Dodaj do ulubionych

Czy ja śnię??!

08.05.19, 14:50
Tekst linka
17-latka mieszka na plebanii u księdza. Ksiądz umiera. Dziewczyna popełnia samobójstwo. Na pogrzebie ojciec występuje przed zgromadzonymi w kościele mówiąc im, że ksiądz go zapewnił, że "nie złamał ślubów czystości". WTF? Co ci ludzie mają z głowami?
Obserwuj wątek
    • spanish_fly Re: Czy ja śnię??! 08.05.19, 15:02
      Że na pogrzebie tak powiedział to mnie nawet nie dziwi. Ksiądz już nie żyje, córce nic życia nie wróci. Bardziej mnie bulwersuje, że pozwolili na to, żeby córka z księdzem mieszkała.
      • argentea Re: Czy ja śnię??! 08.05.19, 15:38
        Mnie też.
        • partycja574 Re: Czy ja śnię??! 09.05.19, 12:00
          Właśnie. Ale pewnie dogadani jakoś, ojcu to pewnie było na rękę skoro księdza tak broni. Ale sytuacja brzmi absurdalnie.
    • annajustyna Re: Czy ja śnię??! 08.05.19, 15:05
      Ksieza nie skladaja slubow czystosci...
    • mrs.solis Re: Czy ja śnię??! 08.05.19, 15:09
      Widocznie nie kochala ksiedza jak ojca , skoro swojemu wlasnemu sprawila taki bol.
    • mae224 Re: Czy ja śnię??! 08.05.19, 15:09
      chciałam coś napisać... , ale uszanuję pamięć o tej dziewczynie, nie wiemy, co się stało, żal...
    • bei Re: Czy ja śnię??! 08.05.19, 15:10
      To był starszy pan, nie musiało dojść do tego o czym mówiły plotkary, ale niepotrzebnie rodzice jak i ksiądz wyrazili zgodę na te noclegi.
    • beneficia Re: Czy ja śnię??! 08.05.19, 15:10
      surprised
      Co za rodzice...
      Cała sytuacja w głowie się nie mieści...
    • nenia1 Re: Czy ja śnię??! 08.05.19, 15:14
      Nikogo z nas pod jej łóżkiem nie było, dziwne jest jednak to, że rodzice niepełnoletniej dziewczyny, pozwalają jej mieszkać z obcą osobą, i jeszcze "miała tam lepsze warunki do nauki" co więc się działo w domu? Być może dziewczyna miała depresję, albo inne zaburzenia, jakoś trudno uwierzyć w wielką miłość 17 latki do 67 latka.
    • taki-sobie-nick Nie,czytasz "Fakt",a "Fakt" napisze dowolną bzdurę 08.05.19, 21:44
      Już wielokrotnie puszczali informacje, których nie potwierdzały żadne inne media.
    • 123zielona123 Re: Czy ja śnię??! 08.05.19, 22:07
      Raczej po śmierci ojca nie popełnia się samobójstwa, więc argument, że kochała księdza jak ojca coś mało przekonujący. Dla mnie najbardziej prawdopodobne, że była w ciąży. To częsty powód do samobójstwa. Młoda, bardzo udzielajaca się w kościele, taka świętoszkowata i nieślubne dziecko... Wyobrażacie sobie te wszystkie komentarze i wstyd ojca? Ona pewnie sobie wyobraziła.
      Oczywiście mogło być inaczej.
      • argentea Re: Czy ja śnię??! 09.05.19, 10:49
        Mogło tak być...
    • ravny Re: Czy ja śnię??! 09.05.19, 12:20
      O ile w ogóle to prawdziwe informacje a nie kolejny fejk
      to jesli doszło do czegoś takiego że dziewczyna mieszka na plebanii w zamian za robotę służącej, zamiast w domu rodzinnym - to ten jej dom rodzinny był bardzo wypaczony i patologiczny.
      Wcale dziewczyny nie musiało z księdzem łączyć coś więcej niż platoniczna miłość do "jedynego dobrego dorosłego człowieka" w jej otoczeniu, który jako jedyny dorosły , przy niewydolnych rodzicach, się nią jakos zaopiekował. Dzieciaki z wdzięczności potrafią się mocno przywiązać. Perspektywa utraty tego "jedynego opiekuna" i powrotu do opresyjnego domu rodzinnego gdzie nikt jej nie chce i wszyscy się pogodzili że już tam nie mieszka - mogła dla niej być zbyt koszmarną perspektywą. Choć mając chłopaka mogła sens życia zauważyć gdzie indziej. Pomijając fakt, że scedowanie na 17latkę opieki nad schorowanym starym księdzem to kur..stwo wszystkich którzy o tym wiedzieli. Więc jak wiedzieli- to mogli przeciwdziałać sytuacji wtedy, a nie po śmierci brać się za plotkowanie. Parszywe środowisko.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka