gaga-sie 31.10.19, 22:44 Uzbierać kwotę na leczenie Łukasza Cabaja ( sprawa emitowana w "Uwadze" ). Jeszcze godzina do końca zbiórki, a zostało tylko 8 tys. Ponad 2 miliony zebrane Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gaga-sie Re: Udało się!! 31.10.19, 23:18 Koniec Jest pełna kwota. Mam nadzieję, że wreszcie jego życie ulegnie poprawie. Próbował być taki dzielny w cierpieniu. Odpowiedz Link Zgłoś
bywszy A mnie to wq...! :> 31.10.19, 23:08 Nie to, że dziecko dostaje szansę dalszego życia. To mnie wq..., że "budżet nie jest z gumy" (cytat z klasyka tłumaczącego, że nauczyciele muszą poczekać na podwyżki do nie wiadomo kiedy). Że dla ratowania dziecka, które jest ubezpieczone, trzeba organizować publiczne zbiórki. Odpowiedz Link Zgłoś
gaga-sie Re: A mnie to wq...! :> 31.10.19, 23:20 A to inna sprawa, przykre, bo jest wiele osób potrzebujących pomocy, a pieniądze idą na inne cele. Tam, gdzie jest interes. Odpowiedz Link Zgłoś
b.bujak Re: A mnie to wq...! :> 31.10.19, 23:31 bywszy napisał(a): > Że dla ratowania dziecka, które jest ubezpieczone, trzeba organizować publiczne > zbiórki. przyznaję, że mam podobne odczucia w tym temacie; durny system leczy tylko "na ilość" pospolite choroby; jak się przydarzy coś trudnego i kosztownego to pacjencie radź sobie sam ciekawa jestem, czy skala takich zbiórek jest podobna w innych krajach... Odpowiedz Link Zgłoś
yuka12 Re: A mnie to wq...! :> 02.11.19, 01:58 W UK też są zbiórki. NHS nie zawsze zapewnia najnowsze terapie czy lekarstwa, sporo pacjentów zbiera na operacje np. w USA. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: A mnie to wq...! :> 01.11.19, 01:08 Rozumiem, że ubezpieczeni dorośli są ci obojętni. Do jakiej kwoty operacji/leków etc. proponujesz refundację? Odpowiedz Link Zgłoś
flegma_tyczka Re: A mnie to wq...! :> 01.11.19, 08:11 Obie wiemy, że dorośli nie budzą ani połowy takie współczucia ani zainteresowania. A im starsi tym jeszcze mniej. Jak ktoś zabije malutkie dziecko - wszystkie media o tym trąbią, są dyskusje. Jak złodziej zabił parę śpiących emerytów - jedna wzmianka i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: A mnie to wq...! :> 02.11.19, 01:33 Wyższa refundacja dla dzieci = mniej pieniędzy na leczenie dorosłych. W tym, dodam, TYCHŻE dzieci, kiedy ukończą 18 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
flegma_tyczka Re: A mnie to wq...! :> 02.11.19, 10:34 Człowieczeństwo dla wielu ludzi, o dziwo także tych wykształconych kończy się na dzieciach. Te same dzieci np. 20 lat później nie budzą już ani zainteresowania ani współczucia. Wystarczy śledzić zbiórki na popularnej stronie - im mniejsze dziecko (najlepiej też ładniejsze w pakiecie) tym szybko (porównywalne kwoty) się zbiera. Przeciętny dorosły niewiele tam osiąga, no może jeszcze chora na raka matka małego dziecka. Wyjątkiem była niunia co wybiła zęby po pijaku Odpowiedz Link Zgłoś
stasi1 Re: A mnie to wq...! :> 01.11.19, 08:23 Ale budżet rzeczywiście nie jest z gumy. Czy twoim zdaniem lepiej wstrzymać darmową mammografię dla wszystkich kobiet w Polscy aby uratować życie konkretnej osobie? Jak wstrzymamy mammografie umrze losowo te tysiąc kobiet, jeśli nie konkretnie jedna osoba. Konkretna. Odpowiedz Link Zgłoś
tojamarusia Re: A mnie to wq...! :> 01.11.19, 08:29 Może wystarczy nie przelewać milionów na kk i rydzola? Odpowiedz Link Zgłoś
inka754 Re: A mnie to wq...! :> 02.11.19, 09:58 Nie, mówi żeby państwo nie dawało na kk i rydzola tylko na NFZ. Odpowiedz Link Zgłoś
flegma_tyczka Re: A mnie to wq...! :> 01.11.19, 08:41 Podobno niektóre kraje odchodzą od mammografii bo nie jest wcale tak dobra jako narzędzie diagnostyczne. Odpowiedz Link Zgłoś
mail-na-gazecie Re: Udało się!! 01.11.19, 08:27 Cieszę się, bo wiem, że wiele osób przestało ufać tym zbiórkom Odpowiedz Link Zgłoś
lot_w_kosmos Re: Udało się!! 02.11.19, 10:04 Cieszę się! Pamiętam wątek na ematce i pisanie o jego leczeniu w tonie: sprawa beznadziejna, niech umiera, szkoda zachodu. My go wsparliśmy. Bo mamy syna w jego wieku. Tak jak wspieramy Pawła Reka, chłopca z urwaną zastawką mozgową. Paweł też uzbieral na leczenie Odpowiedz Link Zgłoś