pani-nick 28.10.19, 17:33 Mam pieczarki, bakłażana, paprykę, cukinie, por, passate, pomidory, fetę. Tylko nie zupę! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jak_matrioszka Re: Co ugotować? 28.10.19, 17:38 Nie wiem co to passata, ale z reszty - feta robie warzywa z makaronem lub kuskus. Odpowiedz Link Zgłoś
mona-taran Re: Co ugotować? 28.10.19, 17:39 Wszystko podsmażasz, zalewasz passatą, podduszasz i jesz z makaronem :p Odpowiedz Link Zgłoś
pani-nick Re: Co ugotować? 28.10.19, 17:44 🤦♀️ Najprostsze a ja myśle i myśle 😁 thx Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Co ugotować? 28.10.19, 18:05 Zrobiłabym dokładnie tak samo, tylko wolałabym do tego bagietkę niż makaron. Odpowiedz Link Zgłoś
mia_mia Re: Co ugotować? 28.10.19, 17:39 Sos do makaronu albo ryżu czy jakiejś kaszy, do tego sałatka z pomidorów i fety. Placki z cukini do tego sos z warzyw i sałatka. Cukinia nadziewana kaszą z warzywami. Albo wszystko wpakować na patelnię i zrobić coś a’la leczo warzywne. Odpowiedz Link Zgłoś
anika772 Re: Co ugotować? 28.10.19, 17:42 Jednogarnkowe, wszystko uduś i zjedz z makaronem. Odpowiedz Link Zgłoś
kk345 Re: Co ugotować? 28.10.19, 17:42 Warzywa na blachę, naoliwić, przyprawić i do piekarnika, przed końcem pieczenia dorzucić fetę, z passaty opcjonalnie sos. Odpowiedz Link Zgłoś
triismegistos Re: Co ugotować? 28.10.19, 17:51 Ja bym przesmazyła pieczarki i bakłażany z czosnkiem i imbirem, doprawiła chili i sosem sojowym i zrobiła baozi. Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Co ugotować? 28.10.19, 17:56 podsmazyc warzywa, dodac passate - bedzie sos do makaronu i posypac pokruszona feta. Odpowiedz Link Zgłoś
nuta15 Re: Co ugotować? 28.10.19, 18:46 Jak masz więcej czasu możesz zrobić warzywa faszerowane. Podsmażasz pokrojone pieczarki, por, paprykę i pomidory, kawałki miąższu bakłażana i cukinii, dodajesz pokruszoną fetę. Farszem wypełniasz wydrążone połówki bakłażana i cukinii, zapiekasz. Odpowiedz Link Zgłoś
muchy_w_nosie Re: Co ugotować? 28.10.19, 18:51 Zrobiła bym kaszotto a z 'przecieru" pomidorówkę z ryżem. Odpowiedz Link Zgłoś
jak_matrioszka Re: Co ugotować? 28.10.19, 22:19 Z gotowanym jajkiem I mleczkiem kokosowym Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Co ugotować? 28.10.19, 22:36 na to bym nie wpadla, taka zwykla pomidorowka i do tego jajko w calosci? Jakos doprawiasz pomidorowke? Bo mleko kokosowe jakos mi pasuje do ostro przyprawionych dan, curry, z imbirem, chili itp. Odpowiedz Link Zgłoś
jak_matrioszka Re: Co ugotować? 28.10.19, 22:58 Jajko kroje w kawałki, żeby ludzie nie musieli nożem i widelcem zupy jeść U mnie w domu wszyscy jajka do pomidorówki oczekuja, z kolei reszta rodziny wciaż sie dziwi. Mleczko kokosowe wyszło przypadkiem, jak robiłam coś innego i została resztka, natomiast śmietany mi brakowało. Jak dla mnie zupa nie musi być specjalnie ostra, żeby sie do mleczka nadawała, ale jak ktoś chce, to pewnie kilka kropel sosu chili na podkrecenie wystarczy. W ramach eksperymentów to ja i śmietanke do kawy i mleko skondensowane niesłodzone dodawałam, jednak kokosowe najfajniejsze (pod warunkiem, że sie lubi kokos). Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Co ugotować? 28.10.19, 23:35 tez sie zdziwilam ale chetnie wyprobuje inna wersje pomidorowej. Odpowiedz Link Zgłoś
gaga-sie Re: Co ugotować? 28.10.19, 22:15 Bakłażan w plastry, solisz i jak puści wodę osuszasz ręcznikiem papierowym. Panierujesz w jajku, bułce wymieszanej z tartym parmezanem ( jeśli masz). Po usmażeniu na to plaster pomidora i ser ( ja daję mozarellę). Resztę udusiłabym z dodatkiem passaty. Odpowiedz Link Zgłoś
Popularne wątki Podliczyłam koszty utrzymania syna na studiach. To aż 3000 zł! Kogo na to stać? Forum: emama Chętnie będzie się ze mną spotykał co jakiś czas na seks, ale związku ze mną nie widzi. Forum: emama REKLAMA Osoby po 40tce zaczynające karierę w nowym zawodzie. Czy to ma sens? Forum: emama Moja mega toksyczna matka umyśliła sobie, że na starość zamieszka ze mną. Forum: emama Czuję się stara i zdaję sobie sprawę, że na wszystko robi się za późno. Czy to życiowa porażka? Forum: emama