kubek290713 06.11.18, 11:42 Czy mroziłyście łazanki? Chyba za dużo mi się zrobiło i tak zastanawiam się co zrobić z nadwyżką. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bialeem Re: mrożenie gotowych potraw 06.11.18, 11:46 Można kupić mrożone łazanki więc zakładam, że i zamrozić można. Mam lepszy pomysł - wyślij mi Zjem każdą ilość łazanek. Odpowiedz Link Zgłoś
kubek290713 Re: mrożenie gotowych potraw 06.11.18, 11:50 nie mogę wysłać ale zapraszam do mnie Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Re: mrożenie gotowych potraw 06.11.18, 12:50 sjp.pwn.pl/poradnia/haslo/mnie-czy-mi-tobie-czy-ci;5375.html Mnie obowiązkowe tylko na początku zdania. Odpowiedz Link Zgłoś
manon.lescaut4 Re: mrożenie gotowych potraw 07.11.18, 13:21 Nowy nick takiego sobie nicka? Odpowiedz Link Zgłoś
kouda Re: mrożenie gotowych potraw 06.11.18, 12:03 myslę, ze paskudztwo mrozony makaron jest wstętny Odpowiedz Link Zgłoś
klamkas Re: mrożenie gotowych potraw 06.11.18, 12:09 Jeśli nie wymieszałaś jeszcze z makaronem, to możesz zamrozić warzywa/mięso (czy co tam dałaś). Chociaż jestem wielką zwolenniczką mrożenia, to makaron z odzysku jest dla mnie niejadalny. Odpowiedz Link Zgłoś
frey.a86 Re: mrożenie gotowych potraw 06.11.18, 12:42 Nie rób tego. Ja raz zamroziłam nadwyżkę i łazanki poszły niestety do kosza, były niejadalne. Makaron po rozmrożeniu zrobił się taki obrzydliwie rozpaćkany. Może to można zawekować w słoiku? Odpowiedz Link Zgłoś
nowaczek1 Re: mrożenie gotowych potraw 07.11.18, 13:18 Można zawekować. Zawsze robię większą porcję, bo jak się babrać, to wszystko jedno czy mało czy dużo. Potem w słoiki, na 30 minut do piekarnika do pasteryzacji. A potem do spiżarni, stoi 2-3 miesiące, sprawdzone. Jak dłużej, to może się zacząć psuć. To samo robię z bigosem czy barszczem czerwonym - w słoiki i zapasteryzowane. Mam w ten sposób w spiżarni zawsze coś na szybki obiad, gdy nie ma czasu na ugotowanie. Odpowiedz Link Zgłoś