Dodaj do ulubionych

Rozwód cd -zakonczenie

30.10.19, 17:13
Dziś w nocy wróciłam po 17 godzinnej jeździe do domu.Wczoraj po 35 min. zakończyło się moje 12 letnie małżeństwo i 16 letni związek. Związek naznaczony alkoholem, przemocą , bezsilnością.
Mimo wcześniejszych uzgodnień, czym bliżej było do rozwodu , mąż zaczął świrować, ponieważ sądził że będzie jak zawsze, nerwy opadną i się pogodzimy.Poniewaz nie chciałam przedłużacz nawet o jeden dzień,zdecydowałam się w zeszłym tygodniu,że jadę.Odwolalam pacjentów, poprzekladalam wizyty, za to pracuję jutro i w sobotę , i w sobotę rano wyjechałam.Sprawa była wczoraj, nawet się zjawił,co zabawne nie poznał mnie na korytarzu, podtrzymał swoją odpowiedź na pozew, ja byłam przesluchana.
Dostałam wszystko o co prosiłam,a nawet więcej tzn alimenty 300zl.Nie ma możliwości rozwodu bez alimentów na dziecko, rozwód z jego winy, ograniczenie opieki.
I tak po prostu to koniec.Mimo mojego współuzależnienia(bo się nie oszukujemy)dałam radę ,pojawiłam się w sądzie, nie dałam się omotać obietnicami.I mam życie przed sobą, będę jeszcze szczęśliwa!
Kupiłam sobie torebkę, zarypiaście drogą, LEGO dla dziecka, i o 12 wyjechałam, do domu weszłam 4.20 rano, sztywna że zmęczenia ,ale z taką lekkością w środku.
Dziękuję Wszystkim za wsparcie, dobre śl wo i myśl.Jestem wolna!!!
Obserwuj wątek
    • milva24 Re: Rozwód cd -zakonczenie 30.10.19, 17:18
      Nie znam Twojego wątku ale gratuluję i życzę powodzenia.
    • sofia_87 Re: Rozwód cd -zakonczenie 30.10.19, 17:20
      Nie kojarzę Twojej historii, ale przyjmij moje gratulacje i życzenia szczęścia w życiu.
      Torebka - super, ale pomysl jeszcze o butach i fryzjerze smile
      300 zł to strasznie mało , ale rozumiem, że więcej od tego typa i tak nie macie szans dostać
      • acth Re: Rozwód cd -zakonczenie 30.10.19, 17:23
        Buty to ja sobie na sprawę kupiłam,czerwone,zamszowe😂
        Ja w ogóle nie chciałam alimentów, tak z urzędu dostałam i nie mam szans na ich egzekwowanie
        • sofia_87 Re: Rozwód cd -zakonczenie 30.10.19, 17:39
          Wspaniale smile
          To załatw panu jeszcze odebranie praw rodzicielskich, inaczej "tatuś" za kilka lat wyciągnie rączki po alimenty od dziecka
          • acth Re: Rozwód cd -zakonczenie 30.10.19, 17:42
            Mam odebranie,dostałam wszystko plus w bonusie zasądzone alimenty
            • mamtrzykotyidwa Re: Rozwód cd -zakonczenie 30.10.19, 20:26
              To odebrane, czy ograniczone, bo to jednak spora różnica.
              • acth Re: Rozwód cd -zakonczenie 30.10.19, 20:34
                Odebrane,z całą pewnością 😀
          • bistian Re: Rozwód cd -zakonczenie 30.10.19, 17:58
            sofia_87 napisał(a):

> Wspaniale smile
            > To załatw panu jeszcze odebranie praw rodzicielskich, inaczej "tatuś" za kilka
            > lat wyciągnie rączki po alimenty od dziecka

"tatuś"? Czy sugerujesz, że dzieci są ze zdrady? wink
            W życiu różnie się układa, a nie znamy całej sytuacji. Może się okazać, że bez ojca, będzie bardzo ciężko. Nie każdy wyciąga ręce po alimenty, większość jest nieświadoma, że w ich imieniu, występuje o nie instytucja.
            Wyluzuj! Nie każdy miał tak, jak Ty wink
            • sofia_87 Re: Rozwód cd -zakonczenie 30.10.19, 20:59
              Nie, sugeruję, że nie każdy ojciec jest godny tego miana.
              Z tego co napisala autorka, to z takim ojcem będzie o wiele ciężej niż bez niego
              Nie trafiłeś; miałam wspaniałego tatę, nie miałabym także nic przeciwko pomaganiu mu, ale akurat miałby niezła emeryturę gdyby jej dozyl...
              Podobny przypadek jak u autorki wątku przerabialismy u naszej niani, nawet kwota alimentów taka sama, chłopak jest dorosły, a jego ojciec nie zrobił nigdy nic aby nie było ciężko, najpierw zerowal na żonie, teraz na matce i czeka na czas kiedy zacznie zerowac na synu
          • mamtrzykotyidwa Re: Rozwód cd -zakonczenie 30.10.19, 20:24
            Nie myśl sobie, że jest tak dobrze!
            Odebranie praw rodzicielskich nie zwalnia dziecka z płacenia alimentów na tatusia, zwłaszcza, jak to opieka społeczna, która starego tatusia w domu opieki umieści, te rączki wyciągnie.
            • mamtrzykotyidwa Re: Rozwód cd -zakonczenie 30.10.19, 20:28
              Dziecko nie musi płacić, tylko wtedy, gdy zostanie adoptowane przez nowego tatusia, wtedy ma obowiązek alimentacyjny tylko wobec nowego tatusia.
          • koronka2012 Re: Rozwód cd -zakonczenie 30.10.19, 23:15
            sofia_87 napisał(a):

> To załatw panu jeszcze odebranie praw rodzicielskich, inaczej "tatuś" za kilka
            > lat wyciągnie rączki po alimenty od dziecka

Ależ może to zrobić i z odebranymi prawami, niestety.
            • sofia_87 Re: Rozwód cd -zakonczenie 31.10.19, 08:08
              Ale będzie mu o wiele trudniej, poza tym jeśli dziecko jest małe, to niewykluczone, że kolejny mąż autorki wątku je adoptuje
    • alina460 Re: Rozwód cd -zakonczenie 30.10.19, 17:20
      Gratulacje! Jesteś wolna i silna. Życie przed Tobą . Zacznij z niego korzystać. Dbaj i troszcz się o siebie.
    • ichi51e Re: Rozwód cd -zakonczenie 30.10.19, 17:24
      Gratulacje
    • gama2003 Re: Rozwód cd -zakonczenie 30.10.19, 17:28
      Gratulacje.
      Rozpieszczaj się i szerokiej drogi !
    • alpepe Re: Rozwód cd -zakonczenie 30.10.19, 17:36
      Kojarzę cię z innego forum, choć początku tej historii nie znam, ale gratulacje!
      • acth Re: Rozwód cd -zakonczenie 30.10.19, 17:41
        Zgadza się , pomyliły mi się fora, ale to nic, czy tu , czy na innym forum, tak się tylko chciałam podzielić moją radością
        • sofia_87 Re: Rozwód cd -zakonczenie 30.10.19, 21:01
          Masz rację, a tu są zawsze mile widziane pozytywne wątki smile
    • 21mada Re: Rozwód cd -zakonczenie 30.10.19, 17:45
      Gratulacje! Teraz możesz się bzykać z kim popadnie. 😊
      • acth Re: Rozwód cd -zakonczenie 30.10.19, 18:07
        😂😂😂😘, bardziej chyba przypomnę sobie ile radości można czerpać z seksu i życia
    • 3-mamuska Re: Rozwód cd -zakonczenie 30.10.19, 17:53
      Brawo dałaś radę a teraz będzie ci lżej bez pasożyta 👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻
    • chocolatemonster Re: Rozwód cd -zakonczenie 30.10.19, 17:58
      Gratulacje i powodzenia!
    • pani-nick Re: Rozwód cd -zakonczenie 30.10.19, 18:16
      🥳🥳🥳👍
    • madzioreck Re: Rozwód cd -zakonczenie 30.10.19, 18:22
      Nie kojarzę historii, ale super, że uoożyło się jak należy 🙂 Powodzenia!🙂
    • anika772 Re: Rozwód cd -zakonczenie 30.10.19, 20:36
      Nie pamiętam żebym Cię wspierała, miałaś inny nick?
      W każdym razie gratuluję i powodzenia!
    • bei Re: Rozwód cd -zakonczenie 30.10.19, 21:48
      Na pierwszej sprawie dostałaś rozwód pozbawiono ojca praw rodzicielskich??? To co on nawywijał ? Przepraszam, ze pytam, nie pamietam Twojej historii.
      W Polsce ciężko jest pozbawić ojca praw rodzicielskich. Eks mojej kolezanki od lat nie widział dziecka, ani nie placi, ale w sądzie zawsze wymyśli ckliwe tłumaczenie i dotąd nie pozbawiono go praw.
      • acth Re: Rozwód cd -zakonczenie 30.10.19, 23:09
        Dwie sprawy o znęcanie z dozorem kuratora na dwa lata w zawieszeniu każda, prowadzenie pod wpływem, kradzież rzeczy z domu na alkohol, dwa odwyki, często wizyty policji w domu, za każdym razem składałam zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa,
        Tu ,za granicą od 5 lat nie pracował, nie robił nic w domu,
        Dossie medyczne, zawsze wykazywano alkohol we krwi
        Sędzia nawet za dużo nie pytał, nawet świadków nie powoływał, tylko papiery
        • bei Re: Rozwód cd -zakonczenie 30.10.19, 23:41
          Kochana, powinnaś dostać medal.

Szybkiego radosnego 😊🍀🍀🍀
          • acth Re: Rozwód cd -zakonczenie 31.10.19, 00:01
            😘
    • koronka2012 Re: Rozwód cd -zakonczenie 30.10.19, 23:17
      Wyobrażam sobie jak to uskrzydla. Będzie dobrze! ciesz się wolnością i odpocznij!
      • acth Re: Rozwód cd -zakonczenie 30.10.19, 23:32
        Nawet się nie podejrzewałam,że jestem zdolna przejechać 1780km ciurkiem, tylko z krótkimi przerwami na siku i okropną niemiecką kiełbasą na ciepło😂, w ramach obiado kolacji. Takie mam wrażenie, jakbym wyszła z więzienia.Wiem,że nigdy, nigdy więcej nie usiądźcie mi na łóżku o 1 w nocy, żeby mi tłumaczyć jaki to on jest biedny i niedoceniany przez wszystkich, wiem,że otwierając szafkę , już nie będę sięgać do tyłu ,żeby sprawdzić czy z tyłu nie stuknie schowana butelka....
        A w sobotę sobie wykoszę ogród...
        • kura17 Re: Rozwód cd -zakonczenie 31.10.19, 08:43
          > Nawet się nie podejrzewałam,że jestem zdolna przejechać 1780km ciurkiem, tylko
          > z krótkimi przerwami na siku i okropną niemiecką kiełbasą na ciepło😂

bardzo sie ciesze, ze sie uwolnilas i zycze duzo dobrego w nowym zyciu, jednak - blagam! - nie bluznij o niemieckiej kielbasie!!! niemiecka kielbasa na cieplo z definicji jest boska big_grin
          • acth Re: Rozwód cd -zakonczenie 31.10.19, 17:57
            Tak, ale moja była chyba odgrzewana fefnascie razy, i przypominała wióra 😂ale z normalną musztardą i bułką weszła 😂
    • jola-kotka Re: Rozwód cd -zakonczenie 31.10.19, 00:45
      Gratuluje.
    • minerallna Re: Rozwód cd -zakonczenie 31.10.19, 02:28
      Jestem pod wrażeniem i gratuluję. Tak powinno się rozwodzić z takimi typami!
      Powodzenia na nowej drodze życia.
    • znowu.to.samo Re: Rozwód cd -zakonczenie 31.10.19, 08:13
      Dobrze zobiłaś bo z tego co piszesz- nie było sensu dłużej ciągnąć tego balastu. A teraz kochana popraw koronę i do przodu😂
    • barattolina Re: Rozwód cd -zakonczenie 31.10.19, 08:28
      Wszystkiego naj naj na nowej drodze życiasmile
      Gratuluję.
    • angazetka Re: Rozwód cd -zakonczenie 31.10.19, 15:05
      Cudownie! Cieszę się twoim szczęściem smile
    • bywalec.hoteli Re: Rozwód cd -zakonczenie 31.10.19, 19:09
      smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka