miss_fahrenheit Re: Co myślicie o programistach? 23.01.19, 22:41 Bluzy, papierosy i dowcipy o świnkach morskich. Przyzwoite zarobki i fatalna higiena osobista. To tyle jeśli chodzi o stereotypy, w praktyce jest różnie. Odpowiedz Link Zgłoś
ghrtth Re: Co myślicie o programistach? 23.01.19, 22:56 korwinowski liberalizm gospodarczy – nienawiść do podatków, brak znajomości realiów życia przeciętnych ludzi, drobne deficyty emocjonalne, samotne noce z kompem, problem z organizacją codzienności, w tym z higieną osobistą. To tak jeśli prosisz o soczyste stereotypy Bo w sumie żaden programista którego znam ich nie spełnia. Odpowiedz Link Zgłoś
beverlyja90210 Re: Co myślicie o programistach? 23.01.19, 23:39 Dzieki takie tez się przydadzą Odpowiedz Link Zgłoś
bei Re: Co myślicie o programistach? 23.01.19, 23:29 Mąż, trzech synów a czwarty tez podąża tą drogą, synowa, szwagier, szwagier szwagra, sąsiad, kilkunastu znajomych, cztery znajome. Każde z nich jest inne- wspólne cechy- inteligencja, sympatyczność, operatywność, dobre relacje z partnerami, poczucie humoru, usportowienie, gry , dobre knajpki, rodzinni. Odpowiedz Link Zgłoś
chocolatemonster Re: Co myślicie o programistach? 24.01.19, 00:29 Moj brat jest i jest superowy😁 Odpowiedz Link Zgłoś
evee1 Re: Co myślicie o programistach? 24.01.19, 00:59 Sama jestem (chociaz pewnie dumnie powinnam sie puszyc, ze juz "programista" to nie jestem tylko architektem ), mam meza i mnostwo znajomych z tej grupy zawodowej, zarowno mezczyzn, jak i kobiet. Wiele roznych charakterow, niektorzy faktycznie dziwni, ale inni calkiem zwyczajni. Laczy ich to, ze na ogol potrafia sie dobrze skupic i analitycznie mysla. Odpowiedz Link Zgłoś
katja.katja Re: Co myślicie o programistach? 24.01.19, 09:55 Zespół Aspergera Kiedyś pomagałam komuś z rodziny sprzedać pewien garaż (miałam więcej czasu) i ostatecznie kupił go facet o którym od razu pomyślałam (zachowanie), że to jest to. I tak z ciekawości (ileż to roboty) wpisałam imię i nazwisko do googla i co? Informatyk Odpowiedz Link Zgłoś
milva24 Re: Co myślicie o programistach? 24.01.19, 09:57 Ale wiesz, że nie każdy informatyk jest programistą? Odpowiedz Link Zgłoś
katja.katja Re: Co myślicie o programistach? 24.01.19, 09:59 No, ale jednak blisko strzeliłam. Odpowiedz Link Zgłoś
klaramara33 Re: Co myślicie o programistach? 24.01.19, 09:59 Stereotyp ubraniowy czyli ubiór studencki ten raczej niezadbany. Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Co myślicie o programistach? 24.01.19, 10:15 Większość ma zaburzenia psychiczne: od narcyzmu, przez ZA po poważniejszy autyzm, socjofobię itd. Imo wiele osób wybiera ten fach, bo nie lubi kontaktów z ludźmi. Wolą kontakt z maszyną, która nie ma emocji, więc jest bardziej przewidywalna od człowieka. Oczywiście nie piszę o całej branży IT, bo np analitycy biznesowi to zupełnie inna bajka. Stereotypowo większość programistów to mężczyźni, którzy zarabiają więcej niż średnia krajowa. Poza tym podobno programiści to jedna z najbardziej zadowolonych grup zawodowych w Polsce. Obstawiam, że ma to związek z zarobkami Odpowiedz Link Zgłoś
katja.katja Re: Co myślicie o programistach? 24.01.19, 10:24 I dobrze, że takie osoby w tym świecie (bo 50 lat wcześniej pewnie było im bardzo ciężko) mogą realizować się w fajnym zawodzie i mieć z tego jeszcze konkretny zarobek. Lubię takich ludzi, zazwyczaj robią mało szumu wokół siebie, nie są agresywni, nie zaczepiają innych, są konkretni. Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Co myślicie o programistach? 24.01.19, 10:28 > Lubię takich ludzi, zazwyczaj robią mało szumu wokół siebie, nie są agresywni, nie zaczepiają innych, są konkretni. Gorzej jeśli musisz z takim współpracować. Swoją drogą czy to nie ty jesteś zwolenniczką teorii, że dzieci z lekkim autyzmem i ZA powinno się pozamykać w szkołach specjalnych, bo są agresywne i niebezpieczne dla innych? A tu proszę ile pochwał. Zanotowałam. Odpowiedz Link Zgłoś
katja.katja Re: Co myślicie o programistach? 24.01.19, 10:33 Jeżeli dzieci (z dowolnym zaburzeniem, niekoniecznie autyzm) rozwalają swoim zachowaniem zajęcia i są agresywne wobec kolegów to niestety tak. Tylko tak się składa, że najczęściej prawdziwi ZA najczęściej są wycofani i spokojni, a szajby od...dalają dzieciaki zaburzone całkiem czymś innym, którym ktoś załatwił opinię lub dodatkowo mają inne, gorsze zaburzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Co myślicie o programistach? 24.01.19, 11:13 Ale ze jak...patrz Pani 10 lat małzenstwa i nie zauwazyłam tych zaburzeń psychicznych. Maz jak maz ale połowa znjomych programisci i tez nie. Poza tym z maszyna teraz pracuje połowa ludzi w biurach wiecej co wszyscy to socjopaci? A te zarobki to nie stereotyp, tak jest. I podobno najbardziej poszukiwani. Fakt jest taki ze jakby teraz maz stracił prace to nie bałabym sie czy znajdzie kolejna... Odpowiedz Link Zgłoś
katja.katja Re: Co myślicie o programistach? 24.01.19, 11:23 Jeżeli chodzi o związki to zwykle "aspergerami" zarządzają żony, a oni się poddają temu bo im tak wygodnie. Każdy zadowolony. Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Co myślicie o programistach? 24.01.19, 11:26 NO ale zona jednak swiadoma ze ma aspergera. Odpowiedz Link Zgłoś
anka_z_zielonymi Re: Co myślicie o programistach? 24.01.19, 11:41 Bo to bzdura z tym aspergerem, autyzmem w IT. 99% mojego towarzystwa to programiści, mąż programista, ja przez wiele lat byłam programistką i w wielu firmach pracowałam wszyscy normalni, bez zaburzeń, towarzyscy. Pamiętacie to zdjęcie „impreza informatyków”? Zdjęcie zrobione bodajże na przygotowaniach do finału olimpiady matematycznej (jeśli dobrze pamiętam). Z jednym z tych chłopaków 10 lat przepracowałam: normalny, komunikatywny, przystojny facet. Mnie się czasem wydaje, jak wejdę w inne środowisko niż IT (np rodzice z klasy mojego syna), że w IT jest wręcz nadreprezentacja normalnych ludzi i potem się tylko dziwię, że tylu dziwaków na zewnątrz. Poza tym programiści nie pracują sami ze swoim komputerkiem tylko w ogromnych zespołach przez wiele miesięcy z wieloma ludźmi. Muszą być superkomunikatywni i najczęściej tacy właśnie są. Odpowiedz Link Zgłoś
z_lasu Re: Co myślicie o programistach? 24.01.19, 13:37 > Mnie się czasem wydaje, jak wejdę w inne środowisko niż IT (np rodzice z klasy mojego syna), > że w IT jest wręcz nadreprezentacja normalnych ludzi i potem się tylko dziwię, że tylu > dziwaków na zewnątrz. Ale zdajesz sobie sprawę, że dla każdego normalne jest to z czym się styka na co dzień? I to nijak nie musi odzwierciedlać np. normy ogólnokrajowej? Jeśli na co dzień przebywasz w jakimś towarzystwie, to logiczne, że wydaje Ci się ono normalne. Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: Co myślicie o programistach? 24.01.19, 13:52 Szczerze to ma racje. Calkiem milo wspominam prace w dziale IT..dopiero ksiegowosci i te takie typowo biurowe, pokazaly spektrum dziwakow i psychopatow roznej masci.. Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Co myślicie o programistach? 24.01.19, 20:57 Psychopatia to inny rodzaj zaburzeń. Tu mowa o programistach i ich problemach, a nie np o mobbingu w białych rękawiczkach uprawianym przez pewne panie. Btw kiedyś był wątek o rekrutacji pracowników i jako problem nr 1 pojawiło się ukrywanie zaburzeń psychicznych, które później wychodzą w codziennej pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
z_lasu Re: Co myślicie o programistach? 25.01.19, 05:39 Patrz słynne ogłoszenie "Zatrudnię zdrowego psychicznie informatyka". Jakoś nie kojarzę, żeby ktoś szukał "zdrowej psychicznie księgowej". Odpowiedz Link Zgłoś
anka_z_zielonymi Re: Co myślicie o programistach? 24.01.19, 14:38 Nie, nie uważam żeby było tak jak piszesz. Jest pewna norma zachowań ludzkich uznawanych za prawidłowe i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
beverlyja90210 Re: Co myślicie o programistach? 24.01.19, 16:06 Dlaczego zrezygnowałaś z zawodu? Odpowiedz Link Zgłoś
anka_z_zielonymi Re: Co myślicie o programistach? 24.01.19, 21:10 Nie zrezygnowałam, zrobiłam roczną przerwę Obecnie pracuję w IT, ale nie jako programistka. Odpowiedz Link Zgłoś
tairo Re: Co myślicie o programistach? 24.01.19, 16:12 > Większość ma zaburzenia psychiczne: od narcyzmu, przez ZA po poważniejszy autyzm, socjofobię itd. Bredzisz. Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Co myślicie o programistach? 24.01.19, 20:52 Sądząc po innych wpisach w tym wątku trafiłam w sedno. Po prostu nie każdy dostrzega tę specyfikę niektórych panów programistów. Odpowiedz Link Zgłoś
anka_z_zielonymi Re: Co myślicie o programistach? 24.01.19, 21:08 Sądząc po innych wpisach to większość uważa programistów za zwyczajnych ludzi bez zaburzeń. Po prostu niektórzy przedawkowali TBBT. Odpowiedz Link Zgłoś
tairo Re: Co myślicie o programistach? 24.01.19, 21:15 Zdecyduj się, albo niektórych, albo większości. Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Co myślicie o programistach? 25.01.19, 10:42 Pewnie zony wypieraja ze mają w domu socjopatów...Nie wiem czy to wysokie zarobki tak innych denerwują... Odpowiedz Link Zgłoś
z_lasu Re: Co myślicie o programistach? 24.01.19, 10:43 Ja nie myślę, ja wiem Trzeba do nich gadać algorytmem, bo normalnie po ludzku to nie rozumieją. Właśnie wczoraj rozmawiałam na ten temat z kolegą wdrożeniowcem i potwierdził moje spostrzeżenia. Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Co myślicie o programistach? 24.01.19, 11:16 O tak, algorytm. To samo myślę gdy rozmawiam z mężem Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Co myślicie o programistach? 24.01.19, 11:26 A nie uwazacie ze do facetów ogólnie trzeba algorytmem? Odpowiedz Link Zgłoś
z_lasu Re: Co myślicie o programistach? 24.01.19, 11:28 Nie. Nie znasz żadnych facetów-humanistów. Odpowiedz Link Zgłoś
z_lasu Re: Co myślicie o programistach? 24.01.19, 11:29 znak zapytania miał być na końcu Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Co myślicie o programistach? 24.01.19, 11:31 No fakt...nie znam chyba. Ok to dotyczy inzynierów ... Odpowiedz Link Zgłoś
z_lasu Re: Co myślicie o programistach? 24.01.19, 13:33 > Ok to dotyczy inzynierów ... OK, ale nie wierzę, że wyłącznie płci męskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Co myślicie o programistach? 24.01.19, 13:51 Wiesz co czy informatyk czy historyk facetowi potrzebny jest jasny przekaz. Fakt inzynier najlepiej logarytmem Co do babek nie wiem ....sama jestem inzynierem moze tez potrzebuje logarytmu Odpowiedz Link Zgłoś
z_lasu Re: Co myślicie o programistach? 24.01.19, 14:00 Każdemu (niezależnie od płci i zawodu) potrzebny jest jasny przekaz, zwłaszcza jeśli to polecenie służbowe (np. "wynieś śmieci" ). Odnoszę jednak wrażenie, że polecenie, które zrozumiałoby 90% ludzi o tym samym poziomie inteligencji dla programistów może okazać się niezrozumiałe, jeśli nie zawiera kompletnego schematu blokowego. Piszę to jako osoba myśląca algorytmami i mająca kontakt zawodowy z programistami. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Co myślicie o programistach? 24.01.19, 17:15 Żona mówi do programisty - Idź do sklepu po parówki. Jak będą jajka, to weź dziesięć. Programista w sklepie : -Są jajka? Tak? To poproszę 10 parowek. Odpowiedz Link Zgłoś
z_lasu Re: Co myślicie o programistach? 24.01.19, 17:21 Bingo! To nie jest żaden dowcip. Oni właśnie tak rozumują. Ekhm... Ja też Po przeczytaniu wypowiedzi żony serio się zastanawiałam czego ma być 10 Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Co myślicie o programistach? 24.01.19, 21:25 BO czytajac logicznie to zna chciała 10 parówek jak beda w sklepie jajka.. Odpowiedz Link Zgłoś
z_lasu Re: Co myślicie o programistach? 25.01.19, 05:31 Ale minimum 95% społeczeństwa zrozumiałoby intencje żony, nawet jeśli wyraziła się nieściśle. Programiści nie (i nie zaświta im, że coś tu nie gra i może trzeba dopytać). Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Co myślicie o programistach? 25.01.19, 10:45 Nadal uwazam ze to dotyczy wiekszosci panów. przekaz ma być jasny. Tutaj jest jasny a ze programista ( czy inny inzynier bo z takimi pracuje i tez tak rozumują) akurat tak rozumuje. Wieksozsci facetów jak nie powiesz jasno i w punktach co chcesz i jak chcesz to nie zrozumieją ...i nie beda dopytywać o szczegóły. Odpowiedz Link Zgłoś
danaide Re: Co myślicie o programistach? 24.01.19, 14:31 Mam wrażenie, że miałam z kimś takim do czynienia. Programował stronę. Powiedziałam w pracy, że odmawiam jakiegokolwiek kontaktu z nim, nawet jeśli będzie to konieczne. Po kilku latach na forach gazety wiedziałam, że mam do czynienia z psychofagiem i narcyzem, a nie zamierzałam się męczyć. PS. I nie mam kontaktu Odpowiedz Link Zgłoś
kachaa17 Re: Co myślicie o programistach? 24.01.19, 17:02 Ja pracuję z programistamj i można powiedzieć, że gdzieś tak połowa z nich jest wycofana z życia społecznego. Na cześć ledwo coś burkną pod nosem. Reszta jest przeciętnie różna jak w każdym innym fachu. Natomiast mój eks mąż też jest programistą i uważam, że ma zespół aspergera. Jest bardzo inteligentny, potrafi wszystkich przegadać ale mam wrażenie, że myśli jak komputer. Nic co nie jest logiczne to nie przekonuje. Jeden kolega z pracy też ma podobną osobowość. Myślę, że jest to zawód, który właśnie pasuje osobom z zespołem aspergera bo wykorzystuje inteligencję i nie ma potrzeby zbyt dużego kontaktu z ludźmi. Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Co myślicie o programistach? 24.01.19, 21:27 Patrz Pani mąz programista, połowa znajomych programisci. Wycofanego brak. Serio. Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Co myślicie o programistach? 24.01.19, 21:31 Serio to znasz tych panów ze spotkań towarzyskich ludzi, którzy znają się od wielu lat. Nie masz pojęcia jak koledzy męża zachowują się w pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
anka_z_zielonymi Re: Co myślicie o programistach? 24.01.19, 21:35 Pewnie, pewnie. Siedzą na scrumach i kreślą sobie cyrklem na skórze fantazyjne wzory. A jak ktoś ich o coś zapyta to spuszczają wzrok i mamroczą pod nosem😛 Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Co myślicie o programistach? 24.01.19, 23:38 Aaaaaaaaaaaa padłam. Dobre. Gzie takie nerdy poznają swoje kobiety? Bo moj nerd-programista w klubie mnie poderwał. Szok panie - programista w klubie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Co myślicie o programistach? 25.01.19, 08:19 Akurat na Scrumie masz ściśle określony porządek spotkania, plan, więc każdy kto ma IQ powyżej marchwi będzie potrafił się zachować. A jeśli nie będzie potrafił to dzielnie nad nim czuwa Scrum Master i pociągnie za język Ja wiem, że twój post miał mnie zbić z tonu, bo użyłeś trudnego słowa po angielsku. Wyobraź sobie, że nie jesteś jedyną osobą na forum, która przepracowała swoje lata w korpo. Akurat z tym Scrumem nie trafiłaś. Powtórzę raz jeszcze: ludzie zupełnie inaczej zachowują się w bezpiecznym, przyjaznym środowisku, a inaczej tam, gdzie panuje chaos lub luźne powiązania towarzyskie. To właśnie w tym drugim środowisku wyłowisz aspich, bo w pierwszym mogą funkcjonować dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
anka_z_zielonymi Re: Co myślicie o programistach? 25.01.19, 08:29 Posłuchaj praca programisty to jest wieczny chaos. Dopowiadasz sobie do mojego żartobliwego, krótkiego postu jakieś rozwlekłe historie (nieprawdziwe dodam). Nie chcę nikogo obrażać, wiec na tym zakończę moją wypowiedź Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Co myślicie o programistach? 25.01.19, 10:49 A tak z ciekawosci nie mozna nie byc aper i nadal miec jakies powiedzmy problemy z nawiazaniem kontaktów w nowym miejscu? BO chyba teraz modny jest asperger: jak nie ejstes przebojowy masz asp. Tak jak 10 lat temu jak dzieciak był niewychowany i rozwydrzony to miał ADHD. Są ludzie rózni z róznymi charakterami i temperamentami....jakas czesc moze ma aspergera ale kutwa nie wiekszość!!! Odpowiedz Link Zgłoś
anka_z_zielonymi Re: Co myślicie o programistach? 25.01.19, 10:54 Ja tylko dodam, że wśród 300 programistów, których znam (sprawdziłam liczbę na linkedinn) jeden miał ZA i to jest kochany człowiek do rany przyłóż. Super mi się z nim pracowało. Nie rozumiem dlaczego ktoś tu stawia aspich w jednym szeregu z narcystami i socjopatami. Masakra i smutek. Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Co myślicie o programistach? 25.01.19, 11:46 O 8:30 napisałaś "bez odbioru", a teraz coś odpisujesz pod moimi postami. Zdecyduj się czy strzeliłaś focha czy nie PS. Chwalenie się ilością kontaktów na Linkedin jest tak żałosne, że nawet nie chce mi się tego komentować. Trzymaj się swojej obietnicy i już nie wpisuj się pode mną. Zaraz przeczytam, że 1000 twoich znajomych programistów jest tak kontaktowych i szarmanckich, że zanim zaproszą cie do pubu to pytają cię o dowód. Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Co myślicie o programistach? 24.01.19, 23:36 Ale ze w pracy są wycofani??? NO ciekawe. Tak znam ale w róznych sytuacjach. Jedni lubia po skałkach skakać, inni na motorach smigają. Imprezy i w mniejszym gronie i w wiekszym i na serio zaden nie jest wycofany. Wiekszosc załozyła rodziny, mają zony, dzieci. 3 jest w stanie "wolnym" przy czym jeden co chwile ma inną pannę (i coraz młodszą, smiejeemy sie ze za 10 lat strach bedzie go zaprosic bo córke nam poderwie). A co do pracy...wam sie chyba wydaje ze programisci pracują w zamknietych pojedynczych pokojach. Tylko on i komputer....Oni pracują w duzych zespołach. Odpowiedz Link Zgłoś
kachaa17 Re: Co myślicie o programistach? 25.01.19, 07:32 Mnie chodziło o to, że niektórzy są mało kontaktowi. Na cześć odpowiadają mruknięciem. Sami z siebie, niepytani nie wypowiadają się w ogóle. Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Co myślicie o programistach? 25.01.19, 10:50 NO takiego programisty nie znam. Za to znam kilku takich wykładowców na medycznym i na uniwerku. Czy to siwadczy o tym ze majac dr nauk medycznych albo dr nauk przyrodniczych jestes wycofanym z zycia człowiekiem....? Odpowiedz Link Zgłoś
kachaa17 Re: Co myślicie o programistach? 24.01.19, 21:34 Ja napisałam jak jest u mnie. W pracy mam ok. 20 kolegów programistów. W dodatku na studiach mieszkałam w akademiku z dziewczynami z informatyki i znałam ich kolegów z roku - tak też mego męża poznałam. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Co myślicie o programistach? 24.01.19, 22:17 kachaa17 napisała: > Ja napisałam jak jest u mnie. W pracy mam ok. 20 kolegów programistów. W dodatk > u na studiach mieszkałam w akademiku z dziewczynami z informatyki i znałam ich > kolegów z roku - tak też mego męża poznałam. Teraz pewnie żałujesz , ze z nimi mieszkałas ? Odpowiedz Link Zgłoś
kachaa17 Re: Co myślicie o programistach? 24.01.19, 22:29 Czemu mam żałować? Bardzo dobrze wspominam tamte czasy. Pisząc o tym chciałam powiedzieć, że znam trochę więcej ludzi z tym zawodem. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Co myślicie o programistach? 24.01.19, 22:46 No ale przez nie poznałaś tego męża, z którym się rozwiodłaś ? Kto kogo porzucił ? Odpowiedz Link Zgłoś
kachaa17 Re: Co myślicie o programistach? 25.01.19, 07:30 Aaa o to chodzi. Ostatecznie to ja go zostawiłam ale związek był nieudany dal obu stron. Nie patrzę w ten sposób na to, że żałuję. To czego żałuję to, że się tak późno rozstaliśmy. 5 lat wcześniej dałoby mniej szkód dla mnie i miałabym jeszcze szansę na związek i dzieci z kimś innym. Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Co myślicie o programistach? 24.01.19, 23:40 Dodałabym ze programisci maja spory kontakt z ludzmi w pracy... Odpowiedz Link Zgłoś
anka_z_zielonymi Re: Co myślicie o programistach? 25.01.19, 07:34 No właśnie. Praca programisty to nie praca dla samotnika. Ciagle trzeba się kontaktować z ludźmi. Jak ktoś pisze, że programiści wybierają swoją pracę, bo nie muszą się kontaktować z innymi ludźmi to wiem, że ten ktoś przedawkował filmy o „hakierach”. Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Co myślicie o programistach? 25.01.19, 08:25 > Praca programisty to nie praca dla samotnika. Ciagle trzeba się kontaktować z ludźmi. Chyba w twojej firemce. W normalnych firmach, które stać na zatrudnienie pelnego zespołu, pośrednikiem pomiędzy tzw biznesem, a programistami jest analityk. Przecież wielu programistów pracuje z domu i zgłoszenia np o błędach odbierają przez maila lub aplikację do zgłaszania błędów. Z każdym swoim postem mnie upewniasz, że albo w tym wątku trollujesz, albo całe życie przepracowałaś w jakiejś firmie-krzak. Odpowiedz Link Zgłoś
anka_z_zielonymi Re: Co myślicie o programistach? 25.01.19, 08:34 Zabawne, ale codziennie korzystasz z produktów firmy, w której pracowałam Postaram się jednak nie obrażać ludzi, nawet jeśli uważają, że większość ludzi z mojej grupy zawodowej ma zaburzenia psychiczne Bez odbioru. Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Co myślicie o programistach? 25.01.19, 10:54 u tez mąz rechotał....pracuje w duzej firmie. Powiedział ze dzisiaj idzie do szefa nie o podwyzke ale o zatrudnienie analityka do kontaktów z innymi. I ta "firemka"...uuuuuuu wielkim światem powiało...zjedz snikersa kochana. Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Co myślicie o programistach? 25.01.19, 10:52 Dokładnie...wczoraj pokazałam dyskuzje męzowi. Powiedział ze marzyłby o takim dniu pracy "sam na sam z komuterem". On ma wiecej kontaktu z ludzmi face-to-face niż ja. I to nie tylko kolegami programistami Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Co myślicie o programistach? 24.01.19, 17:28 Umiem czytać drzewko, twoja wypowiedź jest podpięta pod moim wpisem. Jeśli już chcesz używać argumentu drzewka, to sobie najpierw sprawdź, gdzie się podpięłaś. Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Co myślicie o programistach? 24.01.19, 17:37 No to źle mnie podpielo bo odpowiadałam komuś kto pisal że są zaniedbani. Cały świat nie kręci się wokół twojego męża, błagam. Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Co myślicie o programistach? 24.01.19, 18:07 bergamotka77 napisała: > No to źle mnie podpielo bo odpowiadałam komuś kto pisal że są zaniedbani. Cały > świat nie kręci się wokół twojego męża, błagam. > Jaaaaaaassssneeee, a komuż to konkretnie odpowiadałaś, pisząc o okularnikach w Szwajcarii? 😂 Odpowiedz Link Zgłoś
tairo Re: Co myślicie o programistach? 24.01.19, 18:12 Tak, tak, "źle się samo" i wcale ci nie chodziło o dowalenie eliszce. Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Co myślicie o programistach? 24.01.19, 17:33 Coś ci się fakty mylą gazeciarz Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Co myślicie o programistach? 24.01.19, 17:46 Akurat tu ma racje gazeta. Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Co myślicie o programistach? 24.01.19, 18:03 bergamotka77 napisała: > Akurat tu ma racje gazeta. > A konkretnie w czym ma rację? Bo fakty się nie zgadzają. Odpowiedz Link Zgłoś
katja.katja Re: Co myślicie o programistach? 24.01.19, 20:23 Sama pisałaś, że przyrodni brat Twojego dziecka jest kilkanaście lat starszy. I że w Twojej rodzinnej wioseczce nie ma nawet internetu i siostra zamiast kupić podręczniki "online" musi jeździć do dużego miasta. Może chociaż kury szczekają? Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Co myślicie o programistach? 24.01.19, 20:42 Zacytuj, w którym miejscu pisałam o tym wieku, bo coś ci się ostro pozajączkowało albo z kimś mnie mylisz. W mojej rodzinnej wioseczce kury znoszą złote jajka. Nie wstydzę się mojej wioseczki, rodziny ani pochodzenia i jeśli używasz takich argumentów, jako obelgi, to po pierwsze trafiasz kulą w płot, a po drugie pukasz w dno od spodu, jak twoja koleżanka powyżej. Odpowiedz Link Zgłoś
katja.katja Re: Co myślicie o programistach? 24.01.19, 20:47 Dla mnie bycie ze wsi to nie obelga więc czemu się tak indyczysz? Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Co myślicie o programistach? 24.01.19, 20:52 Ja? To ty piszesz pogardliwie o wioseczce, do której internet nie dochodzi. Jakoś na komplement to nie wyglądało, więc teraz nie wykręcaj kota ogonem, bo już i tak za późno. Żałuję tylko, że dałam się ściągnąć bergamotce i tobie do waszego poziomu. W związku z tym bez odbioru. Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Co myślicie o programistach? 24.01.19, 23:22 Spójrz na swój poziom. Jesteś czepialska i przewrazliwiona na punkcie swoimi i mezusia. Każdy ma gorsze dni się ty widzisz atak tam gdzie go nie ma i przysrywasz chamsko. Jest akcja jest reakcja - nie dziw się i wrzuc na luz ktorego jak widać zycie w Szwajcarii cie pozbawiło. Serio z okularów się tłumaczysz pochodzenia? Też mam jednego synka okularnika i nie widze w tym problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Co myślicie o programistach? 24.01.19, 17:53 katja.katja napisała: > W dodatku pan nie pierwszej świeżości i z przychówkiem z poprzedniego małżeństw > a. Między jej dzieckiem a przyrodnim bratem prawie 15 lat różnicy. > Ale ten plus, że wyrwał ją z wielodzietnej rodziny z jakiejś ostatniej wiochy : > D gdzie nawet internet "nie dochodził". > Rozumiem, że ten popis podłości to objaw twojego ZA? Zapisuję sobie ten fragment i będę ci go przytaczać trollu, za każdym razem, gdy będziesz się skarżyć na złe traktowanie. Dobrały się dwie ... jak w korcu maku. Odpowiedz Link Zgłoś
chocolatemonster Re: Co myślicie o programistach? 24.01.19, 20:59 Ono ma takie ZA jak ja podagre. Bycie podla wsza i zwalanie tego na ZA to kolejny element szczucia na ludzi z asd.. Odpowiedz Link Zgłoś
zasiedziala Re: Co myślicie o programistach? 25.01.19, 08:40 Z chodzeniem po biurze w kapciach Mamy w biurze wydzieloną część, w której siedzą głównie programiści i inni ludzie od IT i ponad połowa z nich chodzi w papciach po biurze. na co dzień nie mam do czynienia, więc kojarzą mi się tylko z tymi ludźmi z pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Co myślicie o programistach? 25.01.19, 11:21 Nie wiem w jakiej kanciapie pracujeszze jyos tam chodzi w kapciach. Programiści to bardzo ogarnięci ludzie o analitycznym umyśle i fajnym poczuciu humoru. Ludzie z innych branz im zazdroszcza często wiec tworza mity na ich temat. I tak, pracują w dużych firmach w zespołach przy konkretnych projektach, maja mnóstwo zebrań, conference calls, spotkań z menedżerem. Nie żyją w próżni i musza się umieć komunikować z innymi bo to praca oparta na współpracy. Odpowiedz Link Zgłoś
zasiedziala Re: Co myślicie o programistach? 25.01.19, 11:34 Kanciapa czy nie, chodzenie w kapciach przecież nie podważa posiadania ani analitycznego umysłu ani poczucia humoru. Ot po prostu chodzą w kapciach i z tym mi się kojarzą Odpowiedz Link Zgłoś