Dodaj do ulubionych

Sanepid szuka pasażerów🤔

25.03.20, 20:05
przecież bilety są imienne, czy nie są?

zdrowie.gazeta.pl/Zdrowie/7,173954,25819974,sanepid-poszukuje-pasazerow-autobusu-z-warszawy-do-zakopanego.html#s=BoxMMtImg2
Obserwuj wątek
    • droch Re: Sanepid szuka pasażerów🤔 25.03.20, 20:08
      Imienne są - no i co z tego? Przecież nikt nie podaje PESEL ani numeru DO.
    • andaba Re: Sanepid szuka pasażerów🤔 25.03.20, 20:09
      Są.
      Ale adresu się nie podaje.
      W ogóle z adresami różnie bywa.
      • rb_111222333 Re: Sanepid szuka pasażerów🤔 25.03.20, 20:42
        A telefon? Telefonu też się nie podaje?
        • andaba Re: Sanepid szuka pasażerów🤔 25.03.20, 20:49
          Można kupić bilet na dworcu, tuż przed odjazdem, gotówką, a nawet jak kartą, to numeru telefonu na niej nie ma.
          Przy trasach wewnątrz kraju nikt nie sprawdza dowodów. Na międzynarodowych też różnie bywa.
          • profes79 Re: Sanepid szuka pasażerów🤔 25.03.20, 21:10
            W przypadku Flixa nie można - tylko internet. Przynajmnmiej wedle tego co wiem.
            • andaba Re: Sanepid szuka pasażerów🤔 25.03.20, 21:16
              Sama byłam świadkiem kupowania biletu, przez pasażera w ostatniej chwili i to za granicę. Sprawdzali tylko, czy będą mieć miejsce przez całą trasę.
              Podejrzewam, że na trasach w Polsce nie ma problemu.
              • em_em71 Re: Sanepid szuka pasażerów🤔 25.03.20, 21:31
                We Flixbusie? Mam zupelnie inne spostrzezenia. Tylko przez internet.
                • andaba Re: Sanepid szuka pasażerów🤔 25.03.20, 21:40
                  Serio, widziałam, facet przyszedł na dworcu w Katowicach i koniecznie chciał jechać. Drogo go to kosztowało, zapłacił tak ze dwa razy drożej, ale pojechał.
                  • waleria_s Re: Sanepid szuka pasażerów🤔 26.03.20, 10:13
                    Nie spotkałam się z czymś takim, widziałam z dobrych 5 odmów sprzedaży biletu w ostatniej chwili, każdy był odsyłany z kwitkiem, że tylko przez internet.
                    Co do podawania imienia i nazwiska... Można sobie podać fikcyjne Jan Kowalski, tego nikt nie weryfikuje z dowodem. Podobnie z nr tel. Tam istotny jest mail, gdzie przychodzi potwierdzenie rezerwacji, jak ktoś nie chce podać swoich prawdziwych danych, nie poda. Więc mnie wcale nie dziwi, że szukają pasażerów.
                    • bywszy Re: Sanepid szuka pasażerów🤔 26.03.20, 10:54
                      waleria_s napisał(a):

> Nie spotkałam się z czymś takim, widziałam z dobrych 5 odmów sprzedaży biletu w
                      > ostatniej chwili, każdy był odsyłany z kwitkiem, że tylko przez internet.
                      > Co do podawania imienia i nazwiska... Można sobie podać fikcyjne Jan Kowalski,
                      > tego nikt nie weryfikuje z dowodem. Podobnie z nr tel. Tam istotny jest mail, g
                      > dzie przychodzi potwierdzenie rezerwacji, jak ktoś nie chce podać swoich prawdz
                      > iwych danych, nie poda. Więc mnie wcale nie dziwi, że szukają pasażerów.

A w jaki sposób płaci przy zakupie przez Internet ten ktoś, kto nie chce podać swoich danych?
                      • droch Re: Sanepid szuka pasażerów🤔 26.03.20, 10:56
                        Jak bardzo nie chce, to może przez PayPal.
        • 35wcieniu Re: Sanepid szuka pasażerów🤔 26.03.20, 10:55
          A po co?
    • princy-mincy Re: Sanepid szuka pasażerów🤔 26.03.20, 09:08
      Mnie to rozwalaja takie informacje bo to tylko pokazuje jak wielu mamy chorych i jak bardzo te dane oficjalne nie sa prawdziwe.
      Jakis czas temu szukali pasazerow 13 az przejazdow PKS ktorego kierowca jest zarazony koronawirusem.
      • myfaith Re: Sanepid szuka pasażerów🤔 26.03.20, 09:45

A to nie ten kierowca zmarł ...sad i zaraził sporo ludzi w powiecie grójeckim ?

princy-mincy napisała:

> Mnie to rozwalaja takie informacje bo to tylko pokazuje jak wielu mamy chorych
        > i jak bardzo te dane oficjalne nie sa prawdziwe.
        > Jakis czas temu szukali pasazerow 13 az przejazdow PKS ktorego kierowca jest za
        > razony koronawirusem.
        • princy-mincy Re: Sanepid szuka pasażerów🤔 26.03.20, 11:55
          Byc moze ten, nie wiem, nie sledze az tak dokladnie, ale pewnie tak, skoro tylu chorych w takim niewielkim powiecie.
      • bywszy Re: Sanepid szuka pasażerów🤔 26.03.20, 10:50
        princy-mincy napisała:

> Mnie to rozwalaja takie informacje bo to tylko pokazuje jak wielu mamy chorych
        > i jak bardzo te dane oficjalne nie sa prawdziwe. ...

Kwarantanna po przekroczeniu granicy jest fikcją

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka