malia 31.03.20, 20:17 Tak tak, zgłoszono taki projekt ustawy. Czyto znaczy, że trzeba bedzie iść na pocztę, czy też Jarosław z PADem osobiście koperty będą zbierać? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bib24 Re: Głosowanie korespondencyjne 31.03.20, 20:21 zamiast do lokalu wyborczego pójdziesz do urzędu zgłosić chęć glosowania w takiej formie a potem na pocztę i w ten sposob nikt nie będzie mógl powiedzieć, że nie mógl glosować Odpowiedz Link Zgłoś
azja001 Re: Głosowanie korespondencyjne 31.03.20, 20:22 Nie zrobią, to ściema dla odwrócenia uwagi od tragicznego faktu że kasa pusta, pomocy dla przedsiębiorców konkretnej nie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
mia_mia Re: Głosowanie korespondencyjne 31.03.20, 20:24 Nic im nie zgrzyta, bo chyba ze dwa lata temu mówili, że głosowanie korespondencyjne dla promila obywateli to gigantyczne pole do fałszerstw, dla milionów to już nie.🤔 Odpowiedz Link Zgłoś
default Re: Głosowanie korespondencyjne 31.03.20, 20:27 Może od razu z urną (wyborczą! na razie) będą chodzić od domu do domu, jak ksiądz po koledzie. Jarosław jakiś czas temu juz rzucił taki pomysł - co prawda w odniesieniu do kwarantannowanych - ale co szkodzi rozszerzyć na wszystkich ??? Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: Głosowanie korespondencyjne 31.03.20, 21:39 Dokładnie tak to sobie wyobraziłam w pierwszej chwili, dopiero ktoś mi wyjaśnił, że będzie się chodzić na pocztę. Właściwie nie wiem, co bardziej groteskowe. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Głosowanie korespondencyjne 31.03.20, 22:19 nangaparbat3 napisała: > Dokładnie tak to sobie wyobraziłam w pierwszej chwili, dopiero ktoś mi wyjaśnił > , że będzie się chodzić na pocztę. Właściwie nie wiem, co bardziej groteskowe. Chyba nawet dwa razy: po odbiór pakietu i wysłanie głosu? Ale nie studiowałem przepisów, które nie zostaną przyjęte, więc może się mylę. S. Odpowiedz Link Zgłoś
spanish_fly Re: Głosowanie korespondencyjne 31.03.20, 21:59 A jak mnie akurat nie zastaną, to przyjdą drugi raz? Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Głosowanie korespondencyjne 31.03.20, 20:30 No właśnie jestem ciekawa, jak to będzie. Głosowałam korespondencyjnie w 2015 roku, ale wtedy musiałam iść na pocztę po odbiór. Nie bardzo bym teraz była tym zachwycona (również dlatego, że lokalna poczta przyjmuje jedną osobę na raz, a ogonek przed nią jest na dwie godziny stania). Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love Re: Głosowanie korespondencyjne 31.03.20, 21:02 To proste! 1) pójdziesz na pocztę, 2) odstoisz w kolejce pół godziny żeby wysłać głos, 3) przy okazji zarazisz się 4) a po 3 tygodniach umrzesz. Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Głosowanie korespondencyjne 31.03.20, 21:04 Pół godziny?! Optymistka. Odpowiedz Link Zgłoś
malia Re: Głosowanie korespondencyjne 31.03.20, 21:08 Pół godziny to u mnie się stoi jak wszystko normalnie dziala Odpowiedz Link Zgłoś
1elka26 Re: Głosowanie korespondencyjne 31.03.20, 21:06 Rozumiem, że do sklepu nie chodzisz i zapewne żywisz się manna z nieba? Na razie to proponuję udac się jutro do lekarza i to dobrego. Odpowiedz Link Zgłoś
malia Re: Głosowanie korespondencyjne 31.03.20, 21:09 Nie wysyłaj się. O sklepie to już wczoraj wyPAD mówił. Odpowiedz Link Zgłoś
cosmetic.wipes Re: Głosowanie korespondencyjne 31.03.20, 21:19 1elka26 napisał(a): > Rozumiem, że do sklepu nie chodzisz i zapewne żywisz się manna z nieba? > Na razie to proponuję udac się jutro do lekarza i to dobrego. To może andżeju powiedz jak korespondencyjnie mają głosować kwarantamnowani. Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Głosowanie korespondencyjne 31.03.20, 21:34 "Na razie to proponuję udac się jutro do lekarza" no i teraz andżej zdradziłeś się, że nie mieszkasz w Polsce. Lekarze nie przyjmują "Rozumiem, że do sklepu nie chodzisz i zapewne żywisz się manna z nieba?" rozumiem, że nie masz problemu, żeby kupić w sklepie stacjonarnym spodnie, czy tam sukienkę, albo buty ? Odpowiedz Link Zgłoś
1elka26 Re: Głosowanie korespondencyjne 31.03.20, 22:19 iwles napisała: > > > no i teraz andżej zdradziłeś się, że nie mieszkasz w Polsce. Lekarze nie przyjm > ują W stanie "pomroczności jasnej" schorzenia charakterystycznego dla "opozycji totalnej" pomoc lekarska jest udzielana w trybie nagłym. > rozumiem, że nie masz problemu, żeby kupić w sklepie stacjonarnym spodnie, czy > tam sukienkę, albo buty ? > Aha - rozumiem, że spodnie czy sukienka to dla ciebie artykuł pierwszej potrzeby? No cóż - gratuluję problemów. > Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Głosowanie korespondencyjne 31.03.20, 22:27 Mam napisac po rosyjsku to, co powiedzial Duda? zacytuj, w ktorym miejscu powiedzial o chodzeniu do sklepu po ARTYKULY PIERWSZEJ POTRZEBY? Serio, bez instrukcji, jestes coraz glupszy. Gubisz sie, jak dziecko we mgle. Odpowiedz Link Zgłoś
cosmetic.wipes Re: Głosowanie korespondencyjne 31.03.20, 22:29 Andżej, ruski trolu, czekam na odpowiedź jak mają głosować ludzie na kwarantannie? Odpowiedz Link Zgłoś
droch Re: Głosowanie korespondencyjne 31.03.20, 21:06 > 2) odstoisz w kolejce pół godziny żeby wysłać głos, To nie tak ma działać. W każdym UP będzie dostępnych dokładnie po 50 pakietów. Osoby uprawnione do odbioru będą osobiście wskazywane przez Naczelnika. Odpowiedz Link Zgłoś
1elka26 Re: Głosowanie korespondencyjne 31.03.20, 21:18 Macie wyborczą obsesję? Epidemia w kraju a "totalna opozycja" 24 godziny na dobę grzeje temat wyborów. Rozumiem problem ze znalezieniem odpowiedniego promptera, ale chyba są jakieś granice? Może warto przypomnieć jak Platforma zachwalała zalety głosowania korespondencyjnego: "Głosowanie korespondencyjne to dodatkowa gwarancja powszechności prawa wyborczego. Chcemy, aby było ono dostępne dla osób, które nie miały do tej pory możliwości pójścia do lokalu wyborczego np. z powodów zawodowych. Policjanci na służbie, lekarze na dyżurach, osoby pracujące w systemie pracy weekendowej - te wszystkie osoby będą mogły skorzystać z głosowania korespondencyjnego" klub.platforma.org/index.php/aktualnosci/149- A teraz poglądy zmieniły się? Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Głosowanie korespondencyjne 31.03.20, 21:38 oczywiście andżeju, jako osoba doskonale znająca język polski, potrafisz wskazać, w zacytowanym fragmencie, tekst "[...] w okresie pandemii"? Odpowiedz Link Zgłoś
droch Re: Głosowanie korespondencyjne 31.03.20, 21:58 Per 'wy' to zwracaj się do towarzyszy na odprawie partyjnej. Mnie nie zmylisz, partyjny zawsze się zdradzi. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Głosowanie korespondencyjne 31.03.20, 22:16 1elka26 napisał(a): > Może warto przypomnieć jak Platforma zachwalała zalety głosowania korespondenc > yjnego: Ale nie w czasie epidemii, idiotko/idioto. S. Odpowiedz Link Zgłoś
1elka26 Re: Głosowanie korespondencyjne 31.03.20, 22:26 Masz problem z postrzeganiem rzeczywistości? Czy w chwili obecnej została zmieniona data wyborów? Czy są podstawy do takiej zmiany? Jak sł;usznie stwierdziła marszałek Witek: "Wprowadzenie stanu nadzwyczajnego tylko po to, by przełożyć wybory, byłoby złamaniem konstytucji" W chwili obecnej nie ma przesłanek do wprowadzenia takiego stanu, no ale opozycja przerazona klęską wyborcza musi bić pianę. Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Głosowanie korespondencyjne 31.03.20, 22:31 To jeszcze raz: jako zwolennik wyborow 10 maja głosiłeś się do komisji wyborczej? Albo do pomocy listonoszom przy zbieraniu glosow wsrod ludzi w kwarantannie? Odpowiedz Link Zgłoś
mdro Re: Głosowanie korespondencyjne 01.04.20, 08:45 Niech lepiej powie, co rządzącym stoi na przeszkodzie, by wprowadzić stan klęski żywiołowej, który w zapisach ustawy wprost odnosi się także do epidemii... Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: Głosowanie korespondencyjne 31.03.20, 21:42 Popłakałam się ze śmiechu. To tak gdzieś zapisali czy żartujesz? Ale sam fakt, że jestem gotowa wierzyć, że to serio.... Odpowiedz Link Zgłoś
aerra Re: Głosowanie korespondencyjne 31.03.20, 21:18 Pół godziny? Tak optymistycznie masz na poczcie? Odpowiedz Link Zgłoś
anna.fal Re: Głosowanie korespondencyjne 31.03.20, 21:56 Zamiar głosowania zgłaszamy przez internet, pakiet wyborczy przynosi i odbiera od nas listonosz. Nie musimy nigdzie chodzić. Odpowiedz Link Zgłoś
droch Re: Głosowanie korespondencyjne 31.03.20, 21:59 > Zamiar głosowania zgłaszamy przez internet, pakiet wyborczy przynosi i odbiera od nas listonosz Czy ktoś wierzy, że Poczta Polska jest w stanie rozdać wszystkie pakiety przed końcem 2022? Odpowiedz Link Zgłoś
anna.fal Re: Głosowanie korespondencyjne 31.03.20, 22:06 Wojsko ma pomagać listonoszom. Odpowiedz Link Zgłoś
default Re: Głosowanie korespondencyjne 31.03.20, 22:38 Wojsko pomagające w przeprowadzeniu wyborów kojarzy się tak raczej nieprzyjemnie.... Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love Re: Głosowanie korespondencyjne 31.03.20, 22:41 Czyli to będzie taki wypisz wymaluj pucz wojskowy. Odpowiedz Link Zgłoś
droch Re: Głosowanie korespondencyjne 31.03.20, 22:42 To chyba nawet jeszcze lepiej niż jak w czasie referendum w 1946. Odpowiedz Link Zgłoś
mdro Re: Głosowanie korespondencyjne 31.03.20, 22:02 Jak rany, mogliby przydzielić tu jakieś ciut inteligentniejsze trolle... Odpowiedz Link Zgłoś
janja11 Re: Głosowanie korespondencyjne 31.03.20, 22:09 No anna fal to może być jedna z tych "parzystych gwiazd" TVP. Może to ta co przekonywała, że parzystość liczb można sprawdzić kredką. Odpowiedz Link Zgłoś
1elka26 Re: Głosowanie korespondencyjne 31.03.20, 22:15 mdro napisała: > Jak rany, mogliby przydzielić tu jakieś ciut inteligentniejsze trolle... Masz rację. To nie brylowanie na "soku z buraka" i zajmowanie się pomówieniami. Czasem trzeba udzielić merytorycznej odpowiedzi i co wtedy? Problem. Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Głosowanie korespondencyjne 31.03.20, 22:22 No wlasnie andżeju, masz problem z merytorycznoscią. Jak zwykle zresztą. I jak zwykle nigdy nie odpowiadasz na pytania. Odpowiedz Link Zgłoś
1elka26 Re: Głosowanie korespondencyjne 31.03.20, 22:27 Zadaj normalne pytanie i na temat a nie bzdurne. Na fantasmagorie nie odpowiadam. Poza tym nie do mnie adresujesz swoje pytania. Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Głosowanie korespondencyjne 31.03.20, 22:33 Do ciebie, do ciebie andżeju. I ty dobrze o tym wiesz 😄 Odpowiedz Link Zgłoś
cosmetic.wipes Re: Głosowanie korespondencyjne 31.03.20, 22:41 1elka26 napisał(a): > Zadaj normalne pytanie i na temat a nie bzdurne. Andżej, ruski trolu, wciąż czekam na odpowiedź jak mają głosować ludzie na kwarantannie? Odpowiedz Link Zgłoś
alicia033 Re: Głosowanie korespondencyjne 31.03.20, 23:08 mdro napisała: > mogliby przydzielić tu jakieś ciut inteligentniejsze trolle... nie mogliby, bo nie mają takich na stanie. Odpowiedz Link Zgłoś
cosmetic.wipes Re: Głosowanie korespondencyjne 31.03.20, 22:06 anna.fal napisała: > Zamiar głosowania zgłaszamy przez internet, pakiet wyborczy przynosi i odbiera > od nas listonosz. Nie musimy nigdzie chodzić. Ruski matołku, listonosze nie przychodzą do kwarantannowanych 😁 Odpowiedz Link Zgłoś
anna.fal Re: Głosowanie korespondencyjne 31.03.20, 22:46 Do tych osób przyjdzie wojsko z oddziałów chemicznych. Odpowiedz Link Zgłoś
default Re: Głosowanie korespondencyjne 01.04.20, 08:44 "Baczność! W dwuszeregu zbiórka! Do oddania głosu na Dudę - marsz!" Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Głosowanie korespondencyjne 31.03.20, 22:08 Ten listonosz, który teraz nawet poleconych nie nosi, bo pandemia, a awizo mi wrzuca do skrzynki tak mniej więcej w 1/3 przypadków (to już bez pandemii)? Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Głosowanie korespondencyjne 31.03.20, 22:20 anna.fal napisała: > Zamiar głosowania zgłaszamy przez internet, pakiet wyborczy przynosi i odbiera > od nas listonosz. Nie musimy nigdzie chodzić. Mój listonosz przynosi tylko awiza. Podobno nie może dźwigać. S. Odpowiedz Link Zgłoś
mdro Re: Głosowanie korespondencyjne 01.04.20, 08:47 No to ja muszę bardzo pochwalić swojego listonosza - wczoraj przyniósł polecony i zadzwonił domofonem, że ma takowy i czy może po prostu wrzucić do skrzynki. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Głosowanie korespondencyjne 31.03.20, 22:22 anna.fal napisała: > Zamiar głosowania zgłaszamy przez internet, pakiet wyborczy przynosi i odbiera > od nas listonosz. Nie musimy nigdzie chodzić. To jak mam powierzyć swój głos listonoszowi??? A jeśli to pislamista i będzie sprawdzał kto jak głosuje? S. Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love Re: Głosowanie korespondencyjne 31.03.20, 22:41 Ale odbiera od razu czy po pewnym czasie? Odpowiedz Link Zgłoś
gazdzina Re: Głosowanie korespondencyjne 01.04.20, 05:44 Zwłaszcza za granicą. I na przykład w krajach, gdzie ogłoszono stan wyjątkowy. Gratuluję poczucia humoru. Odpowiedz Link Zgłoś
maadzik3 Re: Głosowanie korespondencyjne 31.03.20, 22:10 to nie ma znaczenia. mogą jutro ogłosić (nadprezes osobiście) że wygrał 10 maja Duda. Przecież to hucpa nie wybory Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Głosowanie korespondencyjne 31.03.20, 22:14 malia napisała: > Tak tak, zgłoszono taki projekt ustawy. > Czyto znaczy, że trzeba bedzie iść na pocztę, czy też Jarosław z PADem osobiści > e koperty będą zbierać? Każdy dostanie pocztą pakiet do głosowania: kartę, urnę i długopis. Na karcie stawiasz krzyżyk lub coś innego, wrzucasz do urny, a urnę odsyłasz na adres swojej komisji wyborczej. S. Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Głosowanie korespondencyjne 01.04.20, 08:39 Poczta powiadacie: www.trojmiasto.pl/wiadomosci/Plucie-przepychanki-i-awantura-przed-poczta-w-Gdansku-n143892.html Odpowiedz Link Zgłoś