kwiatywewlosach1
05.08.19, 14:10
Cześć, chciałam Was zapytać o opinię, bo sama nie wiem, co o tym myśleć, chociaż sprawa jest typowa.
Jestem z moim facetem od kilku lat i właśnie odkryłam, że po kilku miesiącach od rozpoczęcia naszego związku założył konto na Sympatii. Wiem, że nie było to żadne stare konto, bo odkryłam, że miał stare konto w momencie, gdy zaczęliśmy być parą i po jakimś miesiącu to konto usunął albo samo się usunęło z powodu niekorzystania (nie wiem dokładnie). Ale odkryłam że pół roku później miał nowe konto. Miał je na pewno przez 3 miesiące, co potem się z nim stało, to nie wiem - żadnego z tych kont już nie ma.
Nie wiem, co mam o tym myśleć. Nie rozumiem, jak można zakładać konto na portalu randkowym w sytuacji, kiedy jest się w świeżym związku. To on chciał się ze mną umówić, to on dzwonił i zapraszał, to on się deklarował i pytał o moje zamiary względem niego - wydawało mi się, że od początku mu zależało. Szybko stwierdziliśmy, że jesteśmy dla siebie stworzeni - a mimo to on założył konto?
Nie wiem, co mam teraz zrobić. Nie mogę go o to zapytać, bo wiadomo, że powie mi cokolwiek, żeby się wybielić, a ja nie mam już możliwości sprawdzenia tego. Chyba jedyne, co mogę zrobić, to albo obserwować go i czekać, czy coś takiego sie powtórzy, albo odejść. Nie wiem, czy to wystarczający powód do odejścia - ludzie wybaczają sobie nawet zdrady, a co dopiero nieokreśloną bytność na jakimś portalu. Ale skąd mam wiedzieć, czy znowu się tam nie zarejestruje. I miałabym go obserwować i szpiegować i czekać, czy okaże się niewierny - raczej męczące. Mimo niemłodego wieku nie mamy ślubu, dzieci ani kredytu - ale od dawna snujemy plany w tym kierunku. Mam przygotowywać wesele albo starać się o dziecko i jednocześnie go sprawdzać? Mam uznać, że to nieważne i zapomnieć?
Co byście zrobiły/zrobili?