Dodaj do ulubionych

Dr.Dąbrowska post -9kg

• umzak Re: Dr.Dąbrowska post -9kg 20.01.19, 13:55
      Bzdury wypisujesz . Byłam na tej diecie i kilku moich znajomych równiez. Robi ją się w celu oczyszczenia organizmu , podobnie jak głodówkę. I podobnie nie jest to dieta dla każdego. Sampoczucie zwłaszcza przez kilka pierwszych dni jest okropne. Potem również co kilka dni są tzw. kryzysy , im bardziej paskudnei się odżywiałas i im więcej organizm nazbierał syfu w tkance tłusczowej tym niestety samopoczucie jest gorsze. Owszem pod koniec diety sampoczucie jest duzo lepsze , wraca energia , u mnie osobiście i ustabilizował się sen i rytm dnia. ten luzik .. to zwyczajny bajer .. nei znam nikogo kto powaznie powie, ze ta dieta to luzik. Nalezy się liczyć ze skutkami ubocznymi : mniejsza wydajnosc i fizyczna i umysłowa ( tak mam prace za biurkiem ). Gotowanie dla innych to koszmar , zwaszcza potrawy bardzo aromatyczne ( jézyk malo nie ucieknie) . Nie jestem przeciwniekiem tej diety , ejfektu jojo nie mam. Ze skutków byam i jestem zadowolona , ale Twój post powinien zosta usuniéty , bo dieta nie jest dla kazdego , a piszác takie bzdury wprowadzasz ludzi w blád
      • takastara Re: Dr.Dąbrowska post -9kg 21.01.19, 06:07
        No widzisz Ty miałaś tak, ja zupełnie inaczej.
        Myślę, że jeżeli uciekał Ci język - jak piszesz, w ogóle nie włączyło Ci się odżywianie wewnętrzne. Dla mnie po 2-3 dniach jedzenie może nie istnieć. Wczoraj pieklam pączki, bez problemu, ponoć wyszły pyszne. Nie próbowałam bo nie czułam potrzeby, ani apetytu na nie.
        Nie będę nikogo namawiać, przekonywać, kilkanaście moich koleżanek zrobiło post, jedne z sukcesem, inne zrezygnowały.
        Ale jest wiele osób którym post pomóg wrócić na dobre tory odżywiania.
        • kura17 Re: Dr.Dąbrowska post -9kg 21.01.19, 07:50
          > Ale jest wiele osób którym post pomóg wrócić na dobre tory odżywiania.

jednak Tobie nie pomogl - bo sama napisala, ze jestes znowu na glodowce bo "jesz za duzo syfu" ...
          • takastara Re: Dr.Dąbrowska post -9kg 21.01.19, 08:50
            Przez prawie rok mi pomógł, a ostatnie 2-3 miesiące sobie pozwoliłam.
            • kura17 Re: Dr.Dąbrowska post -9kg 21.01.19, 14:02
              > Przez prawie rok mi pomógł, a ostatnie 2-3 miesiące sobie pozwoliłam.

no ale "prawie" rok to nie jest zmiana na stale, prawda?
              co rok bedziesz poscic, zeby "sobie nawyki zmienic"??
              • joasia33 Re: Dr.Dąbrowska post -9kg 21.01.19, 15:00
                Muszę się wypowiedzieć. Uważałabym bardzo z polecaniem tej, ekhm, diety jako uzdrawiającej. Także to całe odżywianie wewnętrzne nie każdemu może się przysłużyć.
                Po tym, co mi się przytrafiło, byłam trzy miesiące dializowana. Potem funkcja nerki się polepszyła i wyszłam z dializ. Cały rok było dobrze, owszem, parametry były podwyższone, ale obywałam się bez dializ. Mogło to trwać latami. Jednak postanowiłam schudnąć, bo wiadomo, mniej kilogramów, mniejsze obciążenie nerki. Nie postąpiłam pochopnie, o, nie. Poszłam z całą historią choroby do dietetyczki - lekarki. Skutek był taki, że owszem, 10 kg schudłam w miesiąc, ale ta dieta, bliska diecie Dąbrowskiej, spowodowała takie odżywianie wewnętrzne, że natychmiast podjęto decyzję o dializoterapii, bo mocznik i kreatynina poszybowały w górę, a ja poczułam się jak wrak.
                Zatem uważajcie, rekomendując tego typu diety, bo możecie komuś poważnie zaszkodzić.
              • wapaha Re: Dr.Dąbrowska post -9kg 21.01.19, 21:17
                ten prawie ro to jednak 9 m-cy
                już napisałam- to sie kwalifikuje na leczenie zaburzeń odżywiania
        • umzak Re: Dr.Dąbrowska post -9kg 21.01.19, 12:31
          Jeszcze i raz ci odpowiadam , piszesz bzdury , wprowadzasz ludzi w błąd i przez to ten wątek powinien zostać usunięty. Sam fakt że mówisz o 60 dniach postu jako Max. , a Max to 6 tygodni oznacza że nie znasz zasad . Mówisz że nie namawiasz, ale propagujesz na publicznym forum. Zrozum dla jednych zdrowotną głodówka od czasu do czasu jest może zalecana, innym rozwali zdrowie.
        • daisy Re: Dr.Dąbrowska post -9kg 21.01.19, 13:34
          Intensywne gotowanie i przygotowywanie jedzenia dla rodziny, bez żadnej ochoty, by samemu jeść, to dość charakterystyczny objaw anorektyczny (znam z doświadczenia). Takie turbodoładowanie tego umartwienia i wzmocnienie satysfakcji. Niczego to nie dowodzi oprócz skłonności do zaburzeń odżywiania.
          • wapaha Re: Dr.Dąbrowska post -9kg 21.01.19, 21:18
            Napisałam to wyżej dwa razy.
            Podpisuję się więc pod twoimi słowami
    • hanusinamama Re: Dr.Dąbrowska post -9kg 21.01.19, 13:48
      Kut...a co to jest odżywianie wewnętrzne? Moze potrzebny do tego jest strukturyzator wody?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka