Dodaj do ulubionych

Co myślicie o programistach?

• miss_fahrenheit Re: Co myślicie o programistach? 23.01.19, 22:41
      Bluzy, papierosy i dowcipy o świnkach morskich. Przyzwoite zarobki i fatalna higiena osobista. To tyle jeśli chodzi o stereotypy, w praktyce jest różnie.
    • ghrtth Re: Co myślicie o programistach? 23.01.19, 22:56
      korwinowski liberalizm gospodarczy – nienawiść do podatków, brak znajomości realiów życia przeciętnych ludzi, drobne deficyty emocjonalne, samotne noce z kompem, problem z organizacją codzienności, w tym z higieną osobistą.

To tak jeśli prosisz o soczyste stereotypy big_grin Bo w sumie żaden programista którego znam ich nie spełnia.
      • beverlyja90210 Re: Co myślicie o programistach? 23.01.19, 23:39
        Dzieki takie tez się przydadzą smile
        • simply_z Re: Co myślicie o programistach? 24.01.19, 13:53
          a jak ta ciaza?
    • bei Re: Co myślicie o programistach? 23.01.19, 23:29
      Mąż, trzech synów a czwarty tez podąża tą drogą, synowa, szwagier, szwagier szwagra, sąsiad, kilkunastu znajomych, cztery znajome.
      Każde z nich jest inne- wspólne cechy- inteligencja, sympatyczność, operatywność, dobre relacje z partnerami, poczucie humoru, usportowienie, gry , dobre knajpki, rodzinni.
    • chocolatemonster Re: Co myślicie o programistach? 24.01.19, 00:29
      Moj brat jest i jest superowy😁
    • evee1 Re: Co myślicie o programistach? 24.01.19, 00:59
      Sama jestem (chociaz pewnie dumnie powinnam sie puszyc, ze juz "programista" to nie jestem tylko architektem wink), mam meza i mnostwo znajomych z tej grupy zawodowej, zarowno mezczyzn, jak i kobiet. Wiele roznych charakterow, niektorzy faktycznie dziwni, ale inni calkiem zwyczajni. Laczy ich to, ze na ogol potrafia sie dobrze skupic i analitycznie mysla.
    • katja.katja Re: Co myślicie o programistach? 24.01.19, 09:55
      Zespół Aspergera smile
      Kiedyś pomagałam komuś z rodziny sprzedać pewien garaż (miałam więcej czasu) i ostatecznie kupił go facet o którym od razu pomyślałam (zachowanie), że to jest to. I tak z ciekawości (ileż to roboty) wpisałam imię i nazwisko do googla i co? Informatyk smile
      • milva24 Re: Co myślicie o programistach? 24.01.19, 09:57
        Ale wiesz, że nie każdy informatyk jest programistą?
        • katja.katja Re: Co myślicie o programistach? 24.01.19, 09:59
          No, ale jednak blisko strzeliłam.
    • klaramara33 Re: Co myślicie o programistach? 24.01.19, 09:59
      Stereotyp ubraniowy czyli ubiór studencki ten raczej niezadbany.
    • lauren6 Re: Co myślicie o programistach? 24.01.19, 10:15
      Większość ma zaburzenia psychiczne: od narcyzmu, przez ZA po poważniejszy autyzm, socjofobię itd. Imo wiele osób wybiera ten fach, bo nie lubi kontaktów z ludźmi. Wolą kontakt z maszyną, która nie ma emocji, więc jest bardziej przewidywalna od człowieka. Oczywiście nie piszę o całej branży IT, bo np analitycy biznesowi to zupełnie inna bajka.

Stereotypowo większość programistów to mężczyźni, którzy zarabiają więcej niż średnia krajowa.

Poza tym podobno programiści to jedna z najbardziej zadowolonych grup zawodowych w Polsce. Obstawiam, że ma to związek z zarobkami wink
      • katja.katja Re: Co myślicie o programistach? 24.01.19, 10:24
        I dobrze, że takie osoby w tym świecie (bo 50 lat wcześniej pewnie było im bardzo ciężko) mogą realizować się w fajnym zawodzie i mieć z tego jeszcze konkretny zarobek.
        Lubię takich ludzi, zazwyczaj robią mało szumu wokół siebie, nie są agresywni, nie zaczepiają innych, są konkretni.
        • lauren6 Re: Co myślicie o programistach? 24.01.19, 10:28
          > Lubię takich ludzi, zazwyczaj robią mało szumu wokół siebie, nie są agresywni, nie zaczepiają innych, są konkretni.

Gorzej jeśli musisz z takim współpracować.

Swoją drogą czy to nie ty jesteś zwolenniczką teorii, że dzieci z lekkim autyzmem i ZA powinno się pozamykać w szkołach specjalnych, bo są agresywne i niebezpieczne dla innych? A tu proszę ile pochwał.
          Zanotowałam.
          • katja.katja Re: Co myślicie o programistach? 24.01.19, 10:33
            Jeżeli dzieci (z dowolnym zaburzeniem, niekoniecznie autyzm) rozwalają swoim zachowaniem zajęcia i są agresywne wobec kolegów to niestety tak.
            Tylko tak się składa, że najczęściej prawdziwi ZA najczęściej są wycofani i spokojni, a szajby od...dalają dzieciaki zaburzone całkiem czymś innym, którym ktoś załatwił opinię lub dodatkowo mają inne, gorsze zaburzenia.
      • hanusinamama Re: Co myślicie o programistach? 24.01.19, 11:13
        Ale ze jak...patrz Pani 10 lat małzenstwa i nie zauwazyłam tych zaburzeń psychicznych. Maz jak maz ale połowa znjomych programisci i tez nie. Poza tym z maszyna teraz pracuje połowa ludzi w biurach wiecej co wszyscy to socjopaci? A te zarobki to nie stereotyp, tak jest. I podobno najbardziej poszukiwani. Fakt jest taki ze jakby teraz maz stracił prace to nie bałabym sie czy znajdzie kolejna...
        • katja.katja Re: Co myślicie o programistach? 24.01.19, 11:23
          Jeżeli chodzi o związki to zwykle "aspergerami" zarządzają żony, a oni się poddają temu bo im tak wygodnie. Każdy zadowolony.
          • hanusinamama Re: Co myślicie o programistach? 24.01.19, 11:26
            NO ale zona jednak swiadoma ze ma aspergera.
        • anka_z_zielonymi Re: Co myślicie o programistach? 24.01.19, 11:41
          Bo to bzdura z tym aspergerem, autyzmem w IT. 99% mojego towarzystwa to programiści, mąż programista, ja przez wiele lat byłam programistką i w wielu firmach pracowałam wszyscy normalni, bez zaburzeń, towarzyscy. Pamiętacie to zdjęcie „impreza informatyków”?
          https://fotoforum.gazeta.pl/photo/9/fi/mb/urdy/xw1C5b68oIFomdZuWA.png
          Zdjęcie zrobione bodajże na przygotowaniach do finału olimpiady matematycznej (jeśli dobrze pamiętam). Z jednym z tych chłopaków 10 lat przepracowałam: normalny, komunikatywny, przystojny facet. Mnie się czasem wydaje, jak wejdę w inne środowisko niż IT (np rodzice z klasy mojego syna), że w IT jest wręcz nadreprezentacja normalnych ludzi i potem się tylko dziwię, że tylu dziwaków na zewnątrz.
          Poza tym programiści nie pracują sami ze swoim komputerkiem tylko w ogromnych zespołach przez wiele miesięcy z wieloma ludźmi. Muszą być superkomunikatywni i najczęściej tacy właśnie są.
          • z_lasu Re: Co myślicie o programistach? 24.01.19, 13:37
            > Mnie się czasem wydaje, jak wejdę w inne środowisko niż IT (np rodzice z klasy mojego syna),
            > że w IT jest wręcz nadreprezentacja normalnych ludzi i potem się tylko dziwię, że tylu
            > dziwaków na zewnątrz.

Ale zdajesz sobie sprawę, że dla każdego normalne jest to z czym się styka na co dzień? I to nijak nie musi odzwierciedlać np. normy ogólnokrajowej? Jeśli na co dzień przebywasz w jakimś towarzystwie, to logiczne, że wydaje Ci się ono normalne.
            • simply_z Re: Co myślicie o programistach? 24.01.19, 13:52
              Szczerze to ma racje. Calkiem milo wspominam prace w dziale IT..dopiero ksiegowosci i te takie typowo biurowe, pokazaly spektrum dziwakow i psychopatow roznej masci..
              • lauren6 Re: Co myślicie o programistach? 24.01.19, 20:57
                Psychopatia to inny rodzaj zaburzeń. Tu mowa o programistach i ich problemach, a nie np o mobbingu w białych rękawiczkach uprawianym przez pewne panie.

Btw kiedyś był wątek o rekrutacji pracowników i jako problem nr 1 pojawiło się ukrywanie zaburzeń psychicznych, które później wychodzą w codziennej pracy.
                • z_lasu Re: Co myślicie o programistach? 25.01.19, 05:39
                  Patrz słynne ogłoszenie "Zatrudnię zdrowego psychicznie informatyka". Jakoś nie kojarzę, żeby ktoś szukał "zdrowej psychicznie księgowej".
            • anka_z_zielonymi Re: Co myślicie o programistach? 24.01.19, 14:38
              Nie, nie uważam żeby było tak jak piszesz. Jest pewna norma zachowań ludzkich uznawanych za prawidłowe i tyle.
          • beverlyja90210 Re: Co myślicie o programistach? 24.01.19, 16:06
            Dlaczego zrezygnowałaś z zawodu?
            • anka_z_zielonymi Re: Co myślicie o programistach? 24.01.19, 21:10
              Nie zrezygnowałam, zrobiłam roczną przerwęsmile Obecnie pracuję w IT, ale nie jako programistka.
      • tairo Re: Co myślicie o programistach? 24.01.19, 16:12
        > Większość ma zaburzenia psychiczne: od narcyzmu, przez ZA po poważniejszy autyzm, socjofobię itd.

Bredzisz.
        • lauren6 Re: Co myślicie o programistach? 24.01.19, 20:52
          Sądząc po innych wpisach w tym wątku trafiłam w sedno. Po prostu nie każdy dostrzega tę specyfikę niektórych panów programistów.
          • anka_z_zielonymi Re: Co myślicie o programistach? 24.01.19, 21:08
            Sądząc po innych wpisach to większość uważa programistów za zwyczajnych ludzi bez zaburzeń. Po prostu niektórzy przedawkowali TBBT.
          • tairo Re: Co myślicie o programistach? 24.01.19, 21:15
            Zdecyduj się, albo niektórych, albo większości.
            • lauren6 Re: Co myślicie o programistach? 24.01.19, 21:29
              Ty na pewno.
          • hanusinamama Re: Co myślicie o programistach? 25.01.19, 10:42
            Pewnie zony wypieraja ze mają w domu socjopatów...Nie wiem czy to wysokie zarobki tak innych denerwują...
    • z_lasu Re: Co myślicie o programistach? 24.01.19, 10:43
      Ja nie myślę, ja wiem big_grin Trzeba do nich gadać algorytmem, bo normalnie po ludzku to nie rozumieją. Właśnie wczoraj rozmawiałam na ten temat z kolegą wdrożeniowcem i potwierdził moje spostrzeżenia.
      • pade Re: Co myślicie o programistach? 24.01.19, 11:16
        O tak, algorytm. To samo myślę gdy rozmawiam z mężembig_grin
        • hanusinamama Re: Co myślicie o programistach? 24.01.19, 11:26
          A nie uwazacie ze do facetów ogólnie trzeba algorytmem?
          • z_lasu Re: Co myślicie o programistach? 24.01.19, 11:28
            Nie. Nie znasz żadnych facetów-humanistów.
            • z_lasu Re: Co myślicie o programistach? 24.01.19, 11:29
              znak zapytania miał być na końcu smile
            • hanusinamama Re: Co myślicie o programistach? 24.01.19, 11:31
              No fakt...nie znam chyba. Ok to dotyczy inzynierów ...
              • z_lasu Re: Co myślicie o programistach? 24.01.19, 13:33
                > Ok to dotyczy inzynierów ...

OK, ale nie wierzę, że wyłącznie płci męskiej.
                • hanusinamama Re: Co myślicie o programistach? 24.01.19, 13:51
                  Wiesz co czy informatyk czy historyk facetowi potrzebny jest jasny przekaz. Fakt inzynier najlepiej logarytmem smile Co do babek nie wiem ....sama jestem inzynierem moze tez potrzebuje logarytmu smile
                  • z_lasu Re: Co myślicie o programistach? 24.01.19, 14:00
                    Każdemu (niezależnie od płci i zawodu) potrzebny jest jasny przekaz, zwłaszcza jeśli to polecenie służbowe (np. "wynieś śmieci" suspicious). Odnoszę jednak wrażenie, że polecenie, które zrozumiałoby 90% ludzi o tym samym poziomie inteligencji dla programistów może okazać się niezrozumiałe, jeśli nie zawiera kompletnego schematu blokowego. Piszę to jako osoba myśląca algorytmami i mająca kontakt zawodowy z programistami.
                    • memphis90 Re: Co myślicie o programistach? 24.01.19, 17:15
                      Żona mówi do programisty
                      - Idź do sklepu po parówki. Jak będą jajka, to weź dziesięć.
                      Programista w sklepie :
                      -Są jajka? Tak? To poproszę 10 parowek.
                      • z_lasu Re: Co myślicie o programistach? 24.01.19, 17:21
                        big_grin Bingo! To nie jest żaden dowcip. Oni właśnie tak rozumują. Ekhm... Ja też uncertain Po przeczytaniu wypowiedzi żony serio się zastanawiałam czego ma być 10 big_grin
                        • hanusinamama Re: Co myślicie o programistach? 24.01.19, 21:25
                          BO czytajac logicznie to zna chciała 10 parówek jak beda w sklepie jajka..
                          • z_lasu Re: Co myślicie o programistach? 25.01.19, 05:31
                            Ale minimum 95% społeczeństwa zrozumiałoby intencje żony, nawet jeśli wyraziła się nieściśle. Programiści nie (i nie zaświta im, że coś tu nie gra i może trzeba dopytać).
                            • hanusinamama Re: Co myślicie o programistach? 25.01.19, 10:45
                              Nadal uwazam ze to dotyczy wiekszosci panów. przekaz ma być jasny. Tutaj jest jasny a ze programista ( czy inny inzynier bo z takimi pracuje i tez tak rozumują) akurat tak rozumuje. Wieksozsci facetów jak nie powiesz jasno i w punktach co chcesz i jak chcesz to nie zrozumieją ...i nie beda dopytywać o szczegóły.
    • danaide Re: Co myślicie o programistach? 24.01.19, 14:31
      Mam wrażenie, że miałam z kimś takim do czynienia. Programował stronę. Powiedziałam w pracy, że odmawiam jakiegokolwiek kontaktu z nim, nawet jeśli będzie to konieczne. Po kilku latach na forach gazety wiedziałam, że mam do czynienia z psychofagiem i narcyzem, a nie zamierzałam się męczyć.

PS. I nie mam kontaktuwink
    • kachaa17 Re: Co myślicie o programistach? 24.01.19, 17:02
      Ja pracuję z programistamj i można powiedzieć, że gdzieś tak połowa z nich jest wycofana z życia społecznego. Na cześć ledwo coś burkną pod nosem. Reszta jest przeciętnie różna jak w każdym innym fachu. Natomiast mój eks mąż też jest programistą i uważam, że ma zespół aspergera. Jest bardzo inteligentny, potrafi wszystkich przegadać ale mam wrażenie, że myśli jak komputer. Nic co nie jest logiczne to nie przekonuje. Jeden kolega z pracy też ma podobną osobowość.
      Myślę, że jest to zawód, który właśnie pasuje osobom z zespołem aspergera bo wykorzystuje inteligencję i nie ma potrzeby zbyt dużego kontaktu z ludźmi.
      • hanusinamama Re: Co myślicie o programistach? 24.01.19, 21:27
        Patrz Pani mąz programista, połowa znajomych programisci. Wycofanego brak. Serio.
        • lauren6 Re: Co myślicie o programistach? 24.01.19, 21:31
          Serio to znasz tych panów ze spotkań towarzyskich ludzi, którzy znają się od wielu lat. Nie masz pojęcia jak koledzy męża zachowują się w pracy.
          • anka_z_zielonymi Re: Co myślicie o programistach? 24.01.19, 21:35
            Pewnie, pewnie. Siedzą na scrumach i kreślą sobie cyrklem na skórze fantazyjne wzory. A jak ktoś ich o coś zapyta to spuszczają wzrok i mamroczą pod nosem😛
            • hanusinamama Re: Co myślicie o programistach? 24.01.19, 23:38
              Aaaaaaaaaaaa padłam. Dobre. Gzie takie nerdy poznają swoje kobiety? Bo moj nerd-programista w klubie mnie poderwał. Szok panie - programista w klubie!!!
            • lauren6 Re: Co myślicie o programistach? 25.01.19, 08:19
              Akurat na Scrumie masz ściśle określony porządek spotkania, plan, więc każdy kto ma IQ powyżej marchwi będzie potrafił się zachować. A jeśli nie będzie potrafił to dzielnie nad nim czuwa Scrum Master i pociągnie za język

Ja wiem, że twój post miał mnie zbić z tonu, bo użyłeś trudnego słowa po angielsku. Wyobraź sobie, że nie jesteś jedyną osobą na forum, która przepracowała swoje lata w korpo.

Akurat z tym Scrumem nie trafiłaś. Powtórzę raz jeszcze: ludzie zupełnie inaczej zachowują się w bezpiecznym, przyjaznym środowisku, a inaczej tam, gdzie panuje chaos lub luźne powiązania towarzyskie. To właśnie w tym drugim środowisku wyłowisz aspich, bo w pierwszym mogą funkcjonować dobrze.
              • anka_z_zielonymi Re: Co myślicie o programistach? 25.01.19, 08:29
                Posłuchaj praca programisty to jest wieczny chaos. Dopowiadasz sobie do mojego żartobliwego, krótkiego postu jakieś rozwlekłe historie (nieprawdziwe dodam). Nie chcę nikogo obrażać, wiec na tym zakończę moją wypowiedź wink
              • hanusinamama Re: Co myślicie o programistach? 25.01.19, 10:49
                A tak z ciekawosci nie mozna nie byc aper i nadal miec jakies powiedzmy problemy z nawiazaniem kontaktów w nowym miejscu? BO chyba teraz modny jest asperger: jak nie ejstes przebojowy masz asp. Tak jak 10 lat temu jak dzieciak był niewychowany i rozwydrzony to miał ADHD. Są ludzie rózni z róznymi charakterami i temperamentami....jakas czesc moze ma aspergera ale kutwa nie wiekszość!!!
                • anka_z_zielonymi Re: Co myślicie o programistach? 25.01.19, 10:54
                  Ja tylko dodam, że wśród 300 programistów, których znam (sprawdziłam liczbę na linkedinn) jeden miał ZA i to jest kochany człowiek do rany przyłóż. Super mi się z nim
                  pracowało. Nie rozumiem dlaczego ktoś tu stawia aspich w jednym szeregu z narcystami i socjopatami. Masakra i smutek.
                  • lauren6 Re: Co myślicie o programistach? 25.01.19, 11:46
                    O 8:30 napisałaś "bez odbioru", a teraz coś odpisujesz pod moimi postami. Zdecyduj się czy strzeliłaś focha czy nie big_grin

PS. Chwalenie się ilością kontaktów na Linkedin jest tak żałosne, że nawet nie chce mi się tego komentować. Trzymaj się swojej obietnicy i już nie wpisuj się pode mną. Zaraz przeczytam, że 1000 twoich znajomych programistów jest tak kontaktowych i szarmanckich, że zanim zaproszą cie do pubu to pytają cię o dowód.
                    • anka_z_zielonymi Re: Co myślicie o programistach? 25.01.19, 11:50
                      😘
          • hanusinamama Re: Co myślicie o programistach? 24.01.19, 23:36
            Ale ze w pracy są wycofani??? NO ciekawe. Tak znam ale w róznych sytuacjach. Jedni lubia po skałkach skakać, inni na motorach smigają. Imprezy i w mniejszym gronie i w wiekszym i na serio zaden nie jest wycofany. Wiekszosc załozyła rodziny, mają zony, dzieci. 3 jest w stanie "wolnym" przy czym jeden co chwile ma inną pannę (i coraz młodszą, smiejeemy sie ze za 10 lat strach bedzie go zaprosic bo córke nam poderwie). A co do pracy...wam sie chyba wydaje ze programisci pracują w zamknietych pojedynczych pokojach. Tylko on i komputer....Oni pracują w duzych zespołach.
            • kachaa17 Re: Co myślicie o programistach? 25.01.19, 07:32
              Mnie chodziło o to, że niektórzy są mało kontaktowi. Na cześć odpowiadają mruknięciem. Sami z siebie, niepytani nie wypowiadają się w ogóle.
              • hanusinamama Re: Co myślicie o programistach? 25.01.19, 10:50
                NO takiego programisty nie znam. Za to znam kilku takich wykładowców na medycznym i na uniwerku. Czy to siwadczy o tym ze majac dr nauk medycznych albo dr nauk przyrodniczych jestes wycofanym z zycia człowiekiem....?
        • kachaa17 Re: Co myślicie o programistach? 24.01.19, 21:34
          Ja napisałam jak jest u mnie. W pracy mam ok. 20 kolegów programistów. W dodatku na studiach mieszkałam w akademiku z dziewczynami z informatyki i znałam ich kolegów z roku - tak też mego męża poznałam.
          • bywalec.hoteli Re: Co myślicie o programistach? 24.01.19, 22:17
            kachaa17 napisała:

> Ja napisałam jak jest u mnie. W pracy mam ok. 20 kolegów programistów. W dodatk
            > u na studiach mieszkałam w akademiku z dziewczynami z informatyki i znałam ich
            > kolegów z roku - tak też mego męża poznałam.

Teraz pewnie żałujesz , ze z nimi mieszkałas ?
            • kachaa17 Re: Co myślicie o programistach? 24.01.19, 22:29
              Czemu mam żałować? Bardzo dobrze wspominam tamte czasy. Pisząc o tym chciałam powiedzieć, że znam trochę więcej ludzi z tym zawodem.
              • bywalec.hoteli Re: Co myślicie o programistach? 24.01.19, 22:46
                No ale przez nie poznałaś tego męża, z którym się rozwiodłaś ? Kto kogo porzucił ?
                • kachaa17 Re: Co myślicie o programistach? 25.01.19, 07:30
                  Aaa o to chodzi. Ostatecznie to ja go zostawiłam ale związek był nieudany dal obu stron.
                  Nie patrzę w ten sposób na to, że żałuję.
                  To czego żałuję to, że się tak późno rozstaliśmy. 5 lat wcześniej dałoby mniej szkód dla mnie i miałabym jeszcze szansę na związek i dzieci z kimś innym.
      • hanusinamama Re: Co myślicie o programistach? 24.01.19, 23:40
        Dodałabym ze programisci maja spory kontakt z ludzmi w pracy...
        • anka_z_zielonymi Re: Co myślicie o programistach? 25.01.19, 07:34
          No właśnie. Praca programisty to nie praca dla samotnika. Ciagle trzeba się kontaktować z ludźmi. Jak ktoś pisze, że programiści wybierają swoją pracę, bo nie muszą się kontaktować z innymi ludźmi to wiem, że ten ktoś przedawkował filmy o „hakierach”.
          • lauren6 Re: Co myślicie o programistach? 25.01.19, 08:25
            > Praca programisty to nie praca dla samotnika. Ciagle trzeba się kontaktować z ludźmi.

Chyba w twojej firemce. W normalnych firmach, które stać na zatrudnienie pelnego zespołu, pośrednikiem pomiędzy tzw biznesem, a programistami jest analityk. Przecież wielu programistów pracuje z domu i zgłoszenia np o błędach odbierają przez maila lub aplikację do zgłaszania błędów.

Z każdym swoim postem mnie upewniasz, że albo w tym wątku trollujesz, albo całe życie przepracowałaś w jakiejś firmie-krzak.
            • anka_z_zielonymi Re: Co myślicie o programistach? 25.01.19, 08:34
              Zabawne, ale codziennie korzystasz z produktów firmy, w której pracowałamsmile Postaram się jednak nie obrażać ludzi, nawet jeśli uważają, że większość ludzi z mojej grupy zawodowej ma zaburzenia psychiczne wink
              Bez odbioru.
            • hanusinamama Re: Co myślicie o programistach? 25.01.19, 10:54
              u tez mąz rechotał....pracuje w duzej firmie. Powiedział ze dzisiaj idzie do szefa nie o podwyzke ale o zatrudnienie analityka do kontaktów z innymi. I ta "firemka"...uuuuuuu wielkim światem powiało...zjedz snikersa kochana.
          • hanusinamama Re: Co myślicie o programistach? 25.01.19, 10:52
            Dokładnie...wczoraj pokazałam dyskuzje męzowi. Powiedział ze marzyłby o takim dniu pracy "sam na sam z komuterem". On ma wiecej kontaktu z ludzmi face-to-face niż ja. I to nie tylko kolegami programistami
    • eliszka25 Re: Co myślicie o programistach? 24.01.19, 17:28
      Umiem czytać drzewko, twoja wypowiedź jest podpięta pod moim wpisem. Jeśli już chcesz używać argumentu drzewka, to sobie najpierw sprawdź, gdzie się podpięłaś.
      • bergamotka77 Re: Co myślicie o programistach? 24.01.19, 17:37
        No to źle mnie podpielo bo odpowiadałam komuś kto pisal że są zaniedbani. Cały świat nie kręci się wokół twojego męża, błagam.
        • eliszka25 Re: Co myślicie o programistach? 24.01.19, 18:07
          bergamotka77 napisała:

> No to źle mnie podpielo bo odpowiadałam komuś kto pisal że są zaniedbani. Cały
          > świat nie kręci się wokół twojego męża, błagam.
          >
          Jaaaaaaassssneeee, a komuż to konkretnie odpowiadałaś, pisząc o okularnikach w Szwajcarii? 😂
        • tairo Re: Co myślicie o programistach? 24.01.19, 18:12
          Tak, tak, "źle się samo" i wcale ci nie chodziło o dowalenie eliszce.
    • eliszka25 Re: Co myślicie o programistach? 24.01.19, 17:33
      Coś ci się fakty mylą gazeciarz tongue_out
      • bergamotka77 Re: Co myślicie o programistach? 24.01.19, 17:46
        Akurat tu ma racje gazeta.
        • eliszka25 Re: Co myślicie o programistach? 24.01.19, 18:03
          bergamotka77 napisała:

> Akurat tu ma racje gazeta.
          >
          A konkretnie w czym ma rację? Bo fakty się nie zgadzają.
          • katja.katja Re: Co myślicie o programistach? 24.01.19, 20:23
            Sama pisałaś, że przyrodni brat Twojego dziecka jest kilkanaście lat starszy. I że w Twojej rodzinnej wioseczce nie ma nawet internetu i siostra zamiast kupić podręczniki "online" musi jeździć do dużego miasta. Może chociaż kury szczekają?
            • eliszka25 Re: Co myślicie o programistach? 24.01.19, 20:42
              Zacytuj, w którym miejscu pisałam o tym wieku, bo coś ci się ostro pozajączkowało albo z kimś mnie mylisz. W mojej rodzinnej wioseczce kury znoszą złote jajka. Nie wstydzę się mojej wioseczki, rodziny ani pochodzenia i jeśli używasz takich argumentów, jako obelgi, to po pierwsze trafiasz kulą w płot, a po drugie pukasz w dno od spodu, jak twoja koleżanka powyżej.
              • katja.katja Re: Co myślicie o programistach? 24.01.19, 20:47
                Dla mnie bycie ze wsi to nie obelga więc czemu się tak indyczysz?
                • eliszka25 Re: Co myślicie o programistach? 24.01.19, 20:52
                  Ja? To ty piszesz pogardliwie o wioseczce, do której internet nie dochodzi. Jakoś na komplement to nie wyglądało, więc teraz nie wykręcaj kota ogonem, bo już i tak za późno. Żałuję tylko, że dałam się ściągnąć bergamotce i tobie do waszego poziomu. W związku z tym bez odbioru.
                  • bergamotka77 Re: Co myślicie o programistach? 24.01.19, 23:22
                    Spójrz na swój poziom. Jesteś czepialska i przewrazliwiona na punkcie swoimi i mezusia. Każdy ma gorsze dni się ty widzisz atak tam gdzie go nie ma i przysrywasz chamsko. Jest akcja jest reakcja - nie dziw się i wrzuc na luz ktorego jak widać zycie w Szwajcarii cie pozbawiło. Serio z okularów się tłumaczysz pochodzenia? Też mam jednego synka okularnika i nie widze w tym problemu.
    • pade Re: Co myślicie o programistach? 24.01.19, 17:53
      katja.katja napisała:

> W dodatku pan nie pierwszej świeżości i z przychówkiem z poprzedniego małżeństw
      > a. Między jej dzieckiem a przyrodnim bratem prawie 15 lat różnicy.
      > Ale ten plus, że wyrwał ją z wielodzietnej rodziny z jakiejś ostatniej wiochy :
      > D gdzie nawet internet "nie dochodził".
      >

Rozumiem, że ten popis podłości to objaw twojego ZA?
      Zapisuję sobie ten fragment i będę ci go przytaczać trollu, za każdym razem, gdy będziesz się skarżyć na złe traktowanie.
      Dobrały się dwie ... jak w korcu maku.
      • chocolatemonster Re: Co myślicie o programistach? 24.01.19, 20:59
        Ono ma takie ZA jak ja podagre. Bycie podla wsza i zwalanie tego na ZA to kolejny element szczucia na ludzi z asd..
    • zasiedziala Re: Co myślicie o programistach? 25.01.19, 08:40
      Z chodzeniem po biurze w kapciach big_grin Mamy w biurze wydzieloną część, w której siedzą głównie programiści i inni ludzie od IT i ponad połowa z nich chodzi w papciach po biurze. na co dzień nie mam do czynienia, więc kojarzą mi się tylko z tymi ludźmi z pracy.
      • bergamotka77 Re: Co myślicie o programistach? 25.01.19, 11:21
        Nie wiem w jakiej kanciapie pracujeszze jyos tam chodzi w kapciach. Programiści to bardzo ogarnięci ludzie o analitycznym umyśle i fajnym poczuciu humoru. Ludzie z innych branz im zazdroszcza często wiec tworza mity na ich temat. I tak, pracują w dużych firmach w zespołach przy konkretnych projektach, maja mnóstwo zebrań, conference calls, spotkań z menedżerem. Nie żyją w próżni i musza się umieć komunikować z innymi bo to praca oparta na współpracy.
        • zasiedziala Re: Co myślicie o programistach? 25.01.19, 11:34
          Kanciapa czy nie, chodzenie w kapciach przecież nie podważa posiadania ani analitycznego umysłu ani poczucia humoru. Ot po prostu chodzą w kapciach i z tym mi się kojarząsmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka