panna_lila 25.03.20, 20:05 przecież bilety są imienne, czy nie są? zdrowie.gazeta.pl/Zdrowie/7,173954,25819974,sanepid-poszukuje-pasazerow-autobusu-z-warszawy-do-zakopanego.html#s=BoxMMtImg2 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
droch Re: Sanepid szuka pasażerów🤔 25.03.20, 20:08 Imienne są - no i co z tego? Przecież nikt nie podaje PESEL ani numeru DO. Odpowiedz Link Zgłoś
andaba Re: Sanepid szuka pasażerów🤔 25.03.20, 20:09 Są. Ale adresu się nie podaje. W ogóle z adresami różnie bywa. Odpowiedz Link Zgłoś
rb_111222333 Re: Sanepid szuka pasażerów🤔 25.03.20, 20:42 A telefon? Telefonu też się nie podaje? Odpowiedz Link Zgłoś
andaba Re: Sanepid szuka pasażerów🤔 25.03.20, 20:49 Można kupić bilet na dworcu, tuż przed odjazdem, gotówką, a nawet jak kartą, to numeru telefonu na niej nie ma. Przy trasach wewnątrz kraju nikt nie sprawdza dowodów. Na międzynarodowych też różnie bywa. Odpowiedz Link Zgłoś
profes79 Re: Sanepid szuka pasażerów🤔 25.03.20, 21:10 W przypadku Flixa nie można - tylko internet. Przynajmnmiej wedle tego co wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
andaba Re: Sanepid szuka pasażerów🤔 25.03.20, 21:16 Sama byłam świadkiem kupowania biletu, przez pasażera w ostatniej chwili i to za granicę. Sprawdzali tylko, czy będą mieć miejsce przez całą trasę. Podejrzewam, że na trasach w Polsce nie ma problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
em_em71 Re: Sanepid szuka pasażerów🤔 25.03.20, 21:31 We Flixbusie? Mam zupelnie inne spostrzezenia. Tylko przez internet. Odpowiedz Link Zgłoś
andaba Re: Sanepid szuka pasażerów🤔 25.03.20, 21:40 Serio, widziałam, facet przyszedł na dworcu w Katowicach i koniecznie chciał jechać. Drogo go to kosztowało, zapłacił tak ze dwa razy drożej, ale pojechał. Odpowiedz Link Zgłoś
waleria_s Re: Sanepid szuka pasażerów🤔 26.03.20, 10:13 Nie spotkałam się z czymś takim, widziałam z dobrych 5 odmów sprzedaży biletu w ostatniej chwili, każdy był odsyłany z kwitkiem, że tylko przez internet. Co do podawania imienia i nazwiska... Można sobie podać fikcyjne Jan Kowalski, tego nikt nie weryfikuje z dowodem. Podobnie z nr tel. Tam istotny jest mail, gdzie przychodzi potwierdzenie rezerwacji, jak ktoś nie chce podać swoich prawdziwych danych, nie poda. Więc mnie wcale nie dziwi, że szukają pasażerów. Odpowiedz Link Zgłoś
bywszy Re: Sanepid szuka pasażerów🤔 26.03.20, 10:54 waleria_s napisał(a): > Nie spotkałam się z czymś takim, widziałam z dobrych 5 odmów sprzedaży biletu w > ostatniej chwili, każdy był odsyłany z kwitkiem, że tylko przez internet. > Co do podawania imienia i nazwiska... Można sobie podać fikcyjne Jan Kowalski, > tego nikt nie weryfikuje z dowodem. Podobnie z nr tel. Tam istotny jest mail, g > dzie przychodzi potwierdzenie rezerwacji, jak ktoś nie chce podać swoich prawdz > iwych danych, nie poda. Więc mnie wcale nie dziwi, że szukają pasażerów. A w jaki sposób płaci przy zakupie przez Internet ten ktoś, kto nie chce podać swoich danych? Odpowiedz Link Zgłoś
droch Re: Sanepid szuka pasażerów🤔 26.03.20, 10:56 Jak bardzo nie chce, to może przez PayPal. Odpowiedz Link Zgłoś
princy-mincy Re: Sanepid szuka pasażerów🤔 26.03.20, 09:08 Mnie to rozwalaja takie informacje bo to tylko pokazuje jak wielu mamy chorych i jak bardzo te dane oficjalne nie sa prawdziwe. Jakis czas temu szukali pasazerow 13 az przejazdow PKS ktorego kierowca jest zarazony koronawirusem. Odpowiedz Link Zgłoś
myfaith Re: Sanepid szuka pasażerów🤔 26.03.20, 09:45 A to nie ten kierowca zmarł ... i zaraził sporo ludzi w powiecie grójeckim ? princy-mincy napisała: > Mnie to rozwalaja takie informacje bo to tylko pokazuje jak wielu mamy chorych > i jak bardzo te dane oficjalne nie sa prawdziwe. > Jakis czas temu szukali pasazerow 13 az przejazdow PKS ktorego kierowca jest za > razony koronawirusem. Odpowiedz Link Zgłoś
princy-mincy Re: Sanepid szuka pasażerów🤔 26.03.20, 11:55 Byc moze ten, nie wiem, nie sledze az tak dokladnie, ale pewnie tak, skoro tylu chorych w takim niewielkim powiecie. Odpowiedz Link Zgłoś
bywszy Re: Sanepid szuka pasażerów🤔 26.03.20, 10:50 princy-mincy napisała: > Mnie to rozwalaja takie informacje bo to tylko pokazuje jak wielu mamy chorych > i jak bardzo te dane oficjalne nie sa prawdziwe. ... Kwarantanna po przekroczeniu granicy jest fikcją Odpowiedz Link Zgłoś