Dodaj do ulubionych

Stary jestem

30.11.18, 22:36
Ostatnio los w pracy mnie pokarał zetknięciem z młodymi pracownikami. Około dwudziestoletnimi. Przeraża mnie ich język. Czy to normalne że zwracają się do siebie w stylu:"ty debilu:"?
Obserwuj wątek
    • thea19 Re: Stary jestem 30.11.18, 22:40
      stara to jest doopa bo zebow nie ma. ktory jestes rocznik?
      • tanebo2.0 Re: Stary jestem 30.11.18, 22:44
        75
        • stephanie.plum Re: Stary jestem 30.11.18, 22:50
          shut the front door!!!

jestem ten sam rocznik. co do tych debili, to nie wiem, męża zapytam, pracuje w teamie z 26-latkami i chwali to sobie...
        • thea19 Re: Stary jestem 30.11.18, 23:01
          no coz, roznica pokolen. moja siostra ma w druga strone - ona jest najmlodsza w firmie i nie ma nikogo w zblizonym wieku a w dodatku pracuja tam w wiekszosci panowie. Twierdzi, ze jej to nie przeszkadza, nawet bywa zabawnie.
        • princesswhitewolf Re: Stary jestem 30.11.18, 23:18
          >75

smarkacz jeszcze w pieluchy robiles jak ja uczylam sie na rowerku jezdzic
    • tanebo2.0 Re: Stary jestem 30.11.18, 22:55
      Najlepsze że ten który nazwał tak drugiego sam oburzał się na ripostę. Tak jakby zatracili zdolność komunikacji. Czyżby wpływ internetu?
    • chatgris01 Re: Stary jestem 30.11.18, 22:57
      Bez zwiazku z Toba, ale tytul watku mi sie skojarzyl z wierszykiem:

Stary jesteś, śmierć cię czeka.
      Garbarz po twą skórę pośle.
      Już niedługo twego życia.
      Mój ty stary, biedny ośle.
      • mamablue Re: Stary jestem 30.11.18, 23:13
        Lilka wink
      • asfiksja Re: Stary jestem 30.11.18, 23:24
        Mnie też. Opiumsmile
    • aj.riszka Re: Stary jestem 30.11.18, 23:19
      Nie wiem czy to normalne, moze w ich pokoleniu to jest norma, cos na ksztalt : 'mylisz sie!'
      Ja staro poczulam sie jakis rok temu: podczas pobytu nad naszym morzem, w pewnej chwili zorientowalam sie, ze tam sama mlodziez dookola...no w tym sklepiko-butikach "dzieci" pracowaly !! Normalnie wszedzie dzieci sad
      No i smutno mi do dzis.
    • agonyaunt Re: Stary jestem 30.11.18, 23:23
      Nie. Patologia Ci się trafiła.
      No, chyba że to nie zwrot tylko diagnoza, wtedy normalnesmile
    • same-old_mona Re: Stary jestem 30.11.18, 23:24
      Chłop mój dostał grupkę takich do przeszkolenia I mówi że to normalne. Przy tym myślami są albo przy laskach albo skrętach, co w szkoleniu nie pomaga.
    • bei Re: Stary jestem 30.11.18, 23:29
      Nie jesteś stary, i z dziwnymi ludźmi pracujesz😊
    • beneficia Re: Stary jestem 30.11.18, 23:59
      Nie wiem jak 20+, ale nastolatki tak sie do siebie zwracają. To jest rodzaj powiedzenia " to nie tak, mylisz się" używany w bliższych znajomościach.
      Język się wulgaryzuje. Teraz słowo "zajebisty" nie jest przekleństwem.
      • stephanie.plum Re: Stary jestem 01.12.18, 00:08
        "zajebisty"?
        dwadzieścia lat temu uczyłam obcokrajowców polskiego.

popisowy numer, poza programem i wśród chętnych dorosłych, polegał na tym, iż tłumaczyłam, że niemal każdą opinię da się wyrazić za pomocą dwóch przymiotników: zajebisty oraz chu jowy.

ci dzisiejsi dwudziestolatkowie wydawali wtedy pierwszy krzyk na łez padole.
    • mary_lu Re: Stary jestem 01.12.18, 00:49
      Mam takie ledwie co dorosłe koleżanki w sporej liczbie i wszystkie mówią o sobie, że są sukami. Całe fejsbuki w tekstach na kolorowym tle o tym, tiszerty, kubki i torebusie o sukach... Lubię im na to odpowiadać, że to tylko taka poza, że słodkie z nich dziewczątka o gołębich serduszkach, to się obrażają. Jak mają okazję zobaczyć, jak traktuję kogoś ubiegłowieczną złośliwością, to też mnie komplementują, źe niezła ze mnie suka.

A, jeszcze "mówią biegłą ironią", mają "zjeb.ną" psychikę, rodzinę, charakter i nienawidzą dzieci. Facetów też nienawidzą, a tynk na twarzy, dekolt do pasa i pracowicie na siłce "pompowany" tyłek to mają "dla siebie". Te dzisiejsze dzieci mają piekło, a zawsze sądziłam, że już nasze roczniki miały trudno.
      • agonyaunt Re: Stary jestem 01.12.18, 01:01
        Podziwiam cierpliwość, ode mnie by usłyszały, że są durnymi idiotkami. W epoce szklanych sufitów, paprotek i #metoo trzeba mieć siano we łbie żeby uważać, że "suka" to komplement.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka