pasquda77 28.09.19, 11:33 www.rp.pl/Kultura/190929391-Nie-zyje-Jan-Kobuszewski.html Przykro , pozostawił po sobie wiele fantastycznych ról 😢 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
solejrolia Re: Jan Kobuszewski zmarł... 28.09.19, 11:46 Kto się zacznie śmiać, ten dostanie w ryj....wężykiem, wężykiem.... www.youtube.com/watch?v=z4dMWaI6MBY Szkoda Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Jan Kobuszewski zmarł... 28.09.19, 11:51 Jak sobie pomyślę ilu jeszcze tak dobrych polskich aktorów odejdzie w ciągu najbliższych lat... Smutna wiadomość. Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Jan Kobuszewski zmarł... 28.09.19, 11:52 To jest okropne, ale miałam podobną refleksję. Teraz już takich nie robią. Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_11 Re: Jan Kobuszewski zmarł... 28.09.19, 13:25 Najgorsze jest chyba to, że nie maja godnych następców. Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: Jan Kobuszewski zmarł... 28.09.19, 15:10 arwena_11 napisała: > Najgorsze jest chyba to, że nie maja godnych następców. Bo to byli aktorzy wybitni, artyści. Wirtuozi gry na emocjach niewielkimi, oszczędnymi środkami. Stwarzający kreację nawet z trzecioplanowych ról. Wielka szkoda i żal kiedy odchodzą. Teraz są głównie rzemieślnicy. Lepsi, albo gorsi, ale mało kto jest wybitny. Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Jan Kobuszewski zmarł... 28.09.19, 15:19 To prawda. Niemniej też inna sprawa jest taka, że teraz aktorzy nie mają co grać w dużej mierze (chyba że trafią na plan do Pawlikowskiego). W teatrze tak. Ale współczesna telewizja nawet nie byłaby zainteresowana aktorami typu Kobuszewski czy Michnikowski, czy Kwiatkowska. I nikt by pod takich nie pisał tekstów. Odpowiedz Link Zgłoś
inka754 Re: Jan Kobuszewski zmarł... 28.09.19, 16:16 A ten Pawlikowski to taki wybitny? Nie wydaje mi się. Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: Jan Kobuszewski zmarł... 28.09.19, 17:04 Pewnie że nie. A Wolski z Zienkiewiczem chętnie coś napiszą Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: Jan Kobuszewski zmarł... 28.09.19, 17:02 A ja myślę, że to widzowie tworzą aktorów. Będą grać tak jak im talent, ale też uważność widowni pozwoli, jak widowni wystarczy Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Jan Kobuszewski zmarł... 28.09.19, 11:54 Niby wiadomo, że człowiek nie jest wieczny, ale i tak smutno, i refleksja się narzuca: kończy się pewna epoka Odpowiedz Link Zgłoś
iza232 Re: Jan Kobuszewski zmarł... 28.09.19, 14:02 iwles napisała: > > Niby wiadomo, że człowiek nie jest wieczny, ale i tak smutno, i refleksja się n > arzuca: kończy się pewna epoka Dokładnie. Z każdą śmiercią Aktora pokroju Pana Kobuszewskiego mam wrażenie, że kończy się jakaś ważna epoka. Bo to był prawdziwy AKTOR. BTW zmarła też Magdalena Scholl - grała m. in. jednego z Bąbli w Rodzinie Leśniewskich. Miała tyle lat co ja..... > > Odpowiedz Link Zgłoś
boogiecat Re: Jan Kobuszewski zmarł... 28.09.19, 12:09 No tak, to byl Aktor, eh kto ma dzisiaj taka taka wspaniala « gebe », bardzo go lubilam Odpowiedz Link Zgłoś
misterni Re: Jan Kobuszewski zmarł... 28.09.19, 12:46 Jego siostrzeniec, Wiktor Zborowski, też fantastyczny aktor. Ale smutno, bardzo mnie zmartwiła ta wiadomość. Odpowiedz Link Zgłoś
tt-tka Re: Jan Kobuszewski zmarł... 28.09.19, 12:12 zal nie do podrobienia, nie do zastapienia. Odpowiedz Link Zgłoś
m.y.q.2 Re: Jan Kobuszewski zmarł... 28.09.19, 12:27 Rozumiem, że człowiek z zasady jest śmiertelny, ale kurde... mogliby czasem robić jakieś wyjątki... ;-( Komentarz z gazety pl. Podpisuję się obiema rękami. Odpowiedz Link Zgłoś
maj18-98 Re: Jan Kobuszewski zmarł... 28.09.19, 13:24 Bardzo żałuję. Jestem z pokolenia, które pamięta Dobranockę dla dorosłych. Dobranoc Państwu! Fantastyczny aktor, dla mnie talent niewykorzystany, z niewielkiej roli potarł zrobić majstersztyk, zbyt mało go było, a teraz już nie będzie. To nieprawda, ze każdego da radę zastąpić. Odpowiedz Link Zgłoś
paskudek1 Re: Jan Kobuszewski zmarł... 28.09.19, 13:28 Bardzo trafne. Niby wiadomo że był wiekowy, że chory a jednak żal 🙈 Odpowiedz Link Zgłoś
bominka Re: Jan Kobuszewski zmarł... 28.09.19, 13:57 Smutna informacja, niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
aguar Re: Jan Kobuszewski zmarł... 28.09.19, 13:57 Smutna wiadomość. Ale jakby to głupio nie zabrzmiało - myślałam, że był starszy. Odpowiedz Link Zgłoś
baltycki Re: Jan Kobuszewski zmarł... 28.09.19, 15:17 Zauwazylem, ze "kreci" papierosy z wlasnego tytoniu, a mi zostala paczka bibulek, podarowalm. W zamian poradzil mi "tyton najlepszy jest trzymany w drewnianym pudelku po cygarach, a wewnetrzna strone wieczka nalezy posmarowac miodem" Smutno. Odpowiedz Link Zgłoś
marcelina4 Re: Jan Kobuszewski zmarł... 28.09.19, 16:27 bardzo smutna wiadomość odszedł kolejny wielki aktor, ilu ich jeszcze zostało? wychowałam się na ich filmach i teatrze telewizji, dzisiaj już nie ma takich osobowości i co gorsza chyba już nie będzie Odpowiedz Link Zgłoś
gama2003 Re: Jan Kobuszewski zmarł... 28.09.19, 18:01 Żal. Odchodzą Artysci zostają celebryci. I widownia niewybredna. Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: Jan Kobuszewski zmarł... 28.09.19, 18:13 Niestety zostają celebryty pokroju Kurdej-Szatan albo Stramowskiego. smutne.. Odpowiedz Link Zgłoś
1elka26 Re: Jan Kobuszewski zmarł... 29.09.19, 11:51 Zal, ze odchodzą ludzie wielcy, wierni swojej misji aktora i wierni swoim zasadom. Odpowiedz Link Zgłoś