Dodaj do ulubionych

gwałciciel Weinstein dostał 23 lata

12.03.20, 17:31
To w Nowym Yorku. Czeka go jeszcze proces w Los Angeles.
Obserwuj wątek
    • pani07 Re: gwałciciel Weinstein dostał 23 lata 12.03.20, 17:36
      I dobrze, obrzydliwy typ faceta. Ale do dziś pamiętam to zdjęcia z Rosati z tym paskudą, jak idą objęci.
      Tyle że części aktorek zgodą/niezgodą na to zapewniał/utrudniał karierę.
      • black_magic_women Re: gwałciciel Weinstein dostał 23 lata 12.03.20, 20:21
        Najciekawsze, że nie słyszałam jej wypowiedzi na ten temat, a i dziennikarze jakoś chyba niespecjalnie pytali...
        • sofia_87 Re: gwałciciel Weinstein dostał 23 lata 13.03.20, 10:39
          Cóż, dosc dobrxe bylo widać, że jej zgoda była, więc co tu komentować?
    • bi_scotti Re: gwałciciel Weinstein dostał 23 lata 12.03.20, 17:39
      I to byl wczoraj the best news, zwlaszcza w kontescie wszystkiego, co dotyczy covid-19. Przynajmniej cos pozytywnego w media. Finally justice. Cheers.
      • pani07 Re: gwałciciel Weinstein dostał 23 lata 12.03.20, 17:55
        Ale przygnębiające jest, jak długo to trwało i ile być może niezwykle zdolnych aktorek nie poznaliśmy.
    • fragile_f Re: gwałciciel Weinstein dostał 23 lata 12.03.20, 17:56
      Bardzo mnie to ucieszyło. I wiem, że nie powinno się życzyć innym źle, ale jak przeczytałam że biedactwo jest nieszczęśliwe, bo odwróciła się od niego żona i dzieci i nie ma przyjaciół i ma z tego wszystkiego myśli samobójcze, to pomyślałam że byłaby to wspaniała oszczędność pieniędzy podatników.

Co to jest za bydle, on naprawdę uważa się za ofiarę sytuacji?
      • bi_scotti Re: gwałciciel Weinstein dostał 23 lata 12.03.20, 18:05
        fragile_f napisała:

> on naprawdę uważa się za ofiarę sytuacji?
        >

Oh, biedny misiu - kregoslup wysiadl, zona odeszla, friends sie odwrocili - jak zyc? no jak zyc?
        Disgusting old fart suspicious Poniewaz American justice system opiera sie na precedence, jest szansa ze dzieki temu wyrokowi, jakiekolwiek przyszle przypadki podobnych oblesniakow tez beda surowo sadzone. Life.
        • maly_fiolek Re: gwałciciel Weinstein dostał 23 lata 12.03.20, 19:46
          Mnie to akurat ani ziębi ani grzeje, ale jak pomyślę że u nich sądy przedkładają łzawe zeznania histeryczek ponad twarde dowody to dziękuję że żyję w regionie cywilizowanego prawa.
          • marta.graca Re: gwałciciel Weinstein dostał 23 lata 12.03.20, 20:07
            Wiem, że trollujesz, ale ciesz się, że Ciebie nikt nie molestował ani nie gwałcił.
            • maly_fiolek Re: gwałciciel Weinstein dostał 23 lata 12.03.20, 20:26
              Zgwałcona nie byłam, molestowana i fałszywie posądzana (o kradzież) byłam.
          • triismegistos Re: gwałciciel Weinstein dostał 23 lata 12.03.20, 20:08
            Jak mało mnie zaskakuje twoja wypowiedź tu. Jak tylko trzeba bronić zwyrodnialców, zboczeńców i patusów jesteś na posterunku.
            • pani_tau Re: gwałciciel Weinstein dostał 23 lata 12.03.20, 20:23
              Może ma na koncie tego typu traumę i w ten sposób odreagowuje.
            • maly_fiolek Re: gwałciciel Weinstein dostał 23 lata 12.03.20, 20:31
              Bo ja nie jestem prostą dziewczyną łykającą wszystko bezkrytycznie.
              • ferra Re: gwałciciel Weinstein dostał 23 lata 12.03.20, 21:11
                Zdecydowanie nie jesteś prostą. Jesteś przedziiwnie złożoną.
              • sofia_87 Re: gwałciciel Weinstein dostał 23 lata 13.03.20, 10:42
                Jesteś bardziej niż prosta, jesteś przeraźliwie głupia, biorąc pod uwagę inne Twoje wypowiedzi, zwłaszcza gdy chodzi o okrucieństwo wobec zwierząt, podejrzewam też, że masz coś nie tak z głową.
                • maly_fiolek Re: gwałciciel Weinstein dostał 23 lata 13.03.20, 13:18
                  Widzisz, ja jestem w stanie odróżnić fakt okrucieństwa wobec zwierząt od medialnego donisienia o okrucieństwie wbec zwierząt.
                  Ty niestety nie, twoje zasoby połączeń neuronowych są na to zbyt nikłe.
                  W sumie po co to piszę i tak ta informacja utknie gdzieś w pustce między Twoimi uszami.
                  • sofia_87 Re: gwałciciel Weinstein dostał 23 lata 13.03.20, 17:26
                    Sugerujesz, że informacja o przejechaniu psa przez psychola, który to nagrał i opublikował to "medialne doniesienie" a nie akt okrucieństwa?
                    Właściwie to fakt, że coś takiego jak Ty usiłuje mnie obrazic jak najlepiej o mnie świadczy, psycholko 😀
                    • maly_fiolek Re: gwałciciel Weinstein dostał 23 lata 14.03.20, 10:16
                      Zamknij gębę bo ci śmierdzi krowo.
                    • triismegistos Re: gwałciciel Weinstein dostał 23 lata 14.03.20, 11:25
                      Ostatnio to coś broniło agresywnych alkoholików.
        • disco-ball Re: gwałciciel Weinstein dostał 23 lata 13.03.20, 13:35
          Bardzo dobrze
    • angazetka Re: gwałciciel Weinstein dostał 23 lata 12.03.20, 17:59
      I jest to dobra wiadomość w zalewie koronastresu.
    • bigzaganiacz Re: gwałciciel Weinstein dostał 23 lata 12.03.20, 18:02
      Szkoda ze skazali go na podstawie zeznan jakiejs psycholoszki a nie na podstawie dowodow
      • eliksir_czarodziejski Re: gwałciciel Weinstein dostał 23 lata 12.03.20, 19:43
        Szkoda że debilizm i głupota nie potrafi latać, byłbyś o miliony lat świetlnych od ziemi.
        • bigzaganiacz Re: gwałciciel Weinstein dostał 23 lata 12.03.20, 20:24
          Tez ci zycze 29 lat w pierdlu bo cos sie komys wydawalo ze ktos sobie cos wymyslil
          • ferra Re: gwałciciel Weinstein dostał 23 lata 12.03.20, 21:07
            Zamiast sie onanizowac dramatem gwałciciela , zrob cos pozytecznego i napisz skargę na sędziego smile ze w twojej ocenie jest debilem naiwnym i powinien byc ponowny proces. Wykaż się mózgiem wreszcie .
    • maly_fiolek Re: gwałciciel Weinstein dostał 23 lata 12.03.20, 19:44
      Z jednej strony dobrze że ta świnia poszła do więzienia, z drugiej strony niedobrze że sąd daje wiarę łzawym historiom, a odrzuca twarde dowody.
      • ferra Re: gwałciciel Weinstein dostał 23 lata 12.03.20, 20:03
        Jakie "twarde dowody" uznajesz i proponujesz?

Przy okazji, nie pozostaje mi zatem nic innego jak tylko życzyć ci, jak najszybszego i w jak największej ilości doświadczenia tych wszystkich :miękkich dowodowo" sytuacji, których doświadczyły pokrzywdzone kobiety.

ps, świnia nie gwałci, nie molestuje, nie szantażuje. Tak robi człekopodobny psychopata/socjopata itp. zyeb,
        • maly_fiolek Re: gwałciciel Weinstein dostał 23 lata 12.03.20, 20:29
          Korespondencję i opinie pań ( na mediach społecznościowych, w mailach) o Weinsteinie przed #metoo?
        • majenkir Re: gwałciciel Weinstein dostał 23 lata 12.03.20, 20:33
          ferra napisała:
          > Jakie "twarde dowody" uznajesz i proponujesz?

Abstrahujac od sprawy Weinsteina, ktorej nie sledze, oskarzonyc powinni skazywac tylko na podstawie niezbitych dowodow, nie myslisz? Akurat wczoraj ogladalam Trial by Fire, film na faktach o ojcu skazanym na smierc (ponoc nieslusznie) za podpalenie domu z trojka dzieci. www.mirror.co.uk/news/us-news/trial-fire-true-story-innocent-14353880

A ze Weinstein to oblesny knur to inna sprawa.
          • ferra Re: gwałciciel Weinstein dostał 23 lata 12.03.20, 20:56
            Nie ma sensu porównywać dwóch zupełnie innych sytuacji/procesów. sądowych.
            Błędy (analiza materiału dowodowego-czy też jej brak, mataczenie, nieprecyzyjne przepisy, niezawisłość mylona z nieomylnością) to tylko kilka z czynników, które wpływają na treść orzeczenia/wyroku, a które mogą pojawić się na każdym etapie i to należy brać pod uwagę zawsze.

Żadna z tych pokrzywdzonych kobiet, nie ma za zadanie udowadniać prawdy w mediach społecznościowych anonimoym fanom, czy komukolwiek innemu czytającemu. To byłaby kpina.
            Ma je przedstawic w sądzie.

Weinsteina było stać na najlepszych obrońców. Pewnych przestępstw, nie da się obronić. Tyle.
    • lumeria Re: gwałciciel Weinstein dostał 23 lata 12.03.20, 20:01
      Ważne, ze publicznie został oskarżony i osadzony. A teraz również ukarany za przestępstwa wobec kobiet.

Podobnie jak Al Capone został wsadzony do wiezienia za podatki a nie za liczne morderstwa. A wszyscy wiedzieli przez dekady co wyprawiał.

W branży wiedzieli, ze Weinstein wykorzystywał kobiety i nadużywał swojej pozycji by umknąć przed prawem.... media zresztą tez wiedziała. Od długich lat.
      • bigzaganiacz Re: gwałciciel Weinstein dostał 23 lata 12.03.20, 20:29
        ażne, ze publicznie został oskarżony i osadzony. A teraz również ukarany za przestępstwa wobec kobiet.

Weźzzzz
        Te historyjki zly producent "zgwalcil" mnie 40 lat temu sa z deka zalosne
    • bigzaganiacz Re: gwałciciel Weinstein dostał 23 lata 12.03.20, 20:28
      Zabawne to

Nie bedzie juz kariery za zrobienie galy

Filmy z na sile wcisnieta kobieca obsada delikatnie mowiac nie porwaly publicznosci wiec wytwornie po pierwszym szale nie beda takich gniotow produkowac bo to kosztuje pieniadze w sumie to dobrze moze zaczna sue jakies normalne nie genderiwe filmy
      • maly_fiolek Re: gwałciciel Weinstein dostał 23 lata 12.03.20, 20:30
        To jest bardzo dobra wiadomość smile.
      • sumire Re: gwałciciel Weinstein dostał 23 lata 12.03.20, 20:32
        Ale wiesz, są filmy z tylko męską i nie genderową obsadą. Sami mężczyźni w nich grają. Jak ci zdejmą blokadę rodzicielską, to będziesz mógł sobie wyguglać.
        • bigzaganiacz Re: gwałciciel Weinstein dostał 23 lata 12.03.20, 20:35
          Chcialas blysnac i jak zawsze nie wyszlo

Goastbusters to byla komoletna nedza nie wiem nie widzialem

W marwelu tez gdzuec kobiye wcisneli to ludzie normalnie zagotowali
          • majenkir Re: gwałciciel Weinstein dostał 23 lata 12.03.20, 20:36
            Nie przesadzajmy. Sa potrzebne kobiety i sa potrzebni mezczyzni.
            • bigzaganiacz Re: gwałciciel Weinstein dostał 23 lata 12.03.20, 20:48
              W goastbusters kobiety byly absolutnie zbedne
              • ferra Re: gwałciciel Weinstein dostał 23 lata 12.03.20, 20:58
                Jestes spolodzony i urodzony wylacznie dzieki mezczyznom?
              • mary_lu Re: gwałciciel Weinstein dostał 23 lata 12.03.20, 21:06
                Goastbusters? Co to za arcydzieło?
                • mary_lu Re: gwałciciel Weinstein dostał 23 lata 12.03.20, 21:07
                  Do tego nie znasz angielskiego?
          • sumire Re: gwałciciel Weinstein dostał 23 lata 12.03.20, 20:37
            I jeszcze niech rodzice zamek w barku zmienią, bo chyba masz ten sam ajfon, co bergamotka.
            • bigzaganiacz Re: gwałciciel Weinstein dostał 23 lata 12.03.20, 20:40
              Tobra idz juz bo pokazalas juz swoja glupote wystarxzy
          • maly_fiolek Re: gwałciciel Weinstein dostał 23 lata 13.03.20, 08:02
            GhostBusters było cudowne... ten sekretarz miodzio. Uśmiałam się do łez.
            Marvela nie oglądam.
          • anorektycznazdzira Re: gwałciciel Weinstein dostał 23 lata 13.03.20, 09:05
            Ghostbusters? Zaiste wyczekiwane dzieło które każdy chciał zobaczyć big_grinbig_grin
            A jak Scooby-doo? Jak Misiek i chiński skarb? Playmobile i klątwa faraonów?
          • dziennik-niecodziennik Re: gwałciciel Weinstein dostał 23 lata 13.03.20, 09:41
            "W marwelu tez gdzuec kobiye wcisneli to ludzie normalnie zagotowali"

istotnie. Capitan Marvel powinien był zagrac mężczyzna big_grin
        • majenkir Re: gwałciciel Weinstein dostał 23 lata 12.03.20, 20:35
          big_grinbig_grinbig_grin
    • pani_tau Re: gwałciciel Weinstein dostał 23 lata 12.03.20, 20:29
      Będzie chciał się wykpić złym stanem zdrowia.
      • bovirag Re: gwałciciel Weinstein dostał 23 lata 12.03.20, 20:39
        W Radiu BBC padło wczoraj raczej retoryczne pytanie, kiedy wezmą się za Polańskiego?
        • sofia_87 Re: gwałciciel Weinstein dostał 23 lata 13.03.20, 10:48
          W przypadku Polańskiego ofiara wielokrotnie apelowała o zakończenie tej sprawy, a moim zdaniem to jej zdanie jest najważniejsze.
          Nie wspominając już o tym, że obok Polańskiego na ławie oskarżonych powinna siedzieć matka ofiary.
    • srubokretka Re: gwałciciel Weinstein dostał 23 lata 13.03.20, 13:33
      Za malo
      • lumeria Re: gwałciciel Weinstein dostał 23 lata 13.03.20, 17:30
        Ma jeszcze proces w Kalifornii, gdzie zapewnię dostanie więcej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka