęskie 01.10.18, 07:30
      Uczciwie powiem, że obecne garnitury tzw linii slim (?)
      Niby rozmiar ok, ale sprawiają wrażenie jakby z młodszego i mniejszego brata ściągnięte. I tych przykrótkawych i bardzo wąskich spodniach buty sprawiają wrażenie kajaków. Dwuosobowych, co najmniej .
      Zwłaszcza jak figura nie ta - np "kobieca" z szerokimi biodrami.
      Właściwie nie wiem, czy to niemęskie. Dla mnie to taka groteska.
      Zaznaczam - to moja osobista opinia smile
      • tanebo2.0 Re: Niemęskie 01.10.18, 07:34
        Pytałem o to sprzedawcy w sklepie Bytom. Odpowiedział że powód jest prosty - garnitur kupują głównie matki na maturę syna. A że młodzi teraz jak słomki...
    • triss_merigold6 Re: Niemęskie 01.10.18, 07:40
      Ubranka jak z młodszego braciszka, kuse, wąskie, przykrotkie. Żadna sylwetka się w tym nie obroni.
      Szerokie biodra i wąskie ramionka są niemęskie, tak samo pączusiowate sylwetki.
    • milva24 Re: Niemęskie 01.10.18, 07:48
      Wszystko co noszą kobiety jest kobiece ergo wszystko co noszą mężczyźni jest męskie.
      • chatgris01 Re: Niemęskie 01.10.18, 07:57
        Wg tej definicji drags queens sa męskie. Naprawde?
        • triss_merigold6 Re: Niemęskie 01.10.18, 08:02
          Nie, to rozwinięcie teorii paru forumek, które histerycznie upierały się, że wszystko co kobieta robi, każdy element stroju i wyglądu jest z definicji kobiecy, ponieważ jest użytkowany przez kobietę.
          • chatgris01 Re: Niemęskie 01.10.18, 08:06
            A, ok, juz rozumiem big_grin
    • strasznymruk Re: Niemęskie 01.10.18, 08:01
      taki-sobie-nick napisała:
      > Jakie - fryzury, buty, ubrania, dodatki - są niemęskie?

Na pewno krótkie spodenki.
      Nie dotyczy plaży i uczestnictwa w zawodach sportowych.
    • kropkacom Re: Niemęskie 01.10.18, 08:17
      Naprawdę jesteś tak ograniczona językowo aby pisać ciota? Syn kupił bez problemu spodnie regular w polskiej sieciówce.
      • sumire Re: Niemęskie 01.10.18, 08:20
        Czego się spodziewałaś?...
        • kropkacom Re: Niemęskie 01.10.18, 08:22
          No nie tego widać.
      • arwena_11 Re: Niemęskie 01.10.18, 08:21
        Mój nie kupi - rozmiaru 29/30 na 34 - nie dostanę w żadnym stacjonarnym - bywają krótsze, lub szersze. To podobno mało opłacalny rozmiar.
        • kropkacom Re: Niemęskie 01.10.18, 08:23
          No więc problem jest w rozmiarze. Co się z tobą dzieje arwena?
        • bei Re: Niemęskie 01.10.18, 23:48
          Arwena, mój najmłodszy nosi taki sam rozmiar 😊
    • jolie Re: Niemęskie 01.10.18, 11:23
      Długie, gęste włosy. Najgorzej, gdy są kręcone - coś strasznego. I jeszcze malutkie dłonie i stopy.
    • woman_in_love kobieta to gorszy odpad z żebra Adama, dlatego 01.10.18, 16:10
      zaprawdę godne to i sprawiedliwe by nosiła spodnie: pokazuje wtedy, że jest mądra i że aspiruje do kręgu lepszych od siebie.

Analogicznie facet z/w czymkolwiek kobiecym, to dno dna, pośmiewisko i choroba psychiczna. Bo zaprawdę powiadam wam, nie jest normalne, żeby ktoś chciał być popychadłem i członkiem pośledniejszej części społeczeństwa. Amen.
      • wieczorny-motyl Re: kobieta to gorszy odpad z żebra Adama, dlateg 01.10.18, 20:55
        woman_in_love napisała:

> zaprawdę godne to i sprawiedliwe by nosiła spodnie: pokazuje wtedy, że jest mąd
        > ra i że aspiruje do kręgu lepszych od siebie.
        >
        > Analogicznie facet z/w czymkolwiek kobiecym, to dno dna, pośmiewisko i choroba
        > psychiczna. Bo zaprawdę powiadam wam, nie jest normalne, żeby ktoś chciał być p
        > opychadłem i członkiem pośledniejszej części społeczeństwa. Amen.
        A ić sio trollu
        wroclaw.wyborcza.pl/wroclaw/1,35771,17015583,Wykladowca_chodzi_w_kieckach_z_powodu_ideologii__I.html
        • woman_in_love Re: kobieta to gorszy odpad z żebra Adama, dlateg 01.10.18, 21:48
          Ić też sio.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka