vitreous 16.04.20, 20:21 Czy ktoras z emama posiada i użytkuje mop parowy Silvercrest z Lidla? Nie miałam wcześniej mopa parowego, czy ogólnie sprzęt się sprawdza w przypadku gresu, paneli i desek i warto kupić? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
b-b1 Re: lidl - mop parowy 17.04.20, 08:51 Wygląda ja dawne mopy H2O.(taki mam-ale nie używam już) Jest wysoki -nie wszędzie wejdzie, wyrzut pary powoduje moczenie desek/paneli, więc trzeba do tych powierzchni nakładać podwójnie nakładki. Przy H2o nie było problemu, bo nakładki były na całość końcówki na gumkę/sznurek do ściągnięcia(wygoogluj na Allegro-możesz właśnie takie dokupić powinny pasować i na tego mopa). Odświeżanie dywanów to pic na wodę. Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_11 Re: lidl - mop parowy 17.04.20, 08:56 Mam mopa parowego, ale nie z Lidla. Nie moczy podług. Dywan odświeża fajnie. Może kwestia jakości? Odpowiedz Link Zgłoś
vitreous Re: lidl - mop parowy 17.04.20, 09:09 Dziękuję za uwagi, do dywanów mam odkurzacz piorący, sprawdza się dobrze, zatem skupić się chce ns podłogach. Właśnie boje się tego efektu namoczenia, popuchnietych paneli, smug. Popatrzę na te nakładki dodatkowo przed podjęciem decyzji. No i nie przemyslalam wielkości, faktycznie nie wszędzie wejdzie, trochę miejsca zajmuje. Odpowiedz Link Zgłoś
b-b1 Re: lidl - mop parowy 17.04.20, 14:01 Jeśli naprawdę chcesz/ potrzebujesz parowego kup karchera- jest płaski , prostokątny, wygodniej się tym myje, ma rurę jak odkurzacz(czyli wejdzie wszędzie) , nakładki do paneli/ desek kupuje się na Allegro- z gąbką za ok 5-7 zł Odpowiedz Link Zgłoś
vitreous Re: lidl - mop parowy 17.04.20, 20:24 Właśnie nie jestem do końca przekonana, że chcę, rozważam na ile będzie to mi przydatne, nie chce kolejnego gadżetu w szafie. Ty pisałaś, że swojego nie używasz? Boję się zniszczonych paneli, stąd interesują mnie różne opinie. Karcher poczytam więcej, ale cena jednak mnie odstrasza, czytałam tez pozytywne opinie o viledzie. Odpowiedz Link Zgłoś
b-b1 Re: lidl - mop parowy 17.04.20, 23:22 Tego używałam krótko, bo nieporęczny i smugi zostawiał na panelach, kupiłam karchera i używam cały czas - mam płytki i panele/ brak strat. Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: lidl - mop parowy 17.04.20, 23:34 vileda karczerowi do piet nie dorasta 😀 choc mam stary model karczera, karczerem myje wszystko, plytki, panele, odswiezam wykladziny, maszyne pioraca mam spora i nie zawsze chce mi sie wyciagac Odpowiedz Link Zgłoś
kandyzowana3x Re: lidl - mop parowy 23.04.20, 21:02 Mam vilede i karchera i przyznam, że na co dzień używam viledy. Jest po prostu łatwiejsza i poręczniejsza na codzien. Karcher stoi w szafie Odpowiedz Link Zgłoś
jusytka Re: lidl - mop parowy 18.04.20, 23:27 Ja uwazam swojego Karchera za najlepszy zakup pod słońcem Jestem nim zachwycona Mam go od wczoraj a dziś wyczyscilam łazienkę - wszystko wygląda jak nowe a sprzatanie stalo się przyjemnością Polecam! Urządzenie jest mniejsze od mojego odkurzacza Odpowiedz Link Zgłoś
grey_delphinum Re: lidl - mop parowy 19.04.20, 09:51 Judutka, a jaki masz model? Zalinkuj proszę. Odpowiedz Link Zgłoś
jusytka Re: lidl - mop parowy 24.04.20, 19:48 grey_delphinum napisał(a): > Judutka, a jaki masz model? > Zalinkuj proszę. Karcher SC4 EasyFix Ten model ma już dodatkowy pojemnik na wodę dzięki niemu nie muszę przerywać oracy jak się skończy woda w kotle. W jazdej chwili mogę ją dolać Odpowiedz Link Zgłoś
vitreous Re: lidl - mop parowy 19.04.20, 10:52 narobiłyście mi smaka na tego karchera, dzięki śliczne za Wasze uwagi, właśnie, jakie modele macie? Odpowiedz Link Zgłoś
b-b1 Re: lidl - mop parowy 19.04.20, 13:15 vitreous napisała: > narobiłyście mi smaka na tego karchera, > dzięki śliczne za Wasze uwagi, > właśnie, jakie modele macie? Mam takiego: www.kaercher.com/pl/home-garden/parownice/sc-5-easyfix-premium-home-line-15125500.html?gclid=CjwKCAjw7e_0BRB7EiwAlH-goPLqc-ncIRD8NIoQXcMr2Y314_4mLkgHdaN6we2-Q_0bkCGeaFW4yRoCSskQAvD_BwE&gclsrc=aw.ds Zaznaczam, że do paneli nie używam ichniejszych szmatek tylko takich z gąbką: (aukcja przypadkowa, można znaleźć taniej) allegro.pl/oferta/nakladka-z-mikrofibry-do-mopa-ze-spryskiwaczem-7807401849 Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: lidl - mop parowy 20.04.20, 03:19 uzytkuje starsza wersje SC1 albo SC2, akcesoria te same (bez nakladki do dywanow), baza bardziej przasna najwieksza roznica, to taka, ze w zalinkowanej mozesz "na cieplo' dolac wody, w moim modelu czekasz az wystygnie, co bywa wkurzajace, ale zmieniac nie ma sensu Odpowiedz Link Zgłoś
jusytka Re: lidl - mop parowy 24.04.20, 19:53 Inny model jest potrzebny w domu , a inny w mieszkaniu Do mieszkania polecam Karcher SC4 EasyFix z uwagi na maly rozmiar i dodatkowy pojemnik na wodę dzięki temu nie będziecie musiały przerywać pracy jak się woda w kotle skończy a dość szybko się kończy i czekać jak ostygnie Model Karcher SC4 EasyFix i wyższe mają ten pojemnik a niższe numery nie mają Odpowiedz Link Zgłoś
thea19 Re: lidl - mop parowy 19.04.20, 11:24 nie odważyłabym się mopem parowym potraktować deski i zwykłych paneli. Odpowiedz Link Zgłoś
vitreous Re: lidl - mop parowy 19.04.20, 13:42 tez mam obawy, ale czytając opinie widzę ze sprawdza się Odpowiedz Link Zgłoś
lidek0 Re: lidl - mop parowy 19.04.20, 12:03 Mam, dokładnie Lidlowy, polecam, prócz płytek brudnych od pasa przejeżdżam czasem parkiet i nie ma mowy o żadnych uszkodzeniach. Generalnie drewno nie lubi wody, więc w kontekście paneli pytanie czym je myjecie? Jak tylko masz na niego miejsce ja polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
vitreous Re: lidl - mop parowy 19.04.20, 13:40 dzięki lidek, do tej pory mylam sidoluxem i wilgotną szmata dzięki za Twoja opinie, ogolnie mam zaufanie do produktów lidla, także zainteresował mnie ten mop Odpowiedz Link Zgłoś
vitreous Re: lidl - mop parowy 19.04.20, 17:28 aaa, ale juz para? bo ja żadnego mopa jeszcze nie mam, zwierząt tez, wiec największą potrzeba jest zebranie kurzu i piasku, teraz dodatkowo maluch pełza po podłodze, wiec trochę bardziej zależy mi na czystości Odpowiedz Link Zgłoś
saszanasza Re: lidl - mop parowy 19.04.20, 13:46 A ja mam myjkę parową i cakiem nieźle sie sprawdza. Przede wszystkim można nią zdezynfekować różne powierzchnie no i fugi pięknie czyści, co widać na zdjęciu😅😜 Odpowiedz Link Zgłoś
vitreous Re: lidl - mop parowy 19.04.20, 17:33 e tam fugi,jakie zgrabne nogi 😊 Dzięki za fotę, różnica kolosalna, kabinę tez tym myjesz? Odpowiedz Link Zgłoś
saszanasza Re: lidl - mop parowy 19.04.20, 17:38 vitreous napisała: > e tam fugi,jakie zgrabne nogi 😊 > > Dzięki za fotę, różnica kolosalna, kabinę tez tym myjesz? Nogi nie moje, to moja 12 latka wymyśliła sobie, że poczyści trochę fug😅 Czyściła całe 5 minut😡 Co do łazienki i czyszczenia urządzeń, to chyba jednak wolę tradycyjne metody, czyli gąbka i cif, ewentualnie parą zdezynfekować już po. Szyby całkiem dobrze myje i takie trudno dostępne przestrzenie. Ja tym jeszcze zakupy dezynfekuję😛 Z racji tego, ze mam małe mieszkanie chciałam coś kompaktowego. Odpowiedz Link Zgłoś
vitreous Re: lidl - mop parowy 19.04.20, 23:56 12 latka? Wyskoczyłam z tymi kolanami niczym lubiezny ksiądz Fakt, nie wzięłam pod uwagę rozmiaru, myjka parowa jest mniejsza i łatwiej przechowywać Odpowiedz Link Zgłoś
saszanasza Re: lidl - mop parowy 20.04.20, 08:12 vitreous napisała: > 12 latka? Wyskoczyłam z tymi kolanami niczym lubiezny ksiądz > Fakt, nie wzięłam pod uwagę rozmiaru, myjka parowa jest mniejsza i łatwiej prze > chowywać haha, córka by się ucieszyła, bo wygląda na 10 lat😉 powiem jej, że jej nogi wyglądają na starsze😂😅 Odpowiedz Link Zgłoś
saszanasza Re: lidl - mop parowy 20.04.20, 08:10 mysiulek08 napisała: > bissell? > tak😅 to jedyna myjka którą znalazłam, która ma 4,5 bara Odpowiedz Link Zgłoś
b-b1 Re: lidl - mop parowy 20.04.20, 11:50 Do czego można jeszcze użyć karchera? Pomijam kuchnie / łazienkę/ grilla 😉 . Kupiłam go kilka lat temu do zdjęcia tapet pomalowanych beckersem i tikurillą.( ok 8 razy) Żadna inna opcja się nie sprawdziła, bo woda ( z czymkolwiek)po tapecie spływała jak po kaczce( w końcu farby lateksowe) , a 6 pokoi było do zrobienia. Poszło szybko i sprawnie.😉 Samochód oklejony reklamami- wyceniono mi zdjęcie reklam na 1-1,2 tyś fakt 3 h mi to zajęło- ale bezproblemowo dał radę. Myję podłogi, zmieniam tylko szmatkę i jadę po ścianach, futrynach, drzwiach od szaf, drzwiach do pokoi. Przy dzieciach są ślady łapek na ścianach, ja mam 8 futer w domu , więc gluty mam wszędzie😱. Ważne jest żeby po odpaleniu maszyny zanim nałożymy szmatkę włączyć mopa nad zlewem/ umywalką/ wanną. Wtedy woda nienagrzana wypłynie i zostanie tylko gorąca para- nie będzie moczyć podłogi- wtedy nakładamy „szmatkę”. Odpowiedz Link Zgłoś
miriam_73 Re: lidl - mop parowy 23.04.20, 20:56 mam ten lidlowy, używam i jestem zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś
ewelina89889 Re: lidl - mop parowy 28.04.20, 23:46 Siostra kupiła i nie była zadowolona, ja sobie odpuściłam i zamówiłam mopującegoiRobota. Może więcej kosztuje ale nie mogę narzekać bo nadaje się do każdego rodzaju podłogi i nie robi smug. Odpowiedz Link Zgłoś