raczek47 19.07.19, 21:26 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114883,25010926,czeskiej-rodzinie-zepsul-sie-samochod-w-drodze-znad-polskiego.html#a=66&c=159&s=BoxNewsImg5 No nie mogę się nie śmiać,chociaż może nie wypada. Co za sieroty czeskie😊 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gama2003 Re: Czeski film 19.07.19, 21:31 Mnie rozwaliło, że ktoś z rodziny jechał im pomóc i zabłądził do Niemiec, gdzie utknął bez benzyny😉. Będą mieli co wspominać na imieniach. Odpowiedz Link Zgłoś
sundace46 Re: Czeski film 20.07.19, 11:00 To mamusia do niech jechała i poblądziła z pustym bakiem. Co pokolenie to u nich w rodzinie durniejsze. Ci na parkingu nie wiem na co czekali zamiast ruszyć 4 litery i iść poszukać pomocy, policji etc. Tacy ludzie nie powinni się rozmnażać. Co pokolenie to głupsze. Odpowiedz Link Zgłoś
krisdevalnor Re: Czeski film 20.07.19, 12:34 sundace46 napisał(a): > To mamusia do niech jechała i poblądziła z pustym bakiem. Co pokolenie to u nic > h w rodzinie durniejsze. Ci na parkingu nie wiem na co czekali zamiast ruszyć 4 > litery i iść poszukać pomocy, policji etc. Tacy ludzie nie powinni się rozmnaż > ać. Co pokolenie to głupsze. Dobrze, ze dziadkowi nie przyszlo do glowy zeby przyjechac z odsiecza, wyobrazcie sobie co moglby nawyrabiac😂😂 Odpowiedz Link Zgłoś
szeptucha.z.malucha Re: Czeski film 21.07.19, 10:15 „Babcia za dziadka, dziadek za rzepkę Oj, przydałby się ktoś na przyczepkę@ Ja tu widzę potencjał na serial. Państwo odsprzedadzą prawa do historii czeskiemu Hollywood i jeszcze zarobią. Ten się śmieje... Odpowiedz Link Zgłoś
majenkir Re: Czeski film 19.07.19, 21:32 Faktycznie, co za gamonie . Ale milo, ze sie miejscowi tak ladnie zachowali. Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Re: Czeski film 19.07.19, 21:34 Nie śmiej się dziadku....jestem przed wyjazdem także poczekam z czytaniem i smianiem do powrotu..🤪 Odpowiedz Link Zgłoś
tifa_lockhart Re: Czeski film 19.07.19, 21:36 Bez przesady. WYjeżdzająć trzeba brać pod uwagę takie sytuacje. Ubezpiecznie, assistance, sprawne telefony. Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Re: Czeski film 20.07.19, 13:36 no dobra...ja z tych co wolą byc przygotowane na wszystko i zakładają najgorszą ewentualność...a co moze nieprzewidzianego się wydarzyć? któ wie.... Odpowiedz Link Zgłoś
cosmetic.wipes Re: Czeski film 19.07.19, 21:37 Jak ogarniesz ładowarkę do telefonu i roaming, to raczej nie będą o tobie w gazetach pisać. Odpowiedz Link Zgłoś
cruella_demon Re: Czeski film 19.07.19, 21:39 Proszę cię. 3 dni stali? Debile po prostu. Ale w sumie wiadomo po kim to mają, skoro mamusia ocknęła się, zamiast w Goleniowie, to w dojczlandzie bez paliwa Że tak polecę lipcową - sikaaaam Odpowiedz Link Zgłoś
cosmetic.wipes Re: Czeski film 19.07.19, 21:43 To w sumie nie jest śmieszne. Gdyby były temperatury zbliżone do 40 stopni, to jeszcze by umarli na tym parkingu. Odpowiedz Link Zgłoś
cruella_demon Re: Czeski film 19.07.19, 22:02 Jest śmieszne. Nagrody Darwina też są śmieszne Odpowiedz Link Zgłoś
sofia_87 Re: Czeski film 19.07.19, 22:20 Z nimi był pies, a on na nagrodę Darwina niczym nie zaslużył Odpowiedz Link Zgłoś
cosmetic.wipes Re: Czeski film 19.07.19, 22:33 Gdyby Pan i Pani byli sami (ewentualnie z zagubiona mamusia) to bym się śmiała. Ale troje dzieci i pies nie zasłużyli sobie, żeby umrzec z ręki kompletnych kretynów. Odpowiedz Link Zgłoś
sundace46 Re: Czeski film 20.07.19, 11:01 cosmetic.wipes napisała: > To w sumie nie jest śmieszne. To jest śmieszne. Bo normalnie myślący człowiek rusza doopę i idzie szukać pomocy, a nie siedzi, jak debil w aucie z kartką sos. Odpowiedz Link Zgłoś
cosmetic.wipes Re: Czeski film 20.07.19, 11:42 No właśnie. Mnie nie śmieszy, że ciężko upośledzeni mają dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
tifa_lockhart Re: Czeski film 19.07.19, 21:35 Jak widać Czesi mają też swojego "suwerena". Odpowiedz Link Zgłoś
czekoladazkremem Re: Czeski film 19.07.19, 21:50 Debile do kwadratu - wybierają się za granicę z trójką dzieci (i psem) bez ubezpieczenia, pieniędzy, niesprawdzonym autem. Przez trzy dni koczują z dziećmi w upale na parkingu, nie szukają pomocy tylko czekają na cud. A jakby nikt się nie zainteresował? Umarliby w tym samochodzie. Co za kretyni, szkoda dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
sundace46 Re: Czeski film 20.07.19, 11:02 czekoladazkremem napisała: > Debile do kwadratu - wybierają się za granicę z trójką dzieci (i psem) bez ubez > pieczenia, pieniędzy, niesprawdzonym autem. Przez trzy dni koczują z dziećmi w > upale na parkingu, nie szukają pomocy tylko czekają na cud. A jakby nikt się ni > e zainteresował? Umarliby w tym samochodzie. Co za kretyni, szkoda dzieci. Toteż piszę, tacy ludzie nie powinni sie rozmnażać. Co pokolenie to głupsi. Spójrz na mamusię, która pojechała ich ratować, pomyliła kierunki i skończyło jej się paliwo. Odpowiedz Link Zgłoś
mrs.solis Re: Czeski film 19.07.19, 21:59 To nie moze byc prawda. Czekac w samochodzie 3 dni?????? Jako 7 latka bylam bardziej ogarnieta niz oni. Jak zgubilam sie w puszczy Noteckiej to przynajmniej mialam plan jak wybrnac z opresji. Odpowiedz Link Zgłoś
sofia_87 Re: Czeski film 19.07.19, 22:23 Pokazywali ich w Faktach, faktycznie na tytanow intelektualnym to oni nie wyglądała Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Re: Czeski film 20.07.19, 13:44 mrs.solis napisała: Jako 7 latka bylam bar > dziej ogarnieta niz oni. Jak zgubilam sie w puszczy Noteckiej to przynajmniej m > ialam plan jak wybrnac z opresji. > ok, opiszesz historię? zapowiada się dość ciekawie. Odpowiedz Link Zgłoś
chlodne_dlonie Re: Czeski film 19.07.19, 22:02 No cóż..wszystko dobre, co się dobrze kończy Brawa dla tych, co pomogli Odpowiedz Link Zgłoś
jak_matrioszka Re: Czeski film 19.07.19, 22:03 Najmniej dziwie sie seniorce, że skreciła na Berlin. Jeszcze kilka lat temu oznaczenia na drodze ze Szczecina na lotnisko, które leży w Goleniowie, było wykonane w dość osobliwy sposób: każdy, dosłownie każdy drogowskaz został umieszczony już po zakrecie lub zjeździe. Jeżeli ktoś znał droge, to dobrze, jak nie to znakami nie można sie było wogóle posiłkować. Odpowiedz Link Zgłoś
alaveda Re: Czeski film 19.07.19, 23:11 W forumowej jedynie słusznej opinii, Czesi to wyluzowany, ateistyczny, zdroworozsądkowy naród. Po wakacyjnych pobytach w Chorwacji albo w Grecji, śmiem w to wątpić. Odloty polskich Januszy to był pikuś przy czeskich jazdach Odpowiedz Link Zgłoś
reinadelafiesta Re: Czeski film 19.07.19, 23:18 Nie wypada się śmiać, ale jak powiedzieli o tej seniorce, to nie dałam rady😂😂😂 Biedne te dzieci i pies Odpowiedz Link Zgłoś
thea19 Re: Czeski film 20.07.19, 13:33 dzieci z takimi genami? to będzie cud jak dożyją emerytury Odpowiedz Link Zgłoś
sofia_87 Re: Czeski film 20.07.19, 13:57 W Kudowie się zgubia i beda czekać na ratunek Odpowiedz Link Zgłoś
morekac Re: Czeski film 20.07.19, 00:30 Czy ktoś może mi wyjaśnić, gdzie ci oaństwo utknęli? Na autostradzie z zasiekami i polami miniwymi czy zwykłej drodze otoczonej lasem z niedżmźwiedziami i wilkami? Bo żeby utknąć na 3 dni na drodze w Europie to trzeba mieć niespotykany talent. Odpowiedz Link Zgłoś
mrs.solis Re: Czeski film 20.07.19, 00:55 Tez tego nie potrafie ogarnac rozumem , ale ja glupia jestem to moze dlatego Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Czeski film 20.07.19, 11:17 Jak nie patrzec s3 jest od goleniowa jakies max 3 km. Chyba kluczowe jest ze ci ludzie nie mieli ani grosza Odpowiedz Link Zgłoś
sofia_87 Re: Czeski film 20.07.19, 11:32 I nawet telefonu nie naladowali. W takiej sytuacji szuka się policji i prosi o pomoc w kontakcie z konsulatem, który udziela pożyczki pechowym turystom. Mnie najbardziej jest szkoda tego psa Odpowiedz Link Zgłoś
morekac Re: Czeski film 20.07.19, 12:16 Otóż to - prosi się o możliwość skorzystania z czyjegokolwiek telefonu (tylko trzeba podejść do cywilizacji - ale nie ma w Polsce miejsca, w którym zajęło by to dłużej niż kilka godzin) i dzwoni się do rodziny (chociażby z prośbą o przelew) czy do konsulatu. To, że byli trochę nierozważni to jedno, ale to, że zgłupieli do cna po awarii samochodu to drugie. Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Czeski film 20.07.19, 12:29 Po pierwsze bez karty kredytowej za granicę wyjeżdżać to głupota. Dwa idzie się na najbliższą stacje, domostwa czy sklepu i prosi o telefon do ambasady czy na policję. Język podobny, środek Europy a nie dzungla amazonska. Trzy, wymadrzam się bo zepsuł nam się samochód w Austrii kiedys i to zima w drodze na narty w Italii. Ogarnelismy wszystko w kilka godzin, w tym lawete do warsztatu, wypozyczylismy auto w najbliższej miejscowości i nie straciliśmy ani pół dnia pobytu. Odpowiedz Link Zgłoś
morekac Re: Czeski film 20.07.19, 12:42 Większość kart od zwykłego konta działa w Europie bez żadnych problemów, wystarczy, że na koncie są pieniądze - a te przelać można w czasie od kilku minut do kilku godzin. Co fo reszty - zgoda. Dlatego pytałam, gdzie utknęli. Bo 3 dni czekania na pomoc to jakby utknęli 300 km od najbliższej miejscowości, a nie 3. Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Czeski film 20.07.19, 13:57 Może nic na koncie już nie mieli? Wiesz po wakacjach z trójką dzieci i z psem? Dlatego wymyślono karty kredytowe by móc np. skorzystać z nich w awaryjnej sytuacji i spłacić później. Tym bardziej że na przykład w samolotach polskie karty płatnicze często nie przechodzą przez terminale. Odpowiedz Link Zgłoś
morekac Re: Czeski film 20.07.19, 14:16 Kilkugodzinny lot samolotem to można przeżyć i bez pieniędzy oraz pożywienia. Bez przesady. W to, że się spłukali - jestem w stanie uwierzyć. Chociaż pies miał w tym najmniejszy udział.😉 Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Czeski film 20.07.19, 14:28 Na s3 na wysokosci Goleniowa. Moze ze 3 km od miasta Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Czeski film 20.07.19, 15:15 Ale oni z małych Czech może mysleli, że będę się musieli przedzierać przez PL jak przez Arizone pokazana w filmach drogi 🤣 Odpowiedz Link Zgłoś
droch Re: Czeski film 20.07.19, 13:38 I tak bez grosza chcieli dojechać do Nachodu? Terefere. Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Czeski film 20.07.19, 13:58 Czesi zawsze mnie bawili. Teraz będą jeszcze bardziej na wspomnienie tej historii 😅 Odpowiedz Link Zgłoś
iimpala Re: Czeski film 20.07.19, 22:49 > Chyba kluczowe jest ze ci ludzie nie mieli ani grosza i z tego powodu czekasz na smierć, z dziećmi i psem, na nieczynnym (=bez żadnej infrastuktury) parkingu? czy ruszasz tyłek, idziesz piechotą do cywilizacji, starasz się dodzwonić do znajomych, szukając pomocy pt. "kochane pieniążki przyslijcie rodzice"? Normalnie jakbym film o rodzinie Homolków ogladała....najnowszy odcinek. Zreszta mamusia podobna do młodej Homolkowej, tak samo upasiona. Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Czeski film 20.07.19, 11:40 Widziałam materiał w Faktach i uśmiałam się. Widać ze nie Polacy i brak im podstawowej zaradności. No gamonie jakich malo! 🤣 Odpowiedz Link Zgłoś
sofia_87 Re: Czeski film 20.07.19, 11:59 Prawda? A w tym samym czasie polski pies wybrał się samotnie z Rzeszowa do Gdańska, to nie dość, że znalazł właściwy pociąg, to jeszcze wybral pendolino żeby nie tracić czasu Odpowiedz Link Zgłoś
krisdevalnor Re: Czeski film 20.07.19, 12:14 sofia_87 napisał(a): > Prawda? > A w tym samym czasie polski pies wybrał się samotnie z Rzeszowa do Gdańska, to > nie dość, że znalazł właściwy pociąg, to jeszcze wybral pendolino żeby nie tra > cić czasu 🤣🤣🤣 Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Czeski film 20.07.19, 12:15 Taka prawda Jednak Polacy przy swoich wadach to naprawdę ogarnięty naród. Odpowiedz Link Zgłoś
morekac Re: Czeski film 20.07.19, 12:18 Czeski pies nie chciał zostawiać swoich ludzi, też by sobie poradził. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Czeski film 20.07.19, 12:30 A macie pretensje do forumek za ten tryb myślowy. Ja wiem, tylko jak uderza w Polaków. Tak, państwo skrajnie nieogarnięci. Odpowiedz Link Zgłoś
iimpala Re: Czeski film 20.07.19, 22:54 >A w tym samym czasie polski pies wybrał się samotnie z Rzeszowa do Gdańska ale jednak pojechał w druga strone i wyladował w Krakowie. Tak, że...Polacy też potrafia jechac w niewłaściwą stronę...szczególnie od kilku lat Odpowiedz Link Zgłoś
morekac Re: Czeski film 21.07.19, 09:10 Akurat z Rzeszowa do Gdańska pociągiem jeździ się przez Kraków, a pies był w pociągu relacji Rzeszów-Gdynia. Odpowiedz Link Zgłoś
szeptucha.z.malucha Re: Czeski film 21.07.19, 10:08 Pies jechał do ukochanej z wakacji. To wiele wyjaśnia. Odpowiedz Link Zgłoś
wies-baden Re: Czeski film 20.07.19, 13:27 Historia wymyślona dla potrzeb reklamy firm ubezpieczeniowych, z podstawionymi aktorami. Nigdy nie uwierzę, aby tacy nieogarnięci wybierali się w podróż 1000 km.... i jeszcze ta babcia - wypust drogie panie. Odpowiedz Link Zgłoś
demodee Re: Czeski film 20.07.19, 18:51 A mnie uderzyło, że ludzie stali przez 3 dni na parkingu z kartką z napisem "SOS" i przez 3 dni żaden z kierowców się nie zatrzymał. I policja też tamtędy jakoś nie przejeżdżała... Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Czeski film 20.07.19, 18:57 Ale tej kartki nie widać było z drogi! Każdy myślał że się zatrzymali na chwilę pewnie. Niemyslacy zupełnie ludzie. Co oni jedli i pili przez te 3 dni? 😲 Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Czeski film 20.07.19, 18:58 Inteligencja polega własnie m.in.na umiejętności myślenia, wyciągania wniosków i odpowiedniej reakcji w danej sytuacji. Odpowiedz Link Zgłoś