Dodaj do ulubionych

Chłopiec z zastawką

29.03.19, 19:26
Nie ma chyba słów żeby nazwać tego lekarza.
Głupota i znieczulica level master. Na miejscu rodziców chybabym udusiła tego lekarza gołymi rękami....

www.tvn24.pl/wiadomosci-z-kraju,3/lekarz-ocenil-ze-chlopiec-symuluje-pawel-rek-jest-sparalizowany,922674.html
Obserwuj wątek
    • nickbezznaczenia Re: Chłopiec z zastawką 29.03.19, 19:38
      Masz rację. Nic innego nie przychodzi mi do głowy.
      • znowu.to.samo Re: Chłopiec z zastawką 29.03.19, 19:43
        I co z tego że jest sprawa w sądzie. Ten kr*tyn zrobił z dzieciaka kalekę. Był niemal zdrowy a teraz jest leżącą wyjącą kukłą sad
        • nickbezznaczenia Re: Chłopiec z zastawką 29.03.19, 19:48
          No właśnie, a ten kretyn przecież medycynę skończył. :sad

Biedny chłopak i jego rodzina.
        • karme-lowa Re: Chłopiec z zastawką 29.03.19, 20:02
          znowu.to.samo napisała:

teraz jest leżącą wyjącą kukłą sad
          Proszę, nie pisz tak o Pawle.
          Jego mama to może czytać. I tak jest jej ciężko.
          • znowu.to.samo Re: Chłopiec z zastawką 29.03.19, 20:10
            Przepraszam, faktycznie nie powinnam używać takich słòw, ten chłopiec żyje to zapewne będą go rehabilitować. sad szansa zawsze jest
            Jak będzie jakaś zbiórka to ja pierwsza wpłacam sad
            • karme-lowa Re: Chłopiec z zastawką 29.03.19, 20:11
              znowu.to.samo napisała:

> Przepraszam, faktycznie nie powinnam używać takich słòw, ten chłopiec żyje to z
              > apewne będą go rehabilitować. sad szansa zawsze jest
              > Jak będzie jakaś zbiórka to ja pierwsza wpłacam sad
              >
              Jest zbiórka. Wejdź na ich profil. Można też 1% oddawać.
              • znowu.to.samo Re: Chłopiec z zastawką 29.03.19, 20:42
                Dzięki Ja znalazłam jeden link fundacjastonoga.pl/start/podopieczni/pawe%C5%82-rek/
                • karme-lowa Re: Chłopiec z zastawką 29.03.19, 20:44
                  Wejdź na Ratujmy Pawła Reka.
                • nickbezznaczenia Re: Chłopiec z zastawką 29.03.19, 20:49
                  Dziękuję za link. Wpłaciłam pieniądze.
                  • karme-lowa Re: Chłopiec z zastawką 29.03.19, 20:50
                    nickbezznaczenia napisał(a):

> Dziękuję za link. Wpłaciłam pieniądze.
                    ❤😘
                  • znowu.to.samo Re: Chłopiec z zastawką 29.03.19, 21:45
                    Ja wpłaciłam na Stonoge bo inne zbiórki już są zakończone. Powini jeszcze się zgłosić na Siepomaga
      • karme-lowa Re: Chłopiec z zastawką 29.03.19, 19:45
        Znam historię. Znam rodzinę.
        Straszne. Jeden lekarz zniszczył ich wszystkich.
        • znowu.to.samo Re: Chłopiec z zastawką 29.03.19, 19:51
          Dawno już nic mną tak nie wstrząsnęło, może dlatego że mam syna w podobnym wieku.
        • mrs.solis Re: Chłopiec z zastawką 29.03.19, 21:19
          Az strach jechac na sor badz wzywac pogotowie w tym Rybniku.
          • kyrelime Re: Chłopiec z zastawką 29.03.19, 21:25
            Akurat na sorze postapili jak należy, tylko niestety było to już bardzo późno z powodu tego, co dzialo sie wczesniej.
            • karme-lowa Re: Chłopiec z zastawką 29.03.19, 21:28
              kyrelime napisała:

> Akurat na sorze postapili jak należy, tylko niestety było to już bardzo późno z
              > powodu tego, co dzialo sie wczesniej.
              Ale już pogotowie 2 razy dała ciała.
              A wcześniej dyzpozytor.
              • kyrelime Re: Chłopiec z zastawką 29.03.19, 21:38
                Tak. I to jest dla mnie najbardziej niewyobrażalne, jak to możliwe, że jego stan został zignorowany kilka razy...
            • mrs.solis Re: Chłopiec z zastawką 30.03.19, 19:07
              Mialam na mysli sytuacjie kiedy faceta 32 lata z bolem w klatce piersiowej odeslano do domu tylko z recepta. Zmarl po wyjsciu z pogotowia na terenie szpitala.
              • kyrelime Re: Chłopiec z zastawką 30.03.19, 20:12
                No tak, była tama historia. Orientujesz się może jakie tam były wyniki postępowania?
                • mrs.solis Re: Chłopiec z zastawką 30.03.19, 20:17
                  Niestety, nikt pozniej nie pisze o zadnych wynikach. Licza na to , ze ludzie zapomna i tyle.
                  • kyrelime Re: Chłopiec z zastawką 30.03.19, 20:28
                    I tak się w sumie dzieje, do następnego razu. Mnie też Ty dopiero o tym przypomniałaś😞 tam były jakies niejasności zw.z tym, czy zrobili mu ekg i gdzie wynik, myślałam ze chociaż to zostanie wyjaśnione.
    • nenia1 Re: Chłopiec z zastawką 29.03.19, 19:55
      Dramat sad Pokłosie przekonanie, że pacjenci histeryzują...
    • juuuu7 Re: Chłopiec z zastawką 29.03.19, 19:57
      Straszna historia...a co do lekarza-brak slow.
    • dziennik-niecodziennik Re: Chłopiec z zastawką 29.03.19, 19:58
      O przebog. Jakis koszmar.
    • lot_w_kosmos Re: Chłopiec z zastawką 29.03.19, 20:01
      Znam sprawę od początku.
      Nie mogę na to patrzeć, czytać.
      On jest w wieku mojego dziecka.
      To jest dramat, tragedia, nieszczęście.
      Oby to dziecko wróciło do zdrowia, choć pewnie szanse są znikome. Bardzo im współczuję.
      • znowu.to.samo Re: Chłopiec z zastawką 29.03.19, 20:06
        Ja też nie mogę na to patrzeć sad Może zdarzy się jakiś cud, jakaś terapia/rehabilitacja i chociaż częściowo ten chłopiec wróci do zdrowia sad
    • taki-sobie-nick Gdzie są prywatne SOR-y? 29.03.19, 20:05
      I ile kosztują?

Podawajcie miasta.
      • karme-lowa Re: Gdzie są prywatne SOR-y? 29.03.19, 20:12
        taki-sobie-nick napisała:

> I ile kosztują?
        >
        > Podawajcie miasta.
        To nie było na Sorze. Pogotowie przyjechało.
        • taki-sobie-nick Prywatne pogotowie też może być 29.03.19, 20:13
          .
          • taki-sobie-nick Warszawa - prywatne pogotowie Falck 29.03.19, 20:21
            Jak dla mnie idiotyczne pakiety medyczne, psychiatra tylko w tych najdroższych.
            • double-facepalm Re: Warszawa - prywatne pogotowie Falck 29.03.19, 23:47
              A to nie wyjdzie taniej leczyć się w prywatnej PZP niż kupować w medycznej sieciowce pakiet "hipochobdryk platinum superplus"? Do psychiatry chodzisz z nudow 3 razy w tyg czy jak?
    • bukietlisci Re: Chłopiec z zastawką 29.03.19, 20:21
      oglądałam. poryczałam się. jak ten chłopiec płakał... staram się nikomu źle nie życzyć. ale temu lekarzowi życzę... aby do końca życia płacił za utrzymanie/rehabilitację/odszkodowanie dla tego dziecka. bo czego jeszcze mu życzę to nie napiszę - jak nic mnie wytną. nie wiem, jak on sobie może w oczy spojrzeć. jak on może spokojnie spać.
      • gama2003 Re: Chłopiec z zastawką 29.03.19, 20:46
        Napisałaś co do słowa to co myślę.
        Płacz tego chłopca to dla mnie krzyk rozpaczy osoby świadomej swojej sytuacji. Aż pięści się same zaciskają......
      • znowu.to.samo Re: Chłopiec z zastawką 29.03.19, 20:47
        O i to by była najlepsza kara dla tego lekarza. I całkowity zakaz wykonywania zawodu.
      • lot_w_kosmos Re: Chłopiec z zastawką 29.03.19, 20:47
        W ogóle jak lekarz mógł tak pomyśleć, nie pomóc, tak potraktować czyjeś dziecko, czyjś cały majątek, życie i cel. Być takim tumanem, co? Nie wiedział co to zastawka???
        Sukinkot jeden.
      • sofia_87 Re: Chłopiec z zastawką 29.03.19, 20:49
        Czuję dokładnie tak samo sad
        • znowu.to.samo Re: Chłopiec z zastawką 29.03.19, 20:57
          Ja sie zastanawiam czy ten lekarz na pewno był trzeźwy/poczytalny tego dnia. Nie wiem czy go wtedy przebadali. Mnie się to w głowie nie mieści, jak można zignorować informacje o zastawce a potem jeszcze posądzać dziecko o "symulowanie i udawanie nieprzytomnego"
          Powinni też się przyjrzeć jego kompetencjom.
          • mrs.solis Re: Chłopiec z zastawką 29.03.19, 21:22
            Cholera go wie, moze ten sukinkot byl faktycznie pijany albo na jakichs prochach.
            • karme-lowa Re: Chłopiec z zastawką 29.03.19, 21:26
              mrs.solis napisała:

> Cholera go wie, moze ten sukinkot byl faktycznie pijany albo na jakichs prochac
              > h.
              >
              Ten lekarz to taki pewny siebie buc.
              • hummorek Re: Chłopiec z zastawką 30.03.19, 09:33
                Przy całym ogromnie tej tragedii, ten człowiek po wszystkim, co się stało przyjmuje taką butną postawę, ignoruje, otrzepuje się przed słusznymi pytaniami jak przed muchą. Jest złym człowiekiem. Zrobił rzecz straszną, niedopuszczalną, niewybaczalną. Jak on z tym może żyć?!
      • ykke Re: Chłopiec z zastawką 30.03.19, 07:34
        bukietlisci napisał(a):

> oglądałam. poryczałam się. jak ten chłopiec płakał... staram się nikomu źle ni
        > e życzyć. ale temu lekarzowi życzę... aby do końca życia płacił za utrzymanie/r
        > ehabilitację/odszkodowanie dla tego dziecka. bo czego jeszcze mu życzę to nie
        > napiszę - jak nic mnie wytną. nie wiem, jak on sobie może w oczy spojrzeć. jak
        > on może spokojnie spać.

Wiedz, ze na pewno nie śpi spokojnie
        • sundace46 Re: Chłopiec z zastawką 30.03.19, 09:55
          ykke napisała:

> bukietlisci napisał(a):
          >
          > > oglądałam. poryczałam się. jak ten chłopiec płakał... staram się nikomu
          > źle ni
          > > e życzyć. ale temu lekarzowi życzę... aby do końca życia płacił za utrzym
          > anie/r
          > > ehabilitację/odszkodowanie dla tego dziecka. bo czego jeszcze mu życzę t
          > o nie
          > > napiszę - jak nic mnie wytną. nie wiem, jak on sobie może w oczy spojrze
          > ć. jak
          > > on może spokojnie spać.
          >
          > Wiedz, ze na pewno nie śpi spokojnie
          >
          >
          >
          A ty skąd niby to wiesz?
        • znowu.to.samo Re: Chłopiec z zastawką 30.03.19, 11:47
          Nie śpi spokojnie bo się zrobiło głośno.
        • milva24 Re: Chłopiec z zastawką 30.03.19, 12:32
          Gdyby nie spał spokojnie w znaczeniu rozumiał, że zniszczył życie innych ludzi i miał z tego powodu wyrzuty sumienia próbowałby jakoś pomóc tym rodzicom teraz. On się co najwyżej boi, że przegra sprawę w sądzie.
    • manala Re: Chłopiec z zastawką 29.03.19, 20:54
      Ta historia jest straszna! Aż nie chce się wierzyć, że lekarz okazał się takim ignorantem i zywczajnym dupkiem. Współczuję Pawłowi i jego rodzicom. Mam nadzieję, że uda się chociaż wywalczyć wysokie odszkodowanie aby pokryć koszty związne z rehabilitacją i opieką nad chłopcem.
      • znowu.to.samo Re: Chłopiec z zastawką 29.03.19, 21:08
        Doczytałam że miesięczny koszt rehabilitacji to 17 tyś zł. A chłopiec będzie wymagał tego przez lata, żeby nie powiedzieć do końca życia.
    • kyrelime Re: Chłopiec z zastawką 29.03.19, 21:06
      Ciężko tą sprawę skomentować. Biedny chłopak i jego rodzina. Tak koledzy ze szkoły zachowali sie super, próbowali mu pomóc, a dorośli, i to ci, którzy mają w obowiązku pomóc zawiedli na całej linii. Matka nazwana panikarą... Co ona musiała wtedy przeżywać i co przeżywa cały czas. Nie jestem w stanie tego ogarnąć rozumem😞
      Tutaj informacje na bieżąco jak można Pawłowi pomóc m.facebook.com/groups/RatujmyPawlaReka
      • ponis1990 Re: Chłopiec z zastawką 29.03.19, 21:39
        Ten lekarz powinien zgnić w pierdlu!! To jest najgorsze, matka mówi jedno ale nie jest słuchana bo przecież oni WIEDZĄ LEPIEJ!
    • arwena_11 Re: Chłopiec z zastawką 29.03.19, 23:35
      Udusić? Nie - sparaliżować, żeby znalazł się w takim samym stanie jak chłopiec. Śmierć to byłaby za łagodna kara
      • znowu.to.samo Re: Chłopiec z zastawką 29.03.19, 23:43
        Coby nie zrobił, i tak nie wróci zdrowia temu chłopcu. Niech płaci mu rentę do końca życia, tak jak ktoś wcześniej wspomniał to przynajmniej czynnie się czynnie przyczyni do polepszenia komfortu życia tego dziecka
      • kropkacom Re: Chłopiec z zastawką 29.03.19, 23:45
        Bardzo po chrześcijańsku.

Powtórzę o raz kolejny: lekarze idą najbliższym tropem. Ten trop bardzo złą laurkę facetowi wystawia. I w takim wypadku pytam: po co wymagać od nas (nie lekarzy) orientacji w stanie bliskiej osoby czy świadomości odnośnie chorób? Po co?
        • scarlett74 Re: Chłopiec z zastawką 30.03.19, 07:50
          Straszne...
          Niespotykanie zadufany w sobie lekarz👎.
          Wezwanie karetki przez policjanta, obecność matki ,informacja o zastawce to dla tego konowała mało???
          też wpłacam...
          I spójrzcie sobie teraz na wywiad na głównej z kolejnym zadufanym w sobie-tym razem męskim pielęgniarzem, który zjadł wszystkie rozumy i uważa że ludzie symulują...😠
    • kasiabing Re: Chłopiec z zastawką 30.03.19, 08:02
      Bardzo wstrząsnęła mną ta historia. Bardzo dobrze, mają dowody czarno na białym bo inaczej ten konował pewnie by się wyłgał.
    • lauren6 Re: Chłopiec z zastawką 30.03.19, 08:29
      A do wykłócania się o podwyżki są zawsze pierwsi. Ech...
    • lot_w_kosmos Re: Chłopiec z zastawką 30.03.19, 09:03
      Jeszcze dopisze : jaki to musi być żal i ból u rodziców.
      Mieli zdrowe dziecko, wszystko szło dobrze, bo chłopcu się udało, że mu tę zastawkę wystawili, medycyna pokazała swą moc. Kto pomyślał, że tak się może wszystko pogmatwac...., dziecko poszło zdrowiutkie do szkoły i takie mogło wrócić. Wystarczyło tak niewiele, żeby z pogotowiem przyjechał kto inny..... Tak niewiele mogło odmienić wszystko.....
      • znowu.to.samo Re: Chłopiec z zastawką 30.03.19, 11:52
        Otóż to. Raz ten chłopiec wygrał walke o zdrowie ale nie, przez jednego konowała wszystko poszło na nic. Ja bym chciała od niego usłyszeć co nim kierowało tego dnia, że postąpił tak a nie inaczej.
      • milva24 Re: Chłopiec z zastawką 30.03.19, 12:30
        No właśnie... Straszna historia.
    • ofelia1982 Re: Chłopiec z zastawką 30.03.19, 17:15
      To, co mnie przerazilo to to, że chłopiec jest świadomy swojej sytuacji. Gdy mama o tym mówi- on płacze. Naprawdę nie wiem jak by było lepiej, bo jak sobie pomyśle, że on pamięta to swoje życie poprzednie jak normalnie żył A teraz jest w więzieniu swojego ciała- to nie umiem sobie chyba gorszego bólu wyobrazicsad(
    • astrologia333 Re: Chłopiec z zastawką 30.03.19, 19:28
      A tak zapytam. Jakie Paweł ma szanse na cofnięcie skutków tego co się stało? Orientuje się ktoś czy to możliwe. Bardzo chciałabym wierzyć, że tak.
      • karme-lowa Re: Chłopiec z zastawką 30.03.19, 21:02
        Uastrologia333 napisała:

> A tak zapytam. Jakie Paweł ma szanse na cofnięcie skutków tego co się stało? Or
        > ientuje się ktoś czy to możliwe. Bardzo chciałabym wierzyć, że tak.
        Tego Ci nikt nie napisze. Paweł robi postępy, rehabilitują go u prof Talara.
        Nadzieja zawsze jest.
        • znowu.to.samo Re: Chłopiec z zastawką 30.03.19, 21:47
          Podstawa to nieustanna rehabilitacja. Medycyna cały czas idzie do przodu i cuda się zdarzają, że kogoś udaje się przywrócić do całkiem dobrego stanu. Zawsze jest nadzieja i tego trzeba się trzymać uncertain

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka