Dodaj do ulubionych

Pytanie do śpiących nago

05.01.19, 11:32
Nie krępujcie się jeśli dzieci przyjdą wam w nocy / rano do sypialni?
Obserwuj wątek
    • bywalec.hoteli Re: Pytanie do śpiących nago 05.01.19, 13:00
      Ja się bardziej krępuje , ze mi się sprzęt bedzie walal , cos się podkręca, zaczepi itp
      • ga-ti Re: Pytanie do śpiących nago 05.01.19, 13:19
        Spisz w uprzęży alpinisty?
        • danaide Re: Pytanie do śpiących nago 06.01.19, 22:32
          Uprzęży owszem, ale to nie jest uprząż alpinisty...
          • bywalec.hoteli Re: Pytanie do śpiących nago 07.01.19, 10:08
            danaide napisała:

> Uprzęży owszem, ale to nie jest uprząż alpinisty...
            Mąż Ci założył pas? smile
      • aj.riszka Re: Pytanie do śpiących nago 05.01.19, 14:27
        Najbardziej bym sie bala (na twoim miejscu), ze ... utknie.
    • ga-ti Re: Pytanie do śpiących nago 05.01.19, 13:21
      Najstarsze, które samo mogłoby się krępować już do nas nie przychodzi. Młodsze się nie krępują, my też nie. Nie chadzamy jakoś przesadnie nadzy po domu, ale zwyczajna golizna nikogo nie krępuje, ot życie.
      • jasnoklarowna Re: Pytanie do śpiących nago 06.01.19, 02:20
        popieram, ja podobnie. golizna nikogo nie szokuje, choć nią nie epatujemy, dzieci mnie nagiej raczej nie widzą, ale też nie są w szoku, jak w sypialni widzą mnie przykrytą do linii biusty bez odzieży. nie wspominając o mężu, który brzuch pokazuje i nikt jeszcze nie zszedł z tego powodu ( a kaloryferem tudzież cztero/sześcio/pakiem nie grzeszy)
        Mnie ratuje jeszcze słuch tzw. absolutny, jeszcze się nie zdarzyło bym nie usłyszała że się któreś dziecię zbliża, więc zawsze zdążymy się przykryć w razie co zanim drzwi się otworzą. ale w innych sytuacjach ten słuch mi utrudnia życie, bo budzi mnie najmniejszy szmer. niestety, ostatnio zakupilam stopery na noc co by się wyspać
        • 21mada Re: Pytanie do śpiących nago 06.01.19, 16:08
          > słuch tzw. absolutny, jeszcze się nie zdarzyło bym nie usłyszała że się któreś dziecię zbliża, więc zawsze zdążymy się przykryć w razie co zanim drzwi się otworzą. ale w innych sytuacjach ten słuch mi utrudnia życie, bo budzi mnie najmniejszy szmer. niestety,
          😂 Acha, czyli śpisz nago zestresowana ze ktoś może wejść. To może spróbuj spać w piżamie? Skórka niewarta wyprawki.
      • same-old_mona Re: Pytanie do śpiących nago 06.01.19, 15:50
        U mnie podobnie. Starszy ma 12,5 roku, od ładnych paru lat nie wchodzi bez pukania. Młodsza ma niecały rok, więc jej wszystko jedno :p
    • vodyanoi Re: Pytanie do śpiących nago 05.01.19, 13:25
      Moje dzieci wiecznie mi wchodza do lazienki, jak sie kąpię. Naga spiaca matka nie zrobilaby na nich wrazenia.
      Spie w pizamie, bo boje sie, ze jak wybuchnie pozar, to nie bede miala czasu, zeby sie ubrac.
      • jematkajakichmalo [...] 05.01.19, 13:58
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • ga-ti Re: Pytanie do śpiących nago 05.01.19, 14:24
          Moja babcia też tak twierdziła. wink
          • vodyanoi Re: Pytanie do śpiących nago 05.01.19, 15:58
            Been there, got the t-shirt
            Moja mama była ze mna w ciąży, jak spalilo sie cale mieszkanie rodzicow i ledwo uszli z zyciem. Tak wiec - mam to wrodzone
          • danaide Re: Pytanie do śpiących nago 06.01.19, 22:33
            Twoją babcię ocenzurowały modki? Co ona takiego powiedziała?
        • malamaja7 Re: Pytanie do śpiących nago 05.01.19, 16:31
          To nie jest takie smieszne, ja przezylam pozar w bloku i na szczescie spalam w spodniach od piżamy i w pol przezroczystej koszulince na ramiaczkach...i musialam tak wystapic przed zbiegowiskoem pod blokiem i swiecic sutkami...wiec ten
          • katja.katja Re: Pytanie do śpiących nago 05.01.19, 19:47
            A to zbiegowisko było z powodu pożaru czy Twoich sutków? big_grin
    • aaa-aaa-pl Re: Pytanie do śpiących nago 05.01.19, 13:26
      U nas nagośc nie jest czymś krępującym.
    • tol8 Re: Pytanie do śpiących nago 05.01.19, 13:47
      Nie. Mamy kołdry.
    • little_fish Re: Pytanie do śpiących nago 05.01.19, 14:09
      Dlatego właśnie nie śpię nago. Dzieci już zbyt duże, żeby obie strony się nie krępowały, nie lubię spać w zamkniętym pokoju, a łazienka jest tuż obok naszej sypialni. Kołdrę oczywiście mam, ale często śpię odkryta.
    • thea19 Re: Pytanie do śpiących nago 05.01.19, 15:39
      mlodszemu zwisa brak odzienia bo jeszcze nic nie kuma, starszy wie, ze mamy nie stac na pizamke i jest przyzwyczajony. raczej juz nie przychodzi mi do lozka, stary jest. czasem sie jeszcze zapyta czy moze ze mna spac ale spanie we czworke to troche ponad moja wytrzymalosc.
      • czarna_kita Re: Pytanie do śpiących nago 05.01.19, 15:45
        Moje dzieci już są za duże żeby w nocy przychodzic, bo nie mają po co. A z drugiej strony mamy kołdry więc w razie jakby jednak coś to jesteśmy przykryci.
        • little_fish Re: Pytanie do śpiących nago 05.01.19, 16:34
          No ja się notorycznie odkrywam, więc kołdra to żadne zabezpieczenie
    • berber_rock Re: Pytanie do śpiących nago 05.01.19, 17:53
      Nie.
      A mozesz sprecyzowac bo nie kumam.
    • mimbla125 Re: Pytanie do śpiących nago 05.01.19, 18:42
      Nie, a Ty się krępujesz? Wstydzisz się nagości?
    • katja.katja Re: Pytanie do śpiących nago 05.01.19, 19:42
      Nie mam dzieci, lubię spać nago bo nie muszę wtedy prać piżamy. Nic nie zuzywa i dodatkowo to co trzeba się wietrzy, a to zdrowie.
    • chocolatemonster Re: Pytanie do śpiących nago 06.01.19, 02:27
      Nie. Mam corke i nie mam problemu z nagoscia. Zreszta, zazwyczaj ja budze sie pierwsza i corka widzi i mnie i meza w szlafrokach.
      • 35wcieniu Re: Pytanie do śpiących nago 06.01.19, 02:33
        O szlafrok. Szlafroka nie mam. Będzie się to liczyło jaki ematkowa bieda?
        • stephanie.plum Re: Pytanie do śpiących nago 06.01.19, 03:39
          szlafrok nowym bidetem.
        • chocolatemonster Re: Pytanie do śpiących nago 06.01.19, 03:58
          Mnie do tej dyskusji nie wcisgniesz. Co to- to nie! Ja mam szlafrok tani, miekki, szary. Kupiony przed porodem wiec juz ma prawie 7 lat. Odsylam natomiast do pierwszego odcinka 'Killing Eve'. Villanelle ma przepiekny szlafrok-kimono i gdbym taki miala to bylabym ematkowa elita 😁
      • 21mada Re: Pytanie do śpiących nago 06.01.19, 16:11
        > i corka widzi i mnie i meza w szlafrokach.
        Czyli jak się nie ma piżamy to trzeba mieć szlafrok.
        Mam nadzieje ze codziennie pierzecie te szlafroki a nie dwa dni chodzicie w tym samym z gołym tyłkiem? Ble!
        • chocolatemonster Re: Pytanie do śpiących nago 06.01.19, 22:27
          Tak. Codziennie. Nawet piec razy dziennie😁
        • katja.katja Re: Pytanie do śpiących nago 07.01.19, 07:41
          Ja nie używam szlafroka.
    • czekoladazkremem Re: Pytanie do śpiących nago 06.01.19, 07:59
      Nikt nie ma prawa wejść do mojej sypialni, nawet dziecko. Owszem, przychodzę wieczorem i rano przytulić się i pogadać, ale i mąż i dziecko wiedzą, że nie lubię jak mi się zakłóca wypoczynek. Gdy projektowaliśmy dom było jasne, że każde z nas musi mieć swój pokój do spania. Nie cierpię spać z kimś, mąż też zagląda tylko na igraszki a potem idzie do siebie. Tak już mam, więc mogę sobie swobodnie spać nago.
      • dziennik-niecodziennik Re: Pytanie do śpiących nago 06.01.19, 10:07
        > Nikt nie ma prawa wejść do mojej sypialni, nawet dziecko.

Eeee... Ok....
      • katja.katja Re: Pytanie do śpiących nago 06.01.19, 12:04
        I super. Nie ma to jak być obudzoną czyimś bąkiem nad ranem.
        • bi_scotti Re: Pytanie do śpiących nago 07.01.19, 00:33
          W pyjamas sypiam w hotelech, na campgrounds i gdy jestem u kogos gosciem; w wlasnym lozku cale zycie sypiam nago. Zadne z trojki moich dzieci nie zarejestrowalo zadnej traumy z tego powodu, ze iles tam razy widzieli mnie nago badz w roznych stadiach undress wink W ogole nie rozumiem pytania z postu zalozycielskiego, nie wyobrazam sobie zyc latami w tym samym domu/mieszkaniu z najblizszymi mi na swiecie ludzmi (maz i dzieci) tak by nigdy nikt nie widzial wzajemnie swoich cial, nagich cial. Podejrzewam, ze nawet gdybysmy mieszkali w ogromniastym zamczysku, kazde z nas w innym skrzydle, predzej czy pozniej natknelibysmy sie na siebie nagich w ktorej z komnat big_grin Cheers.
          • wilan.an Re: Pytanie do śpiących nago 07.01.19, 00:59
            Och marzenie😍 Chce latać na golasa po zamczysku!
          • kandyzowana3x Re: Pytanie do śpiących nago 07.01.19, 08:26
            Jest ogromna roznica miedzy widzeniemnago a spaniem z nim nago. Moja 4 latka co noc praktycznie przychodzi nam do lozka, przytula sie I spi, 7 latka czesto przychodzi sie poprzytulac. Przyznam, ze byloby to dla mnie krepujace gdybym byla nago, dla mojego meza jeszcze bardziej.
            • little_fish Re: Pytanie do śpiących nago 07.01.19, 09:11
              Że już nie wspomnę o tym, że raczej nie śpi się w pozycji "na baczność", przynajmniej ja nie śpię. I dla mnie to co innego jednak jak któreś z dzieci weszłoby do pokoju czy łazienki i zobaczyło mnie rozebraną (choć uważam że zarówno mnie, jak i 16 latka, ta sytuacja nieco by krępowała), a co innego zobaczyć matkę śpiąca w hmmm niezbyt skromnej pozycji. A że dodatkowo układ sypialni mam taki, że stojąc w drzwiach widzi się osoby leżące na łóżku od strony nóg. Więc u mnie to odpada.
    • mikk25 Re: Pytanie do śpiących nago 07.01.19, 09:34
      Nie lubiłam oglądać nagości rodziców.
    • tanebo2.0 Re: Pytanie do śpiących nago 09.06.19, 11:54
      mamadu.pl/137147,spanie-bez-majtek-jest-zdrowe-ginekolozka-o-spaniu-bez-majtek
      • propae Re: Pytanie do śpiących nago 09.06.19, 12:49
        Śpię nago dla ochłody. Nikt mnie nie widzi. Kogo to obchodzi
    • aaa-aaa-pl Re: Pytanie do śpiących nago 09.06.19, 13:03
      A ja uczyłam, od zawsze, pukania do drzwi.Zawsze pukam, gdy wchodzę do pokoju syna.On robi tak samo.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka