jola-kotka 09.04.19, 22:37 Czytalam dzisiaj w gazecie. No to koniec wymowek - jem bo mam dola , ja nie jem ale moj maz tak zawsze zartuje bo ja zawsze sie pytam- musisz to jesc? Tluszcze trans itd. 😀.A on odpowiada ze czekolada humor poprawia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
chatgris01 Re: Obalono teorie ze cukier poprawia humor 09.04.19, 22:50 Przecież czekolada wcale nie potrzebuje cukru, żeby zwiększyć wydzielanie serotoniny i dopaminy Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Obalono teorie ze cukier poprawia humor 09.04.19, 23:26 Niestety, czekolada bez cukru smakuje mi jak mydło, wolę w ogóle nie jeść. Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: Obalono teorie ze cukier poprawia humor 10.04.19, 00:53 snakelilith napisała: > Niestety, czekolada bez cukru smakuje mi jak mydło, wolę w ogóle nie jeść. Agree. Wszystkie takie wynalazki typu non-alcoholic beer czy no-fat yogurt to dla mnie nieporozumienie - albo mam na cos ochote (raz na jakis czas) i wtedy hulaj dusza, piekla nie ma albo mi szkoda $$$ na jakies tam ersatz, bo to takie ... i chcialabym, i boje sie Long live Lindt & consortes Cheers. Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: Obalono teorie ze cukier poprawia humor 10.04.19, 06:43 Ale ja wcale nie namawiałam do jedzenia bezcukrowej Choć wolę gorzką (60-70%), trochę cukru też w niej jest. Miałam na myśli dokładnie to, co dziennik-niecodziennik poniżej. Do wynalazków bez cukru, bez tłuszczu, bez alkoholu mam identyczne podejście jak bi_scotti. Odpowiedz Link Zgłoś
dziennik-niecodziennik Re: Obalono teorie ze cukier poprawia humor 09.04.19, 23:18 Ale za dzialanie czekolady to nie cukier odpowiada przeciez... Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Obalono teorie ze cukier poprawia humor 09.04.19, 23:25 Mam tego newsa w doopie. A w czekoladzie nie ma tłuszczów trans. Odpowiedz Link Zgłoś
morekac Re: Obalono teorie ze cukier poprawia humor 09.04.19, 23:46 Czekolada to w zasadzie owoc jest. Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Obalono teorie ze cukier poprawia humor 09.04.19, 23:50 Jak dłużej pomyślę, to tak, masz rację. Gdy mam do wyboru czekoladę i zdrowe jabłko, to wybiorę czekoladę. Owoc jak nic. Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: Obalono teorie ze cukier poprawia humor 10.04.19, 00:55 snakelilith napisała: > Jak dłużej pomyślę, to tak, masz rację. Gdy mam do wyboru czekoladę i zdrowe ja > błko, to wybiorę czekoladę. Owoc jak nic. No a piwo to chleb w plynie! Szczegolnie Guinness, of course Cheers! Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Obalono teorie ze cukier poprawia humor 10.04.19, 01:16 Oczywiście. W Niemczech istnieje określnie Blechbrötchen, czyli blaszana bułka i określa piwo w puszce. Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: Obalono teorie ze cukier poprawia humor 10.04.19, 01:19 Cool, cos jak can-bun Chyba czas isc do lodowki po jakas blaszanke Prosit! Odpowiedz Link Zgłoś
morekac Re: Obalono teorie ze cukier poprawia humor 10.04.19, 07:08 Czekolada z orzechami zapita piwem to właściwie pełnowartościowy posiłek jest. Jest i białko , trochę chleba, tłuszczu i porcja owoców. Odpowiedz Link Zgłoś
jola-kotka Re: Obalono teorie ze cukier poprawia humor 09.04.19, 23:49 W tych batonikach, ciasteczkach itd. Jest. A on nie zawsze je czekolade i to taka super. Mars , twix brrr Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Obalono teorie ze cukier poprawia humor 09.04.19, 23:52 Od czasu do czasu nas nie zabije. A ty nie bądź bardziej papieska od papieża, w końca sama pociągasz papierochy i konsumujesz alkohol, a ja nie wiem co gorsze. Odpowiedz Link Zgłoś
jola-kotka Re: Obalono teorie ze cukier poprawia humor 09.04.19, 23:56 Nie konsumuje alkoholu . Serio musisz? Zawsze i wszedzie? Wytlumacze ci :o tych co ich kochasz dbasz bardziej niz o siebie i swoje zdrowie. Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Obalono teorie ze cukier poprawia humor 10.04.19, 00:17 jola-kotka napisała: Wytlumacze ci :o ty > ch co ich kochasz dbasz bardziej niz o siebie i swoje zdrowie. Jestem pewna, że twój mąż wolałby, byś w pierwszej lini dbała jednak o swoje zdrowie. Nie kokietuj też tą troską o odżywianie innych, kiedy sama o siebie nie potrafisz zadbać. To nie złośliwość, to dobra rada, bo widzę, że cała ta twoja terapia jest do duszy. Odpowiedz Link Zgłoś
maslova Re: Obalono teorie ze cukier poprawia humor 10.04.19, 12:11 > o tych co ich kochasz dbasz bardziej niz o siebie i swoje zdrowie. problem polega na tym, że jedzenie czekolady wpływa wyłącznie na zdrowie jej konsumenta. Palenie papierosów zatruwa też ludzi z otoczenia palacza. Odpowiedz Link Zgłoś
mrs.solis Re: Obalono teorie ze cukier poprawia humor 10.04.19, 00:11 On zajada czekolade z transami , a ty palisz papierosy. On umrze na zawal , a ty na raka pluc. Odpowiedz Link Zgłoś
minniemouse Re: Obalono teorie ze cukier poprawia humor 10.04.19, 00:43 to przykre ze na ematce kazda dyskusja sprowadza sie do dowalanki ad personam i to przez osoby uważające sie za 'so very, very proper' 🙄👎 Minnie Odpowiedz Link Zgłoś
dziennik-niecodziennik Re: Obalono teorie ze cukier poprawia humor 10.04.19, 00:50 No wiesz, ale tu troche racji jest. Jola ze swoja historia nie ma dobrej pozycji do orzekania co jest zdrowe, a co szkodliwe, i oceniania czyichs zachowan. Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: Obalono teorie ze cukier poprawia humor 10.04.19, 00:58 A ja tam mam sentiment do Wankowicza Cukier krzepi! Przy okazji i do Osieckiej ... Coca-Cola to jest to! Od czegos trzeba w koncu kiedys tam umrzec ... moze byc i od cukru, milej pewnie od mniam czekolady, zdecydowanie mniej mile od fuj cigarettes, eh ... Cheers. Odpowiedz Link Zgłoś
jola-kotka Re: Obalono teorie ze cukier poprawia humor 10.04.19, 01:02 We wlasnym domu tez nie moge sie wypowiedziec? Moge . Tak moge oceniac zachowania mojego meza jak i on moze moje. Przykre ze watek ktory mial byc z zalozenia sympatyczny i pol serio robi sie kolejne szambo . Odpadam. Nudne to sie zrobilo. Odpowiedz Link Zgłoś
dziennik-niecodziennik Re: Obalono teorie ze cukier poprawia humor 10.04.19, 01:12 Mozesz, mozesz. Pewnie ze mozesz. Tylko wiesz, trudno to traktowac serio. Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Chocolate vs. ex ;) 10.04.19, 01:16 To jest dopiero dylemat na miare "to be or not to be" Enjoy! Odpowiedz Link Zgłoś
minniemouse Re: Chocolate vs. ex ;) 10.04.19, 02:09 bi_scotti napisała: To jest dopiero dylemat na miare "to be or not to be" Enjoy! According to the 1,000-person survey, which asked French men and women about sex, food, pleasure, and happiness, chocolate might actually be preferable to a big O; at least, it is for women. "1,000 osobowa sonda (ankieta) u Francuzek i Francuzów dotyczącego seksu, jedzenia, przyjemności i szczęścia wykazała iż aktualnie to czekolada może być preferowana bardziej niż 'wielki O', przynajmniej tak jest wśród kobiet." - co jakby burzyło obraz Francuzów wyrafinowanych kochanków. niby finezja na tej ich ażurowej wieży Eiffela, a tu przegrywają z prosta, twarda tabliczka czekolady ot i reality.. Minnie Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Obalono teorie ze cukier poprawia humor 10.04.19, 01:22 Oceniaj sobie, ale nie rób melodramatu, bo misiu snickersa sobie zjadł. Po prostu dziwna jesteś, sama masz w portfolio mnóstwo doświadczeń z autoagresywnymi zachowaniami, a zgrywasz się na ratującą ludzkość. Jak chciałaś merytorycznie pogadać o czekoladzie, to trzeba było swoją troskę o misia zachować dla siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
jola-kotka Re: Obalono teorie ze cukier poprawia humor 10.04.19, 01:26 Nie to ty w kazdym moim zdaniu widzisz jakies dziwne akcje ale szacun za wypowiedz w watku " a jednak" bardzo madre slowa . Dobrej nocy. Odpowiedz Link Zgłoś
minniemouse Re: Obalono teorie ze cukier poprawia humor 10.04.19, 01:55 snakelilith napisała: nie wiem po co te teksty ad Jola, Snake. do tej pory miałam cie za kogos innego. eeee, nieciekawe to. Minnie Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Obalono teorie ze cukier poprawia humor 10.04.19, 02:07 No niestety, ale nie mogę traktować wpisów tej forumki neutralnie, bez brania po uwagę całokształtu jej wypowiedzi na forum. Co się zobaczyło, to się nie odwidzi. Po prostu. Odpowiedz Link Zgłoś
minniemouse Re: Obalono teorie ze cukier poprawia humor 10.04.19, 02:10 Po prostu przestań. proszę cie. Odpowiedz Link Zgłoś
minniemouse Re: Obalono teorie ze cukier poprawia humor 10.04.19, 02:26 Może potrzebujesz czekolady ja sobie zaraz zjem Minnie Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Obalono teorie ze cukier poprawia humor 10.04.19, 14:49 Widzę, że masz ogromną potrzebę harmonii, ale błagam, nie za wszelką cenę. Odpowiedz Link Zgłoś
minniemouse Re: Obalono teorie ze cukier poprawia humor 10.04.19, 01:52 dziennik-niecodziennik napisała: No wiesz, ale tu troche racji jest. Jola ze swoja historia nie ma dobrej pozycj i do orzekania co jest zdrowe, a co szkodliwe, i oceniania czyichs zachowan. moze dziwne ale wiesz, to jakoś mnie to nie interesuje. mowa była o cukrze. Minnie Odpowiedz Link Zgłoś
dziennik-niecodziennik Re: Obalono teorie ze cukier poprawia humor 10.04.19, 11:14 jak Cie nie interesuje to nie czytaj. mamy pisac tylko to co Cie interesuje? a w czekoladzie nie chodzi o cukier. nikt nigdy nie twierdził że cukier poprawia nastrój. Odpowiedz Link Zgłoś
majenkir Re: 10.04.19, 02:21 mrs.solis napisała: > On umrze na zawal , a ty na raka pluc. Nie chce Cie martwic, ale Ty tez na cos umrzesz . Jak my wszyscy zreszta. Odpowiedz Link Zgłoś
mrs.solis Re: 10.04.19, 03:34 To juz wiem od dawna. Znowu zaczelam palic po 5 latach abstynencji, wiec chyba jak Jolka pracuje nad tym rakiem pluc, ale za to nie jem trans fatow. Odpowiedz Link Zgłoś
raczek-nieboraczek Re: Obalono teorie ze cukier poprawia humor 10.04.19, 09:30 cukier i tłuszcz to nie to samo Odpowiedz Link Zgłoś
zeldaf Re: Obalono teorie ze cukier poprawia humor 10.04.19, 09:40 Oczywiście, że poprawia. Sam efekt placebo oraz pozytywnych skojarzeń działa jak złoto, nic mi więcej nie potrzeba - żadnych teorii. A wymówek nie potrzebuję, bo nikt mi "w talerz" nie zagląda i nie komentuje. Odpowiedz Link Zgłoś