Dodaj do ulubionych

Pionowe 'zelazko' parowe

05.02.20, 18:19

dotarlo i wlasnie je wyprobowalam. Jest dobrze smile Swetry, sweterki, bluzki i inne rzeczy z dzianin, w tym szirty przerozne 'prasuje' dobrze, gorzej niestety z bluzkami koszulowymi ale i tak jestem zadowolona smile lekkie, nie musze rozstawiac deski do prasowania (kolumbryna leifheit)

w sumie cos jak samobiezny odkurzacz, wielkiej roboty nie zrobi ale ulatwi zycie smile
Obserwuj wątek
    • fil.lo Re: Pionowe 'zelazko' parowe 05.02.20, 18:41
      Parownica? Też mam i sobie chwalę. Szczególnie pomocne w wypadku bluzek z żabotami, marszczeniami, haftami etc. Nie wyświeci, wszędzie dotrze.
      • mysiulek08 Re: Pionowe 'zelazko' parowe 05.02.20, 19:02
        parownica, akurat zaboty, marszczenia, hafty to nie moja bajka, ale mam cienkie swetry i bluzki z dzerseju bawelnianego, ktore typowym zelazkiem nie fajnie sie prasuje, a teraz raz dwa i gotowe, bez walki z deska tongue_out
        • fil.lo Re: Pionowe 'zelazko' parowe 05.02.20, 19:55
          Tak! I fajnie odświeża po wyjęciu z szafy, raz dwa i jużsmile
          • lot_w_kosmos Re: Pionowe 'zelazko' parowe 05.02.20, 20:34
            Prawda?
    • bei Re: Pionowe 'zelazko' parowe 05.02.20, 19:48
      Oj, kusisz😊, a jakie kupiłaś?
      • mysiulek08 Re: Pionowe 'zelazko' parowe 05.02.20, 19:57
        blaupunkta
        • mysiulek08 Re: Pionowe 'zelazko' parowe 05.02.20, 20:24
          dokladnie ten model:
          allegro.pl/oferta/parownica-do-ubran-blaupunkt-vsi601-steamer-8275223703

przemowil do mnie spory zbiornik na wode i mozliwosc adaptacji butelki jako zbiornika
      • fil.lo Re: Pionowe 'zelazko' parowe 05.02.20, 19:57
        Też mam, więc się wypowiem. Chciałam kupić fioletowego philipsa, ale ponieważ nie wiedziałam, czy to urządzenie w ogóle jest coś warte, to kupiłam takie biało-niebieskie za stówkę, chyba w media expert. I jest naprawdę ok.
        • lot_w_kosmos Re: Pionowe 'zelazko' parowe 05.02.20, 20:33
          Ja mam z media experta, De Longi - Ariete za 108 zl.
          Jest rewelacyjna.
          • fil.lo Re: Pionowe 'zelazko' parowe 05.02.20, 20:42
            Sprawdziłam, moja to ravanson, nawet nie za 100, a za 79. To był bardzo dobry zakupsmile
    • ewbal Re: Pionowe 'zelazko' parowe 05.02.20, 20:15
      Jak prasujesz? Na wieszaku? I na czym zawieszasz ten wieszak? Też się przymierzam.
      • mysiulek08 Re: Pionowe 'zelazko' parowe 05.02.20, 20:26
        na wieszaku, mam w kanciape pod schodami metalowa szafe gospodarcza, duza plaska powierzchnia i na niej wieszam, ciotka uzywa drzwi, ponoc lepiej jak jest z tylu wlasnie plaska powierzchnia
        • ewbal Re: Pionowe 'zelazko' parowe 05.02.20, 21:10
          No właśnie. Ja mam wszystkie drzwi drewniane i zastanawiam się czy para im nie zaszkodzi. Myślałam jeszcze o jakimś haczyku na ten wieszak w łazience, tylko w górnej mam płytki do połowy.
          • mysiulek08 Re: Pionowe 'zelazko' parowe 05.02.20, 21:14
            ciotka ma drewnianie, predzej bym sie obawiala tych z mdf
    • lot_w_kosmos Re: Pionowe 'zelazko' parowe 05.02.20, 20:31
      Parownicę mam, jest super zwlaszcza do odświeżania ubrań złożonych w szafie lub dlugo wiszących sukienek, na których powstały zagięcia.
      Rach ciach i rano nie mam stresu.
      Nagrzewa się toto 30 sekund i jazda.
      • fil.lo Re: Pionowe 'zelazko' parowe 05.02.20, 20:43
        Bardzo przydatne też na wyjazdach, zwłaszcza, jeżeli zależy nam na wyglądzie.
    • al_sahra Re: Pionowe 'zelazko' parowe 05.02.20, 20:48
      Ja kupiłam jakiś czas temu i muszę przyznać, że rzadko używam. Codzienne bawełniane ubrania idą do suszarki na cykl z parą i to wystarcza, a jedwabne bluzki czy wyjściowe koszule i tak odsyłamy do pralni i zakładamy tylko raz. Wydawało mi się, że to urządzenie będzie przydatne do odświeżenia profesjonalnie uprasowanych ubrań, które zakłada się kilka razy, ale w praktyce coraz rzadziej nosimy takie rzeczy.

Moja parownica ma wbudowany wieszak.
      • mysiulek08 Re: Pionowe 'zelazko' parowe 05.02.20, 20:56
        nie mam cyklu z para w suszarce tongue_out a sweterkow sporo
        • al_sahra Re: Pionowe 'zelazko' parowe 05.02.20, 21:26
          Odkąd się przeprowadziliśmy, sweterki poszły w zapomnienie. Noszę głównie lekkie bawełniane spodnie, t-shirty i lniane sukienki, większość bez prasowania i bardzo to sobie chwalę smile.
      • agus-ka Re: Pionowe 'zelazko' parowe 06.02.20, 10:29
        ja też używam pralko-suszarki i to w większości przypadków wystarcza. mam jednak kilka rzeczy do których używam parownicy. Żelazka prawie w ogóle nie używam.
    • kryzys_wieku_sredniego Re: Pionowe 'zelazko' parowe 05.02.20, 21:30
      Jestem fanką, żelazka i deski do prasowania, uwaga - prasuję codziennie, bo lubię być "uprasowana".
      Siostra ma parownicę pionową z wieszakiem z lidla - zadowolona.
    • hrabina_niczyja Re: Pionowe 'zelazko' parowe 05.02.20, 22:47
      A która ma taką małą z Lidla? Miałam kupić kiedyś, ale jakoś mnie nie przekonała. Nada się do odprasowania kilku fałdek?
      • thea19 Re: Pionowe 'zelazko' parowe 05.02.20, 23:29
        brzucha parownicą nie polecam traktować, mój brat jako dzieciak sobie do pępka żelazko przyłożył
        • hrabina_niczyja Re: Pionowe 'zelazko' parowe 05.02.20, 23:31
          Hmmm, myślałam żeby sobie cycki wyprasować...
          • thea19 Re: Pionowe 'zelazko' parowe 05.02.20, 23:34
            aż tak pomarszczone? to jak już masz 100lat, to nie warto
        • wlazkotnaplot Re: Pionowe 'zelazko' parowe 06.02.20, 20:22
          Ja grzywkę żelazkiem traktowałam 😁

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka