Dodaj do ulubionych

Czeski film

19.07.19, 21:26
wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114883,25010926,czeskiej-rodzinie-zepsul-sie-samochod-w-drodze-znad-polskiego.html#a=66&c=159&s=BoxNewsImg5
No nie mogę się nie śmiać,chociaż może nie wypada. Co za sieroty czeskie😊
Obserwuj wątek
    • gama2003 Re: Czeski film 19.07.19, 21:31
      Mnie rozwaliło, że ktoś z rodziny jechał im pomóc i zabłądził do Niemiec, gdzie utknął bez benzyny😉.
      Będą mieli co wspominać na imieniach.
      • cruella_demon Re: Czeski film 19.07.19, 21:35
        Łkam! big_grin big_grin big_grin
      • sundace46 Re: Czeski film 20.07.19, 11:00
        To mamusia do niech jechała i poblądziła z pustym bakiem. Co pokolenie to u nich w rodzinie durniejsze. Ci na parkingu nie wiem na co czekali zamiast ruszyć 4 litery i iść poszukać pomocy, policji etc. Tacy ludzie nie powinni się rozmnażać. Co pokolenie to głupsze.
        • krisdevalnor Re: Czeski film 20.07.19, 12:34
          sundace46 napisał(a):

> To mamusia do niech jechała i poblądziła z pustym bakiem. Co pokolenie to u nic
          > h w rodzinie durniejsze. Ci na parkingu nie wiem na co czekali zamiast ruszyć 4
          > litery i iść poszukać pomocy, policji etc. Tacy ludzie nie powinni się rozmnaż
          > ać. Co pokolenie to głupsze.
          Dobrze, ze dziadkowi nie przyszlo do glowy zeby przyjechac z odsiecza, wyobrazcie sobie co moglby nawyrabiac😂😂
          • szeptucha.z.malucha Re: Czeski film 21.07.19, 10:15
            „Babcia za dziadka, dziadek za rzepkę
            Oj, przydałby się ktoś na przyczepkę@
            Ja tu widzę potencjał na serial.
            Państwo odsprzedadzą prawa do historii czeskiemu Hollywood i jeszcze zarobią.
            Ten się śmieje...
    • majenkir Re: Czeski film 19.07.19, 21:32
      Faktycznie, co za gamonie wink.
      Ale milo, ze sie miejscowi tak ladnie zachowali.
    • beata985 Re: Czeski film 19.07.19, 21:34
      Nie śmiej się dziadku....jestem przed wyjazdem także poczekam z czytaniem i smianiem do powrotu..🤪
      • tifa_lockhart Re: Czeski film 19.07.19, 21:36
        Bez przesady. WYjeżdzająć trzeba brać pod uwagę takie sytuacje. Ubezpiecznie, assistance, sprawne telefony.
        • beata985 Re: Czeski film 20.07.19, 13:36
          no dobra...ja z tych co wolą byc przygotowane na wszystko i zakładają najgorszą ewentualność...a co moze nieprzewidzianego się wydarzyć? któ wie....wink
      • cosmetic.wipes Re: Czeski film 19.07.19, 21:37
        Jak ogarniesz ładowarkę do telefonu i roaming, to raczej nie będą o tobie w gazetach pisać.
      • cruella_demon Re: Czeski film 19.07.19, 21:39
        Proszę cię. 3 dni stali? big_grin
        Debile po prostu. Ale w sumie wiadomo po kim to mają, skoro mamusia ocknęła się, zamiast w Goleniowie, to w dojczlandzie bez paliwa big_grin
        Że tak polecę lipcową - sikaaaam big_grin
        • cosmetic.wipes Re: Czeski film 19.07.19, 21:43
          To w sumie nie jest śmieszne. Gdyby były temperatury zbliżone do 40 stopni, to jeszcze by umarli na tym parkingu.
          • cruella_demon Re: Czeski film 19.07.19, 22:02
            Jest śmieszne.
            Nagrody Darwina też są śmieszne smile
            • sofia_87 Re: Czeski film 19.07.19, 22:20
              Z nimi był pies, a on na nagrodę Darwina niczym nie zaslużył
              • cruella_demon Re: Czeski film 19.07.19, 22:30
                Shit happens wink
            • cosmetic.wipes Re: Czeski film 19.07.19, 22:33
              Gdyby Pan i Pani byli sami (ewentualnie z zagubiona mamusia) to bym się śmiała. Ale troje dzieci i pies nie zasłużyli sobie, żeby umrzec z ręki kompletnych kretynów.
              • cruella_demon Re: Czeski film 19.07.19, 22:54
                No dzieci szkoda, fakt.
          • sundace46 Re: Czeski film 20.07.19, 11:01
            cosmetic.wipes napisała:

> To w sumie nie jest śmieszne.

To jest śmieszne. Bo normalnie myślący człowiek rusza doopę i idzie szukać pomocy, a nie siedzi, jak debil w aucie z kartką sos.
            • cosmetic.wipes Re: Czeski film 20.07.19, 11:42
              No właśnie. Mnie nie śmieszy, że ciężko upośledzeni mają dzieci.
    • tifa_lockhart Re: Czeski film 19.07.19, 21:35
      Jak widać Czesi mają też swojego "suwerena".
    • cosmetic.wipes Re: Czeski film 19.07.19, 21:35
      Wybitnie niegramotni.
    • czekoladazkremem Re: Czeski film 19.07.19, 21:50
      Debile do kwadratu - wybierają się za granicę z trójką dzieci (i psem) bez ubezpieczenia, pieniędzy, niesprawdzonym autem. Przez trzy dni koczują z dziećmi w upale na parkingu, nie szukają pomocy tylko czekają na cud. A jakby nikt się nie zainteresował? Umarliby w tym samochodzie. Co za kretyni, szkoda dzieci.
      • daniela34 Re: Czeski film 19.07.19, 22:38
        100/100
        • daniela34 Re: Czeski film 19.07.19, 22:39
          I psa jeszcze szkoda!
      • sundace46 Re: Czeski film 20.07.19, 11:02
        czekoladazkremem napisała:

> Debile do kwadratu - wybierają się za granicę z trójką dzieci (i psem) bez ubez
        > pieczenia, pieniędzy, niesprawdzonym autem. Przez trzy dni koczują z dziećmi w
        > upale na parkingu, nie szukają pomocy tylko czekają na cud. A jakby nikt się ni
        > e zainteresował? Umarliby w tym samochodzie. Co za kretyni, szkoda dzieci.

Toteż piszę, tacy ludzie nie powinni sie rozmnażać. Co pokolenie to głupsi. Spójrz na mamusię, która pojechała ich ratować, pomyliła kierunki i skończyło jej się paliwo.
    • ninanos Re: Czeski film 19.07.19, 21:52
      Masakra...... i śmieszno i straszno smile
    • mrs.solis Re: Czeski film 19.07.19, 21:59
      To nie moze byc prawda. Czekac w samochodzie 3 dni?????? Jako 7 latka bylam bardziej ogarnieta niz oni. Jak zgubilam sie w puszczy Noteckiej to przynajmniej mialam plan jak wybrnac z opresji.
      • sofia_87 Re: Czeski film 19.07.19, 22:23
        Pokazywali ich w Faktach, faktycznie na tytanow intelektualnym to oni nie wyglądała
      • beata985 Re: Czeski film 20.07.19, 13:44
        mrs.solis napisała:

Jako 7 latka bylam bar
        > dziej ogarnieta niz oni. Jak zgubilam sie w puszczy Noteckiej to przynajmniej m
        > ialam plan jak wybrnac z opresji.
        >

ok, opiszesz historię? zapowiada się dość ciekawie.
    • chlodne_dlonie Re: Czeski film 19.07.19, 22:02
      No cóż..wszystko dobre, co się dobrze kończy wink
      Brawa dla tych, co pomogli smile
    • jak_matrioszka Re: Czeski film 19.07.19, 22:03
      Najmniej dziwie sie seniorce, że skreciła na Berlin. Jeszcze kilka lat temu oznaczenia na drodze ze Szczecina na lotnisko, które leży w Goleniowie, było wykonane w dość osobliwy sposób: każdy, dosłownie każdy drogowskaz został umieszczony już po zakrecie lub zjeździe. Jeżeli ktoś znał droge, to dobrze, jak nie to znakami nie można sie było wogóle posiłkować.
    • 18lipcowa3 Re: Czeski film 19.07.19, 22:41
      totalne półgłowki
      • alaveda Re: Czeski film 19.07.19, 23:11
        W forumowej jedynie słusznej opinii, Czesi to wyluzowany, ateistyczny, zdroworozsądkowy naród.

Po wakacyjnych pobytach w Chorwacji albo w Grecji, śmiem w to wątpić. Odloty polskich Januszy to był pikuś przy czeskich jazdach big_grin
        • gryfna-frelka Re: Czeski film 20.07.19, 11:57
          Gdzie Ty bywasz? o.O
    • reinadelafiesta Re: Czeski film 19.07.19, 23:18
      Nie wypada się śmiać, ale jak powiedzieli o tej seniorce, to nie dałam rady😂😂😂 Biedne te dzieci i pies
      • thea19 Re: Czeski film 20.07.19, 13:33
        dzieci z takimi genami? to będzie cud jak dożyją emerytury
        • sofia_87 Re: Czeski film 20.07.19, 13:57
          W Kudowie się zgubia i beda czekać na ratunek smile
    • morekac Re: Czeski film 20.07.19, 00:30
      Czy ktoś może mi wyjaśnić, gdzie ci oaństwo utknęli? Na autostradzie z zasiekami i polami miniwymi czy zwykłej drodze otoczonej lasem z niedżmźwiedziami i wilkami? Bo żeby utknąć na 3 dni na drodze w Europie to trzeba mieć niespotykany talent.
      • mrs.solis Re: Czeski film 20.07.19, 00:55
        Tez tego nie potrafie ogarnac rozumem , ale ja glupia jestem to moze dlatego smile
      • ichi51e Re: Czeski film 20.07.19, 11:17
        Jak nie patrzec s3 jest od goleniowa jakies max 3 km. Chyba kluczowe jest ze ci ludzie nie mieli ani grosza
        • sofia_87 Re: Czeski film 20.07.19, 11:32
          I nawet telefonu nie naladowali.
          W takiej sytuacji szuka się policji i prosi o pomoc w kontakcie z konsulatem, który udziela pożyczki pechowym turystom.
          Mnie najbardziej jest szkoda tego psa
          • morekac Re: Czeski film 20.07.19, 12:16
            Otóż to - prosi się o możliwość skorzystania z czyjegokolwiek telefonu (tylko trzeba podejść do cywilizacji - ale nie ma w Polsce miejsca, w którym zajęło by to dłużej niż kilka godzin) i dzwoni się do rodziny (chociażby z prośbą o przelew) czy do konsulatu. To, że byli trochę nierozważni to jedno, ale to, że zgłupieli do cna po awarii samochodu to drugie.
            • bergamotka77 Re: Czeski film 20.07.19, 12:29
              Po pierwsze bez karty kredytowej za granicę wyjeżdżać to głupota. Dwa idzie się na najbliższą stacje, domostwa czy sklepu i prosi o telefon do ambasady czy na policję. Język podobny, środek Europy a nie dzungla amazonska. Trzy, wymadrzam się bo zepsuł nam się samochód w Austrii kiedys i to zima w drodze na narty w Italii. Ogarnelismy wszystko w kilka godzin, w tym lawete do warsztatu, wypozyczylismy auto w najbliższej miejscowości i nie straciliśmy ani pół dnia pobytu.
              • morekac Re: Czeski film 20.07.19, 12:42
                Większość kart od zwykłego konta działa w Europie bez żadnych problemów, wystarczy, że na koncie są pieniądze - a te przelać można w czasie od kilku minut do kilku godzin. Co fo reszty - zgoda. Dlatego pytałam, gdzie utknęli. Bo 3 dni czekania na pomoc to jakby utknęli 300 km od najbliższej miejscowości, a nie 3.
                • bergamotka77 Re: Czeski film 20.07.19, 13:57
                  Może nic na koncie już nie mieli? Wiesz po wakacjach z trójką dzieci i z psem? Dlatego wymyślono karty kredytowe by móc np. skorzystać z nich w awaryjnej sytuacji i spłacić później. Tym bardziej że na przykład w samolotach polskie karty płatnicze często nie przechodzą przez terminale.
                  • morekac Re: Czeski film 20.07.19, 14:16
                    Kilkugodzinny lot samolotem to można przeżyć i bez pieniędzy oraz pożywienia. Bez przesady.
                    W to, że się spłukali - jestem w stanie uwierzyć. Chociaż pies miał w tym najmniejszy udział.😉
                • ichi51e Re: Czeski film 20.07.19, 14:28
                  Na s3 na wysokosci Goleniowa. Moze ze 3 km od miasta
                  • bergamotka77 Re: Czeski film 20.07.19, 15:15
                    Ale oni z małych Czech może mysleli, że będę się musieli przedzierać przez PL jak przez Arizone pokazana w filmach drogi 🤣
        • droch Re: Czeski film 20.07.19, 13:38
          I tak bez grosza chcieli dojechać do Nachodu? Terefere.
          • ajaksiowa Re: Czeski film 20.07.19, 13:45
            Homolki na wakacjach😫
            • bergamotka77 Re: Czeski film 20.07.19, 13:58
              Czesi zawsze mnie bawili. Teraz będą jeszcze bardziej na wspomnienie tej historii 😅
        • iimpala Re: Czeski film 20.07.19, 22:49
          > Chyba kluczowe jest ze ci ludzie nie mieli ani grosza

i z tego powodu czekasz na smierć, z dziećmi i psem, na nieczynnym (=bez żadnej infrastuktury) parkingu?
          czy ruszasz tyłek, idziesz piechotą do cywilizacji, starasz się dodzwonić do znajomych, szukając pomocy pt. "kochane pieniążki przyslijcie rodzice"?
          Normalnie jakbym film o rodzinie Homolków ogladała....najnowszy odcinek. Zreszta mamusia podobna do młodej Homolkowej, tak samo upasiona.
    • bergamotka77 Re: Czeski film 20.07.19, 11:40
      Widziałam materiał w Faktach i uśmiałam się. Widać ze nie Polacy i brak im podstawowej zaradności. No gamonie jakich malo! 🤣
      • sofia_87 Re: Czeski film 20.07.19, 11:59
        Prawda?
        A w tym samym czasie polski pies wybrał się samotnie z Rzeszowa do Gdańska, to nie dość, że znalazł właściwy pociąg, to jeszcze wybral pendolino żeby nie tracić czasu smile
        • krisdevalnor Re: Czeski film 20.07.19, 12:14
          sofia_87 napisał(a):

> Prawda?
          > A w tym samym czasie polski pies wybrał się samotnie z Rzeszowa do Gdańska, to
          > nie dość, że znalazł właściwy pociąg, to jeszcze wybral pendolino żeby nie tra
          > cić czasu smile
          🤣🤣🤣
          • bergamotka77 Re: Czeski film 20.07.19, 12:15
            Taka prawda smile Jednak Polacy przy swoich wadach to naprawdę ogarnięty naród.
            • morekac Re: Czeski film 20.07.19, 12:18
              Czeski pies nie chciał zostawiać swoich ludzi, też by sobie poradził.
            • kropkacom Re: Czeski film 20.07.19, 12:30
              A macie pretensje do forumek za ten tryb myślowy. Ja wiem, tylko jak uderza w Polaków. big_grin Tak, państwo skrajnie nieogarnięci.
        • iimpala Re: Czeski film 20.07.19, 22:54
          >A w tym samym czasie polski pies wybrał się samotnie z Rzeszowa do Gdańska

ale jednak pojechał w druga strone i wyladował w Krakowie.
          Tak, że...Polacy też potrafia jechac w niewłaściwą stronę...szczególnie od kilku lat
          • morekac Re: Czeski film 21.07.19, 09:10
            Akurat z Rzeszowa do Gdańska pociągiem jeździ się przez Kraków, a pies był w pociągu relacji Rzeszów-Gdynia.
            • szeptucha.z.malucha Re: Czeski film 21.07.19, 10:08
              Pies jechał do ukochanej z wakacji. To wiele wyjaśnia.
          • sofia_87 Re: Czeski film 21.07.19, 10:15
            Pies jechał właściwym pociągiem smile
    • wies-baden Re: Czeski film 20.07.19, 13:27
      Historia wymyślona dla potrzeb reklamy firm ubezpieczeniowych, z podstawionymi aktorami. Nigdy nie uwierzę, aby tacy nieogarnięci wybierali się w podróż 1000 km.... i jeszcze ta babcia - wypust drogie panie.
      • demodee Re: Czeski film 20.07.19, 18:51
        A mnie uderzyło, że ludzie stali przez 3 dni na parkingu z kartką z napisem "SOS" i przez 3 dni żaden z kierowców się nie zatrzymał. I policja też tamtędy jakoś nie przejeżdżała...
        • bergamotka77 Re: Czeski film 20.07.19, 18:57
          Ale tej kartki nie widać było z drogi! Każdy myślał że się zatrzymali na chwilę pewnie. Niemyslacy zupełnie ludzie. Co oni jedli i pili przez te 3 dni? 😲
        • bergamotka77 Re: Czeski film 20.07.19, 18:58
          Inteligencja polega własnie m.in.na umiejętności myślenia, wyciągania wniosków i odpowiedniej reakcji w danej sytuacji.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka