kropkacom 25.01.20, 16:22 Polecam wybrać się do kina na też film. Z nastawieniem, że komedia będzie sąsiadowała tutaj z dramatem. Groteska z poważnymi tematami. Bardzo mądrze, bez patosu i z wyczuciem. Pięknie estetycznie i dźwiękowo. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
fil.lo Re: Jojo Rabbit 25.01.20, 16:27 Jak zachwyca, skoro nie zachwyca. Ani mnie ten film nie rozśmieszył, ani nie rozemocjonował. Odpowiedz Link Zgłoś
triismegistos Re: Jojo Rabbit 25.01.20, 16:36 Przyłączam się do polecanek. Widziałam jesienią na AFF i bardzo bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: Jojo Rabbit 25.01.20, 17:23 Zgadzam sie, ze zobaczyc warto i nalezy. Ale zgadzam sie tez z tym, ze … "nie zachwyca" … no moze not entirely. Odbylam kilka dyskusji o filmie z kolezanka, ktora zachwycil i chyba wiem czego mnie w nim zabraklo - grozy. Porownywalysmy "Jojo Rabbit" z "Pan's Labyrinth" by Guillermo del Toro i wlasnie o to chodzi, ze w filmie Guillermo byla autentyczna groza, groza czasow, groza faszyzmu, zapach strachu. A w Jojo tego brak. Film piekny wizualnie, Scarlett podejrzanie dobrze gra, chlopczyk grajacy Yorki (kumpel Jojo) po prostu amazing (love this boy ) ale at the end … no nie zachwyca, eh Cheers. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Jojo Rabbit 25.01.20, 17:40 Labiryntu fauna nie widziałam, ale ja jak najbardziej poczułam tą grozę w Króliczku. Faun to jest dramat/ fantasy a nie dramat/komedia. Tak dla przypomnienia. Nie chce spojlerować jednak są sceny, które wywierają wrażenie jakie wywierać powinny. Czy strach? Raczej właśnie grozę i dramat. Odpowiedz Link Zgłoś
mama-ola Re: Jojo Rabbit 25.01.20, 17:59 Mój mąż z synem właśnie teraz na to pojechali Ciekawe, co powiedzą po powrocie. Odpowiedz Link Zgłoś
kubek0802 Re: Jojo Rabbit 25.01.20, 18:16 Mój prawie pełnoletni syn był wczoraj. Bardzo mu się podobał. Odpowiedz Link Zgłoś
mama-ola Re: Jojo Rabbit 25.01.20, 23:47 kropkacom napisała: > Syn w jakim wieku? 15 lat Film im obu się bardzo podobał. Zwłaszcza mój mąż jest pod dużym wrażeniem. Odpowiedz Link Zgłoś
lumeria Re: Jojo Rabbit 27.01.20, 15:33 Film wyglada fajnie - jeszcze nie widzialam. Ale przy tym watku wlacza mi sie taka reklama. Co to ma byc? Odpowiedz Link Zgłoś
lellapolella Re: Jojo Rabbit 01.02.20, 13:11 Gollum, zanim zniknął w czeluściach Orodruiny, zdążył komuś machnąć dziecko? Będzie sequel? Odpowiedz Link Zgłoś
ludborka Re: Jojo Rabbit 01.02.20, 12:44 Podniosę wątek, może więcej Was widziało. Czy dla 12latek się nadaje? Zrozumieją? Odpowiedz Link Zgłoś