Dodaj do ulubionych

Korkowe SV

31.05.19, 12:41
Muzyki klasycznej słucham tylko w samochodzie, najbardziej lubię słuchać jej głośno (w przeciwieństwie do innych gatunków muzycznych).
Robi się ciepło, jak stoję w korku mam zwykle otwarte okno.
No i uświadomiłam sobie wczoraj że kierowcy okolicznych samochodów mieli okazję wysłuchać ze mną przynajmniej połowy najnowszej płyty Włodka Pawlika. I Zaraz przyszła myśl, ciekawe czy to wypada? I jak wiadomo: ematka prawdę ci powie (bądź walnie cię nią między oczy).

To jak? Słuchacie głośno muzyki w samochodzie? Irytuje was gdy taka muzyka dochodzi z sąsiednich aut?

Przez głośno rozumiem wyraźnie słyszalne dźwięki, a nie nasilenie na poziomie huku startującego samolotu.
Obserwuj wątek
    • 35wcieniu Re: Korkowe SV 31.05.19, 12:43
      A gdyby ten obok Ciebie puscił swoje techno, to byś uznała że wypada?
    • angazetka Re: Korkowe SV 31.05.19, 12:49
      Irytuje. Nienawidzę głośnych dźwięków, niechby to był i Pawlik. Przy okazji pamiętaj, że ryk muzyki (nawet klasycznej) słyszą nie tylko kierowcy, ale i piesi, np. stojący na przejściu. Uszanuj to.
    • janja11 Re: Korkowe SV 31.05.19, 12:57
      Serio? Tak głośno puszczasz muzę, że słychać w innych autach?
      U mnie ze słuchem w porządku i nie muszę podkręcać na cały regulator.

> Irytuje was gdy taka muzyka dochodzi z sąsiednich aut?

Nie jest mnie w stanie zirytować muzyka z sąsiednich, aut. Raczej rozśmiesza mnie takie mnie takie obwoźne koncertowanie.
    • pani-nick Re: Korkowe SV 31.05.19, 12:58
      Nie masz klimatyzacji? Czy po prostu lubisz wdychać spaliny?
      • janja11 Re: Korkowe SV 31.05.19, 13:13
        smile
        stereło ma
      • hanusinamama Re: Korkowe SV 31.05.19, 14:34
        Ja mam klimę ale jak jest ciepło jezdze z otwartymi oknami. Przy klimie zawsze mam potem problemy z migdałkami.
    • jak_matrioszka Re: Korkowe SV 31.05.19, 13:13
      Słucham na tyle głośno, żeby sprawiało mi to przyjemność, a równocześnie na tyle cicho, żeby słyszeć karetke nawet zza rogu czy z odległości kwartału. Okna mam zamkniete, bo szum powietrza mnie denerwuje i zagłusza muzyke. Nie wiem ile słychać na zewnatrz, ale raczej nie sprawiam wrażenia bum-bum-boxa na kółkach wink

Słuchajac bardzo głośnej muzyki, przy otwartych oknach i stojac w mieście w korku czy czekajac na zielone, przyczyniasz sie dodatkowo do hałasu. Dla pieszych jesteś upierdliwa na równi ze stojacymi obok wielbicielem techno, diskopolowcem i fanem metalu. Razem tworzycie kakofonie, której nie da sie ominać, bo nawet jak jedno z was odjedzie, to pojawia sie nastepny z misja uprzyjemnienia innym oczekiwania na pasach hitami ze swojego głośnika.
      • 35wcieniu Re: Korkowe SV 31.05.19, 13:20
        A w autobusach odpowiednikiem są tzw. "didżeje bez słuchawek" - słuchający muzyki z telefonu lub oglądający filmiki.
        • jak_matrioszka Re: Korkowe SV 31.05.19, 13:33
          Ja zauważyłam, że najmłodsze pokolenie ma dziwny (jak dla mnie) sposób rozmawiania przez telefon. Czesto nie używaja słuchawek, a telefon trzymaja przed soba, tak jak ktoś jedzacy gofra. W ten sposób otoczenie słyszy obie strony, a nie tak jak kiedyś, tylko ta fizycznie koło nas obecna 🙉
          • 35wcieniu Re: Korkowe SV 31.05.19, 13:39
            A tak, nie do ogarnięcia.
          • tak_to_nowy_nick Re: Korkowe SV 31.05.19, 14:19
            To się zaczęło od reality showów w tv, a potem podchwycili to vlogujący YouTuberzy, a chodziło o to żeby widzowie słyszeli obie strony rozmowy telefonicznej. A potem, jak widać, dzieciaki bezmyślnie same zaczęły tak robić w życiu codziennym, nie rozumiejąc idiotyzmu takiego postępowania (przeszkadzają innym i tracą ten skrawek prywatności, który daje rozmowa prowadzona ze słuchawką przytkniętą do ucha).
    • chatgris01 Re: Korkowe SV 31.05.19, 13:27
      Zobaczyłam tytuł i przez chwilę się zastanawiałam, czy chodzi o korki od butelek, czy o pantofle na korkach, i co ma do tego SV big_grin

Co do meritum, to poza rapem i ew. disco-polo głośna muzyka w autach mi nie przeszkadza.
      • bardzo-dobry-kochanek Re: Korkowe SV 31.05.19, 15:28
        chatgris01 napisała:
        > Zobaczyłam tytuł i przez chwilę się zastanawiałam, czy chodzi o korki od butele
        > k, czy o pantofle na korkach,

Ja myślałem że chodzi o korepetycje.
        • kalina_lin Re: Korkowe SV 31.05.19, 18:42
          Ja myślałam, że o to kto ma otworzyć wino na przyjęciu.
          • eliszka25 Re: Korkowe SV 31.05.19, 21:19
            Ja też 😄
      • heavy_metal_thunder Re: Korkowe SV 01.06.19, 09:35
        A macie co coś takiego u siebie jak franco-polo?
        • heavy_metal_thunder Re: Korkowe SV 01.06.19, 09:37
          A swoją drogą, to we Francji chyba rap jest bardzo popularny?
          • chatgris01 Re: Korkowe SV 01.06.19, 13:36
            Niestety.
        • chatgris01 Re: Korkowe SV 01.06.19, 13:38
          Niestety też:
          www.youtube.com/watch?v=9qSGXi8kYVQ

www.youtube.com/watch?v=254EHfv9RvM

A poprzednie pokolenia miały z akordeonem tongue_out
          • chatgris01 Re: Korkowe SV 01.06.19, 13:40
            Z tym, że to raczej disco-franco, a nie franco-polo wink
      • ga-ti Re: Korkowe SV 01.06.19, 13:11
        Ja myślałam, że będzie o korepetycjach, kto do kogo przychodzi, czy buty zdejmować, w którym pokoju posadzić, czy herbatą poczęstować, a co robić, gdy akurat pora rodzinnego obiadu wypadnie oraz, czy zostawiać samych w domu dziubdziusiów i korepetytorami?
      • leanne_paul_piper Re: Korkowe SV 01.06.19, 13:23
        chatgris01 napisała:

> Zobaczyłam tytuł i przez chwilę się zastanawiałam, czy chodzi o korki od butele
        > k, czy o pantofle na korkach, i co ma do tego SV big_grin

Ja myślałam, że będzie o prawidłowym otwieraniu winawink
    • massinga Re: Korkowe SV 31.05.19, 13:30
      Slucham glosno muzyki jak jade przez miejsca, gdzie nie ma budynkow mieszkalnych. Nie lubie sluchac czyichs piosenek, wiec wychodze z zalozenia, ze inni moga miec podobnie.
    • aqua48 Re: Korkowe SV 31.05.19, 13:32
      Jak słyszę głośną muzykę dolatującą z czyjegoś auta, to zawsze myślę - co za burak.
      • bialeem Re: Korkowe SV 31.05.19, 13:45
        Ja myślę: mały penis
        Ale akurat klasyka by mi pewnie nie przeszkadzała.
        • bardzo-dobry-kochanek Re: Korkowe SV 31.05.19, 15:26
          bialeem napisał:
          > Ja myślę: mały penis

Kobiety nie mają penisów.
          • bialeem Re: Korkowe SV 31.05.19, 20:35
            Ale kobiety też rzadko uprawiają publiczną nawalankę umc umcem. W sumie się nie spotkałam poza autorką wątku, a i ona preferuje klasykę. Klasyki na głośno jeszcze nie słyszałam.
            • aqua48 Re: Korkowe SV 01.06.19, 08:42
              bialeem napisał:

> Klasyki na głośno jeszcze nie słyszałam.

Wagner na cały regulator może być równie drażniący jak umcumcumc.
      • pani-nick Re: Korkowe SV 31.05.19, 14:51
        😂
      • srubokretka Re: Korkowe SV 31.05.19, 15:01
        I kto tu jest suka? Tylko dlatego ze potrafi tak zawyc ,zeby jej ktos za to zaplacil, nie musi innych na drodze dodatkowo irytowac. Jak ktos ma ochote takiego wyjca sluchac, to sobie wlaczy tak zeby innych nie meczyc.
        Delektowanie sie muzyka w samochodzie, w dodatku z otwartymi oknami w korku, to jak sluchanie tegoz w akompaniamencie wlaczonej pralki, zmywarki i miksera. Na zdrowie, ja podziekuje.
        • janja11 Re: Korkowe SV 31.05.19, 15:21
          No to wyobraź sobie, że po 8-9 godzinach w pracy , stoisz w korku, a ematka podkręca stereło ile fabryka dała.
          I pytanie, drogie Bravo, czy to wypada?
    • marianna1960 Re: Korkowe SV 31.05.19, 15:28
      Głośna muzyka z samochodu buractwo i obciach.
    • miss_fahrenheit Re: Korkowe SV 31.05.19, 16:25
      beataj1 napisała:

> To jak? Słuchacie głośno muzyki w samochodzie?

Przy otwartych oknach - nie.

> Irytuje was gdy taka muzyka dochodzi z sąsiednich aut?

Owszem, takie głośne sluchanie muzyki to zwykłe buractwo.

• triss_merigold6 Re: Korkowe SV 31.05.19, 16:32
      Wzruszam się. Zaraz przypominają mi się lata 90-te, kiedy to lokalne dresy bawiły całą okolicę muzą zza otwartych szyb audi80 i beemek.
      • pani-nick Re: Korkowe SV 31.05.19, 17:28
        Golfów smile
        • triss_merigold6 Re: Korkowe SV 31.05.19, 18:03
          To może na wiosce. Wiem czym się u mnie wozili.
          • pani-nick Re: Korkowe SV 01.06.19, 08:14
            A nie zwróciłam uwagi, ze to ty...
      • katja.katja Re: Korkowe SV 01.06.19, 10:35
        Ha ha big_grin Lubię to poczucie humoru big_grin
    • saszanasza Re: Korkowe SV 31.05.19, 17:31
      Głośne słuchanie muzyki w samochodzie to chyba już jest obciach, masz niedosłuch?
    • swinki_trzy Re: Korkowe SV 31.05.19, 17:44
      Tak, słuchając na maksa podkręconego Pawlika jesteś jak ten snołflejk wyjątkowa, nie to co plebs puszczający umcumc. Buty tobie czyścić żem niegodna, o Pani Wyższej Kultury 😐
    • berdebul Re: Korkowe SV 31.05.19, 17:53
      Irytuje mnie brak szacunku do innych. Rycząca muzyka, której słucha korek, piesi, oraz ludzie mieszkający w okolicy (doskonale slychac przy uchylonych oknach w mieszkaniu) to brak poszanowania innych ludzi.
      • swinki_trzy Re: Korkowe SV 31.05.19, 18:03
        Ale doczytałaś: słucha Muzyki Klasycznej. I o to wątkodajce chodzi. O muzykę klasyczną. A to pozwala (lub powinno pozwalać) na dużo więcej niż przeciętnemu zjadaczowi chleba.
        • miss_fahrenheit Re: Korkowe SV 31.05.19, 18:20
          W opisanych w poście początkowym warunkach każdy rodzaj muzyki to hałas przeszkadzający innym. O sąsiedzie słuchającym nie nazbyt głośno disco polo we własnym domu będę mieć lepsze zdanie, niż o kierowcy puszczającym na cały regulator klasykę.
    • fil.lo Re: Korkowe SV 31.05.19, 20:54
      Irytuje mnie. Rodzaj muzyki nie ma znaczenia.
    • leanne_paul_piper Re: Korkowe SV 31.05.19, 21:07
      No ja nie ukrywam, że lubię sobie puścić na cały regulator muzykę, zwłaszcza jak wracam o 1 w nocy na swoją wiochę. Nawet wtedy nie muszę podjeżdżać innych pod sam zderzak, śmigają na prawy pas aż miło.
      A katuję ludzi zwykle płytą From Vienna with love albo Bohemian Rhapsody.
      A dlaczego? A bo niektórzy ludzie mnie nie lubią za to, że jestem taka perfekcyjna. No to im pokazuję, że nie jestemwink.
      • beneficia Re: Korkowe SV 31.05.19, 21:17
        Ty się dobrze czujesz?

>lubię sobie puścić na cały regulator muzykę, zwłaszcza jak wracam o 1 w nocy na swoją wiochę<
        • miss_fahrenheit Re: Korkowe SV 31.05.19, 21:19
          beneficia napisała:

> Ty się dobrze czujesz?

Przecież przynajmniej nie podjeżdża pod zderzak big_grin
          • beneficia Re: Korkowe SV 31.05.19, 22:12
            Noo... Dama pełną gębą.
            Chłop ze wsi wyjdzie, wieś z chłopa nigdy.
            • tiszantul Re: Korkowe SV 01.06.19, 10:32
              potwierdza się diagnoza rikiego, znawcy kobiet
              • pani-nick Re: Korkowe SV 01.06.19, 11:13
                Jaka?
    • black.emma Re: Korkowe SV 31.05.19, 21:16
      Słucham muzyki Włodka Pawlika od lat i byłam przekonana, ze to jazz...
      Słuchanie jakiejkolwiek muzyki na cała okolice to buractwo.
    • kryzys_wieku_sredniego Re: Korkowe SV 31.05.19, 21:25
      Nie, bo sama słucham głośno, natomiast w korku przyciszam, bo nie słyszę karetki a nie bo inni słuchają.
    • cosmetic.wipes Re: Korkowe SV 31.05.19, 21:45
      Mam klimę, więc nie jeżdżę z otwartymi oknami. I w trakcie jazdy słucham muzyki tak, aby w razie czego nie zagłuszyła mi dźwięku karetki czy staży pożarnej.
      • kryzys_wieku_sredniego Re: Korkowe SV 01.06.19, 09:01
        Słuchaj, ja też mam klimę. Otwarte okna nie świadczą o tym, że się klimy nie ma. To tak jak z ogrzewaniem w zimie domu, niektórzy nie otwierają okien bo ciepełko ucieka ;P.
        Ja okna otwieram w aucie, no chyba że bangladeszcz wiadrami.
        • cosmetic.wipes Re: Korkowe SV 01.06.19, 13:17
          Nie widzę najmniejszego sensu otwierania okien w samochodzie, kiedy stoję w korku. Ty widzisz?

Bo chętnie wyłączam klimę i otwieram szyby jadąc mało uczęszczaną drogą wśród lasów czy pół, ale nie o tym jest wątek.
    • lucerka Re: Korkowe SV 01.06.19, 08:37
      Uwielbiam sluchac glosno muzyki podczas jazdy (tak zeby nie zagluszylo karetki). Nie przeszkadza mi muzyka dochodzaca z innych aut.
    • heca7 Re: Korkowe SV 01.06.19, 08:56
      Nie otwieram okien w korku bo mi tylko smrodu spalin nawiewa. A jak już naprawdę muszę to muzykę ściszam tak, że tylko ja ją słyszę.
    • lauren6 Re: Korkowe SV 01.06.19, 09:05
      Dawaj! Uwolnij swojego wewnętrznego wieśniaka!
    • ga-ti Re: Korkowe SV 01.06.19, 13:14
      Na drodze jestem pieszym lub pasażerem, muzyka w cudzych autach mi nie przeszkadza zupełnie, co najwyżej się zastanowię, jak oni tam w środku wytrzymują? Sama za głośno nie lubię.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka