Dodaj do ulubionych

Mój facet asystent

17.11.19, 21:43
Hej. Pytanie ematkowe, prywatne, niezawodowe smile Oboje mamy 33 lata i dobrze sobie radzimy zawodowo. Nie mamy dawnych zobowiązań ani przeszłości. Ja: pani-biuro z silnym Excelem i niemieckim, on urodzony marketingowiec. Nie głodujemy smile I problem - pytanie takie: on jest asystentem Bardzo Ważnego Prezesa w spółce notowanej na Newconnect. De facto jest kierownikiem biura "gabinetu politycznego" - jak się śmiejemy - tej szychy. Finansowo jest za dobrze (tak, możecie się przyczepić do tego sformułowania). Natomiast etycznie to ja mam problem. Szef mojego faceta to typowy hedonista - dziwkarz. Czyli rodzinka, 3 dzieci i żonka na pokaz, a każdy czwartek i piątek to balety w drogich burdelach. I mój facet to organizuje, koordynuje, załatwia i w razie "zapicia" oraz innych sytuacji kryzysowych ratuje dudę prezesowi. Nie mam obiekcji czasowych, ani finansowych (mój facet zarabia 2x tyle co ja, a za zarabiam nieźle), tylko moralne. Tak, jestem korpo-bicz, tak nie lituję się sama nad sobą, nie nie martwię się o przyszłość, tak mam warunki lepsze niż większość społeczeństwa, a mimo to co jakiś czas mam ciężkiego moralniaka z powodu roli mojego faceta, który wozi i odwozi swojego szefa z ekskluzywnych burdeli, a zarazem "przyjaźni" się z panią prezesową, zachwalając jej tartę w niedzielne popołudnia. Wiem, że to głupie i naiwne z mojej strony, ale chciałam to z siebie wypierniczyć. Męczy mnie to jednak sad
Obserwuj wątek
    • triss_merigold6 Re: Mój facet asystent 17.11.19, 21:49
      Chyba NewConnect.

mój facet zarabia 2x tyle co ja, a za zarabiam nieźle 5000 netto. To nie jest źle, ale d..y nie urywa. Poza tym, chyba właśnie Cię zwolnili.
    • konkurentka-pewnej-pani Re: Mój facet asystent 17.11.19, 21:50
      Właśnie przestałaś dobrze zarabiać. Mam nadzieję, ze za 10 tys. jakoś przebiedujecie.
    • pani-nick Re: Mój facet asystent 17.11.19, 21:51
      A jestes pewna, ze ...na tym asystowaniu tak zarabia...? 🤪
    • arista80 Re: Mój facet asystent 17.11.19, 22:01
      Hahaha W poprzednim watku zwolniona i rozpaczajaca a tutaj kreujaca sie korpo bitch. Chyba udac sie do lekarza, bo masz ewidetnie problemy z pamiecia.
      • aamarzena Re: Mój facet asystent 17.11.19, 22:19
        Oj tam, oj tam. Zapomniała się przelogować. To miała być nowa trollo-kreacja
      • baltycki Re: Mój facet asystent 17.11.19, 22:57
        arista80 napisała:

> Hahaha W poprzednim watku zwolniona i rozpaczajaca a tutaj kreujaca sie korpo-bitch.
        Nigdy Ci sie nie zdarzylo, ze list wyslany wczesniej doszedl po wyslanym pozniej?
        Nigdy?
        • ultimate.strike Re: Mój facet asystent 17.11.19, 23:08
          Na forum się to nie zdarza. nasza bohaterka jest wybitną specjalistką i w 6 godzin zdążyła nie tylko znaleźć nową pracę ale też ugruntować swoją pozycję w nowym miejscu. Takich ludzi nam trzeba. smile
    • jola-kotka Re: Mój facet asystent 17.11.19, 22:55
      Ale ty rano mialas szukac pracy?
      • ultimate.strike Re: Mój facet asystent 17.11.19, 23:08
        Znalazła, trzeba pogratulować. smile
        • jola-kotka Re: Mój facet asystent 17.11.19, 23:38
          To mega szybko i w niedziele. Wow smile
          • ultimate.strike Re: Mój facet asystent 17.11.19, 23:45
            Tylko zazdrościć stopnia specjalizacji. Łowcy ją na Ematce wyłapali.
            • jola-kotka Re: Mój facet asystent 18.11.19, 03:16
              👍
    • umi Re: Mój facet asystent 18.11.19, 02:13
      Co to ja mialam napisac? Dziekuje, ze nas animujesz. Naprawde doceniam, ze Ci sie chce wymyslac dla nas rozrywke. Takze tego... pracuj dalej big_grin
    • kryzys_wieku_sredniego Re: Mój facet asystent 18.11.19, 06:09
      A to tak można tajemnice pracowe zdradzać?
      To fajnie, że ci facet powiedział, jak cię puści kiedyś kantem to napiszesz do żony jego szefa i powiesz że ci xy opowiadał - chłopie straci pracę, o ile nie teraz, bo się ktoś zorientuje o kim piszesz i powie, ej Janusz wiem, że na dziwki chodzisz bo klepie o tym babka twojego asystenta.

• triss_merigold6 Re: Mój facet asystent 18.11.19, 06:54
        Doprawdy, identyfikacja ważnego prezesa przez zmienną "chodzenie na dziwki" jest praktycznie niemożliwa.
    • lauren6 Re: Mój facet asystent 18.11.19, 07:10
      Korpo paniszelka?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka