Dodaj do ulubionych

Pociąg (zabawka) dla 2latki

06.11.19, 18:27
Potrzebuje. Taki zeby składać tory pociąg jechał. Najlepiej jakby mozna było dokupic jakies zestawy. Idzie gwiazdka zamiast pierdyliona pierdółek dziecie mogloby dostać 2 takie zestawy od rodziny. Myslałam o "tomek i przyjaciele"...ktoś ma coś poleci?? Myślałam tez o duplo (bo tego mamy sporo po starszej córce) ale chyba wole zeby była to bardziej rozwojowa zabawka (w sensie zeby mozna było dokupić jakiś zestaw).
Obserwuj wątek
    • lauren6 Re: Pociąg (zabawka) dla 2latki 06.11.19, 18:37
      Zobacz drewnianą kolejkę Ikei (eko) i tory Stacyjkowo.
      • hanusinamama Re: Pociąg (zabawka) dla 2latki 06.11.19, 18:47
        Ale to pasuje do siebie??
        Czy dwie osobne propozycje dajesz?
        • lauren6 Re: Pociąg (zabawka) dla 2latki 06.11.19, 18:56
          Dwie osobne. Do tej z Ikei pasuje dużo drewnianych kompletów no name.

Stacyjkowo to osobne komplety, chyba fajniejsze od Tomka.
        • ichi51e Re: Pociąg (zabawka) dla 2latki 06.11.19, 19:23
          wszystkie do siebie pasuja bo to kopia jednej firmowej zabawki tyle ze nie jest licencjonowana.
          • ichi51e Re: Pociąg (zabawka) dla 2latki 06.11.19, 19:25
            en.wikipedia.org/wiki/Wooden_toy_train tu masz zdjecie czym sie poszczegolne tory roznia
    • urtikus Re: Pociąg (zabawka) dla 2latki 06.11.19, 18:39
      kiedyś tchibo miało fajne kolejki
      • hanusinamama Re: Pociąg (zabawka) dla 2latki 06.11.19, 18:48
        Ale tchibo to ma okresowo. Mam super drewniany domek z meblami z tchibo
        • urtikus Re: Pociąg (zabawka) dla 2latki 06.11.19, 18:58
          BN to chyba właśnie ten okres

może już jest w zapowiedziach, jak nie u nas na na niemieckich stronach

nie wiem czy lidl nie był podobny, bo od 10 lat się nie interesuję (kupiłam)
        • double-facepalm Re: Pociąg (zabawka) dla 2latki 06.11.19, 20:51
          tchibo i te z lidla można miksowac z zestawami z ikei. fajne, uniwersalne.
    • yotsukaido Re: Pociąg (zabawka) dla 2latki 06.11.19, 18:40
      Ja mam drewniane tory z lidla. Pasuje do tego tez ikejowy zestaw. Polecam. W dodatku drewniane smile
    • asia_i_p Re: Pociąg (zabawka) dla 2latki 06.11.19, 18:50
      Mamy Duplo z cyferkami, Tomka z mega blocksów i drewnianą kolejkę z Lidla. Wszystkie trzy się sprawdziły. Ten z Lidla trochę duży jak dla dwulatki, więc rzeczywiście można zacząc od Ikei.
    • fil.lo Re: Pociąg (zabawka) dla 2latki 06.11.19, 18:52
      Duplo ma fajną kolejkę (taką, co jeździ sama). Można dokupić wiadukty, tory, rozbudować też sam pociąg. Drogie, to jedyna wada.
      • disco-ball Re: Pociąg (zabawka) dla 2latki 07.11.19, 12:28
        O to to,
        Ale spokojnie kiedyś w dobrej cenie można opchnac
    • skat_0 Re: Pociąg (zabawka) dla 2latki 06.11.19, 18:53
      Mamy i drewniane brio,lidl, ikea i jakieś niemieckie z tkmaxx, wszystko razem pasuje i zabawa na caly dzien i pokój lacznie z dywanowa ulica i resorakami 😀 Alr duplo tez niezle i jest kilka zestawów, nowe maja interaktywne klocki, swieca się, tankuja itp. Syn teraz 4 lata, bawi sie juz 3 lata i jeszcze mu się nie nudzą 😀
    • cruella_demon Re: Pociąg (zabawka) dla 2latki 06.11.19, 19:35
      Przerabialiśmy wszystkie wymienione w tym wątku zabawki.
      Jeżeli chcesz efektu wow, to kupuj Tomka. Ma fajne zestawy, oddzielnie można dokupić same tory i inne lokomotywy i co najważniejsze dla 2-3 latka, jest kolorowy i sam jeździ. U nas tak właśnie, 2-3 lata, Tomek rządził.
      Drewniane tory są fajne, ale dla dwulatka nudne, syn bawi się nimi i bardzo lubi, ale dopiero teraz - 4 lata.
      Klocki duplo też lubi, mimo, ze już przerzucił się na Lego, to często po nie sięga, bo dobrze się z nich buduje.
      2 zestawy Tomka to fajny pomysł, bo można z nich zbudować już całkiem ciekawą trasę, można wziąć jeden z Tomkiem i drugi z inną lokomotywą. Do zestawów proponuję z doświadczenia dorzucić ze 2 paczki samych torów, nie są drogie, a w samym zestawie jest ich za mało żeby zbudować coś więcej niż małe kółko.
      • rulsanka Re: Pociąg (zabawka) dla 2latki 06.11.19, 20:10
        Moi z kolei drewnianymi torami bawili się właśnie w wieku 2-4 lat, później już nie. A mieli ciekawy, skomplikowany zestaw.
      • urtikus Re: Pociąg (zabawka) dla 2latki 07.11.19, 07:52
        Tylko który Tomek ?

tomy, FP, elc ......
        • cruella_demon Re: Pociąg (zabawka) dla 2latki 07.11.19, 10:20
          Ten z większymi pociągami, track master FP.
          • hanusinamama Re: Pociąg (zabawka) dla 2latki 07.11.19, 10:36
            Tak o tym myślałam
    • kornelia_sowa Re: Pociąg (zabawka) dla 2latki 06.11.19, 19:49
      Moja miała duplo. A w zasadzie bawi się do teraz-4,5. Można chyba dokupić tory i jakieś bajery.
      Fajny zestaw.
    • edelstein Re: Pociąg (zabawka) dla 2latki 06.11.19, 20:18
      Duplo, moj syn uwielbial.Nie lubil za to ikeowskiej drewnianej.
    • thea19 Re: Pociąg (zabawka) dla 2latki 06.11.19, 20:32
      co roku jest w lidlu mega zestaw do kompletowania - baza czyli tory i pociąg oraz dodatkowe tory, mosty, statki, dźwigi, lotnisko, ulice, samochody, komisariat, pociągi jeżdżą, mają światła, jest mega wytrzymały
      • pani_libusza Re: Pociąg (zabawka) dla 2latki 06.11.19, 21:10
        A zestaw z lidla jest kompatybilny z ikeowym?
        • cruella_demon Re: Pociąg (zabawka) dla 2latki 06.11.19, 21:14
          Wszystkie te drewniane tory do siebie pasują.
    • eliszka25 Re: Pociąg (zabawka) dla 2latki 06.11.19, 20:34
      mamy 3 skrzynki torow drewnianych, obaj moi synowie uwielbiali te drewniane tory. mamy zestawy rozne z roznych firm. jest kolejka z ikei, tchibo, brio i cos jeszcze, ale nie pamietam co, chyba aldi. wszystko do siebie pasuje. mamy tez kilka lokomotyw na baterie, wiec pociagi jezdzily tez same. mlodszy mial rowniez kolejke lego dyplo, tez bardzo fajny zestaw. moje dzieciaki mialy w pewnym momencie faze na pociagi, wiec mamy tego sporo. jak twoja corka zlapie bakcyla, to bedziesz miala mieszkanie zabudowane torami wink
    • hanusinamama Re: Pociąg (zabawka) dla 2latki 06.11.19, 21:29
      NO i nie wiem...poczytałam was, popatrzyłam w necie. Te drewniane fajne bo mozna miksować ze sobą, brio ma tez drogi, samochody, dworzec...ale nie wiem czy jednak nie bedzie za mała. Bardzo lubi bajke o tomku wiec moze tomek...Duplo niby fajne ale tomek ma wiecej wariantów i jednak tanszy. yhhh
      • cruella_demon Re: Pociąg (zabawka) dla 2latki 06.11.19, 21:37
        Jak lubi bajkę, to będzie zadowolona. Przecież to dodatkowy element atrakcyjności. no i jednak Tomek na bateryjkę też na plus.
        To coś jak Barbie kontra szmaciana lalka.
        • hanusinamama Re: Pociąg (zabawka) dla 2latki 06.11.19, 21:49
          NO dokładnie. Dobra bedzie tomek. Jak sie spodoba to pózniej moze dostać drewniane smile Foorum pomogło Mikołajowi smile Starsza dostanie Robomakera Clementoni (tutaj mi polecono), młodsza Tomka smile
          • livia.kalina Re: Pociąg (zabawka) dla 2latki 06.11.19, 22:37
            Tomek i Przyjaciele Trackmaster jeździ i po tych drewnianychsmile
            • hanusinamama Re: Pociąg (zabawka) dla 2latki 06.11.19, 22:44
              Ha!!! NO to juz super. Bedzie tomek. A pózniej sie kupi drewniane tory. Dzieki!!!
      • tairo Re: Pociąg (zabawka) dla 2latki 06.11.19, 21:56
        Bardziej skomplikowane elementy możesz dokupować później, nie muszą być koniecznie Brio, ja kupowałam głównie Ikea, Tesco i BigJigs - są na allegro w dużym asortymencie: allegro.pl/kategoria/kolejki-i-tory-bigjigs-258010
        Tomkowe tylko lokomotywy i wagoniki.
    • princy-mincy Re: Pociąg (zabawka) dla 2latki 07.11.19, 10:27
      Polecam drewniane tory i drewnane auta/ kolejki na baterie.
      Fajny jest tez zestaw Lego Duplo z kolejka- mozna dokupic dodatkowe tory
    • martishia7 Re: Pociąg (zabawka) dla 2latki 07.11.19, 11:12
      Tomek Track Master. Nasze córki są w podobnym wieku, moja dostała Tomki w spadku po braciach ciotecznych jakoś w wakacje, bawi się chętnie. Ale docelowo myślę, że tu nie ma wyboru czy Tomki, czy drewniane - skończysz z jednym i drugim wink
    • mama-ola Re: Pociąg (zabawka) dla 2latki 07.11.19, 12:11
      Mogę polecić kolejkę, którą miały moje dzieci właśnie w tym wieku. 2-latek to jest małe dziecko i potrzebuje prostej zabawki z prostym scenariuszem czynności do wykonania. W kolejce, o której mówię, są 3 figurki: konduktor, koń i krowa - to zrozumie każdy malec. Ponadto paczka na magnes do podnoszenia i opuszczania. Pociąg jedzie sprawnie, nie za szybko, nie za głośno. Baterie wystarczają na bardzo długo. Jeśli komplety będą dwa (my mieliśmy dwa, z pomarańczowymi i z niebieskimi torami), to tory można ułożyć w ósemkę.
      berney-toys.pl/product-pol-1096-Kolejka-Ciuchcia-Dla-Najmlodszych-Simba-ABC.html
    • arwena_11 Re: Pociąg (zabawka) dla 2latki 07.11.19, 12:21
      Fajne tory i pojazdy ma Brico - zarówno Lidl jak tesco czy ikea mają podróby - pasujące do siebie i do oryginału. Zabawka na lata, można dokupować poszczególne elementy, kolejki na baterie, mosty itd.

Kiedyś Little People miało kolejki, małe - ale dobudowywało się do tego całe miasto ( domki, garaże, ) i to była świetnej jakości zabawka - moja córka bardzo lubiła.
    • disco-ball Re: Pociąg (zabawka) dla 2latki 07.11.19, 12:27
      Duplo sa fajne. Moi wszyscy sie bawią 1-6. Dodatkowe tory tez możesz dokupić.
      Ludziki, zwierzątka, wszystko moze w tym jeździć. Budujesz stacje, mosty. Ja bardzo lubię.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka