Dodaj do ulubionych

Inne ofiary koronawirusa:(

08.04.20, 20:15
Inne ofiary koronawirusa sad
Sama mam 4 latka, nie wiem co zrobiłam gdyby go ktoś tak potraktował

uwaga.tvn.pl/reportaze,2671,n/koronawirus-ofiary-przemocy-domowej-przezywaja-pieklo-w-kwarantannie,319266.html
Obserwuj wątek
    • cisco1800 Re: Inne ofiary koronawirusa:( 08.04.20, 20:17
      Na pewno nie pozwolilabym dziecku tego słuchać.
    • akseinga1975 Re: Inne ofiary koronawirusa:( 08.04.20, 20:19
      Poplakalam sie. Nic nie napisze bo bylyby to same wulgaryzmy, co bym tem ujowi zrobila.
    • woman_in_love Re: Inne ofiary koronawirusa:( 08.04.20, 20:31
      Ja pierdolę, jakie to dziecko jest przerażająco biedne. Jakim trzeba być człowiekiem by tak go traktować sad.
      • sofia_87 Re: Inne ofiary koronawirusa:( 08.04.20, 20:39
        Mam nadzieję, że skoro tvn się tym zajął to może pomogą też załatwić mu terapię, inaczej on się z tego nie podniesie.
        Mam też nadzieję, że temu czemus co tak traktowalo dziecko koledzy z celi zrobią jesień średniowiecza z pewnej części ciała
        • turzyca Re: Inne ofiary koronawirusa:( 08.04.20, 20:59
          Myślę, że się podniesie. Bo matka zawalczyła, pokazała, że on jest dla niej ważny, ważniejszy niż inni ludzie. To małe dziecko, ma przed sobą jeszcze kilka lat dzieciństwa, da się poukładać na nowo.

Za to policji trzeba coś zbiorowo zrobić. No cholera nie może być tak, że przychodzi ofiara przemocy i dostaje ochrzan, że naraża zdrowie dzieci, bo przemieszcza się z nimi w trakcie epidemii.
          • sofia_87 Re: Inne ofiary koronawirusa:( 08.04.20, 21:05
            Bez profesjonalnej pomocy może być mu trudno.
            W kwestii policji pełna zgoda
    • azja_pl2 Re: Inne ofiary koronawirusa:( 08.04.20, 20:38
      Wstrzasajace. Dziekuje za tego linka, daje do myslenia.
      • sofia_87 Re: Inne ofiary koronawirusa:( 08.04.20, 20:40
        A ile jest jeszcze takich dzieci, zamkniętych z oprawcami, o których nikt nie walczy, nawet matki sad
    • livia.kalina Re: Inne ofiary koronawirusa:( 08.04.20, 20:42
      Też to właśnie dzisiaj zobaczyłam i nie mogę dojść do siebie...
    • astrologia333 Re: Inne ofiary koronawirusa:( 08.04.20, 20:43
      Kawał chuja. Nigdy nie zrozumiem wyżywania się na dziecku. Nigdy. Nigdy taki człowiek, nie będzie dla mnie człowiekiem godnym spojrzenia. Chyba że będę musiała wycelować gluta w twarz.

Proszę wytnijcie jak chcecie. Może wyszła że mnie wulgarna gęś, ale..
    • turzyca Re: Inne ofiary koronawirusa:( 08.04.20, 20:53
      A ja muszę liczyć. Rok temu urodziła dziecko, po czym po dziesięciu miesiącach (?) kolejne. Zaszła w tę drugą ciążę dobrowolnie? Miesiąc po porodzie? Przecież to jest trenerka, musi wiedzieć, co się dzieje z ciałem, co znaczy regeneracja. No i jak nie prowadzi zajęć to nie zarabia.
      Czy to był układ typu wszystko ślicznie, po czym po uzależnienie finansowym i organizacyjnym, nagle objawia się prawdziwe oblicze?
      Bo z jednym dzieckiem odejść łatwo, z trójką, i to jeszcze takich maluchów, koszmarnie trudno.

Cieszę się, że zawalczyła o syna. Jeśli dowiesz się o jakiejś zbiórce, to daj znać, pomogę.
      • cruella_demon Re: Inne ofiary koronawirusa:( 08.04.20, 20:56
        Qrwa może ją zgwałcił, może wpadła. Jakie to ma teraz znaczenie?
        Szacun, że potrafiła rzucić gnoja z dnia na dzień i złożyła na niego doniesienie.
        • turzyca Re: Inne ofiary koronawirusa:( 08.04.20, 21:04
          Dobra, będę o tym pisać wyraźniej, zakładałam, że ematce wąskiej specjalistce nie muszę opisywać wszystkiego.
          Tak właśnie, podejrzewam, że ta ciążą jest wymuszona. Bo to jest koncertowa metoda uzależnienia kobiety, w ciąży się źle ucieka, z niemowlakiem się źle ucieka, z dwójką niemowlaków się tragicznie ucieka.
          I uważam, że obecny zakaz aborcji przyczynia się do takich dramatów.
          • cruella_demon Re: Inne ofiary koronawirusa:( 08.04.20, 21:11
            Tym większy szacun dla tej babki, że zgarnęła trójkę dzieci, w tym dwumiesięczne niemowlę, czyli maleństwo tak naprawdę, a sama ledwo wyszła z połogu i uciekła od gnoja, a jeszcze miała na tyle samozaparcia, że zgłosiła go na policję, mimo, że kulsony zafajdane zrobiły jej ostro pod górę.
            • turzyca Re: Inne ofiary koronawirusa:( 08.04.20, 21:14
              Dlatego jeśli będzie jakaś zbiórka chętnie się dorzucę. Szacun.
      • sofia_87 Re: Inne ofiary koronawirusa:( 08.04.20, 21:09
        Namiary są w linku, napisałam do nich co można wysłać, czego potrzebuja.
        Chętnie bym im zrobiła zakupy online albo wysłała przelew
    • cruella_demon Re: Inne ofiary koronawirusa:( 08.04.20, 20:54
      Sama mam czterolatka, rozbiło mnie to nagranie, dla takiego małego, ale rozumiejącego już wszystko dziecka to niewyobrażalna trauma.
      Jedyny komentarz jaki mi się nasuwa, to same wulgaryzmy i groźby karalne.
      A zasłane kulsony powinny sobie same w ryj napluć za to jak potraktowały ofiary przemocy. Co za gnoje.
      • sofia_87 Re: Inne ofiary koronawirusa:( 08.04.20, 21:11
        Właśnie ja czuję tak samo, jako mama czterolatka.
    • mrs.solis Re: Inne ofiary koronawirusa:( 08.04.20, 20:56
      Jak ten chlopiec ma wyrosnac na kogos normalnego w takim domu. To jest straszne na co narazila go ta kobieta. Nie wierze, ze facet od poczatku byl kochajacym opiekunem i nagle zmienil sie pod wplywem kwarantanny.
      • turzyca Re: Inne ofiary koronawirusa:( 08.04.20, 21:13
        >To jest straszne na co narazila go ta kobieta. Nie wierze, ze facet od poczatku byl kochajacym opiekunem i nagle zmienil sie pod wplywem kwarantanny.

Klasyka związku przemocowego.
        Schodzą się trzy lata temu, wszystko ładnie, miło, kwiatki, podryw, z dzieckiem się dogaduje, no ideał.
        Zaczynają się pierwsze objawy związku przemocowego. Które zapalają czerwone lampki, gdy się zna model związku przemocowego, ale jak się jest wychowanym na tradycyjnej kulturze, bajki itp, to się uznaje to za dowody miłości. Klasyka związku przemocowego, fazy miesiąca miodowego przeplatane z przemocą plus urabianie ofiary.
        Kobieta zachodzi w ciążę rok temu, przestaje zarabiać i facet zaczyna być pewien, że ofiara mu nie zwieje, więc zaczyna być przemocowy. Możliwe, że w tym momencie by odeszła, ale trudno odejść z małym dzieckiem i z dużym brzuchem. Może całkiem rozsądnie czekać na właściwy moment, niech choćby połóg się skończy, ona się rozejrzy za mieszkaniem i odejdzie.
        Tyle że zachodzi w kolejną ciążę. I nie ma jej za bardzo jak przerwać, bo jesteśmy w Polsce. Ma małe dziecko, niemowlę i brzuch. Przemocowiec się rozkręca.
        A teraz gdy dzieciaki są zestresowane kwarantanną i są wkurzające do nieprzytomności, następuję kolejny krok przemocy.
        Ona nagrała to, co on mówił dziecku. Szanse że jej mówił, że jest gruba po dzieciakach, obrzydliwa, beznadziejna, że sobie nie da rady, że nikt jej nie zatrudni jako trenerki i w ogóle ona jest nic nie warta, są całkiem niewąskie.
      • cruella_demon Re: Inne ofiary koronawirusa:( 08.04.20, 21:15
        Jak zwykle uważam że nie ma ochotników, tak ta kobieta zachowała się wzorcowo.
        A facet wcześniej nie miał czasu się znęcać, bo go w domu prawie nie było, przychodził jak dzieciak już spał. Moje dzieci potrafią iść spać o 18 więc to jest wiarygodne.
      • astrologia333 Re: Inne ofiary koronawirusa:( 08.04.20, 21:17
        "Nie wierze, ze facet od poczatku byl kochajacym opiekunem i nagle zmienil sie pod wplywem kwarantanny."

Oczywiście, że nie. To jawna manipulacja autorki wątku.
        Wyraźnie w materiale jest powiedziane, że jego bohaterka żyła na bombie, która nie eksplodowała bo gość dużo pracował i jak on przychodził późno do domu, to dziecko spało. W związku z czym nie mógł go aż tak zawzięcie dręczyć, co nie znaczy że nie dreczył o czym świadczy fragment o tym że KIEDYŚ go uderzył tak mocno (...) Kiedyś to raczej nie miesiąc temu. Zapewne bohaterka materiału, w takim nasileniu mogła to z trudem jakoś przełknąć i tłumaczyć sobie, że nie jest tak źle.
        Znalazł się czas, to i nasiliło się dręczenie.
        Sytuacja stała się nie do zniesienia to i musiała pojawić się reakcja. Tylko policja, jak to często bywa się nie popisała. Jak można kobietę ( ofiarę), która zbiera się na odwagę i po nich dziwni zostawić po tym fakcie z oprawcą? Przecież to się mogło skończyć źle... Nie mówiąc o tym, że inne kobiety( ofiary) zwatpią w pomoc i drugi raz o nią nie poproszą. To nie wina wirusa. U nas w kraju mam wrażenie przemoc domowa jest kompletnie ignorowana, lub traktowana jako docieranie się partnerów.
        Kolejna rzecz przyjdź jutro, sama i zgłoś.
        Kolejna rzecz zbieraj dowody, sytuacja jest śliska, szukaj mieszkania. Co to za rady? Policji? Policja nie ma namiarów na żadne organizacje pomocowe?

• bovirag Re: Inne ofiary koronawirusa:( 08.04.20, 22:00
          Tez ogladalam i tez płakałam. Wielki, ogromny szacunek dla Kobiety ze zawalczyla o dziecko. Cudowna Mama! Rzecz dzieje się we Wrocławiu, mam tam znajomych prawników i nie tylko, chciałabym pomoc jeśli byłaby taka potrzeba.
        • sofia_87 Re: Inne ofiary koronawirusa:( 08.04.20, 22:13
          Jako autorka wątku zastanawiam się gdzie Ty widzisz moja manipulacje.
          Nigdy nie pisałam, że facet był kiedykolwiek w porządku, podobnie jak inni domowi oprawcy, o których słyszymy.
          Izolacja doprowadza po prostu do eskalacji przemocy, w tym i innych przypadkach. W tym chociaż dziecko ma mamę, która zawalczyla, inne osoby nie mają nawet tego.
          Kiedyś takie dzieci miały chwilę spokoju w domu gdy oprawca był w pracy, teraz nie mają nawet tego, ani szkoły czy podwórka
          • astrologia333 Re: Inne ofiary koronawirusa:( 08.04.20, 22:26
            Odpowiedź jest prosta. W tytule wątku. Jeśli w lecie są urlopy i wakacje dla dzieci i dochodzi do eskslacji przemocy to zatytuujesz wątek. Ofiary lata?
            • astrologia333 Re: Inne ofiary koronawirusa:( 08.04.20, 22:37
              Ł nie wcisnęłam.
        • mrs.solis Re: Inne ofiary koronawirusa:( 08.04.20, 22:24
          Plus dla niej, ze przynajmniej teraz zareagowala, a reszta zdesperowanych poszukiwaczek spodni niech wyciagnie wnioski dla siebie na przyszlosc. Facet, ktory od poczatku nie toleruje obcego dziecka nigdy go nie zaakceptuje.
          • cruella_demon Re: Inne ofiary koronawirusa:( 08.04.20, 22:47
            Niekoniecznie, część facetów się biesi dopiero jak rodzą im się biologiczne.
            Choć ja uważam, że pandemia i sytuacja przymusowego zamknięcia im się przysłużyła. Tak to facet nawet bez jawnej nienawiści butowałby tego dzieciaka latami. Nie wiadomo, czy gdy pozostałe dzieci wejda w okres buntu i nad nimi by się nie zaczął znęcać.
            A tak to matka wykonała szybkie, ostre cięcie.
    • znowu.to.samo Re: Inne ofiary koronawirusa:( 08.04.20, 23:30
      Ja nie daję rady oglądać źadnych materiałów, gdzie jest mowa o dręczonych i katowanych dzieciach

Mam nadzieję że dzieciak zdąży się zregenerować psychicznie i po latach nie będzie tego pamiętał

Facet to ludzkie ście..wo- do odstrzału.
      Sorry ale taka jest prawda.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka