21mada 21.09.19, 12:25 Co zakładacie do sukni wieczorowej na wierzch? Puchowka z poliestru nie pasuje. Jakaś pelerynka może? Co macie na takie okazje? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
21mada Re: Co na wierzch 21.09.19, 12:48 Myślałam o futrze ale czy nie jest zbyt pretensjonalne? Odpowiedz Link Zgłoś
pani-nick Re: Co na wierzch 21.09.19, 12:42 Do długiej sukni? Ramoneskę, albo futro. Mam jedno takie za tyłek, rozkloszowane i jedno takie krótkie do bioder, bardzo dopasowane. Wszystko zależy od fasonu sukni i okazji. Zdarzyło mi się też do wąskiej długiej sukni założyć szlafrokowy płaszcz za kolano. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Co na wierzch 21.09.19, 12:50 Zgadzam się. Są takie suknie, do których ramoneska będzie fajnie wyglądać. Mam też dłuższe futro, mam krótkie futerko, albo zakładam rozkloszowany płaszcz. Kwestia kroju i długości, żeby nie zmasakrować sylwetki. Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: Co na wierzch 21.09.19, 12:48 Klasycznie to etolę z norek (nie muszą być prawdziwe). Odpowiedz Link Zgłoś
chicarica Re: Co na wierzch 23.09.19, 10:34 Co tam, christmas party się szykuje? Może go w końcu pukniesz, o ile gruba zwolni go na ten wieczór z obowiązków Ja zakładam taką jakby etolę z futerkiem, krótką kurteczkę z futerka. Sztucznego oczywiście. Odpowiedz Link Zgłoś
solejrolia Re: Co na wierzch 23.09.19, 10:40 Zależy jaka impreza, i jaka to jest sukienka! Mam 3 różne, w różnym wydaniu/stylu/ płaszcze wełniane, ramoneska, a może katana dżinsowa, w końcu i długi luźny sweterek z dzianiny - też by mi się podobał do jednej takiej sukni. Także poprzymierzałabym z kreacją, i na pewno coś bym wybrałabym z tego, co mam aktualnie w szafie. Odpowiedz Link Zgłoś