Dodaj do ulubionych

Krem do twarzy, ktory zatrzyma mlodosc

04.02.19, 16:12
Znacie taki?? Dzisiaj, jak zawsze kupilam Vichy...ale to chyba nie gorna polka...Czy testowal ktos Lancome? Nigdy nie mialam...albo Clarinsa?(kiedys mialam ale bardzo byl - ten clarins - perfumowany i podraznial spojowki). Tak sobie mysle, ze moze przerzucilabym sie na jakas gorna polke...ale jaka? Nie mam pomyslu, nigdy nie testowalam.
Obserwuj wątek
    • mysiulek08 Re: Krem do twarzy, ktory zatrzyma mlodosc 04.02.19, 16:16
      czerwona seria Astalift od Fujifim smile nie ma nic lepszego

Clarins na swietne serum dwufazowe, ale i tak wymieka przy Destiny Astalifta
    • sfornarina Re: Krem do twarzy, ktory zatrzyma mlodosc 04.02.19, 16:26
      Czy nie wydaje Ci się, że jeśli jakiś krem z górnej półki czyniłby takie cuda, to wszystkie bogate celebrytki i inne przestałyby sobie masowo fundować liftingi, operacje plastyczne i botoksy?

Kup sobie dobry krem nawilżający (jak Avene albo LRP), używaj mocnego filtra UVA i UVB na słońce, dużo się wysypiaj, nie pal, nie konsumuj zbyt dużo alkoholu, uprawiaj sport i będziesz miała twarz na tyle młodą, na ile geny Ci pozwolą.
      To rada, jaką dostałam od jednego z lepszych specjalistów w kraju od dermatologii kosmetycznej i laserowej tongue_out
      • majaa Re: Krem do twarzy, ktory zatrzyma mlodosc 04.02.19, 18:30
        I to jest chyba najbardziej sensowna wypowiedź.
        • evee1 Re: Krem do twarzy, ktory zatrzyma mlodosc 05.02.19, 10:37
          Popieram.
          • kira02 Re: Krem do twarzy, ktory zatrzyma mlodosc 14.01.22, 18:33
            Ja dodam jeszcze: zdrowo sie odżywiaj, z uwzględnieniem dobrych olejów. No i możesz od czasu do czasu chodzić na face modeling czy inny kobido smile
      • dezaprobata Re: Krem do twarzy, ktory zatrzyma mlodosc 05.02.19, 13:41
        kliekam Lubię tosmile
        cała prawda.
      • pani07 Re: Krem do twarzy, ktory zatrzyma mlodosc 27.04.21, 22:18
        sfornarina napisał(a):

> Czy nie wydaje Ci się, że jeśli jakiś krem z górnej półki czyniłby takie cuda,
        > to wszystkie bogate celebrytki i inne przestałyby sobie masowo fundować lifting
        > i, operacje plastyczne i botoksy?
        >
        > Kup sobie dobry krem nawilżający (jak Avene albo LRP), używaj mocnego filtra UV
        > A i UVB na słońce, dużo się wysypiaj, nie pal, nie konsumuj zbyt dużo alkoholu,
        > uprawiaj sport i będziesz miała twarz na tyle młodą, na ile geny Ci pozwolą.
        > To rada, jaką dostałam od jednego z lepszych specjalistów w kraju od dermatolog
        > ii kosmetycznej i laserowej tongue_out
        >

W punkt !!! smile
    • nenia1 Re: Krem do twarzy, ktory zatrzyma mlodosc 04.02.19, 16:31
      Kupuję obecnie kremy 3 firm, nie jest to górna półka, ale działa. Avene, Sesderma i najdroższa z nich wszystkich Image Skincare, najczęściej serię vital c.
      Z tym, że ja stosuję jeszcze dodatkowo pod krem wodę termalną i serum.
      • katja.katja Re: Krem do twarzy, ktory zatrzyma mlodosc 05.02.19, 11:13
        300 zł za krym!
        • maslova Re: Krem do twarzy, ktory zatrzyma mlodosc 05.02.19, 11:19
          Jak za Krym, to jak za darmo!
    • escott Re: Krem do twarzy, ktory zatrzyma mlodosc 04.02.19, 16:41
      Kremy nie działają - nie mogą działać, nie wnikają dość głęboko, jest to bardzo dobrze potwierdzone naukowo. Drogie kremy są wprost scamem. Tzn. mogą nawilżać, ale Ziaja też nawilża. Jeśli ktoś uważa, ze kobiecie nie wolno wyglądać na swój wiek, to lepiej już odkładać na zabiegi itp.
      • niu13 Re: Krem do twarzy, ktory zatrzyma mlodosc 04.02.19, 16:43
        Święta prawda! Nie ma czegoś takiego jak realnie odmładzający krem.
        • princesswhitewolf Re: Krem do twarzy, ktory zatrzyma mlodosc 05.02.19, 11:46
          Retinol nieco tam dziala i jest to udowodnione naukowo ... ale bez szalu.
    • bialeem Re: Krem do twarzy, ktory zatrzyma mlodosc 04.02.19, 16:42
      arszenik
    • aaa-aaa-pl Re: Krem do twarzy, ktory zatrzyma mlodosc 04.02.19, 16:44
      Rzeknę ci brutalnie: nie istnieje takie cudo.Mlodości nie da się zatrzymać.Możesz się " naciągać" chirurgicznie, co da ci złudne poczucie panowania nad starzeniem się.Mozesz też wklepywać wszelkie cuda ( większośc to parafina, woda i jakieś inne wypełniacze silikonowe)- które i tak " działają" na powierzchni skóry( powlekają i zapobiegają utracie wody). Kup" se" kwas hialuronowy(na stronce na esent, zrób sobie krem itp) i jakiś olej ( arganowy, opuncja- co tam ci podpasuje), mieszaj to w dłoni i wklepuj.
    • jola-kotka Re: Krem do twarzy, ktory zatrzyma mlodosc 04.02.19, 17:26
      No to zalezy jaka cera i co ten krem ma zrobic bo ja ci moge polecic np.dramatically diferent Hydrating jelly z Clinique ktory ogolnie daje rade i jest fajny pod makijaz, sisley ma bardzo dobre kremy.chanel te sa lzejsze ale robia swoja robote, Clarins ma dobre serum w takim brazowym opakowaniu.
    • joanna05 Re: Krem do twarzy, ktory zatrzyma mlodosc 04.02.19, 17:31
      Nie ma takich. Czasu nie oszukasz. Kremów warto używać, ale na czas to one nie zadziałają. I nie, nie warto tych z górnej półki - chyba, że dla przyjemności używania, bo to i opakowanie ładne, i marka ma pewnie renomę, i pachną itp., itd. Ale nie działają wcale lepiej tylko dlatego, że są droższe. Spokojnie znajdziesz porządne kremy w drogerii czy w aptece.
    • hosta_73 Re: Krem do twarzy, ktory zatrzyma mlodosc 04.02.19, 17:51
      Polecam Ziaję. Serio serio 😊
      Calkiem fajne są tez kremy Buña z zielnika babuni.
      Do tego stosuję czasem olejek na twarz (może być wymieszany z kremem) i masło shea. Mam sucha skórę i lubię takie tłuściochy. Niektórym zapychają pory, mnie na szczęście nie.
      • princesswhitewolf Re: Krem do twarzy, ktory zatrzyma mlodosc 05.02.19, 11:50
        ziaja niestety zawiera wyjatkowo dziadowskie skladniki lacznie z Pegami i olejem palmowym
        • hosta_73 Re: Krem do twarzy, ktory zatrzyma mlodosc 05.02.19, 21:30
          No masz sad a tak mi dobrze robi.
    • akn82 Re: Krem do twarzy, ktory zatrzyma mlodosc 04.02.19, 17:59
      Tu są kosmetyki ze średniej półki, ale bardzo dobre. Może po prostu dodawaj do kremu kwasu hialuronowego?
      • akn82 Re: Krem do twarzy, ktory zatrzyma mlodosc 04.02.19, 17:59
        Bioleev.com
    • mysiulek08 Re: Krem do twarzy, ktory zatrzyma mlodosc 04.02.19, 18:05
      Tiaa, nie dzialaja
      i owszem czasu nie cofna ani nie zatrzymaja, ale utrzymaja cere w dobrej kondycji. Mam juz jakis tam wiek, z ziaji i itp podobnych wyroslam jakis czas temu, uzywam astalifta od ponad roku i widze siebie codziennie w lustrze, zmiane widac. Na lepsze, nie na gorsze.
      Tak, clarins, lancome, estee lauder nic spektakularnego nie robily, ziaja rowniez nie.
      • nenia1 Re: Krem do twarzy, ktory zatrzyma mlodosc 04.02.19, 18:29
        No więc właśnie, ja się ma 20/30 lat może się wydawać, że ziaja czy nivea działają tak samo. Jak się ma trochę więcej zaczyna się dostrzegać różnicę.
      • aaa-aaa-pl Re: Krem do twarzy, ktory zatrzyma mlodosc 04.02.19, 19:58
        Silikonik napnie skórę, parafina natłuści - wrażenie : jrst lepiej.Ile masz lat ?
        • mysiulek08 Re: Krem do twarzy, ktory zatrzyma mlodosc 05.02.19, 19:24
          ale o co ci chodzi? lubie, widze zmiane, w czym masz problem? przeciez ty nie placisz za moje kosmetyki
      • taki-sobie-nick Od roku? 04.02.19, 21:52
        Pogadamy za 40 lat, czy ci zatrzymało.
        • mysiulek08 Re: Od roku? 05.02.19, 19:22
          za 40 lat to juz mi nic nie bedzie potrzebne tongue_out
          • taki-sobie-nick Re: Od roku? 05.02.19, 20:49
            za 40 lat to juz mi nic nie bedzie potrzebne

Możemy pogadać za 20, aczkolwiek uważam, że możesz przeżyć jeszcze 40, bo dlaczego nie?
    • black_halo Re: Krem do twarzy, ktory zatrzyma mlodosc 04.02.19, 18:06
      Cudow nie ma. Mialam kiedys Chanel Sublimage, prawie 300 euro wiec naprawde gorna polka. Pol roku dochodzilam do siebie bo podraznilo mnie to okropnie.

Podstawa to nic pic alkoholu, nie palic fajek i dobrze sie wysypiac. Nastepnie unikac nadmiaru kawy, herbaty. Nie pic slodkich napojow, unikac slodyczy, jesc troche dobrej jakosci miesa oraz dobrych tluszczow oraz nawilzac cere. Uprawiac jakis lekki sport. I bedziesz wygladac na tyle lat na ile ci geny pozwola.

W Twoim wieku jeszcze jest wazne, zeby nie chudnac duwo i gwaltownie bo skora na twarzy leci pierwsza.
      • jola-kotka Re: Krem do twarzy, ktory zatrzyma mlodosc 04.02.19, 19:51
        Ale co to ma do tematu ze ten krem ci kuku zrobil? On zwyczajnie nie byl dla ciebie co nie znaczy ze nie jest dla innych bo to akurat jest dobry krem.
        • snakelilith Re: Krem do twarzy, ktory zatrzyma mlodosc 04.02.19, 21:27
          Ma to do temat, że osobie nie posiadającej alergii żaden krem nie powinien zrobić kuku. Nie po tym się bowiem rozpoznaje, czy krem nam pasuje.
          • jola-kotka Re: Krem do twarzy, ktory zatrzyma mlodosc 05.02.19, 23:17
            Hahaha alergia to nie jest cos ze jak ja masz na make to bedziesz miala na cukier i odwrotnie. Alergia to poszczegolne alergeny ktore uczulaja. Gdyby bylo jak piszesz to osoby z alergia nie moglyby stosowac zadnych kosmetykow. No nie tylko po tym ale jak szkodzi to szkodzi czyli danej osobie nie sluzy.
            • snakelilith Re: Krem do twarzy, ktory zatrzyma mlodosc 06.02.19, 00:25
              Co ty bredzisz dziewczyno? Ja pisałam o osobie BEZ alergii. Jak kogoś bez alergii wysypie po kremi, to znaczy, że krem jest do dudy, napakowany szkodliwymi dla skóry składnikami, a nie, że "nie służy".
              • jola-kotka Re: Krem do twarzy, ktory zatrzyma mlodosc 06.02.19, 01:01
                Czyli kolejna bzdure napisalas bo alergia moze wystapic na skutek jakiegos skladnika kremu i ty nawet nie wiesz czy masz na niego alergie czy nie. Sory nie mozna wiedziec ze na nic kompletnie nie ma sie alergii bo tyle to testow nie robia.
                • chatgris01 Re: Krem do twarzy, ktory zatrzyma mlodosc 06.02.19, 07:52
                  Oprócz alergii są podrażnienia, których objawy mogą być podobne do alergii. I tak, jeśli krem wskutek napakowania toksycznymi składnikami podrażnia skórę, to jest do doody.
    • eliksir_czarodziejski Re: Krem do twarzy, ktory zatrzyma mlodosc 04.02.19, 18:17
      Jeśli masz czas żeby poswiecic od 30 do 60 minut dziennie na masaż i ćwiczenia twarzy to polecam. Joga twarzy, face fitness, poszukaj w internecie jest tego trochę.
      Od siebie tylko dodam że ruch jest bardzo ok, ale naprawdę fajnie działa ruch na świeżym powietrzu a nie na siłowni z klima i bez zadnych okien. Oczywiście że lepszy ruch na takiej siłowni niż żaden. Jednak po np bieganiu na świeżym powietrzu różnica w cerze jest dla mnie widoczna i to dość mocno.
    • snakelilith Re: Krem do twarzy, ktory zatrzyma mlodosc 04.02.19, 18:27
      Nie ma czegoś takiego. Podstawowym zadaniem kremu jest nawilżanie oraz ochrona przed wysychaniem. W zależności od wieku i rodzaju skóry należy więc wybrać krem z odpowiednią proporcją wody i tłuszczu. Marka nie gra kompletnie roli, wszelkie cuda na kiju, to pic na wodę fotomonataż. I wiele większe znaczenie dla cery ma styl życia. Istnieją wprawdzie substancje, które wizualnie mogą stan cery poprawić, na przykład kwas hialuronowy wiąże wodę na skórze, wit. C rozjaśnia, kwasy działają jak peeling i pomagają wygładzić pory i tyllko chyba retinol ma długoterminowo prawdziwe działanie anty-aging, więc warto w sezonie zimowym zrobić sobie kurację. I jeżeli ktoś szuka na wysokiej półce jakości, to może się ostro przejechać, akurat te wyskopółkowe kremy napakowane są często substancjami, które w kosmetyce już dawno uznane są jako szkodzące skórze. Nie wiem dlaczego tak jest, pewno arogancja wielkiej marki, ale także może bezrefleksyjne podejście grupy klientek, które nazwą marki lubią się omamić. I pewnie mylą też gładkość silikonu na skórze z wypielęgnowaną cerą. Kremy z niższej i średniej półki są bardzo często o niebo lepsze. Bardzo wiele marek z tzw. średniej półki powoli próbuje zbliżać się też do coraz większego rynku ekologicznych kosmetyków i rezygnuje przynajmniej z najpaskudniejszych składników.
      • jola-kotka Re: Krem do twarzy, ktory zatrzyma mlodosc 04.02.19, 19:53
        Jasne soraya to jest to samo co sisley 😀a teraz wez przeczytaj sklady a potem pisz.
      • jola-kotka Re: Krem do twarzy, ktory zatrzyma mlodosc 04.02.19, 19:54
        Nie zwrocilam uwagi na autora😀. Nie czytaj skladow bo i tak bedziesz glupio klepac ze masz racje😀😀😀
        • snakelilith Re: Krem do twarzy, ktory zatrzyma mlodosc 04.02.19, 21:22
          Oczywiście, że będą miała rację. W przeciewieństwie do ciebie jestem bowiem osobą inteligntną i posiadam wiedzę, ktrórej tobie niestety brakuje. Więc nie tylko czytam składy, ale wiem co one oznaczają. Weźmy na przykład Sisley Hydra-Flash Formule Intensive 60 ml, w składzie :
          Aqua, Sesamum Indicum Extract, Isopropyl Palmitate, Butyrospermum Parkii Butter, Dimethicone, Butylene Glycol, Glyceryl Stearate, Silk Amino Acids, Cetyl Phosphate, Nylon-12, Triethanolamine, Propylene Glycol, Zea Mays Germ Oil, Tocopheryl Acetate, Rehmannia Chinensis Root Extract, Vitis Vinifera Leaf Extract, Passiflora Incarnata Flower Extract, Ginkgo Biloba Leaf Extract, Sesamum Indicum Seed Oil, Polyacrylamide, Oleyl Alcohol, Panthenol, Carbomer, C13-14-Isoparaffin, Phenoxyethanol, Fragrance, Oryza Sativa Bean Extract, Cetyl Alcohol, Sorbic Acid, Tetrasodium EDTA, Laureth-7, Methylparaben, Ethylparaben, Tristearin, Propylparaben, Acetylated Glycol Stearate, BHT

Wszystkie pogrubione składniki uchodzą za problematyczne. Niektóre są nawet mocno szkodliwe. Triethanolamine, oraz C13-14 Isoparaffin + 3 są mają na przykład potencjał alergizujący. Jeszcze gorsze są parabany, bo przypisują się im działanie hormonalne. Do tego Acetylated Glycol Stearate + 3 jest składnikiem pochodzącym z oleju palmowego, co może wprawdzie lalką Barbie nie interesować, ale co niktórych już tak. I najlepsze cudo w tym Sisley jest Nylon-12, czyli po prosto mikroplastik. Ale pasuje do ciebie i do twojego życia. A Dimethicone to tylko tani silikon, cudo za taką forsę. U mnie ląduje proste do kosza, ty smaruj sobie na twarz nawet smar przemysłowy. He, he, he......
      • aaa-aaa-pl Re: Krem do twarzy, ktory zatrzyma mlodosc 04.02.19, 20:00
        Święte słowa.
      • pade Re: Krem do twarzy, ktory zatrzyma mlodosc 04.02.19, 20:20
        Jest jeszcze coś takiego jak liposomy. To są nośniki substancji aktywnych, które samodzielnie nie pokonałyby bariery naskórka, natomiast umieszczone w liposomach są w stanie przeniknąć do głębszych warstw skóry.
        Dermokosmetyki często zawierają właśnie liposomy, albo inne transportery (technologie własne).
        Ponadto fale radiowe, światło czerwone lub niebieskie, jonizacja itd. również mają wpływ na głębsze wnikanie składników aktywnych w skórę.
    • ania_2000 Re: Krem do twarzy, ktory zatrzyma mlodosc 04.02.19, 20:24
      Wszystkie dobre rady juz dostalas - ale przede wszystkim -unikaj slonca jak ognia.
      Czapka, kapelusz na glowe, na twarz block, na oczy okulary - chron skore przed sloncem.
      • 21mada Re: Krem do twarzy, ktory zatrzyma mlodosc 05.02.19, 19:45
        > przede wszystkim -unikaj slonca jak ognia
        Taaaa, tylko że większość ematek uważa że zimą wygląda koszmarnie i lepiej wygląda "lekko opalona". To co lepsze - wyglądać koszmarnie i młodo czy dobrze i staro?
        • snakelilith Re: Krem do twarzy, ktory zatrzyma mlodosc 05.02.19, 19:50
          A od kiedy to kierujesz się opiniami większości? Nie masz lustra, że musisz szukać odpowiedzi na forum, czy lepiej ci w opaleniźnie czy bez?
        • ania_2000 Re: Krem do twarzy, ktory zatrzyma mlodosc 05.02.19, 20:35
          lekko opalona? przeciez mozesz posmarowac sie samoopalaczem, lub spryskac sunless tan.
          - pytasz sie o cudowny srodek na brak zmarszczek - to zrezygnuj ze slonca.
          • waleria_s Re: Krem do twarzy, ktory zatrzyma mlodosc 30.11.20, 11:53
            Dlaczego całkowicie rezygnować ze słońca i to jeszcze w Polsce, gdzie ilość słonecznych dni nie powala? Smarować się wysokim filtrem i tyle, ale nie cudujmy z kapeluszem z gigantycznym rondem, osłanianiem itd.
      • milupaa Re: Krem do twarzy, ktory zatrzyma mlodosc 27.04.21, 21:48
        Ja nie wiem jak w praktyce to unikanie słońca ma wyglądać, może jak będziemy łazić nadal w maseczkach to tak, pół twarzy zostanie biale. Bo w praktyce od lat zawsze od wiosny i latem używam na twarz kremów z filtrem 50 i i tak się opalam. Może mniej niż bez filtra ale słońce łapię, i przebarwienia latem zawsze mam. Nie ma takiego blokera który nie przepuści słońca. A w ciepłych krajach 50 chroni przed poparzeniem, bo opalam się na niej na brazik bez problemu.
        • thank_you Re: Krem do twarzy, ktory zatrzyma mlodosc 27.04.21, 22:21
          Bo w ciepłych karajach uvb mocniejsze jest niż u nas.
    • kitjensen Re: Krem do twarzy, ktory zatrzyma mlodosc 04.02.19, 20:36
      estee lauder krem rewitalizujacy i serum w brazowej butelce maseczki polskie na noc i kosmetyczka co 2 mies i woda kokosowa do picia
    • beneficia Re: Krem do twarzy, ktory zatrzyma mlodosc 04.02.19, 21:33
      Na PESEL nie ma kremu smile
    • maaria33 Re: Krem do twarzy, ktory zatrzyma mlodosc 04.02.19, 21:42
      Podobno jedyne z udowodnionym działaniem (a nie tylko krótkotrwałym efektem nawilżajacym) to retinol i dobre filtry
      • princesswhitewolf Re: Krem do twarzy, ktory zatrzyma mlodosc 05.02.19, 14:07
        dodalabym zluszczanie kwasami tez odgrywa role, ze wzgl na to ze wzorzec macierzy w skorze w glebi jest zalezy on tego co sie na zewnatrz dzieje.
    • ktosktokomus Re: Krem do twarzy, ktory zatrzyma mlodosc 05.02.19, 10:25
      1. Nie chodzi wcale o to, żeby zatrzymać młodość, lecz wizualne skutki upływu czasu. smile Bo w duszy, sercu i umyśle możemy przecież być młodzi na starość lub starzy za młodu... smile
      2. Lepiej poświęcić trochę czasu na zapoznanie się z kosmetykami naturalnymi niż eksperymentować z tysiącami tych, które zawierać mogą dziesiątki tysięcy różnorodnych substancji. A każda potencjalnie może być akurat dla nas niekorzystna...
      3. Większość kosmetyków znanych marek zawiera w składzie elementy tego, co możesz kupić w pełnej mocy właśnie w sklepach z kosmetykami naturalnymi. Zabawnie to brzmi, gdy znana marka chwali się np. kilkuprocentową zawartością składnika A w kremie za 100 zł, gdy 100-proc. składnik A możesz kupić za 30 zł, tylko w opakowaniu z inną nazwą. smile
      4. Żeby nie było, że tylko marudzę,a nic nie podpowiadam - wpisz sobie w wyszukiwarkę:
      kwas hialuronowy 5 proc.
      Przeczytaj opisy, dowiedz się, jak działa (i w czym jeszcze pomaga, bo nie tylko o efekt wizualny tu chodzi). I nad tym się zastanów. smile
      Z pozdrowieniami!
    • evee1 Kwas hialuronowy 05.02.19, 10:49
      To ja mam pytanie. Jaki efekt powinien dawać kwas hialuronowy? Kupiłam sobie buteleczkę wspominanego tutaj The Ordinary i smaruje twarz i dekolt co wieczór już od ponad miesiąca, ale efektów jakoś w ogóle nie widzę.
      • simply_z Re: Kwas hialuronowy 05.02.19, 10:55
        a nakladasz na skore pozniej krem? bo to wazne
        • evee1 Re: Kwas hialuronowy 05.02.19, 11:05
          Tak, nakładam.
          • simply_z Re: Kwas hialuronowy 05.02.19, 11:11
            niezle jest serum z Paese, mysle, ze na efekty trzeba troche poczekac.
      • rosapulchra-0 Re: Kwas hialuronowy 06.02.19, 07:18
        Od prawie pół roku biorę kwas w tabletkach, wcześniej trochę stosowałam na skórę. W końcu się poddałam i dałam się ostrzyknąć i dopiero wtedy można było zacząć podziwiać efekty.
      • milupaa Re: Kwas hialuronowy 27.04.21, 21:43
        Bo musisz najpierw uwierzyć, bez tego nie działa 😁
    • czekoladazkremem Re: Krem do twarzy, ktory zatrzyma mlodosc 05.02.19, 11:09
      Nic nie zatrzyma młodości - żadne kremy, maski, mezoterapie i botoksy. Może pomóc ruch i dieta, trzymanie się z dala od alkoholu i papierosów, wysypianie się, dużo wody, regularnie lekarz, dentysta i kosmetyczka. Dobry krem owszem, ale cudów nie należy się spodziewać - tak łatwo na razie nie ma. To tak jak z tymi reklamowanymi środkami na wątrobę - wmawiają, że możesz jeść i pić wszystko, dużo, tłusto i niezdrowo - a potem łykniesz magiczną tabletkę i będzie ok. Tak się nie da. Na wygląd trzeba sobie zapracować.
    • agrypina6 Re: Krem do twarzy, ktory zatrzyma mlodosc 05.02.19, 11:41
      Nie ma takiego kremu. Niezależnie od półki cenowej.
    • szalona-matematyczka Re: Krem do twarzy, ktory zatrzyma mlodosc 05.02.19, 11:54
      Unikaj slonca , wysypiaj sie, nie pij alkoholu, nie cpaj i nie pal papierosow.
      • katja.katja Re: Krem do twarzy, ktory zatrzyma mlodosc 05.02.19, 12:14
        A seks jeśli już to tylko z wieloletnim mężem/partnerem.
        • szalona-matematyczka Re: Krem do twarzy, ktory zatrzyma mlodosc 05.02.19, 19:16
          Niekoniecznie. Przede wszystkim ze zdrowym i sprawnym partnerem.
      • opiekunmedyczny Re: Krem do twarzy, ktory zatrzyma mlodosc 06.02.19, 07:48
        Nie żyj
    • thea19 Re: Krem do twarzy, ktory zatrzyma mlodosc 05.02.19, 12:23
      dr Ernest Menville i wspolpracownicy wynalezli serum wiecznej mlodosci
      • agrypina6 Re: Krem do twarzy, ktory zatrzyma mlodosc 05.02.19, 12:28
        🙂

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka