Dodaj do ulubionych

Czekoladowy dylemat

30.10.19, 18:32
Mam troche czekolady a raczej wyrobow czekoladopodobnych w typie czekoladowe jajka i czekolada z jajek niespodzianek. Mialam to wywalic (nikt tego nie je, przeterminowane nie jest) ale corka zakrzyknela zebysmy upiekly brownie. Brownie to ja zawsze i wszedzie ale jesli juz pieke to z dobrej, gorzkiej czekolady. Piec z tego 'czoko-lojo z olejem palmowym' czy dac sobie spokoj i zrobic 'wypasne' z czekolady 85%?
Obserwuj wątek
    • godiva1 Re: Czekoladowy dylemat 30.10.19, 18:34
      Piec.
      Albo dac dzieciom na Halloween jak beda chodzic po domach, wiekszosc dzieci nie odroznia czekoladopodobnych od najlepszych szwajcarskich czekoladek. Ja tak sie pozbywam slodyczu ktorych nie lubie.
    • alina460 Re: Czekoladowy dylemat 30.10.19, 18:36
      Jasne, że zrobić. Najwyżej dodaj trochę tej lepszej, będziesz miała kompromis.
    • ira_08 Re: Czekoladowy dylemat 30.10.19, 18:43
      No to się zdecyduj co masz smile

Jak naprawdę czekoladopodobne, to w kosz.

Jeśli to czekolada kiepskiej jakości, to możesz zużyć pół na pół, bo przecież z samej mlecznej będzie niejadalne.
      • chocolatemonster Re: Czekoladowy dylemat 30.10.19, 18:54
        Czekolada z kinder jajek, ktorymi moja corka zostala obdarowana, jajka czekoladowe z Wielkanocy (tez prezenty). Robilam porzadki w szafkach kuchennych i troche tego jest.
        • ira_08 Re: Czekoladowy dylemat 30.10.19, 18:56
          Nie jestem mistrzem cukiernictwa, ale dla mnie to za słodko na ciasto. Może dekoracje z tego? Albo rozdaj na Halloween, przecież Ty w Irlandii (???) mieszkasz.
          • chocolatemonster Re: Czekoladowy dylemat 30.10.19, 19:07
            One sa pokruszone a slodycze dla dzieci mam.
            • ira_08 Re: Czekoladowy dylemat 30.10.19, 19:11
              To polewę z nich zrób może smile ?
    • tonik777 Re: Czekoladowy dylemat 30.10.19, 19:02
      Czekoladowe (ale nie czekoladopodobne) figurki dodaję do gorzkiej czekolady i śmietanki i przetapiam to wszystko na małym ogniu na gorącą czekoladę do picia.
    • turzyca Re: Czekoladowy dylemat 30.10.19, 19:19
      Wyroby czekoladopodobne świetnie nadają się do działań artystycznych, bo nie trzeba takiej czekolady temperować. Może pójść w tym kierunku?
      Popatrz na "how to cook that" Anna Reardon zrobiła kilka filmików o czekoladzie i dziełach.
      • chocolatemonster Re: Czekoladowy dylemat 30.10.19, 22:52
        Dziekuje!
    • andaba Re: Czekoladowy dylemat 30.10.19, 22:58
      Wrzuć do muffiinek.
      Ja wszelki czekoladowy złom tak zużywałam (teraz nie mam co, dzieci wyrosły z paczek szkolnych, zakładowych i wszelkich innych.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka