Dodaj do ulubionych

Biała rzepa

14.10.19, 02:35
Była na targu, ładnie wyglądała, to kupiłam. Pierwszy raz w życiu. Po czym zorientowałam się, że nie mam pojęcia, co z tym zrobić.

Oczywiście wiem, że można zjeść na surowo. Na sieci jest sporo przepisów na surówki - na pewno jutro zrobię. Ale mam tego bardzo dużo. Przyrządzacie, macie jakieś fajne przepisy? Niestety jak idiotka wyrzuciłam liście (chociaż były bardzo ładne) zanim doczytałam, że też są jadalne sad.

https://images-na.ssl-images-amazon.com/images/I/618IZbYg-CL._SX425_.jpg

Obserwuj wątek
    • triismegistos Re: Biała rzepa 14.10.19, 03:00
      Sok z limonki, cukier, olej z sezamu, sól albo sos sojowy. Pokroić na papier, zamarynować i zjeść.
      • mona-taran Re: Biała rzepa 14.10.19, 13:07
      • al_sahra Re: Biała rzepa 14.10.19, 14:44
        triismegistos napisała:

> Sok z limonki, cukier, olej z sezamu, sól albo sos sojowy.

Ha! Minus cukier to jest moja standardowa marynata do ryby (ew. dodaję imbir).
    • chatgris01 Re: Biała rzepa 14.10.19, 08:49
      Dodaję do pot-au-feu (razem z marchewkami, porami, ziemniakami, cebulą, selerem naciowym i brukwią).
      • black_magic_women Re: Biała rzepa 14.10.19, 12:58
        chatgris01 napisała:

i brukwią).
        >
        Pamiętam, że w latach 80. wujek dawał brukiew zwierzętom, ale mnie też bardzo smakowała. Tylko na bazarze facet miał ją w zeszłym roku droższą niż pietruszkę!
        • mona-taran Re: Biała rzepa 14.10.19, 13:07
          Ja jak się ledwo przeprowadziłam do UK I miałam problem ze znalezieniem selera, ugotowałam zrezygnowana rosół z brukwią :p nie był taki najgorszy 😂

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka