Dodaj do ulubionych

Co Litwini mają z tymi sofami?

30.03.19, 16:46
Ponieważ kwiecień jest w 2/3 wolny od szkoły postanowiliśmy wyskoczyć na kilka dni na Litwę. Zaczęłam rozglądać się za noclegami i jest dramat.... tzn. oczywiście noclegów jest pełno, ale pierwszy raz widzę taki zmasowany atak sof. Najwyżej 1 oferta na 15-20 to same normalne łóżka, prawie wszędzie jako łóżka wciskają te nieszczęsne sofy (przynajmniej dla 2 osób). O co chodzi? To jakaś lokalna moda czy co? Nie byłam na Litwie już kilka lat, ale nie przypominam sobie aby kiedyś był taki problem.
Obserwuj wątek
    • kotomama Re: Co Litwini mają z tymi sofami? 30.03.19, 16:48
      Ale co to za problem przespać kilka nocy na sofie?
      • jeziorowa Re: Co Litwini mają z tymi sofami? 30.03.19, 17:10
        Jak nocujesz gościnnie noc u koleżanki/cioci to żaden (tak samo jak wspólna z nimi łazienka). Jeżeli jednak płacisz za nocleg rodziny minimum 500 zł to łóżko dla każdego (dla pary wspólne, ale szerokie) i oddzielna łazienka to minimum.
    • tt-tka Re: Co Litwini mają z tymi sofami? 30.03.19, 17:20
      Napisz i zapytaj, czy maja tez lozka i dlaczego preferuja sofy. A kiedy sie dowiesz, daj znac, bo tez nie znajduje wyjasnienia.
    • agnieszka_kak Re: Co Litwini mają z tymi sofami? 30.03.19, 18:48
      W hotelach?
      Czy w normalnych mieszkaniach zaaranzowanych na wynajem krótkoterminowy, zwanych szumnie "apartamentami"?
      • 35wcieniu Re: Co Litwini mają z tymi sofami? 30.03.19, 18:53
        Właśnie miałam pytać. Jak w mieszkaniach to rozumiem, jak ktoś tam normalnie mieszka, a wynajmuje tylko na wakacje, a jest to np. kawalerka to woli mieć kanapę i w dzień pokój robi za salon, w nocy rozkłada i ma sypialnię.
        Ale jeżeli chodzi o hotele to nie wiem, faktycznie byloby to dziwne.
        • jeziorowa Re: Co Litwini mają z tymi sofami? 30.03.19, 18:55
          Nie rozmawiamy o wakacjach tylko o kwietniu.
          • 35wcieniu Re: Co Litwini mają z tymi sofami? 30.03.19, 19:00
            Bez różnicy, jak ktoś tam normalnie mieszka, a wynajmuje czasowo to rozumiem. W hotelu nie rozumiem.
      • jeziorowa Re: Co Litwini mają z tymi sofami? 30.03.19, 18:54
        We wszystkim. Wbrew pozorom częściej mieszkania mają układ typu 2-3 sypialnie z łóżkami plus sypialnia z sofą niż hotele, w których kombinują z tzw dostawkami (które okazują się sofami).
    • dziennik-niecodziennik Re: Co Litwini mają z tymi sofami? 30.03.19, 19:06
      Ale gdzie Ty tych noclegów szukasz? W hotelach czy na bookingu?
      • jeziorowa Re: Co Litwini mają z tymi sofami? 30.03.19, 19:17
        I tutaj i tutaj. Jest kilka propozycji z łóżkami, to nie tak, że nie ma wcale tylko po raz pierwszy spotkałam się z taką „inwazją sof”.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka