21mada 27.11.18, 22:25 zimą? Ja tylko herbatę, co mi się już trochę znudziło. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anika772 Re: Co pijecie 27.11.18, 22:29 Kawę, herbaty rozmaite, wodę na treningach, mleko, kakao, smoothie. Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Co pijecie 27.11.18, 22:33 Ja to ogólnie pije głownie wodę. Z rzeczy "innych" kawę. Tak naprawde herbata to mi smakuje z cytryną i imbirem zimą. Ale najwiekszą przyjemnosc daje mi czarna, kawa bez cukru Odpowiedz Link Zgłoś
kosmos_pierzasty Re: Co pijecie 28.11.18, 08:08 Herbat jest tyle... Czasem grzańce. Odpowiedz Link Zgłoś
1matka-polka Re: Co pijecie 28.11.18, 08:34 Wodę, kawę, herbatę, piwo rzemieślnicze, wino, w takiej kolejności. Odpowiedz Link Zgłoś
same-old_mona Re: Co pijecie 28.11.18, 08:37 Odkąd dzięki forum odkryłam herbatę oolong milky, piję najchętniej ją:p ale lubie też różne dziwadła typu herbata o smaku jabłka z cynamonem albo karmelizowanej gruszki. Rano dwie małe kawy z mlekiem i dużo wody w ciągu dnia. Odpowiedz Link Zgłoś
miniofilka Re: Co pijecie 28.11.18, 08:55 Kompoty, soki, grzaniec, i inne alkohole Odpowiedz Link Zgłoś
nenia1 Re: Co pijecie 28.11.18, 09:00 Kawę zbożową, kakao, coatinę z mlekiem, wodę z miodem i cytrynę, wodę z imbirem i kurkumą, herbaty owocowe, soki, wodę z kiszonych ogórków. Odpowiedz Link Zgłoś
manon.lescaut4 Re: Co pijecie 28.11.18, 12:08 Woda z imbirem i kurkuma, brawo, moja krew! Ja tez wierze w prozdrowotne właściwości tego napoju, ale może powinnaś zamienić wodę na mleko? Podobno lepiej się kurkuma wchłania wtedy, i dodaj czarnego pieprzu. Odpowiedz Link Zgłoś
bialeem Re: Co pijecie 28.11.18, 22:59 Całkiem przyjemny, ostry napój, ale kurkuma już nic. Odpowiedz Link Zgłoś
panna_lila Re: Co pijecie 29.11.18, 08:18 Napój z kurkumą i pieprzem cayenne plus imbir cytryna jest bardzo dobry przy kaszlu Odpowiedz Link Zgłoś
manon.lescaut4 Re: Co pijecie 29.11.18, 08:26 Kurkuma ma (i to chyba już potwierdzone naukowo, o Jezu niech tylko nie przychodzi ten Zięby!!) działanie przeciwzapalne. Odpowiedz Link Zgłoś
nenia1 Re: Co pijecie 29.11.18, 11:35 Ok, dziękuję za podpowiedź z pieprzem, lubię bardzo pieprz, więc brzmi dla mnie zachęcająco, z mlekiem już kiedyś próbowałam, ale może faktycznie na zimę zamienię wodę na mleko Odpowiedz Link Zgłoś
bialeem Re: Co pijecie 28.11.18, 09:01 Napój imbirowy. Pocięty świeży imbir, plastry pomarańczy i cytryny, miód - zalać wrzątkiem. Herbata. Dużo herbaty Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Re: Co pijecie 28.11.18, 23:04 bialeem napisał: > Napój imbirowy. Pocięty świeży imbir, plastry pomarańczy i cytryny, miód - zala > ć wrzątkiem. miodu i cytryny nie zalewamy wrzątkiem...tracą swoje własciwości Odpowiedz Link Zgłoś
21mada Re: Co pijecie 28.11.18, 23:34 Miód już przy 30 st traci, więc to całe lecznicze działanie herbatki z miodem i cytryną... 😉 Odpowiedz Link Zgłoś
bialeem Re: Co pijecie 28.11.18, 23:53 Nie szkodzi. Ja nie jestem bio eko oszołko. Miód ma lepszy smak niż cukier. Zresztą można (jak komuś zależy) zalać imbir i póżniej dodać miód, pomarańcze i cytrynę, ale wtedy maceracja zachodzi wolniej i nie uwalniają się olejki eteryczne ze skórki nie mówiąc o sokach. Można też miód dodać na końcu ale w letniej już się średnio rozpuszcza... Ja po prostu lubię rozgrzewający, aromatyczny, pikantno-słodko-kwaskowaty, pachnący napój Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Re: Co pijecie 01.12.18, 17:33 no dlatego ja też mam dylemat bo herbatkę uwielbiam gorącą a jak ten miód tam mam dodac to serce mnie boli.. Odpowiedz Link Zgłoś
stwory_z_mchu Re: Co pijecie 28.11.18, 10:38 rooibos - uwielbiam! herbaty ziołowe lub zielone soki jabłkowe tłoczone z dodatkami (czarna porzeczka, banan, rabarbar) z kranikiem woda kawa sporadycznie herbata earl grey z cytryną Odpowiedz Link Zgłoś
lucadimontezemolo Re: Co pijecie 28.11.18, 10:58 To samo co latem. Kawa, herbata (zielona,czerwona, zioła) i woda.Od czasu do czasu sok marchewkowy. Odpowiedz Link Zgłoś
frey.a86 Re: Co pijecie 28.11.18, 11:02 Kawę, zieloną herbatę, szałwię. Poza tym tylko wodę i czerwone wino. Nie pijam słodkich napojów ani soków. Odpowiedz Link Zgłoś
niu13 Re: Co pijecie 28.11.18, 11:09 Dobra czarna herbata nigdy się nie nudzi. Dla urozmaicenia polecam chai masala herbatę z mlekiem i cukrem. Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Re: Co pijecie 28.11.18, 11:14 kawa, herbata, napoje, wino, piwo czasami...co dziwne bo latem w ogóle nie miałam na nie ochoty... wodę czasami. Odpowiedz Link Zgłoś
joanna_poz Re: Co pijecie 28.11.18, 11:51 rano do śniadania kawę. w pracy - głównie woda, czasem soki. w domu - woda, wino. herbata moze dla mnie nie istniec. Odpowiedz Link Zgłoś
muchy_w_nosie Re: Co pijecie 28.11.18, 12:02 Herbaty, ziołowe najczęściej i kawę. Jak jestem mocno zziębnięta to kawe słodzę, a do herbaty dodaje cytryne i cukier/miód czy syropy naturalne. Odpowiedz Link Zgłoś
ola10000 Re: Co pijecie 28.11.18, 22:42 O tej porze roku piję hektolitry różnych herbat. Najbardziej lubię te wersje zimowe, z goździkami, cynamonem, kardamonem, anyżem i cytrusami. Delikatnie dosładzam miodem lub sokiem malinowym. Na zimowe wieczory idealna👌 A w pracy mam Herbatkę Zimową malwa tea. Smakuje obłędnie i pachnie w całym biurze☕☕☕ Odpowiedz Link Zgłoś
same-old_mona Re: Co pijecie 29.11.18, 08:31 O jaa, uwielbiałam tą zimową. .. ciekawe czy gdzieś znajdę w necie z wysyłką za granicę :p Odpowiedz Link Zgłoś
ola10000 Re: Co pijecie 29.11.18, 16:10 www.naturalneherbatki.pl To jest strona sklepu Malwy. Tam znajdziesz wszystkie potrzebne informacje. Polecam susze owocowe - są przepyszne. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: Co pijecie 28.11.18, 23:11 Rano kawę. Teraz gorącą wodę. Odkryłam ją niedawno, przypadkiem. Bardzo mi służy. Czasem herbatę z cytryną i cukrem, taką jaką piłam jako dziecko. Odstresowuje mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
aerra Re: Co pijecie 28.11.18, 23:15 Dokładnie to samo piję co i latem - wodę solo i wodę z cytryną. Od czasu do czasu koktajl (na kefirze, z owocami), od czasu do czasu kakao (bardzo czekoladowe, ale ledwo letnie). Odpowiedz Link Zgłoś
3-mamuska Re: Co pijecie 29.11.18, 00:23 Kawę ,herbatę z sokiem z malin i cytryną. Różne gruszkowa z kota lubię bardzo taka brzoskwiniowa z pomarańcza czy jakiś tak. Ciężko ja kupić. Rożnego rodzaju. Wodę/wode z cytryna. Wypijam dużo zimna po 8-10 kubków ciepłego napoju. Często samej kawy 6. Odpowiedz Link Zgłoś
joanna_poz Re: Co pijecie 29.11.18, 12:15 gruszkowa z kota - no nic dziwnego że cięzko kupic.. Odpowiedz Link Zgłoś