Dodaj do ulubionych

Koszula na egzamin

17.12.19, 20:10
Cześć muszę kupić synowi większą koszulę taką w której będzie pisał egzamin 8 klasisty. Mam pytanie czy wasi synowie pisali egzaminy tylko w białych koszulach czy też mieli np.niebieskie. Wolałabym kupić niebieską, syn też, ale czy może egzamin=tylko biała koszula. Dziękuję za info
Obserwuj wątek
    • mia_mia Re: Koszula na egzamin 17.12.19, 20:19
      W dniu egzaminów cała młodzież jaką widuje się na ulicach czy w relacjach telewizyjnych jednak biało-czarna, więc chyba jednak postawiłabym na białą.
    • pani-nick Re: Koszula na egzamin 17.12.19, 20:22
      Kup białą, ale z grubszego lnu. Z obserwacji - najgorzej wyglądają i nigdzie, poza apelem, czy egzaminem się nie sprawdzają, są te takie typowo koszulowe z poliestru udającego bawełnę egipską.
      Te z lnu moi chłopacy noszą np. latem, z podwiniętymi rękawami do bermudów.
      • mooi Re: Koszula na egzamin 17.12.19, 20:38
        jest duza szansa, że 8'klasista wyrosnie z koszuli w ciagu najblizszego roku (najpoźniej) wiec ja akurat nie inwestowałabym zbytnio...
        Zaś co do lnu...no ja ostatnio kupilam letnie spodnie i bluzke koszulowa do niej, z lnu wszystko. I to był jeden z moich gorszych zakupow. Wszystko wyglada jak szmata, po jednym posadzeniu tyłka gdziekolwiek lub zgieciu ręki w łokciu...Myslałam, ze jest tam minimum dodatku czegokolwiek (sztucznego), albo jakas technologia produkcji, co jakoś pozwala na uzytkowanie tego 'czegos" zwanego ubraniem. Najwyraźniej nie ma - pieniądze wyrzucone w błoto.
        • pani-nick Re: Koszula na egzamin 17.12.19, 21:18
          To musi być taki gruby len.
          • livia.kalina Re: Koszula na egzamin 17.12.19, 21:25
            A gdzie takie koszule na ten wiek kupujesz?
            • pani-nick Re: Koszula na egzamin 17.12.19, 21:29
              W Zarze
              • livia.kalina Re: Koszula na egzamin 17.12.19, 21:34
                Lubię koszule z zary i młodszemu tam kupuję ale największy rozmiar mają do 164, ośmioklasiste nijak w to nie wcisnę. Chyba, że miałaś na myśli dział męski. Mój siódmoklasista ma teraz 174 cm, za rok będzie wyższy, tylko że to chudziak jest- xs męskie powinno być ok?
                • kk345 Re: Koszula na egzamin 17.12.19, 21:44
                  Zerknij na Wólczankę, co chwilę mają miłe wyprzedaże w e-sklepie
                  • livia.kalina Re: Koszula na egzamin 17.12.19, 21:59
                    dzięki, będę sobie śledzić ich stronę skoro moje maleństwo już tak mi wyrosłosmile
                • nocnamagia Re: Koszula na egzamin 17.12.19, 23:12
                  Przymierz te z działu męskiego o fasonie slim fit. Zara ma zmniejszona rozmiarówkę męskich ubrań i te ich koszule S to jakieś maleństwa, do tego mają za krótkie rękawy. Mój 55 kg osobisty syn nosi rozmiar L z Zary
                • pani-nick Re: Koszula na egzamin 18.12.19, 08:12
                  Chyba ma do 170 rozmiarówkę. Ale masz racje są małe. Sprawdziłam tą ostatnia - kupiona w Reserved na dziale męskim - rozmiar M.
                  Taki sztywny, lekko szorstki len.
                  Młodszy ma z zary.
          • mooi Re: Koszula na egzamin 18.12.19, 09:57
            to BYŁ gruby len. Moze własnie w tym problem? bo nie dośc, że sie gniecie to jeszcze nieprzyjemnie sztywny
            • alicia033 Re: Koszula na egzamin 18.12.19, 12:01
              mooi napisała:

> to BYŁ gruby len. Moze własnie w tym problem?

na pewno w tym.
              Formalne, męskie (i chłopięce) koszule szyje się z bawełny, a nie z lnu.
              Btw. z ciekawości po tym wątku przejrzałam męskie i chłopięce koszule w zarze i reserved - w reserved lnianej białej nie ma żadnej, w zarze jedna, z mieszanki bawełny i lnu.
    • lilia-anna Re: Koszula na egzamin 17.12.19, 20:39
      Biała jest jednak bardziej uniwersalna/neutralna/klasyczna/elegancka itd. smile Bralabym białą smile
      • aqua48 Re: Koszula na egzamin 17.12.19, 20:55
        Biała, bawełniana.
      • gajmal Re: Koszula na egzamin 17.12.19, 20:57
        Był wymóg białej. Z resztą na balu na koniec szkoły też chłopcy mieli białe koszule.
        • tymianek21 Re: Koszula na egzamin 17.12.19, 21:04
          Ok! Czyli jednak biała a byłam pewna,że byli chłopcy zarówno w białych jak i w niebieskich. Chciałam upolować koszule po swiętach bo zaczną się wyprzedaże. Pzdr
          • em_em71 Re: Koszula na egzamin 17.12.19, 22:14
            Zależy od szkoly. U syna by na zawał zeszli na widok niebieskiej. Białą kupowałam wiosną, ale on już był w rozmiarze męskiej M/L, więc nie bylo problemu.
    • andaba Re: Koszula na egzamin 17.12.19, 23:20
      To chyba zależy od statutu szkoły?
      Moi starsi mieli niebieskie koszule od mundurków i one obowiązywały do galowego stroju, w innych szkołach to z reguły są białe.

Poza tym - nie za wcześnie się martwisz o tę koszulę? Do kwietnia daleko.
    • dido_dido Re: Koszula na egzamin 18.12.19, 11:37
      Jak dla mnie tylko biała.
      W sieciówkach typu cropp czy house coś znajdziesz. Nie musi być jak męska do garnituru, ja zawsze szukałam bardziej sportowej, młodzieżowej, z ciekawym krojem, dodatkiem, wykończeniem

Cropp:
      www.cropp.com/pl/pl/chlopak/kolekcja/clothes/koszule/WE363-00X/plain-basic-shirt
      www.cropp.com/pl/pl/chlopak/kolekcja/clothes/koszule/WI200-00X/slim-shirt-with-pocket
      www.cropp.com/pl/pl/chlopak/kolekcja/clothes/koszule/WI201-00X/band-collar-plain-shirt
      www.cropp.com/pl/pl/chlopak/kolekcja/clothes/koszule/XR109-00X/men-s-shirt

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka