frequenter.light 08.01.20, 22:40 Ciagle mnie atakują reklamy różnych kolorowych wesołych skarpetek. Raz zakliknalem i ceny mnie przeraziły typu 30 zł za parę. To jakaś moda? Trochę głupio ze polskie firmy liczą ze zrobią kokosy na takich pierdołach. A jakie Wasze zdanie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cosmetic.wipes Re: Moda na kolorowe skarpetki? 08.01.20, 22:46 Przeraża cię 30 zł za parę skarpet? Jestem ciekawa za ile twoja żona kupuje staniki. Odpowiedz Link Zgłoś
kamin Re: Moda na kolorowe skarpetki? 08.01.20, 22:48 W sieciowce za 30 zł masz pięciopak. Odpowiedz Link Zgłoś
cosmetic.wipes Re: Moda na kolorowe skarpetki? 08.01.20, 23:00 A na targu majty po 1,5 zeta. I co w związku z tym? Odpowiedz Link Zgłoś
kamin Re: Moda na kolorowe skarpetki? 09.01.20, 18:35 W związku z tym 3 dychy za głupie skarpeki to nie jest mało. Odpowiedz Link Zgłoś
grrrrru Re: Moda na kolorowe skarpetki? 08.01.20, 23:40 Nie każdy chce płacić za wszelką cenę mało. Ja wolę kupić za uczciwą cenę w polskiej firmie, która tu produkuje i tu tworzy miejsca pracy. Uprzedzając pytania - można to sprawdzić. Odpowiedz Link Zgłoś
kamin Re: Moda na kolorowe skarpetki? 09.01.20, 19:00 Kolorowe skarpetki polskiej firmy kosztują kilka, max kilkanaście złotych. Jak ktoś ma życzenie opłacać maretingowców i czynsze w galeriach handliwych, to niech płaci za skarpertki i pięć stówek za parę. W końcu chodzi o to, żeby światu się pokazać, a to jest bezcenne. www.wola.pl/skarpetki-wzorzyste-damskiew-706.html Odpowiedz Link Zgłoś
kk345 Re: Moda na kolorowe skarpetki? 10.01.20, 10:17 >Kolorowe skarpetki polskiej firmy kosztują kilka, max kilkanaście złotych. Więc w tym sklepie meskie, za 25 złotych para, są importowane? www.wola.pl/skarpetki-wzorowane-z-bamboow-989.html?color=NAVY Odpowiedz Link Zgłoś
frequenter.light Re: Moda na kolorowe skarpetki? 14.01.20, 11:26 dobre te skarpetki firmy Wola? Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: Moda na kolorowe skarpetki? 14.01.20, 11:30 Kup, ponoś, ocenisz. Toż nie majątek. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Moda na kolorowe skarpetki? 08.01.20, 22:49 Skarpety mają prawo kosztować 30 zł za parę, pod warunkiem, że są warte tej ceny. W moim przypadku oznacza to m.in., że mają być czarne i nadruków. Odpowiedz Link Zgłoś
livia.kalina Re: Moda na kolorowe skarpetki? 08.01.20, 23:12 W sumie rzeczy warte sa tyle pieniędzy, ile ktoś jest w stanie za nie dać. jak ktoś kupuje kolorowe skarpety za 30 zł, to znaczy, że właśnie tyle są warte. Odpowiedz Link Zgłoś
frequenter.light Re: Moda na kolorowe skarpetki? 08.01.20, 23:02 Jeszcze rozumiem, ze eleganckie klasyczne gładkie skarpetki mogą w Vistuli albo Wólczance kosztować 20 zł ale te kolorowe pstrokacizny? Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Moda na kolorowe skarpetki? 08.01.20, 23:07 Eleganckie skarpetki ze szlachetnych materiałów, lepsze niż w Wólczance [Wólczanka badziewne koszule damskie, więc nie ufam tej firmie] to mogą kosztować i 70 zł. Za parę. Hehe. Odpowiedz Link Zgłoś
frequenter.light Re: Moda na kolorowe skarpetki? 08.01.20, 23:23 Męskie koszule z Wólczankę są dobre a z Vistuli jeszcze lepsze. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Moda na kolorowe skarpetki? 08.01.20, 23:38 To niech robią porządne damskie. Po otwarciu paczki widać, że to badziew, nie trzeba nawet mierzyć. Odpowiedz Link Zgłoś
ultimate.strike Re: Moda na kolorowe skarpetki? 09.01.20, 02:50 I kosztują. Za to potrafią się nie przetrzeć przez kilka lat użytkowania. takie za 15zł lub mniej wytrzymują miesiąc. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Moda na kolorowe skarpetki? 20.01.20, 07:47 Jakie to ma znaczenie, skoro po miesiącu pralka i tak jedną pożera...? Odpowiedz Link Zgłoś
ultimate.strike Re: Moda na kolorowe skarpetki? 21.01.20, 11:27 Takich za 50zł nie pożera, uwierz mi. Odpowiedz Link Zgłoś
tiszantul Re: Moda na kolorowe skarpetki? 09.01.20, 10:13 Klasyczne niedługo mogą okazać się za cienkie. Lepiej od razu brać grubsze. Nadchodzi wielkie zlodowacenie. Jeszcze będziecie z rozrzewnieniem wspominać, ze kiedyś skarpetki były dostępne w sklepach i każdy mógł kupić ile chce Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Moda na kolorowe skarpetki? 09.01.20, 17:01 Bosz... To myślisz, że produkcja kolorowych jest tańsza? Czy to też jakaś twoja agitka a kolorowe skarpety są lewackie? Odpowiedz Link Zgłoś
ga-ti Re: Moda na kolorowe skarpetki? 08.01.20, 23:08 Chyba są modne, w tv widziałam na panach już dość dawno, jeśli pan fajny to i fajnie wygląda w kolorowych skarpetkach, ale muszą do osobowości pasować. Dziecku memu zakupiłam przez net skarpetki w stylu, że niby para a inne wzory (na jednej jeden pies, na drugiej cała gromadka ). Śmieszne wzorki są tańsze w sieciówkach a wybór duży. Ja się skusiłam na świąteczno-zimowe, w bałwanki, Mikołajki, śnieżynki, gwiazdki i pingwinki Odpowiedz Link Zgłoś
gaga-sie Re: Moda na kolorowe skarpetki? 08.01.20, 23:18 Mężowi kupiłam w Lidlu z WOŚP. Odpowiedz Link Zgłoś
iberka Re: Moda na kolorowe skarpetki? 08.01.20, 23:09 Są fajne i lubię mężczyzn w takowych . Odpowiedz Link Zgłoś
aurinko Re: Moda na kolorowe skarpetki? 08.01.20, 23:10 Moja córka takie lubi i nosi mniej więcej od dwóch lat. Nie każda firma ma po 30zł, są też tańsze. Bywają promocje, przed świętami Młoda kupiła sobie trzy pary po 11zł. Ja chodzę po domu w skarpetkach i lubię czasem jakieś śmieszne założyć, czy takie skarpety są modne czy nie - mam to gdzieś. Odpowiedz Link Zgłoś
grrrrru Re: Moda na kolorowe skarpetki? 08.01.20, 23:35 Nosze od dawna tylko takie, głównie polskich firm, choć mam trochę happy socks. Nie wiem, czy ich właściciele uważają, że zrobią kokosy, nie mam pojęcia, skąd ten wniosek. Odpowiedz Link Zgłoś
kk345 Re: Moda na kolorowe skarpetki? 09.01.20, 01:27 >Trochę głupio ze polskie firmy liczą ze zrobią kokosy na takich pierdołach. Oni ROBIĄ kokosy na takich pierdołach. I lubię facetów, którzy mają na tyle dystansu do siebie, żeby załozyć śmieszne skarpetki Odpowiedz Link Zgłoś
ultimate.strike Re: Moda na kolorowe skarpetki? 09.01.20, 02:52 Lepiej by było gdybyś polubiła takich, co mają na tyle oleju w głowie żeby nie narażać zdrowia swojego i swoich dzieci w imię jakichś durnych feministycznych przesądów. Od czarnych skarpetek się nie umiera, od spodni jak najbardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
ajaksiowa Re: Moda na kolorowe skarpetki? 09.01.20, 07:36 A Ty jaki kolor preferujesz w spódnicach?a może wolisz wielobarwne?☺ Odpowiedz Link Zgłoś
ultimate.strike Re: Moda na kolorowe skarpetki? 09.01.20, 11:59 Skarpetki mam czarne lub szare, spódnice kolorowe. Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo6.0 Re: Moda na kolorowe skarpetki? 09.01.20, 07:52 Jest taka zasada ze mężczyzna ma się ubierać w sposób stonowany. Ciemny garnitur i te sprawy. Ale im samiec ważniejszy tym wiecej swobody. Dotyczy to dodatków. Czyli na przykład skarpetek. Odpowiedz Link Zgłoś
ultimate.strike Re: Moda na kolorowe skarpetki? 09.01.20, 12:31 Wyjątkowo durna zasada wymyślona przez feministki do tego. Odpowiedz Link Zgłoś
ultimate.strike Re: Moda na kolorowe skarpetki? 09.01.20, 12:33 Feminiści niech się idą w spokoju modlić do swoich bożków i niech przestaną narzucać te swoje durne dogmaty odzieżowe całemu spoleczeństwu! Odpowiedz Link Zgłoś
lucyjkama Re: Moda na kolorowe skarpetki? 09.01.20, 08:00 Nauczyciel fortepianu mojej córki chodzi w kolorowych. Córka po lekcji mi zdaje relacje jakie to tego dnia Pan miał skarpetki. Uwielbiamy tego nauczyciela ale nie tylko za ciekawy ubiór.🤗 Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: Moda na kolorowe skarpetki? 09.01.20, 08:00 Cudowne, zwłaszcza te nie do pary. 16latek chętnie nosi. 22 latka też. Odpowiedz Link Zgłoś
lucyjkama Re: Moda na kolorowe skarpetki? 09.01.20, 08:01 Te nie do pary uwielbia moja córka. Fajne są i nigdy nie płaciłem 30 zł za parę. Raczej około 10. Odpowiedz Link Zgłoś
frequenter.light Re: Moda na kolorowe skarpetki? 09.01.20, 09:09 Tu nawet nie chodzi o cenę tylko o pytanie czy jest jakaś moda aktualnie na to? Nie wyobrażam sobie pójść do biura w fikuśnych skarplach. Odpowiedz Link Zgłoś
ajaksiowa Re: Moda na kolorowe skarpetki? 09.01.20, 09:30 W kolorowych skarpetkach chodziło się na początku lat 70_tych(wtedy to też był hit)czekam kiedy przyjdzie moda na różnokolorowe sznurowadła😁 Odpowiedz Link Zgłoś
aurinko Re: Moda na kolorowe skarpetki? 09.01.20, 18:58 ajaksiowa napisała: > czekam kiedy przyjdzie moda na różnokolorowe sznurowadła😁 Przegapiłaś. Odpowiedz Link Zgłoś
bobbiedraper Re: Moda na kolorowe skarpetki? 09.01.20, 09:33 Dużo myślisz o modzie? Najpierw twój modny niski wzrost, teraz modne skarpetki w biurze, z którego pisujesz po północy A co po północy robi twoja żona? Odpowiedz Link Zgłoś
pasquda77 Re: Moda na kolorowe skarpetki? 09.01.20, 09:52 Są bardzo modne zwłaszcza wśród nastolatków , mój młody ma kilkanaście par , kupujemy najczęściej w HM , trzy pary za 19.90 , lub na Ali Fajne są, sama bym takie nosiła gdyby nie to że są długie , a takich nie lubię. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiamat00 Re: Moda na kolorowe skarpetki? 09.01.20, 09:59 Od lat. Do dzinsow to u mnie w korpo wiekszosc nosi happy socksy i podobne, noszenie takich skarpetek do garnituru tez nikogo nie dziwi. Odpowiedz Link Zgłoś
ultimate.strike Re: Moda na kolorowe skarpetki? 09.01.20, 12:33 A wyobrażasz sobie pójść do biura w kilcie? Odpowiedz Link Zgłoś
kaki11 Re: Moda na kolorowe skarpetki? 11.04.22, 12:54 Tak jest moda. Zresztą już od jakiegoś czasu A wiesz, dużo osób nie pracuje w biurach, albo jak ja pracuje w takich w których ubiór jest bardzo dowolny, plus skarpetki często mało widać. Jeśli ubieram do pracy jeansy i adidasy, to znaczy, że nie ma żadnej różnicy czy ubiorę skarpetki gładkie czarne czy różowe w sowy Odpowiedz Link Zgłoś
wapaha Re: Moda na kolorowe skarpetki? 09.01.20, 10:08 Na jakim Ty świecie żyjesz ? Kolorowe socsy są w modzie od zawsze- co trochę w innych "kręgach" - kiedyś młodzież, potem dorosli, potem młodzież i dorośli, teraz już w każdej grupie - i starsi i maluchy i młodziez i kobiety i mężczyźni Ja takowe nosiłam 20 lat temu.. Odpowiedz Link Zgłoś
szafireczek Re: Moda na kolorowe skarpetki? 09.01.20, 16:41 Dokładnie! A cena, to nie tylko kolor i wzór, ale przede wszystkim to, z czego są zrobione, np. te z dużym dodatkiem kaszmiru, czy jedwabiu potrafią kosztować duuuuużo więcej Odpowiedz Link Zgłoś
takamania Re: Moda na kolorowe skarpetki? 09.01.20, 10:09 Męska część rodziny uwielbia. Mąż od wielu lat najczęściej kupuje w Tkmax. Syn- mocno pełnoletni 🙂- dostał od nas w anansy. Ja jestem konserwa i długi trwało zanim mnie chłopaki przekonali. Obaj wykonują dość poważny zawód. Odpowiedz Link Zgłoś
ultimate.strike Re: Moda na kolorowe skarpetki? 18.01.20, 22:40 Obaj wykonują dość poważny zawód. Grabarze? Odpowiedz Link Zgłoś
swinka-morska Re: Moda na kolorowe skarpetki? 09.01.20, 10:13 Uwielbiam kolorowe skarpetki. Kupujemy sobie w rodzinie albo takie same dla wszystkich, albo jakiś wzór dla kobiet i inny dla facetów (dzieci mają frajdę, jak zarządzamy "dziś jest dzień na skarpetki w lisy/kaczki/kosmos"). 30 zł to sporo, ale jakość tych skarpet (ja kupuję Kabak) jest bardzo dobra. Odpowiedz Link Zgłoś
valla-maldoran Re: Moda na kolorowe skarpetki? 09.01.20, 10:15 Całe życie noszę kolorowe skarpetki, bo uwielbiam. Często kupuję dziecięce, bo mam małą stopę. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Moda na kolorowe skarpetki? 09.01.20, 12:22 Kocham tę modę, w ostatnim roku na Gwiazdkę (i z innych okazji) kilka bliskich osób dostało ode mnie takowe. Odpowiedz Link Zgłoś
mona-taran Re: Moda na kolorowe skarpetki? 09.01.20, 12:36 Od zawsze noszę kolorowe skarpetki:p Moje ulubione, to takie z połową zwierzaka- np na jednej przednia połowa psa, na drugiej zadnia, albo pół pyska na jednej i pół na drugiej :p Odpowiedz Link Zgłoś
viridiana73 Re: Moda na kolorowe skarpetki? 09.01.20, 14:01 Ooo, moi panowie noszą tylko takie! Syn dostał od Aniołka świetne, z reprodukcjami: na jednych ma "Wielką falę", a na drugiej parze "Krzyk" Muncha. Te skarpetki mają ogromną zaletę: łatwo je sparować po praniu. Odpowiedz Link Zgłoś
kamin Re: Moda na kolorowe skarpetki? 09.01.20, 18:51 Ja mam takie, które trudno sparować. Na jednej papugu, na drugiej dżungla. Prane w osobnych praniach. Przy kilku parach tego typu ciagle brakujw mi pełnych kompletów, poza tym nie pamiętam już co jest parą. Odpowiedz Link Zgłoś
viridiana73 Re: Moda na kolorowe skarpetki? 10.01.20, 08:44 Oj tam, zdjęcia im porób. W parach😊 Odpowiedz Link Zgłoś
mona-taran Re: Moda na kolorowe skarpetki? 10.01.20, 10:09 Jak nie pamiętasz co jest parą, znaczy że wszystkie do siebie pasują:p Odpowiedz Link Zgłoś
mona-taran Re: Moda na kolorowe skarpetki? 10.01.20, 10:10 Mi się czasem zdarza założyć jedną z przodem psa a drugą z zadkiem kota :p Odpowiedz Link Zgłoś
aerra Re: Moda na kolorowe skarpetki? 09.01.20, 14:08 Przecież 30 zł za parę to nie jest jakoś strasznie dużo. Bywają skarpetki i po stówce i droższe za parę... A ja takie kolorowe lubię - mam trochę, ale za mało, bo mi nie zawsze kolorystyka pasuje (nie może być nic czerwonego/różowego, ani tyci tyci). Odpowiedz Link Zgłoś
koronka2012 Re: Moda na kolorowe skarpetki? 09.01.20, 22:06 Zszokuję cię - nie dość, że moda na kolorowe skarpetki panuje co najmniej 2 lata, to jeszcze teraz modne są takie, gdzie w parze są dwie różne skarpety Odpowiedz Link Zgłoś
ajaksiowa Re: Moda na kolorowe skarpetki? 10.01.20, 10:01 Dwie różne skarpety?nieeeeee😵😵 Odpowiedz Link Zgłoś
frequenter.light Re: Moda na kolorowe skarpetki? 18.01.20, 22:01 A jakieś polecicie? Dla facetów. Odpowiedz Link Zgłoś
ultimate.strike Re: Moda na kolorowe skarpetki? 18.01.20, 22:41 Dla facetów to przede wszystkim kilt hose. Nic nie zastąpi porządnej grubej wełny, wytrzymuja lata codziennego używania. Odpowiedz Link Zgłoś
beaucouptrop Re: Moda na kolorowe skarpetki? 19.01.20, 09:07 Tak z ciekawości oredowniku kiltow, czy to twój codzienny strój? Chodzisz w nim do pracy? W Polsce? Odpowiedz Link Zgłoś
ultimate.strike Re: Moda na kolorowe skarpetki? 20.01.20, 01:26 Tak, racuję na swoim więc szef mi nie zabroni. Wześniej na etacie też mi pozwalali, w jednej firmie. W innych nie pozwalają i między innymi dlatego dużo na ten temat pisuję. Odpowiedz Link Zgłoś
evolventa Re: Moda na kolorowe skarpetki? 19.01.20, 09:32 Mnie się bardzo podobają zestawienia głównego ich wielbiciela ze świata polityki: Odpowiedz Link Zgłoś
frequenter.light Re: Moda na kolorowe skarpetki? 19.01.20, 18:13 Temu pasuje. Ale powiedzmy sobie szczerze - Kanada światowym graczem nie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
kk345 Re: Moda na kolorowe skarpetki? 19.01.20, 18:17 >Kanada światowym graczem nie jest. Nie to, co bywalec Odpowiedz Link Zgłoś
frequenter.light Re: Moda na kolorowe skarpetki? 19.01.20, 18:41 No chiński przywódca takich skarpetek nie założy raczej Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: Moda na kolorowe skarpetki? 19.01.20, 09:54 Ceny cię przeraziły? Nie wchodź więc w linki, bo mogą zabić www.prada.com/fr/fr/men/accessories/socks.html www.versace.com/fr/fr-fr/hommes/vetements/sous-vetements-chaussettes/chaussettes-a-imprime-amore-per-versace-i7008/ICZ0003-IK0325_I7008.html?cgid=221000#start=1 www.dior.com/fr_fr/mode-homme/accessoires/chaussettes Odpowiedz Link Zgłoś
frequenter.light Re: Moda na kolorowe skarpetki? 19.01.20, 17:53 150 EUR za skarple ? Odpowiedz Link Zgłoś