Dodaj do ulubionych

Dali mi kosci :)

01.04.19, 15:38
Sasiedzi robili wczoraj jakas impreze byl grill itd. Ja z nimi akurat jestem tylko na dzien dobry nic wiecej no i co , kosci po tej imprezie znalazlam u siebie czyli wyrzucili je przez ogrodzenie do mnie. Na zlosc ? Z glupoty? Czy dla pieskow? 😀 Pozbieralam, wyrzucilam . Moj maz twierdzi ze moglam je rzucic skad przyszly. Nie wpadlam na to no ale tez nie fajnie sie znizac do poziomu buraka. Taka przygoa mnie dzisiaj spotkala.
Obserwuj wątek
    • angazetka Re: Dali mi kosci :) 01.04.19, 15:43
      Buractwo wysokiej próby.
    • bei Re: Dali mi kosci :) 01.04.19, 15:45
      Dali Ci kości☹️, masz rację, buractwo. Dobrze, ze psy tych kości nie znalazły....
      • jola-kotka Re: Dali mi kosci :) 01.04.19, 15:48
        Psy w tamtej czesci nie chodza bo by bylo po moich krzewach.
        • ajaksiowa Re: Dali mi kosci :) 01.04.19, 16:03
          A może sąsiedzi niewinni tylko ich go$cie ogryzali i za płot rzucali?😊
          • jola-kotka Re: Dali mi kosci :) 01.04.19, 16:06
            Moze tez tak byc.
    • alpepe Re: Dali mi kosci :) 01.04.19, 16:09
      Jeśli chcesz reagować, to na drugi raz zanieś im te kości i spytaj o mięso do nich, bo kości nie jesz, ale mięska byś spróbowała. A wszystko to z czarującym uśmiechem. Na pewno się będą od tego momentu pilnować.
      • jola-kotka Re: Dali mi kosci :) 01.04.19, 16:17
        Ja sie nie wdaje w takie gadki wiecej afery z tego niz potrzeba. Pomysle sobie ale na glos nie powiem.
        • alpepe Re: Dali mi kosci :) 01.04.19, 16:19
          No to nie rozumiem, po co dałaś upust emocjom na forum, by pokazać, że ludzie są chamami?
          • jola-kotka Re: Dali mi kosci :) 01.04.19, 16:47
            A tak sobie , nie mozna? Mozna
    • mrs.solis Re: Dali mi kosci :) 01.04.19, 16:34
      Ty jestes wspaniala w kazdym calu.
      • angazetka Re: Dali mi kosci :) 01.04.19, 16:37
        Czekaj, uważasz, że ci sąsiedzi zrobili dobrze czy jak?
        • jola-kotka Re: Dali mi kosci :) 01.04.19, 16:48
          Gdyby jej wrzucili to zrobiliby zle ale jak mi wrzucili to zrobili dobrze.
        • mrs.solis Re: Dali mi kosci :) 01.04.19, 21:00
          Nie tylko jola znowu pokazala jaka jest wspaniala nawet wtedy, gdy sasiedzi wrzucaja jej smieci na poseje, ona poprostu z usmiechem na twarzy idzie i sprzata.
          • jola-kotka Re: Dali mi kosci :) 02.04.19, 06:38
            mrs.solis napisała:

> Nie tylko jola znowu pokazala jaka jest wspaniala
            Serio? Hm oki
            Ty nie sprzatasz zostawiasz, idziesz awanture robic?
            Nie widze w tym nic wspanialego, taki normalny chyba odruch jak cos lezy na twoim prywatnym terenie to to podnosisz , no ok moze inni maja inaczej. Czy z usmiechem? to juz twoja nadinterpretacja ale tez jakiejs dramy z tego powdu nie przezylam.
            • jematkajakichmalo Re: Dali mi kosci :) 02.04.19, 06:45
              Mogłaś przeżyć jakby psy coś wyweszyly i jednak poszły i zjadły...
              • jola-kotka Re: Dali mi kosci :) 02.04.19, 07:04
                Wtedy tak.
          • rosapulchra-0 Re: Dali mi kosci :) 02.04.19, 07:28
            mrs.solis napisała:

> Nie tylko jola znowu pokazala jaka jest wspaniala nawet wtedy, gdy sasiedzi wrz
            > ucaja jej smieci na poseje, ona poprostu z usmiechem na twarzy idzie i sprzata.
            >
            >
            A ty już na serio nie masz się do czego przyczepić?
            • mrs.solis Re: Dali mi kosci :) 02.04.19, 15:19
              Gdzie ty widzisz czepianie? U mnie wzielyby gore najnizsze instyknty, jola jest jak zwykle jest ponad to. Oczywiscie , ze pozbieralabym te kosci, a pozniej zostawila na wycieraczce sasiada z odpowiednia adnotacja.
              • jola-kotka Re: Dali mi kosci :) 03.04.19, 01:03
                Wiesz bo ja w takich sprawach jestem ponad to inie dlatego bo ja taka fajna jestem, absolutnie nie, mnie zwyczajnie bardza mecza kwasy, zla stmosfera, wykancza mnie to tak ze ja przestaje funkcjonowac. Gdybym np. Miala meza ktory stosowalby jakies ciche dni to sama ta atmosfera by mnie wykonczyla. Dlatego ja mam tak ze gdy ta sytuacja bylaby nie raz a codziennie to ja bym znierala te kosci , plakala na forum zalila sie mozowi ale mowila mu zeby nie zaczynal z sasiadem. To jest efekt dzialania mojej matki , wiele udalo mi sie przepracowac itd. Ale pewne rzeczy zostaly.
              • rosapulchra-0 Re: Dali mi kosci :) 03.04.19, 07:23
                No jest taka i co zrobisz? Ludzie są różni, czego chyba nie bierzesz pod uwagę, a uwagę zrobiłaś w trochę agresywnym tonie, więc spokojnie można ją wziąć za czepianie się.
      • jola-kotka Re: Dali mi kosci :) 01.04.19, 16:47
        No ja swoich smieci nikomu nie wrzucam na ich posesje.
    • hosta_73 Re: Dali mi kosci :) 01.04.19, 16:52
      Moi mi niedopałki rzucali, ale to byli goście sąsiadów.
    • andaba Re: Dali mi kosci :) 01.04.19, 21:09
      Zejdź na ziemię. Masz psy, rzucili im kości. Większość psów żre kości i nic im po nich nie jest. Było sobie kundla wziąć, zeżarłby kości zanim byś zauważyła, (najwyżej byś zauważyła, jak sie oblizuje smile ).

Akurat w tym wypadku nie posądzałabym ani złośliwości, ani złej woli.
      • ajaksiowa Re: Dali mi kosci :) 02.04.19, 06:19
        Kości to samo zdrowie dla piesków_szczególnie z kurczaka😟
        • jola-kotka Re: Dali mi kosci :) 02.04.19, 06:40
          Dokladnie
      • jola-kotka Re: Dali mi kosci :) 02.04.19, 06:39
        Od kiedy psy jedza kosci?
        • majaa Re: Dali mi kosci :) 02.04.19, 15:29
          Niektóre jedzą, zwłaszcza kości cielęce, które są dość miękkie i odżywcze na dodatek. Te na pewno psu nie zaszkodzą.
          • majenkir Re: Dali mi kosci :) 02.04.19, 17:45
            Jakby Jola chciala, zeby jej psy jadly kosci, to by im sama dala.

Rzucanie przez plot = buractwo do potegi.
            • rosapulchra-0 Re: Dali mi kosci :) 03.04.19, 07:23
              Dokładnie.
      • yenna_m Re: Dali mi kosci :) 02.04.19, 06:58
        Oj, moja wetka nie raz wyciagała z psa gotowaną kość. A to wbitą w gardło lub przełyk, a to zatykającą jelito.
        Kość - kosz parę groszy. Operacja: parę stów do nawet paru tysi. Cena taka sama i dla kundla, i dla rasowca (istotna waga zwierzaka i skomplikowanie operacji).
        Nic, tylko częstować pieska kosteczkami.
        Om niom niom niom niom, pychotka.
      • rosapulchra-0 Re: Dali mi kosci :) 02.04.19, 08:00
        Mój pies nie jada kości z drobiu, za uwielbia ogryzać duże kości wołowe.
    • rosapulchra-0 Re: Dali mi kosci :) 02.04.19, 08:01
      Sąsiedzi to buraczane towarzystwo. Nawet gdyby to goście sąsiadów wyrzucali kości za ogrodzenie, to też buraczane towarzystwo sobie zaprosili do domu, a to nienajlepiej o nich świadczy.
    • zeldaf Re: Dali mi kosci :) 02.04.19, 08:08
      Może wcale nie przerzucili, tylko jakieś zwierzę rozniosło? Warto o tym napomknąc przy okazji, bo może jest jakieś wyjaśnienie i sąsiedzi dostaną informację, że np przydałoby się lepiej zabezpieczyć albo przenieść kompostownik.
      • kochamruskieileniwe Re: Dali mi kosci :) 02.04.19, 09:07
        No właśnie. Zwierzęta, najczęsciej ptaki: wrony, sroki...
        Też pomstowałam na sąsiadów, chociaż oni grila urządzali nie w okolicy mojego płotu. Generalnie były to kości drobiowe.
        Aż w końcu przyuważyłam winowajców....
        Części kanapek (szkolnych) też się trafiają (kolo mnie przebiega popularna w okolicy droga do szkoły).
        Niedawno sprzątałam ogród po zimie. Ileż to łupin po orzechach włoskich znalazłam. A drzewa orzecha nie mam.
        • zeldaf Re: Dali mi kosci :) 02.04.19, 09:36
          Tak, ptaki najczęściej. Oprócz nich: koty, kuny, szopy, oposy, szczury, co tam u kogo w okolicy pomieszkuje. W każdym razie nazywanie sąsiadów głupimi burakami bez żadnej rozmowy i hodowanie urazy to nie najlepsza taktyka. Z takich głupot rodzą się później sasiedzkie wojenki podjazdowe. Zwłaszcza jak ktoś ma pomysły w stylu Pana Kotkawink
          • jola-kotka Re: Dali mi kosci :) 02.04.19, 09:42
            Jasne nigdy nie bylo teraz raptem sa na bank ptaki smile. Pod samym ogrodzeniem. Zadnej wojny nie bedzie bo ja nie z tych co ja kreca takie akcje.
            • zeldaf Re: Dali mi kosci :) 02.04.19, 10:46
              No to nie wiem w jakim sąsiedztwie mieszkasz, że wydaje ci się bardziej prawdopodobne, że zrobili to ludzie, nie zwierzęta. Dla mnie to pierwsze skojarzenie i jestem w stanie wymyśleć dziesiątki scenariuszy, dlaczego "raptem ". O wiele mniej prawdopodobne wydawaloby mi się, że normalni dotąd sąsiedzi zaczęli nagle przerzucac kości przez plot. Potrzebowalabym więcej dowodów, żeby ich uznać na 100 % za buraków, chociaż oczywiście nie da się całkiem wykluczyć, że nimi są . Rozmowa moglaby trochę rozjaśnić sytuację. Tylko tyle.
              • 35wcieniu Re: Dali mi kosci :) 02.04.19, 23:42
                Też wydaje mi się dziwne zakładanie że dotychczas normalnym sąsiadom nagle coś odbiło. To niby miałoby być bardziej prawdopodobne, niż to że zostawili resztki i jakieś zwierze je rozwlekło?
                • jola-kotka Re: Dali mi kosci :) 03.04.19, 01:06
                  Gdyby to byli normalni sasiedzi to ja bym z nimi super zyla jak z tymi drugimi. To raz dwa sory ale ja to widzialam i umiem ocenic czy to mozliwe zeby ptaki no i to nie jest las zeby tu nie wiadomo jakie i w jakich ilosciach zwierzeta chodzily.
                  • 35wcieniu Re: Dali mi kosci :) 03.04.19, 06:50
                    Mowimy o srokach. One zyja w miescie. Zreszta wszedzie zyja. Nie o lesnych zwierzetach. Pisalas ze znalazlas kosci a nie ze widzialas jak rzucaja, wiec ci uswiadamiamy ze sroka potrafi narobic syfu jakiego by sie najgorszy sasiad nie powstydzil.
                    • jola-kotka Re: Dali mi kosci :) 03.04.19, 06:57
                      Jasne sroka przyniosla kosci i je dokladnie w jednym miejscu pod tym ogrodzeniem
                      ulozyla . Blagam cie .
                      • 35wcieniu Re: Dali mi kosci :) 03.04.19, 07:04
                        Nie wspominalas ze byly poukladane big_grin
                        • zeldaf Re: Dali mi kosci :) 03.04.19, 07:43
                          Nie no, w takim wypadku to oczywiste, że sąsiad przeskoczył przez plot i je poukładal big_grin
                        • jola-kotka Re: Dali mi kosci :) 03.04.19, 07:54
                          Sroka by rzucala raczej gdzie popadnie jak ktos wyrzuca to nie jest to porozwalane na pol ogrodu tylko raczej mniej wiecej blisko siebie. Jezu jakie durne rozkminy ok pass.
                          • zeldaf Re: Dali mi kosci :) 03.04.19, 08:13
                            Mówię Ci, zniż się do rozmowy z sąsiadami smile A krukowate to swoją drogą fascynujące stworzenia i różne miewają pomysły.
      • iimpala Re: Dali mi kosci :) 02.04.19, 22:43
        ha ha HA....
        chyba sama nie wierzysz w to, co piszesz...
        Ale ok, niech będzie śmiesznie...
        ps. ptak, kot, moze "roznieść" 1-2 kosci, w terenie ogrodzonym. Na pewno nie "kości". I to po JEDNORAZOWEJ imprezie.
        • 35wcieniu Re: Dali mi kosci :) 02.04.19, 23:38
          Dlaczego niby po jednorazowej nie może?
          Przecież to normalne że jak się zostawia takie resztki to zaraz je coś rozwleka, ja kiedys znalazłam na działce resztki na dodatek z zawleczkami od puszek bo sroki - wiadomo.
        • rosapulchra-0 Re: Dali mi kosci :) 03.04.19, 07:26
          W niedzielę byli u nas znajomi i zrobiłam kaczkę pieczoną w jabłkach. Wiesz, ile ten ptak ma kości?!
    • danaide Re: Dali mi kosci :) 02.04.19, 13:55
      Tyle gadania, że mieszkanie w domu powoduje, że nie masz tego oddechu sąsiada za ścianą.
      A tu takie kości...
      • jola-kotka Re: Dali mi kosci :) 03.04.19, 07:55
        🤣👍
    • 3-mamuska Re: Dali mi kosci :) 02.04.19, 14:06
      Może słabo wyglądasz. 🤣
      Pewnie mydlili ze osy pozjadają i śladu nie będzie, albo chcieli wykończyć pieski 🤬
      Choć pewnie od jednej kości nic by się im nie stało.
      • jola-kotka Re: Dali mi kosci :) 03.04.19, 01:08
        Malo zabawne
    • jasnoklarowna Re: Dali mi kosci :) 02.04.19, 16:01
      Jola a już myślałam że w hazard idziesz. 😉🎲😁
      eh te czasy gdy w akademiku się do świtu w kości grało.... .... To se ne vrati.....
      • jola-kotka Re: Dali mi kosci :) 03.04.19, 01:08
        👍
    • iimpala Re: Dali mi kosci :) 02.04.19, 22:39
      ja bym do tej kosci cos dodała (rzucając skąd przyszły).
      Nie jest "niefajnie" zniżać sie do poziomu gó...na bo gó..no i tak nie zrozumie.
      Co najwyżej, tylko ty poczujesz się "ponad to".
      Tak, że ...dodałabym np. wlasne śmieci, do tych kosci. Wtedy gó...no zrozumie. I to i tak- "może"
      • jola-kotka Re: Dali mi kosci :) 03.04.19, 01:09
        Zupelnie nie moja bajka takie akcje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka