Dodaj do ulubionych

Moda na kolorowe skarpetki?

08.01.20, 22:40
Ciagle mnie atakują reklamy różnych kolorowych wesołych skarpetek. Raz zakliknalem i ceny mnie przeraziły smile typu 30 zł za parę. To jakaś moda?
Trochę głupio ze polskie firmy liczą ze zrobią kokosy na takich pierdołach.
A jakie Wasze zdanie?
Obserwuj wątek
    • cosmetic.wipes Re: Moda na kolorowe skarpetki? 08.01.20, 22:46
      Przeraża cię 30 zł za parę skarpet?
      Jestem ciekawa za ile twoja żona kupuje staniki.
      • kamin Re: Moda na kolorowe skarpetki? 08.01.20, 22:48
        W sieciowce za 30 zł masz pięciopak.
        • cosmetic.wipes Re: Moda na kolorowe skarpetki? 08.01.20, 23:00
          A na targu majty po 1,5 zeta.
          I co w związku z tym?
          • kamin Re: Moda na kolorowe skarpetki? 09.01.20, 18:35
            W związku z tym 3 dychy za głupie skarpeki to nie jest mało.
        • grrrrru Re: Moda na kolorowe skarpetki? 08.01.20, 23:40
          Nie każdy chce płacić za wszelką cenę mało. Ja wolę kupić za uczciwą cenę w polskiej firmie, która tu produkuje i tu tworzy miejsca pracy. Uprzedzając pytania - można to sprawdzić.
          • kamin Re: Moda na kolorowe skarpetki? 09.01.20, 19:00
            Kolorowe skarpetki polskiej firmy kosztują kilka, max kilkanaście złotych. Jak ktoś ma życzenie opłacać maretingowców i czynsze w galeriach handliwych, to niech płaci za skarpertki i pięć stówek za parę. W końcu chodzi o to, żeby światu się pokazać, a to jest bezcenne.

www.wola.pl/skarpetki-wzorzyste-damskiew-706.html
            • kk345 Re: Moda na kolorowe skarpetki? 10.01.20, 10:17
              >Kolorowe skarpetki polskiej firmy kosztują kilka, max kilkanaście złotych.
              Więc w tym sklepie meskie, za 25 złotych para, są importowane?
              www.wola.pl/skarpetki-wzorowane-z-bamboow-989.html?color=NAVY
              • frequenter.light Re: Moda na kolorowe skarpetki? 14.01.20, 11:26
                dobre te skarpetki firmy Wola?
                • gryzelda71 Re: Moda na kolorowe skarpetki? 14.01.20, 11:30
                  Kup, ponoś, ocenisz. Toż nie majątek.
    • taki-sobie-nick Re: Moda na kolorowe skarpetki? 08.01.20, 22:49
      Skarpety mają prawo kosztować 30 zł za parę, pod warunkiem, że są warte tej ceny. W moim przypadku oznacza to m.in., że mają być czarne i nadruków.
      • livia.kalina Re: Moda na kolorowe skarpetki? 08.01.20, 23:12
        W sumie rzeczy warte sa tyle pieniędzy, ile ktoś jest w stanie za nie dać. jak ktoś kupuje kolorowe skarpety za 30 zł, to znaczy, że właśnie tyle są warte.
    • frequenter.light Re: Moda na kolorowe skarpetki? 08.01.20, 23:02
      Jeszcze rozumiem, ze eleganckie klasyczne gładkie skarpetki mogą w Vistuli albo Wólczance kosztować 20 zł ale te kolorowe pstrokacizny?
      • taki-sobie-nick Re: Moda na kolorowe skarpetki? 08.01.20, 23:07
        Eleganckie skarpetki ze szlachetnych materiałów, lepsze niż w Wólczance [Wólczanka badziewne koszule damskie, więc nie ufam tej firmie] to mogą kosztować i 70 zł. Za parę. Hehe.
        • frequenter.light Re: Moda na kolorowe skarpetki? 08.01.20, 23:23
          Męskie koszule z Wólczankę są dobre a z Vistuli jeszcze lepsze.
          • taki-sobie-nick Re: Moda na kolorowe skarpetki? 08.01.20, 23:38
            To niech robią porządne damskie. Po otwarciu paczki widać, że to badziew, nie trzeba nawet mierzyć.
        • ultimate.strike Re: Moda na kolorowe skarpetki? 09.01.20, 02:50
          I kosztują. Za to potrafią się nie przetrzeć przez kilka lat użytkowania. takie za 15zł lub mniej wytrzymują miesiąc.
          • memphis90 Re: Moda na kolorowe skarpetki? 20.01.20, 07:47
            Jakie to ma znaczenie, skoro po miesiącu pralka i tak jedną pożera...?
            • ultimate.strike Re: Moda na kolorowe skarpetki? 21.01.20, 11:27
              Takich za 50zł nie pożera, uwierz mi.
      • tiszantul Re: Moda na kolorowe skarpetki? 09.01.20, 10:13
        Klasyczne niedługo mogą okazać się za cienkie. Lepiej od razu brać grubsze. Nadchodzi wielkie zlodowacenie. Jeszcze będziecie z rozrzewnieniem wspominać, ze kiedyś skarpetki były dostępne w sklepach i każdy mógł kupić ile chce
      • kropkacom Re: Moda na kolorowe skarpetki? 09.01.20, 17:01
        Bosz... To myślisz, że produkcja kolorowych jest tańsza? Czy to też jakaś twoja agitka a kolorowe skarpety są lewackie?
    • ga-ti Re: Moda na kolorowe skarpetki? 08.01.20, 23:08
      Chyba są modne, w tv widziałam na panach już dość dawno, jeśli pan fajny to i fajnie wygląda w kolorowych skarpetkach, ale muszą do osobowości pasować.
      Dziecku memu zakupiłam przez net skarpetki w stylu, że niby para a inne wzory (na jednej jeden pies, na drugiej cała gromadka wink ).
      Śmieszne wzorki są tańsze w sieciówkach a wybór duży.
      Ja się skusiłam na świąteczno-zimowe, w bałwanki, Mikołajki, śnieżynki, gwiazdki i pingwinki smile
      • gaga-sie Re: Moda na kolorowe skarpetki? 08.01.20, 23:18
        Mężowi kupiłam w Lidlu z WOŚP.
    • iberka Re: Moda na kolorowe skarpetki? 08.01.20, 23:09
      Są fajne i lubię mężczyzn w takowych smile.
    • aurinko Re: Moda na kolorowe skarpetki? 08.01.20, 23:10
      Moja córka takie lubi i nosi mniej więcej od dwóch lat. Nie każda firma ma po 30zł, są też tańsze. Bywają promocje, przed świętami Młoda kupiła sobie trzy pary po 11zł. Ja chodzę po domu w skarpetkach i lubię czasem jakieś śmieszne założyć, czy takie skarpety są modne czy nie - mam to gdzieś.
    • grrrrru Re: Moda na kolorowe skarpetki? 08.01.20, 23:35
      Nosze od dawna tylko takie, głównie polskich firm, choć mam trochę happy socks. Nie wiem, czy ich właściciele uważają, że zrobią kokosy, nie mam pojęcia, skąd ten wniosek.
    • kk345 Re: Moda na kolorowe skarpetki? 09.01.20, 01:27
      >Trochę głupio ze polskie firmy liczą ze zrobią kokosy na takich pierdołach.

Oni ROBIĄ kokosy na takich pierdołach.
      I lubię facetów, którzy mają na tyle dystansu do siebie, żeby załozyć śmieszne skarpetki
      • ultimate.strike Re: Moda na kolorowe skarpetki? 09.01.20, 02:52
        Lepiej by było gdybyś polubiła takich, co mają na tyle oleju w głowie żeby nie narażać zdrowia swojego i swoich dzieci w imię jakichś durnych feministycznych przesądów. Od czarnych skarpetek się nie umiera, od spodni jak najbardziej.
        • ajaksiowa Re: Moda na kolorowe skarpetki? 09.01.20, 07:36
          A Ty jaki kolor preferujesz w spódnicach?a może wolisz wielobarwne?☺
          • ultimate.strike Re: Moda na kolorowe skarpetki? 09.01.20, 11:59
            Skarpetki mam czarne lub szare, spódnice kolorowe.
    • tanebo6.0 Re: Moda na kolorowe skarpetki? 09.01.20, 07:52
      Jest taka zasada ze mężczyzna ma się ubierać w sposób stonowany. Ciemny garnitur i te sprawy. Ale im samiec ważniejszy tym wiecej swobody. Dotyczy to dodatków. Czyli na przykład skarpetek.
      • angazetka Re: Moda na kolorowe skarpetki? 09.01.20, 12:22
        Bardzo nudna zasada.
      • ultimate.strike Re: Moda na kolorowe skarpetki? 09.01.20, 12:31
        Wyjątkowo durna zasada wymyślona przez feministki do tego.
        • ultimate.strike Re: Moda na kolorowe skarpetki? 09.01.20, 12:33
          Feminiści niech się idą w spokoju modlić do swoich bożków i niech przestaną narzucać te swoje durne dogmaty odzieżowe całemu spoleczeństwu!
    • lucyjkama Re: Moda na kolorowe skarpetki? 09.01.20, 08:00
      Nauczyciel fortepianu mojej córki chodzi w kolorowych. Córka po lekcji mi zdaje relacje jakie to tego dnia Pan miał skarpetki. Uwielbiamy tego nauczyciela ale nie tylko za ciekawy ubiór.🤗
    • gryzelda71 Re: Moda na kolorowe skarpetki? 09.01.20, 08:00
      Cudowne, zwłaszcza te nie do pary. 16latek chętnie nosi. 22 latka też.
      • lucyjkama Re: Moda na kolorowe skarpetki? 09.01.20, 08:01
        Te nie do pary uwielbia moja córka. Fajne są i nigdy nie płaciłem 30 zł za parę. Raczej około 10.
    • frequenter.light Re: Moda na kolorowe skarpetki? 09.01.20, 09:09
      Tu nawet nie chodzi o cenę tylko o pytanie czy jest jakaś moda aktualnie na to? Nie wyobrażam sobie pójść do biura w fikuśnych skarplach.
      • ajaksiowa Re: Moda na kolorowe skarpetki? 09.01.20, 09:30
        W kolorowych skarpetkach chodziło się na początku lat 70_tych(wtedy to też był hit)czekam kiedy przyjdzie moda na różnokolorowe sznurowadła😁
        • aurinko Re: Moda na kolorowe skarpetki? 09.01.20, 18:58
          ajaksiowa napisała:

> czekam kiedy przyjdzie moda na różnokolorowe sznurowadła😁
          Przegapiłaś.
      • bobbiedraper Re: Moda na kolorowe skarpetki? 09.01.20, 09:33
        Dużo myślisz o modzie? Najpierw twój modny niski wzrost, teraz modne skarpetki w biurze, z którego pisujesz po północy big_grin

A co po północy robi twoja żona?
      • gryzelda71 Re: Moda na kolorowe skarpetki? 09.01.20, 09:39
        To nie chodź.
        • pasquda77 Re: Moda na kolorowe skarpetki? 09.01.20, 09:52
          Są bardzo modne zwłaszcza wśród nastolatków , mój młody ma kilkanaście par , kupujemy najczęściej w HM , trzy pary za 19.90 , lub na Ali Fajne są, sama bym takie nosiła gdyby nie to że są długie , a takich nie lubię.
          • gryzelda71 Re: Moda na kolorowe skarpetki? 09.01.20, 10:06
            Sa i krótkie.
      • kasiamat00 Re: Moda na kolorowe skarpetki? 09.01.20, 09:59
        Od lat. Do dzinsow to u mnie w korpo wiekszosc nosi happy socksy i podobne, noszenie takich skarpetek do garnituru tez nikogo nie dziwi.
      • ultimate.strike Re: Moda na kolorowe skarpetki? 09.01.20, 12:33
        A wyobrażasz sobie pójść do biura w kilcie?
      • kaki11 Re: Moda na kolorowe skarpetki? 11.04.22, 12:54
        Tak jest moda. Zresztą już od jakiegoś czasu smile
        A wiesz, dużo osób nie pracuje w biurach, albo jak ja pracuje w takich w których ubiór jest bardzo dowolny, plus skarpetki często mało widać. Jeśli ubieram do pracy jeansy i adidasy, to znaczy, że nie ma żadnej różnicy czy ubiorę skarpetki gładkie czarne czy różowe w sowy
    • wapaha Re: Moda na kolorowe skarpetki? 09.01.20, 10:08
      Na jakim Ty świecie żyjesz ?
      Kolorowe socsy są w modzie od zawsze- co trochę w innych "kręgach" - kiedyś młodzież, potem dorosli, potem młodzież i dorośli, teraz już w każdej grupie - i starsi i maluchy i młodziez i kobiety i mężczyźni

Ja takowe nosiłam 20 lat temu..

• szafireczek Re: Moda na kolorowe skarpetki? 09.01.20, 16:41
        Dokładnie!smile A cena, to nie tylko kolor i wzór, ale przede wszystkim to, z czego są zrobione, np. te z dużym dodatkiem kaszmiru, czy jedwabiu potrafią kosztować duuuuużo więcejsmile
    • takamania Re: Moda na kolorowe skarpetki? 09.01.20, 10:09
      Męska część rodziny uwielbia. Mąż od wielu lat najczęściej kupuje w Tkmax. Syn- mocno pełnoletni 🙂- dostał od nas w anansy. Ja jestem konserwa i długi trwało zanim mnie chłopaki przekonali. Obaj wykonują dość poważny zawód.
      • ultimate.strike Re: Moda na kolorowe skarpetki? 18.01.20, 22:40
        Obaj wykonują dość poważny zawód.

Grabarze?
    • swinka-morska Re: Moda na kolorowe skarpetki? 09.01.20, 10:13
      Uwielbiam kolorowe skarpetki. Kupujemy sobie w rodzinie albo takie same dla wszystkich, albo jakiś wzór dla kobiet i inny dla facetów (dzieci mają frajdę, jak zarządzamy "dziś jest dzień na skarpetki w lisy/kaczki/kosmos").
      30 zł to sporo, ale jakość tych skarpet (ja kupuję Kabak) jest bardzo dobra.
    • valla-maldoran Re: Moda na kolorowe skarpetki? 09.01.20, 10:15
      Całe życie noszę kolorowe skarpetki, bo uwielbiam. Często kupuję dziecięce, bo mam małą stopę. smile
    • angazetka Re: Moda na kolorowe skarpetki? 09.01.20, 12:22
      Kocham tę modę, w ostatnim roku na Gwiazdkę (i z innych okazji) kilka bliskich osób dostało ode mnie takowe.
    • mona-taran Re: Moda na kolorowe skarpetki? 09.01.20, 12:36
      Od zawsze noszę kolorowe skarpetki:p
      Moje ulubione, to takie z połową zwierzaka- np na jednej przednia połowa psa, na drugiej zadnia, albo pół pyska na jednej i pół na drugiej :p
    • viridiana73 Re: Moda na kolorowe skarpetki? 09.01.20, 14:01
      Ooo, moi panowie noszą tylko takie! Syn dostał od Aniołka świetne, z reprodukcjami: na jednych ma "Wielką falę", a na drugiej parze "Krzyk" Muncha.
      Te skarpetki mają ogromną zaletę: łatwo je sparować po praniu.
      • kamin Re: Moda na kolorowe skarpetki? 09.01.20, 18:51
        Ja mam takie, które trudno sparować. Na jednej papugu, na drugiej dżungla. Prane w osobnych praniach. Przy kilku parach tego typu ciagle brakujw mi pełnych kompletów, poza tym nie pamiętam już co jest parą.
        • viridiana73 Re: Moda na kolorowe skarpetki? 10.01.20, 08:44
          Oj tam, zdjęcia im porób. W parach😊
        • mona-taran Re: Moda na kolorowe skarpetki? 10.01.20, 10:09
          Jak nie pamiętasz co jest parą, znaczy że wszystkie do siebie pasują:p
          • mona-taran Re: Moda na kolorowe skarpetki? 10.01.20, 10:10
            Mi się czasem zdarza założyć jedną z przodem psa a drugą z zadkiem kota :p
    • aerra Re: Moda na kolorowe skarpetki? 09.01.20, 14:08
      Przecież 30 zł za parę to nie jest jakoś strasznie dużo.
      Bywają skarpetki i po stówce i droższe za parę...
      A ja takie kolorowe lubię - mam trochę, ale za mało, bo mi nie zawsze kolorystyka pasuje (nie może być nic czerwonego/różowego, ani tyci tyci).
    • koronka2012 Re: Moda na kolorowe skarpetki? 09.01.20, 22:06
      Zszokuję cię - nie dość, że moda na kolorowe skarpetki panuje co najmniej 2 lata, to jeszcze teraz modne są takie, gdzie w parze są dwie różne skarpety

• frequenter.light Re: Moda na kolorowe skarpetki? 10.01.20, 09:46
        To to ja wiem.
        • ajaksiowa Re: Moda na kolorowe skarpetki? 10.01.20, 10:01
          Dwie różne skarpety?nieeeeee😵😵
    • frequenter.light Re: Moda na kolorowe skarpetki? 18.01.20, 22:01
      A jakieś polecicie? Dla facetów.
      • ultimate.strike Re: Moda na kolorowe skarpetki? 18.01.20, 22:41
        Dla facetów to przede wszystkim kilt hose. Nic nie zastąpi porządnej grubej wełny, wytrzymuja lata codziennego używania.
        • beaucouptrop Re: Moda na kolorowe skarpetki? 19.01.20, 09:07
          Tak z ciekawości oredowniku kiltow, czy to twój codzienny strój? Chodzisz w nim do pracy? W Polsce?
          • ultimate.strike Re: Moda na kolorowe skarpetki? 20.01.20, 01:26
            Tak, racuję na swoim więc szef mi nie zabroni. Wześniej na etacie też mi pozwalali, w jednej firmie. W innych nie pozwalają i między innymi dlatego dużo na ten temat pisuję.
    • evolventa Re: Moda na kolorowe skarpetki? 19.01.20, 09:32
      Mnie się bardzo podobają zestawienia głównego ich wielbiciela ze świata polityki:
      • frequenter.light Re: Moda na kolorowe skarpetki? 19.01.20, 18:13
        Temu pasuje. Ale powiedzmy sobie szczerze - Kanada światowym graczem nie jest.
        • kk345 Re: Moda na kolorowe skarpetki? 19.01.20, 18:17
          >Kanada światowym graczem nie jest.

Nie to, co bywalecsmile
          • frequenter.light Re: Moda na kolorowe skarpetki? 19.01.20, 18:41
            No chiński przywódca takich skarpetek nie założy raczej smile
    • chatgris01 Re: Moda na kolorowe skarpetki? 19.01.20, 09:54
      Ceny cię przeraziły? Nie wchodź więc w linki, bo mogą zabić cool
      www.prada.com/fr/fr/men/accessories/socks.html
      www.versace.com/fr/fr-fr/hommes/vetements/sous-vetements-chaussettes/chaussettes-a-imprime-amore-per-versace-i7008/ICZ0003-IK0325_I7008.html?cgid=221000#start=1
      www.dior.com/fr_fr/mode-homme/accessoires/chaussettes
      • frequenter.light Re: Moda na kolorowe skarpetki? 19.01.20, 17:53
        150 EUR za skarple ? smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka