Dodaj do ulubionych

Głupie psie pytanie

28.11.19, 12:48
Czy wasze psy puszczają bąki?
Temat zabawny ale uświadomiłam sobie właśnie, czytając jakiś tam artykuł o psach ze moje nie.I teraz tak zastanawiam się czy to norma czy np; zasługa jedzenia którym je karmie.
Obserwuj wątek
    • ichi51e Re: Głupie psie pytanie 28.11.19, 12:51
      Wszyscy pierdza. Gaz przeciez jakos musi znajdowac ujscie
      • argentea Re: Głupie psie pytanie 28.11.19, 12:58
        Mój kot nie puszcza.
        • thea19 Re: Głupie psie pytanie 28.11.19, 15:56
          tylko pluszowy nie puszcza
        • pitupitt Re: Głupie psie pytanie 28.11.19, 17:19
          Puszcza, puszcza, tylko jest na tyle kulturalny, że nid robi tego przy świadkach😆
    • alpepe Re: Głupie psie pytanie 28.11.19, 13:25
      Moja miała po niektórych karmach takie bąki, że trzeba było otwierać okna i się ewakuować, taki malutki piesio. Obecnie się to bardzo rzadko zdarza, zwykle, jak zje coś innego niż zwykle.
    • iwles Re: Głupie psie pytanie 28.11.19, 13:33
      raczej nie, a jeżeli już, to niezauważalnie.
      Pewnie to zaleta karmy, bo kiedyś, jak sie skończyła w niedzielę, to kupiłam jakiś szajs w Żabce, co odbiło się na całym wypróżnianiu. Dlatego nigdy więcej !
      • karme-lowa Re: Głupie psie pytanie 28.11.19, 13:37
        Ja o kocie.
        Mój kot po zabraniu ze schroniska tak pierdział, że w pokoju nie dało się wytrzymać. Po ok 2 tygodniach unormowało się. Przestał.
        • iwles Re: Głupie psie pytanie 28.11.19, 14:58
          w schroniskach dają też nienajlepszą karmę.
          • karme-lowa Re: Głupie psie pytanie 28.11.19, 16:20
            iwles napisała:

> w schroniskach dają też nienajlepszą karmę.
            >
            Dokładnie.
          • ichi51e Re: Głupie psie pytanie 28.11.19, 16:44
            Mogl tez ze stresu albo po peostu z nerwow zarl szybciej i sie powietrza nazeral...
    • turbinkamalinka Re: Głupie psie pytanie 28.11.19, 14:17
      Moja niestety pierdzi, ale z tego co zauważyłam to po kaszy i podrobach, dlatego bardzo rzadko dostaje. tylko wtedy jak krupnik gotuję, bo wtedy nie chce mi się ryżu osobno gotować. Za to jeśli chodzi o walory słuchowe to chrapie. Wtedy tak mocno śpi, że mogę ją przenieść w inne miejsce i się nie budzi
    • hrabina_niczyja Re: Głupie psie pytanie 28.11.19, 14:54
      Nie, jedynie kiedy mają problemy trawienne. Odkąd karma jest dobrze dobrana jest spokój.
    • jola-kotka Re: Głupie psie pytanie 28.11.19, 15:01
      Zasluga jedzenia, zdecydowanie.
    • solejrolia Re: Głupie psie pytanie 28.11.19, 15:07
      Yyyy, właśnie dotarło do mnie, że ostatnio nie, nie puszczają baków.

Ale był czas, że smrodziły potwornie! Koszmarnie!
      może ...przestały, bo od jakiegoś czasu mocno pilnuję regularnego odrobaczania?
      Bo
      karma jak karma, moje dostają Brit (a wg naszego trenera Brit to shit tongue_out ) Ale taka karma moim psom smakuje, więc taką dostają.
      • ajaksiowa Re: Głupie psie pytanie 28.11.19, 15:57
        Ani kociarnia ani psiarnia wiatrów nie tworzy😜
      • thea19 Re: Głupie psie pytanie 28.11.19, 15:58
        moje też jedzą brit, na zmianę z farminą. po żadnej śmierdzieli nie ma.
        • alpepe Re: Głupie psie pytanie 28.11.19, 18:46
          Moja brita, dawałam różne, nie chciała.
    • tojamarusia Re: Głupie psie pytanie 28.11.19, 16:00
      Trochę popierdują i koty, i pies ale bezgłośnie. Po zapaszku poznajemy😁
    • default Re: Głupie psie pytanie 28.11.19, 16:07
      Jedna moja psica popiarduje czasem jak jej się kupę chce albo jak się nie wykupkała porzadnie do końca. Jak jest elegancko na czas odesrana to nie.
    • cruella_demon Re: Głupie psie pytanie 28.11.19, 16:11
      Czasami, ale to jakiś pojedynczy bąk i wyczuję tylko dlatego, ze lubi mi siedzieć na kolanach.
      Za to kiedyś jak pojechaliśmy na kilka dni do rodziny, zapomniałam spakować jej karmy. Na miejscu kupiłam jakąś karmę dostępną w sklepie, starałam się wybrać jakąś w miarę przyzwoitą, przecież nie umrze jak przez kilka dni zje coś innego. Pies może i nie umrze, za to my o mało nie pomarliśmy. Zaczęła walić seriami jak z kałacha, maleńki jorczuś zasmrodził cały dom, w życiu nie widziałam żeby ktoś, czy to człowiek, czy zwierzę, tak pierdział.
    • sasha_m Re: Głupie psie pytanie 28.11.19, 16:43
      Działo się po karmie Orijen i Acanie, oj, działo 😀 Te karmy mają w składzie warzywa wzdymające i zioła. Obecnie po TOTW problem nie występuje, a przynajmniej nigdy nie słyszałam ani nie czułam.
    • rozalia_olaboga Re: Głupie psie pytanie 28.11.19, 17:09
      Ooooo tak... Niestety. Ma bardzo wrażliwy układ pokarmowy, dysponuje potężną bronią - biologiczną smile
      • kosmos_pierzasty Re: Głupie psie pytanie 28.11.19, 22:37
        To tak jak mój... A na diecie jest, co by było nie na diecie strach nawet myśleć...
    • miriam_73 Re: Głupie psie pytanie 28.11.19, 18:44
      Tak, zdarza się, zwłaszcza piesek. Po cichu, takie "pełzająco-gryzące" wink
      • curry1 Re: Głupie psie pytanie 28.11.19, 23:14
        Nasz pies pierdzi po surowych marchewkach, które uwielbia i którymi karmią go dzieci przynoszące pięknie pokrojone marcheweczki w ramach akcji "warzywo dla ucznia"
        Czasem jak puści głośnego bąka, to się zrywa z miejsca i ze strachem ucieka smile
        • sofia_87 Re: Głupie psie pytanie 29.11.19, 08:32
          Nasz już nieżyjący pies uciekali po takich cichych i smierdzacych, kładł się jak najdalej i udawał, że śpi😀
    • kryzys_wieku_sredniego Re: Głupie psie pytanie 29.11.19, 08:16
      Mam mopsa i czasem sobie pierdnie, ale mój sznaucer miniatura pierdział częściej. Częstotliwość, trzy / pięć razy w roku.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka