Dodaj do ulubionych

Banda łysych dresów

17.11.19, 21:14

idę sobie z psami ulicami . widzę: bandę łysych dresów i słyszę coś w rodzaju: " k.//wa , co robimy???? ja pierd...ę, k:.. wa , jeba...ć to , zamknij ryj i dzwoń"
już się trochę bałam, ale były ze mną psy. nagle dresy mnie zauważyły , nastąpiła konsternacja i ... padło pytanie:
: " proszę pani, gdzie tu do k...wy nędzy jest najbliższy weterynarz???"
dresy znalazly potrąconego przez samochód ( prawdopodonie) psa. sierściuch średniej wielkości leżał przy krawężniku i nawet nie skamlał. patrzył.
pies już w klinice. wiara w ludzi przywrócona. jestem oczywiście pierwszej młodości (big_grin) ale ciągle się łapię i uczę aby nie oceniać ludzi po pozorach:_
Obserwuj wątek
    • sol_13 Re: Banda łysych dresów 17.11.19, 21:23
      😁 fajne
      • sofia_87 Re: Banda łysych dresów 17.11.19, 21:46
        To dobrze o nich świadczy, że pomogli psiakowi.
        Nie wiesz czy to coś poważnego?
    • hungaria Re: Banda łysych dresów 17.11.19, 22:07
      Fajna historia, mialam kiedys podobna sytuacje (szybko, nie mozemy pozwolic, zeby zwierzatko cierpialo!). Czasem mozna odzyskac wiare w ludzi.
    • ajriszka Re: Banda łysych dresów 17.11.19, 23:49
      smile
    • bei Re: Banda łysych dresów 17.11.19, 23:52
      Świetna wiadomość, uśmiecham się od ucha do ucha 😊
    • koko8 Re: Banda łysych dresów 17.11.19, 23:53
      Zacna historia na dobranoc smile
    • 3-mamuska Re: Banda łysych dresów 17.11.19, 23:54
      Brawa 👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻
      Nie szata zdobi człowieka.
    • malgosiagosia Re: Banda łysych dresów 18.11.19, 00:02
      Jak przeczytalam tytul Twojego watku, pomyslalam, ze napisze Ci, jak czulych ludzi, lysych dresiarzy, spotkalam w swoim zyciu. a ty mnie w tym wyreczylas. smile
    • asia.sthm Re: Banda łysych dresów 18.11.19, 00:10
      Bo źli ludzie potrafia miec na koncie bardzo dobre uczynki i odwrotnie tez bywa, dobrym ludziom zdarzyc mogą sie paskudne wpadki.
      A pozory mylą albo nie. Nie ma na to mądrych.
      • ajaksiowa Re: Banda łysych dresów 18.11.19, 05:45
        Naprawdę się wzruszyłam....👏👏
      • flegma_tyczka Re: Banda łysych dresów 18.11.19, 08:39
        A tu się zgadzamy.
      • zona_glusia Re: Banda łysych dresów 18.11.19, 09:40
        No właśnie, pozory mylą albo nie, a źli ludzie mają na kontach dobre uczynki. Też kiedyś spotkałam bandę łysych, którzy w pociągu bardzo uprzejmie i naprawdę sympatycznie pomogli starszej trochę zagubionej pani z bagażami i znalezieniem miejsca. I też czułam się pokrzepiona, ale tylko chwilę, bo potem przez 1 godziny jazdy musiałam słuchać ich rozmowy: po prostu nienawistnego ścieku.
        • flegma_tyczka Re: Banda łysych dresów 18.11.19, 10:16
          Ja z dwojga złego wolałabym być świadkiem "nienawistnych rozmów" (cokolwiek to znaczy) i dobrego realnego uczynku, niż miłego ćwierkania i złego uczynku.
    • tanebo2.0 Re: Banda łysych dresów 18.11.19, 05:51
      Brawo! Widzę że trole ocieplają wizerunek faszystów...
      • milva24 Re: Banda łysych dresów 18.11.19, 07:16
        Ale naprawdę myślisz, że jak łysy i w dresie to musi być faszysta?
        • zona_glusia Re: Banda łysych dresów 18.11.19, 09:44
          Nie musi, oczywiście. Ale tak ogólnie tanebo ma rację. Wizerunek faszystów jest ocieplany, zwłaszcza przez władzę i prawicowe media. Te słynne rodziny na marszu 11 listopada. Więcej heilujący faszyści zajmują stanowiska w IPN.
          • asia.sthm Re: Banda łysych dresów 18.11.19, 14:52
            > Wizerunek faszystów jest ocieplany, zwłaszcza przez władzę i prawicowe media.

O to wlasnie chodzi....a naiwni daja sie nabrac i zaakceptowac nieakceptowalne.
          • flegma_tyczka Re: Banda łysych dresów 18.11.19, 15:03
            Lewica też dużo robi by ocieplać swój wizerunek, choć jest on i tak do cna zakłamany.
      • sofia_87 Re: Banda łysych dresów 18.11.19, 08:16
        Lecz na coś , szkoda tylko, że na głowę już za późno
    • lily_evans11 Re: Banda łysych dresów 18.11.19, 06:57
      Super. Nie ma co sądzić ludzi po pozorach. Fajna historia smile.
      A propos, jak mieszkałam w kamienicy to nasz jedyny pijaczek z kolegami robili bardziej kulturalne i spokojniejsze imprezy niż pan dr hab. pracujący na uczelni i jego małżonka, dyrektorka szkoły. Tam to już totalna patola odchodziła.
      • flegma_tyczka Re: Banda łysych dresów 18.11.19, 08:43
        Kiedyś wracałam autobusem dość zatłoczonym i na jednym z przystanków wsiadła para nastolatków z niemowlęciem we wózku. Jakieś stare p... zaczęły strasznie naskakiwać na tych młodych, że to nie miejsce na wózek (ten był zajęty przez stojących pasażerów, którzy oczywiście nie zrobili miejsca), choć nie lubię się wtrącać tak jednak te p...y naprawdę darły gęby na tych biednych małolatów, w głowie zastanawiałam się co i jak powiedzieć, kiedy, bo jestem flegmatyczką i wtedy na cały autobus stronę młodych wziął pijaczek z fioletowym nosem, pachnący piwem. Powiedział, że młodzi mają prawo stać z wózkiem, a Pańcie nazwał starymi k...mi big_grin
        Pańcie się zatkały. I tak z całego autobusy tylko jeden pijaczek wziął w obronę młodych rodziców sad
      • nolus Re: Banda łysych dresów 18.11.19, 09:09
        lily_evans11 napisała:

> Super. Nie ma co sądzić ludzi po pozorach. Fajna historia smile.
        > A propos, jak mieszkałam w kamienicy to nasz jedyny pijaczek z kolegami robili
        > bardziej kulturalne i spokojniejsze imprezy niż pan dr hab. pracujący na uczeln
        > i i jego małżonka, dyrektorka szkoły. Tam to już totalna patola odchodziła.
        >

Rozwiniesz ostatnie zdanie ? Ciekawa jestem 😛
        • pasquda77 Re: Banda łysych dresów 18.11.19, 15:13
          Eee , myślałam że o ex premierce naszej będzie ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka