Dodaj do ulubionych

Obalono teorie ze cukier poprawia humor

09.04.19, 22:37
Czytalam dzisiaj w gazecie. No to koniec wymowek - jem bo mam dola , ja nie jem ale moj maz tak zawsze zartuje bo ja zawsze sie pytam- musisz to jesc? Tluszcze trans itd. 😀.A on odpowiada ze czekolada humor poprawia smile
Obserwuj wątek
    • chatgris01 Re: Obalono teorie ze cukier poprawia humor 09.04.19, 22:50
      Przecież czekolada wcale nie potrzebuje cukru, żeby zwiększyć wydzielanie serotoniny i dopaminy wink
      • snakelilith Re: Obalono teorie ze cukier poprawia humor 09.04.19, 23:26
        Niestety, czekolada bez cukru smakuje mi jak mydło, wolę w ogóle nie jeść.
        • bi_scotti Re: Obalono teorie ze cukier poprawia humor 10.04.19, 00:53
          snakelilith napisała:

> Niestety, czekolada bez cukru smakuje mi jak mydło, wolę w ogóle nie jeść.

Agree. Wszystkie takie wynalazki typu non-alcoholic beer czy no-fat yogurt to dla mnie nieporozumienie - albo mam na cos ochote (raz na jakis czas) i wtedy hulaj dusza, piekla nie ma wink albo mi szkoda $$$ na jakies tam ersatz, bo to takie ... i chcialabym, i boje sie big_grin Long live Lindt & consortes tongue_out Cheers.
        • chatgris01 Re: Obalono teorie ze cukier poprawia humor 10.04.19, 06:43
          Ale ja wcale nie namawiałam do jedzenia bezcukrowej big_grin Choć wolę gorzką (60-70%), trochę cukru też w niej jest.
          Miałam na myśli dokładnie to, co dziennik-niecodziennik poniżej.

Do wynalazków bez cukru, bez tłuszczu, bez alkoholu mam identyczne podejście jak bi_scotti.
    • dziennik-niecodziennik Re: Obalono teorie ze cukier poprawia humor 09.04.19, 23:18
      Ale za dzialanie czekolady to nie cukier odpowiada przeciez...
    • snakelilith Re: Obalono teorie ze cukier poprawia humor 09.04.19, 23:25
      Mam tego newsa w doopie. wink A w czekoladzie nie ma tłuszczów trans.
      • morekac Re: Obalono teorie ze cukier poprawia humor 09.04.19, 23:46
        Czekolada to w zasadzie owoc jest.
        • snakelilith Re: Obalono teorie ze cukier poprawia humor 09.04.19, 23:50
          Jak dłużej pomyślę, to tak, masz rację. Gdy mam do wyboru czekoladę i zdrowe jabłko, to wybiorę czekoladę. Owoc jak nic.
          • bi_scotti Re: Obalono teorie ze cukier poprawia humor 10.04.19, 00:55
            snakelilith napisała:

> Jak dłużej pomyślę, to tak, masz rację. Gdy mam do wyboru czekoladę i zdrowe ja
            > błko, to wybiorę czekoladę. Owoc jak nic.

big_grin No a piwo to chleb w plynie! Szczegolnie Guinness, of course smile Cheers!
            • snakelilith Re: Obalono teorie ze cukier poprawia humor 10.04.19, 01:16
              Oczywiście. W Niemczech istnieje określnie Blechbrötchen, czyli blaszana bułka i określa piwo w puszce. big_grin
              • bi_scotti Re: Obalono teorie ze cukier poprawia humor 10.04.19, 01:19
                Cool, cos jak can-bun wink Chyba czas isc do lodowki po jakas blaszanke big_grin Prosit!
                • morekac Re: Obalono teorie ze cukier poprawia humor 10.04.19, 07:08
                  Czekolada z orzechami zapita piwem to właściwie pełnowartościowy posiłek jest. Jest i białko , trochę chleba, tłuszczu i porcja owoców.
      • jola-kotka Re: Obalono teorie ze cukier poprawia humor 09.04.19, 23:49
        W tych batonikach, ciasteczkach itd. Jest. A on nie zawsze je czekolade i to taka super. Mars , twix brrr
        • snakelilith Re: Obalono teorie ze cukier poprawia humor 09.04.19, 23:52
          Od czasu do czasu nas nie zabije. A ty nie bądź bardziej papieska od papieża, w końca sama pociągasz papierochy i konsumujesz alkohol, a ja nie wiem co gorsze.
          • jola-kotka Re: Obalono teorie ze cukier poprawia humor 09.04.19, 23:56
            Nie konsumuje alkoholu smile. Serio musisz? Zawsze i wszedzie? Wytlumacze ci :o tych co ich kochasz dbasz bardziej niz o siebie i swoje zdrowie.
            • snakelilith Re: Obalono teorie ze cukier poprawia humor 10.04.19, 00:17
              jola-kotka napisała:

Wytlumacze ci :o ty
              > ch co ich kochasz dbasz bardziej niz o siebie i swoje zdrowie.

Jestem pewna, że twój mąż wolałby, byś w pierwszej lini dbała jednak o swoje zdrowie. Nie kokietuj też tą troską o odżywianie innych, kiedy sama o siebie nie potrafisz zadbać. To nie złośliwość, to dobra rada, bo widzę, że cała ta twoja terapia jest do duszy.
            • maslova Re: Obalono teorie ze cukier poprawia humor 10.04.19, 12:11
              > o tych co ich kochasz dbasz bardziej niz o siebie i swoje zdrowie.

problem polega na tym, że jedzenie czekolady wpływa wyłącznie na zdrowie jej konsumenta. Palenie papierosów zatruwa też ludzi z otoczenia palacza.
        • mrs.solis Re: Obalono teorie ze cukier poprawia humor 10.04.19, 00:11
          On zajada czekolade z transami , a ty palisz papierosy. On umrze na zawal , a ty na raka pluc.
          • minniemouse Re: Obalono teorie ze cukier poprawia humor 10.04.19, 00:43
            to przykre ze na ematce kazda dyskusja sprowadza sie do dowalanki ad personam i to przez osoby uważające sie za 'so very, very proper' 🙄👎

Minnie
            • dziennik-niecodziennik Re: Obalono teorie ze cukier poprawia humor 10.04.19, 00:50
              No wiesz, ale tu troche racji jest. Jola ze swoja historia nie ma dobrej pozycji do orzekania co jest zdrowe, a co szkodliwe, i oceniania czyichs zachowan.
              • bi_scotti Re: Obalono teorie ze cukier poprawia humor 10.04.19, 00:58
                A ja tam mam sentiment do Wankowicza smile Cukier krzepi!
                Przy okazji i do Osieckiej ... Coca-Cola to jest to!
                Od czegos trzeba w koncu kiedys tam umrzec ... moze byc i od cukru, milej pewnie od mniam czekolady, zdecydowanie mniej mile od fuj cigarettes, eh ... Cheers.
              • jola-kotka Re: Obalono teorie ze cukier poprawia humor 10.04.19, 01:02
                We wlasnym domu tez nie moge sie wypowiedziec? Moge . Tak moge oceniac zachowania mojego meza jak i on moze moje. Przykre ze watek ktory mial byc z zalozenia sympatyczny i pol serio robi sie kolejne szambo . Odpadam. Nudne to sie zrobilo.
                • dziennik-niecodziennik Re: Obalono teorie ze cukier poprawia humor 10.04.19, 01:12
                  Mozesz, mozesz. Pewnie ze mozesz.
                  Tylko wiesz, trudno to traktowac serio.
                  • bi_scotti Chocolate vs. ex ;) 10.04.19, 01:16
                    To jest dopiero dylemat na miare "to be or not to be" big_grin Enjoy!
                    • minniemouse Re: Chocolate vs. ex ;) 10.04.19, 02:09
                      bi_scotti napisała:
                      To jest dopiero dylemat na miare "to be or not to be" big_grin Enjoy!
                      According to the 1,000-person survey, which asked French men and women about sex, food, pleasure, and happiness, chocolate might actually be preferable to a big O; at least, it is for women.
                      "1,000 osobowa sonda (ankieta) u Francuzek i Francuzów dotyczącego seksu, jedzenia, przyjemności i szczęścia wykazała iż aktualnie to czekolada może być preferowana bardziej niż 'wielki O', przynajmniej tak jest wśród kobiet."

- co jakby burzyło obraz Francuzów wyrafinowanych kochanków. niby finezja na tej ich ażurowej wieży Eiffela, a tu przegrywają z prosta, twarda tabliczka czekolady uncertain
                      ot i reality..

Minnie
                • snakelilith Re: Obalono teorie ze cukier poprawia humor 10.04.19, 01:22
                  Oceniaj sobie, ale nie rób melodramatu, bo misiu snickersa sobie zjadł. Po prostu dziwna jesteś, sama masz w portfolio mnóstwo doświadczeń z autoagresywnymi zachowaniami, a zgrywasz się na ratującą ludzkość. Jak chciałaś merytorycznie pogadać o czekoladzie, to trzeba było swoją troskę o misia zachować dla siebie.
                  • jola-kotka Re: Obalono teorie ze cukier poprawia humor 10.04.19, 01:26
                    Nie to ty w kazdym moim zdaniu widzisz jakies dziwne akcje ale szacun za wypowiedz w watku " a jednak" bardzo madre slowa . Dobrej nocy.
                  • minniemouse Re: Obalono teorie ze cukier poprawia humor 10.04.19, 01:55
                    snakelilith napisała:

nie wiem po co te teksty ad Jola, Snake. do tej pory miałam cie za kogos innego. eeee, nieciekawe to.

Minnie
                    • snakelilith Re: Obalono teorie ze cukier poprawia humor 10.04.19, 02:07
                      No niestety, ale nie mogę traktować wpisów tej forumki neutralnie, bez brania po uwagę całokształtu jej wypowiedzi na forum. Co się zobaczyło, to się nie odwidzi. Po prostu.
                      • minniemouse Re: Obalono teorie ze cukier poprawia humor 10.04.19, 02:10
                        Po prostu przestań. proszę cie.
                        • minniemouse Re: Obalono teorie ze cukier poprawia humor 10.04.19, 02:26
                          Może potrzebujesz czekolady smile
                          ja sobie zaraz zjem big_grin

Minnie
                        • snakelilith Re: Obalono teorie ze cukier poprawia humor 10.04.19, 14:49
                          Widzę, że masz ogromną potrzebę harmonii, ale błagam, nie za wszelką cenę.
              • minniemouse Re: Obalono teorie ze cukier poprawia humor 10.04.19, 01:52
                dziennik-niecodziennik napisała:
                No wiesz, ale tu troche racji jest. Jola ze swoja historia nie ma dobrej pozycj i do orzekania co jest zdrowe, a co szkodliwe, i oceniania czyichs zachowan.

moze dziwne ale wiesz, to jakoś mnie to nie interesuje. mowa była o cukrze.

Minnie
                • dziennik-niecodziennik Re: Obalono teorie ze cukier poprawia humor 10.04.19, 11:14
                  jak Cie nie interesuje to nie czytaj. mamy pisac tylko to co Cie interesuje?
                  a w czekoladzie nie chodzi o cukier. nikt nigdy nie twierdził że cukier poprawia nastrój.
          • majenkir Re: 10.04.19, 02:21
            mrs.solis napisała:
            > On umrze na zawal , a ty na raka pluc.

Nie chce Cie martwic, ale Ty tez na cos umrzesz wink. Jak my wszyscy zreszta.
            • mrs.solis Re: 10.04.19, 03:34
              To juz wiem od dawna. Znowu zaczelam palic po 5 latach abstynencji, wiec chyba jak Jolka pracuje nad tym rakiem pluc, ale za to nie jem trans fatow.
    • raczek-nieboraczek Re: Obalono teorie ze cukier poprawia humor 10.04.19, 09:30
      cukier i tłuszcz to nie to samo
    • zeldaf Re: Obalono teorie ze cukier poprawia humor 10.04.19, 09:40
      Oczywiście, że poprawia. Sam efekt placebo oraz pozytywnych skojarzeń działa jak złoto, nic mi więcej nie potrzeba - żadnych teorii. A wymówek nie potrzebuję, bo nikt mi "w talerz" nie zagląda i nie komentuje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka