Dodaj do ulubionych

Krem pod oczy na dzień

14.11.18, 18:00
Zachęcona niedawnym wątkiem kupiłam sobie wychwalany tu krem Shiseido pod oczy i rzeczywiście jest bdb. Niestety jest jednak dość treściwy, przez co mogę go używać tylko na noc.

Polećcie coś plis na dzień, żeby dobrze nawilżał, ale się nie świecił ani nie wałkował. Teraz używam Clinique all about eyes rich, ale niestety już nie wystarcza - potrzebuję czegoś mocniejszego.

Dowolna półka cenowa, może oprócz La praire, La mer itp.
Obserwuj wątek
    • princesswhitewolf Re: Krem pod oczy na dzień 14.11.18, 18:02
      A o jaki efekt chodzi? Ja używam rano kwasu hialuronowego albo wyciagu nawilżającego z alg, a pod oczy serum z kofeina. Na to olejek Maruli albo różany na suche partie twarzy, a na olejne Niacinamide
      • princesswhitewolf Re: Krem pod oczy na dzień 14.11.18, 18:03
        Nie olejne tylko tłuste miało byc
      • frey.a86 Re: Krem pod oczy na dzień 14.11.18, 18:07
        Co to za serum z kofeiną i co robi? Cienie rozjaśni, czy to raczej na obrzęki?
        • princesswhitewolf Re: Krem pod oczy na dzień 14.11.18, 18:25
          U mnie budzi skórę rano i pobudzi krazenie. The Ordinary firmy

Do rozjaśniania to tam w tej serii jest świetny Azelaic Acid
          • frey.a86 Re: Krem pod oczy na dzień 14.11.18, 22:15
            Dzięki, poczytam o tym drugim. smile
            • hungaria Re: Krem pod oczy na dzień 14.11.18, 22:36
              Wtrące jeszcze swoje 3 grosze - imo ten roztwór z kofeiną jest lepszy do grubej skóry bez skłonności do przesuszania. Mnie zrobił pod oczami jesień średniowiecza, wyglądałam, jakbym miała 90 lat.

Princess, a ten hialu i algi to skąd? Próbowałam teraz używać olejku z opuncji, ale strasznie mnie zapchał, więc ciągle szukam świętego graala.
              • same-old_mona Re: Krem pod oczy na dzień 15.11.18, 07:30
                Nie strasz, bo właśnie do mnie jedzie toto z kofeiną. ..
                • same-old_mona Re: Krem pod oczy na dzień 03.12.18, 08:42
                  To z kofeiną u mnie się sprawdza póki co. I jeszcze zamówiłam serum na zmarchy mimiczne z The Ordinary I muszę powiedzieć, że działa super! Już po 2-3 dniach widać różnicę.
                  • hungaria Re: Krem pod oczy na dzień 03.12.18, 09:07
                    Które to???
                    Ja właśnie odebrałam zamówienie z nową dawką kwasów glikolowych, wzięłam jeszcze marine hyaluronics i granactive retinoid. Wczoraj znalazłam też w szafce The Buffet, zupełnie zapomniałam, że go kupiłam uncertain Dziś wypróbuję.
                    • same-old_mona Re: Krem pod oczy na dzień 03.12.18, 09:11
                      To:
                      cosibella.pl/product-pol-771-The-Ordinary-Argireline-Solution-10-Serum-z-10-Kompleksem-Argireline-Peptide.html
              • mysiulek08 Re: Krem pod oczy na dzień 15.11.18, 09:08
                Swiety graal to Astalift Jelly Aquarysta, moze byc uzywana solo, moze w serii z reszta czerwonej linii Astalift. Pod oczy rowniez.
    • 35wcieniu Re: Krem pod oczy na dzień 14.11.18, 18:03
      Ematka jest dla mnie skarbnica wiedzy o kosmetykach, do tej pory myslalam ze krem pod oczy jest na noc big_grin
      • pitupitt Re: Krem pod oczy na dzień 03.12.18, 15:03
        to źle myślałaś😂😂😂😂😂😂😂😂
    • blokersowa Re: Krem pod oczy na dzień 02.12.18, 17:11
      Mozesz sprobowac tego:
      iwos.pl/kremy-pod-oczy/4914-krem-pod-oczy-odzywczy-z-kocanka-wloska-15ml-fitomed.html?gclid=Cj0KCQiAoo7gBRDuARIsANeJKUYWtLihPOqUWYdZR3NSMTdKQFQrl_m_bZ_sAiIypIaGGREdI_-VXkEaAtLIEALw_wcB

Uzywam i całkiem fajny, nawilza, nie podraznia, jest lekki. Shiseido bylo wczesniej smile Cliniqua nie probowalam. Jestem po 40stce i ten fitomed jest calkiem OK.
    • mala_czajka Re: Krem pod oczy na dzień 02.12.18, 17:25
      Na sąsiednim forum o urodzie tamtejsza specjalistka, issey_miyake, polecała Cetaphil. To krem przeznaczony przede wszystkim dla alergików (brak barwników, aromatów). Issey, będąca kosmetologiem, twierdziła, że nawilża lepiej niż kremy przeznaczone typowo pod oczy. Kwestię zmarszczek radziła załatwiać retinoidami.
      • hungaria Re: Krem pod oczy na dzień 03.12.18, 21:26
        Dziękuję, poszukam tego tematu smile
        Cetaphilu próbowałam na całą twarz w ubiegłym sezonie grzewczym, ale sprawdził się tak średnio... Z tym że ich jest kilka wersji, być może wybrałam jakąś mniej korzystną, jeszcze to sprawdzę.
    • pade Re: Krem pod oczy na dzień 03.12.18, 21:14
      Ja sobie ostatnio kupiłam wychwalane w necie Liposomowe serum Mokosh i krem Skin Perfusion z Filorgi (petarda).
      Oglądam kanał Magdaleny Lach i dzięki niej jestem uboższa o parę złotóweksmile
      • hungaria Re: Krem pod oczy na dzień 03.12.18, 21:24
        A Ciebie jako fankę Filorgi chciałam spytać o Optimeyes - próbowałaś? Wkur&*@^ą mnie kremy w słoiczkach i szukam czegoś dobrego, ale w opakowaniu z pompką. No i tak myślałam, że może ta Filorga... Na razie nie udało mi się zdobyć próbki.
        Nie rozumiem, dlaczego wszystko jest w słojach, wyjątkowo to nieporęczne i niehigieniczne.
        • pade Re: Krem pod oczy na dzień 03.12.18, 22:21
          Miałam trzy opakowania Optim eyes. Do 42 roku życia wystarczał mi bez problemu. Bardzo, bardzo dobry nawilżacz.
          Teraz potrzebuję czegoś mocniejszego, dwa lata niedospania zrobiły swoje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka