lot_w_kosmos 21.04.20, 22:19 Główki w niebo, zainteresowana kobietki. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cauliflowerpl Re: Przelot starlinków! Teraz! 21.04.20, 22:25 Oooo opowiedz! Duzo bylo? Rozproszone czy dalej w szeregu? U mnie od kilku dni zachmurzenie a i tak jestem skonfinowana miedzy blokami, nie ma szans... Odpowiedz Link Zgłoś
stephanie.plum Re: Przelot starlinków! Teraz! 21.04.20, 22:26 jeden za drugim, w równych odstępach Odpowiedz Link Zgłoś
stephanie.plum Re: Przelot starlinków! Teraz! 21.04.20, 22:27 wszystkich nie widziałam, ale doliczyliśmy się kilkudziesięciu. psychodeliczny widok Odpowiedz Link Zgłoś
cauliflowerpl Re: Przelot starlinków! Teraz! 21.04.20, 22:31 Łaaaaa, zazdroszcze. Jak mnie wypuszcza to pojde w nocy polowac. O, moj facet na ciemnej wsi mieszka, tam bedzie super widac. Odpowiedz Link Zgłoś
stephanie.plum Re: Przelot starlinków! Teraz! 21.04.20, 22:34 no ja właśnie na ciemnej wsi, i sama tak ciemna, że jak zauważyłam tę paradę przez niebo, to myślałam, że, nie wiem, Trump Chińczykó atakuje... :~O poleciałam po męża, i on mnie oświecił, co to takiego. Odpowiedz Link Zgłoś
aerra Re: Przelot starlinków! Teraz! 22.04.20, 22:04 A skąd! Odstępy wcale nie równe i na dodatek poprzesuwały się i nie lecą w linii, tylko trochę rozproszone. Jak zgram zdjęcia z aparatu to mogę nawet wkleić, chociaż słabo, bo Wenus tak dawała, że to to ledwo kropeczki na fotkach wyszły. Odpowiedz Link Zgłoś
aerra Re: Przelot starlinków! Teraz! 22.04.20, 22:08 Aa, zaraz, nie popatrzyłam na datę. Wczoraj to nie wiem, może i były w szeregu Te co dziś leciały, to rozproszone Odpowiedz Link Zgłoś
kk345 Re: Przelot starlinków! Teraz! 23.04.20, 10:19 Przedwczoraj też nieco poprzesuwane, czasem leciały dwa prawie obok siebie. Ale ta Wenus!!! nigdy nie widziałam na nibie niczego tak jasnego! Magia... Odpowiedz Link Zgłoś
chabry.polne Re: Przelot starlinków! Teraz! 23.04.20, 10:23 Dzisiaj też będą lecieć? Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Re: Przelot starlinków! Teraz! 23.04.20, 14:27 chabry.polne napisała: > Dzisiaj też będą lecieć? Tak Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Re: Przelot starlinków! Teraz! 23.04.20, 14:29 Dziewczyny, właśnie miałam pytać...Dorota wrzucila zdjęcie...No u mnie to inaczej jednak wyglądalo...W dość sporej odległości i takie przesuwające się gwiazdy Odpowiedz Link Zgłoś
kk345 Re: Przelot starlinków! Teraz! 23.04.20, 14:34 Tak wyglądają zaraz po wystrzeleniu, potem się rozsuwają, aż w koncu zajmą docelowe miejsca na orbitach Odpowiedz Link Zgłoś
cauliflowerpl Re: Przelot starlinków! Teraz! 23.04.20, 14:46 Dokładnie. Wczoraj wystrzelono nową partię, te satelity lecą w rządku. Ale jednocześnie widać jeszcze te wystrzelone 18 marca i te już się trochę rozlazły. Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Re: Przelot starlinków! Teraz! 23.04.20, 15:08 Czyli one się rozlazly nim do mnie dotarły. No szkoda, nie było takiego efektu... A czy tą rakietę też widzialyscie? Odpowiedz Link Zgłoś
kk345 Re: Przelot starlinków! Teraz! 23.04.20, 20:54 Rakietę widać chyba tylko ze Stanów, ona wypluwa te satelity i wraca, nie leci z nimi. Choć start rakiety kiedyś widziałam, są emocje, nie powiem... Odpowiedz Link Zgłoś
stephanie.plum Re: Przelot starlinków! Teraz! 21.04.20, 22:25 no właśnie miałam napisać, czy ktoś to widzi!!! niesamowite wrażenie, taka autostrada wokół ziemi. nie wiem, czy mi się podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
gliminstory Re: Przelot starlinków! Teraz! 21.04.20, 22:31 pełna inwigilacja i też mi się z autostrada skojarzyło ale widziałam i fajna ciekawostka, szybko leciały Odpowiedz Link Zgłoś
stephanie.plum Re: Przelot starlinków! Teraz! 21.04.20, 22:35 hehe, to moją nową grządkę z sałatą zobaczyli! Odpowiedz Link Zgłoś
lellapolella Re: Przelot starlinków! Teraz! 21.04.20, 22:34 Mam takie same odczucia Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: Przelot starlinków! Teraz! 22.04.20, 20:13 tak, kojarzy mi się z reklamą Coca Coli i paradą wozów na święta. Odpowiedz Link Zgłoś
spanish_fly Re: Przelot starlinków! Teraz! 24.04.20, 09:17 Mnie się nie podoba. Jeszcze tylko reklamy Coca--Coli brakuje Już nawet w jakiejś leśnej głuszy nie będzie wrażenia niezmienności i wieczności pewnych spraw. Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Re: Przelot starlinków! Teraz! 21.04.20, 22:28 Wiecie kiedy jeszcze będą leciały? Już drugi raz przegapilam i nie chce mi się z wyra wychodzić Ale warunki do obserwacji super Odpowiedz Link Zgłoś
cauliflowerpl Re: Przelot starlinków! Teraz! 21.04.20, 22:29 W moim poprzednim watku podawalam stronke. Tylko musisz wygooglac numer ktorego starlinka wystrzelonego 18 marca i go wyszukac. I masz prognoze na 10 dni dla Twojej lokalizacji, z godzinami i azymutem. Odpowiedz Link Zgłoś
cauliflowerpl Re: Przelot starlinków! Teraz! 21.04.20, 22:35 www.n2yo.com/ Tylko na telefonie nie widze wyszukiwarki Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Re: Przelot starlinków! Teraz! 21.04.20, 22:39 O dziękuję bardzo, jutro może córka ogarnie 😉 Odpowiedz Link Zgłoś
cauliflowerpl Re: Przelot starlinków! Teraz! 21.04.20, 22:44 Wpisz w wyszukiwarke "starlink" i pojawiaja sie wszystkie. I wybierz jeden z wystrzelonych ostatnio. Moga sie roznic nieco godziny, ale bedzie lecial w tym samym "pociągu" co reszta. Odpowiedz Link Zgłoś
cauliflowerpl Re: Przelot starlinków! Teraz! 21.04.20, 22:42 I jeszcze jedna: www.satflare.com/track.asp?q=StarLinkLaunch#LIST Jutro wystrzeliwuja kolejne. Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Re: Przelot starlinków! Teraz! 21.04.20, 22:59 Właśnie doczytałam że u mnie 45 min temu byly Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: Przelot starlinków! Teraz! 22.04.20, 20:13 a to zależy. U mnie wg strony powinny były przelatywać o 21, 30, a widziałam je jakoś o 22:20. Odpowiedz Link Zgłoś
mona-taran Re: Przelot starlinków! Teraz! 23.04.20, 16:06 O, fajnie, nastawiłam sobie alarm na jutro coby nie zapomnieć Odpowiedz Link Zgłoś
aerra Re: Przelot starlinków! Teraz! 22.04.20, 22:05 Za 20 minut druga seria ma lecieć Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Przelot starlinków! Teraz! 21.04.20, 22:31 Przeczytałam "przelot staników" i cokolwiek się zdziwiłam. Odpowiedz Link Zgłoś
premeda Re: Przelot starlinków! Teraz! 21.04.20, 22:33 Widziałam z miesiąc temu nad ranem i się zastanawiałam o co chodzi. Nawet wątek miałam zakładać. Dzięki za oświecenie 😀 Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love Re: Przelot starlinków! Teraz! 21.04.20, 22:37 To statki obcych zrzucające na nas epidemię, by nas zdepopulować i się tu osiedlić. O boże o boże, ratuj nas! Odpowiedz Link Zgłoś
antyideal Re: Przelot starlinków! Teraz! 21.04.20, 22:52 Ostatnio leciały w sobotę wieczorem i zaraz w niedzielę był rekord zakażeń Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love Re: Przelot starlinków! Teraz! 22.04.20, 08:38 to prawda córko, nie ma już dla nas ratunku, skończymy jako nawóz na którym obcy będą hodować swe jaja Odpowiedz Link Zgłoś
szalona-matematyczka Re: Przelot starlinków! Teraz! 22.04.20, 11:11 Nie, nie skonczymy jako nawoz dla obcych. Ja wiem, bo czytalam w tajnym zrodle. Plan jest taki, zeby nas ta szczepionka zaczipowac i wtedy obcy sie nam ukaza, wezma pilot od TV i beda nami sterowali. !😱 O Borze szumiacy, o Borze zielony! Juz po nas! Bedziemy bezwolnymi cyborgami w rekach obcych!😱 Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love Re: Przelot starlinków! Teraz! 22.04.20, 22:11 Ale to bez sensu. Na co im tyle miliardów biedoty i hołoty? Ja rozumie: zaczipować 100 mln, ale resztę? Niee... reszte na pewno przeznaczom na nawóz. Odpowiedz Link Zgłoś
szalona-matematyczka Re: Przelot starlinków! Teraz! 23.04.20, 21:33 Jak to na co? Przeciez zleci tu sie kilka czy kilkanascie mln ufoluda, a kazdy z nich dostanie niewolnikow (NAS😵) w ilosci wielkiej! Bedziemy im gotowali, prali, uprawiali role dla nich, pracowali w kopalniach,bedziemy maskotkami dla ich dzieci. Co piekniejsze kobiety (czyli my, emamy, piekne i wiecznie mlode!!!!) zostana ich niewolnicami - wiesz w jakim celu : masaze (nie, nie medyczne!!!)O Borze szumiacy! O Borze zielony!😵 Odpowiedz Link Zgłoś
mamdomek Re: Przelot starlinków! Teraz! 22.04.20, 22:39 Na Podlasiu krowy przestaną się nieść! Odpowiedz Link Zgłoś
beneficia Re: Przelot starlinków! Teraz! 21.04.20, 22:38 Na jakieś resztki się załapałam (Wrocław), gdzie można sprawdzić, kiedy będzie następny raz? Odpowiedz Link Zgłoś
szczypawka100 Re: Przelot starlinków! Teraz! 21.04.20, 22:42 teraz nad placem legionów stojO Odpowiedz Link Zgłoś
em_em71 Re: Przelot starlinków! Teraz! 21.04.20, 22:45 Widzialam wczesniej (pisalam o tym), w poniedziałek i dziś tez. Juz się nie jaram Odpowiedz Link Zgłoś
daisy Re: Przelot starlinków! Teraz! 21.04.20, 22:46 cholera, niech je sobie wsadzi ten głupi Musk, ja jestem przeciwko temu, żeby każdy, kto ma kasę, mógł sobie wystrzelić na orbitę dowolne ilości świecących śmieci Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Przelot starlinków! Teraz! 22.04.20, 22:06 Ale internecik albo telewizję chce się miec, co...? Odpowiedz Link Zgłoś
daisy Re: Przelot starlinków! Teraz! 23.04.20, 15:58 nie, nie chcę żadnej telewizji, naprawdę a internecik bez Muska i jego durnych kosmicznych śmieci (wspomnijmy chociaż autko krążące po orbicie) też jakoś hula, więc spada głupi pajac Odpowiedz Link Zgłoś
kk345 Re: Przelot starlinków! Teraz! 23.04.20, 21:19 Miło mieszkać w I swiecie, gdzie internecik hula i Muska można sobie odsądzać od czci i wiary. Inaczej się patrzy z perspektywy np. takiej Afryki, ale to przecież drobiazg, ematka się tym nie musi kłopotać... O spadku kosztów łączności satelitarnej dla służb ratowniczych nie wspomnę... Odpowiedz Link Zgłoś
mamdomek Re: Przelot starlinków! Teraz! 22.04.20, 22:40 Nie ma problemu, nikt nie ma tyle kasy. Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Przelot starlinków! Teraz! 21.04.20, 23:19 u mnie wczoraj byly pieknie widoczne, z tej stronki wzielam info findstarlink.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
sineado Re: Przelot starlinków! Teraz! 22.04.20, 08:31 Widziałam przypadkiem, tylko nie wiedziałam co to, stałam chwilę na dworze i gapiłam się na to i pomyślałam że chyba koniec świata. Na drugi dzień mąż mi podesłał link co to było naprawdę. W równych odstępach leciały, jak po sznurku, jeden za drugim. Odpowiedz Link Zgłoś
sansevieria_di_travesio Re: Przelot starlinków! Teraz! 22.04.20, 10:06 findstarlink.com/#1188;3 Mają być widoczne jeszcze przez kilka wieczorów Odpowiedz Link Zgłoś
kryzys_wieku_sredniego Re: Przelot starlinków! Teraz! 22.04.20, 10:20 Oglądałam nawet o 4:20 rano ;P Odpowiedz Link Zgłoś
cauliflowerpl Re: Przelot starlinków! Teraz! 22.04.20, 20:25 I u mnie o 21 maja latac ale obawiam sie, ze za jasno bedzie Odpowiedz Link Zgłoś
pasquda77 Re: Przelot starlinków! Teraz! 22.04.20, 20:50 W Polsce mają być widoczne dziś kilka minut po 22 Odpowiedz Link Zgłoś
cauliflowerpl Re: Przelot starlinków! Teraz! 22.04.20, 20:52 U mnie dupa. Znaczy sie zachmurzenie caĺkowite. Odpowiedz Link Zgłoś
lot_w_kosmos Re: Przelot starlinków! Teraz! 22.04.20, 21:02 znowu dzisiaj?czyli 22.04? Bo post startowy pisałam 21.04. Odpowiedz Link Zgłoś
pasquda77 Re: Przelot starlinków! Teraz! 22.04.20, 21:15 next.gazeta.pl/next/7,151243,25889380,starlink-widoczne-dzisiaj-wieczorem-nad-polska-elon-musk-wysyla.html#a=90&c=145&s=BoxBizMT Na moim niebie już coś leci jedno za drugim, a start miał być o 21:37 naszego czasu ...czy któraś może spojrzeć w niebo i powiedzieć czy to już? Odpowiedz Link Zgłoś
stavros2002 Re: Przelot starlinków! Teraz! 22.04.20, 21:19 Właśnie lecą cała seria Odpowiedz Link Zgłoś
swinki_trzy Re: Przelot starlinków! Teraz! 22.04.20, 21:49 Dzięki za przypomnienie! Od 21 przez 20 minut były widoczne, trochę jeszcze za jasno było, ale było widać. Ostatnie tak jakby zaczęły się już rozjeżdżać. Niby fajny widok, ale trochę przerażający, jak inwazja obcych. Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Re: Przelot starlinków! Teraz! 22.04.20, 21:48 lot_w_kosmos napisała: > znowu dzisiaj?czyli 22.04? > > Bo post startowy pisałam 21.04. Tak, i jutro i po... Zajrzyj do findstarlink.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Re: Przelot starlinków! Teraz! 22.04.20, 21:46 U mnie już były od 22.07 jakoś do 22.30 To Wy chyba bardzo na wschodzie bo tam poleciały Odpowiedz Link Zgłoś
aerra Re: Przelot starlinków! Teraz! 22.04.20, 22:09 Jeszcze nie ma 22:30 w Polsce Myśmy właśnie wrócili, poszliśmy sobie na wieczorny spacer z oglądaniem Leciały chwilę po 21 Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Re: Przelot starlinków! Teraz! 22.04.20, 22:18 O rany...znowu paluszek objechał ..oczywiście 21 miało być 😊 Odpowiedz Link Zgłoś
kk345 Re: Przelot starlinków! Teraz! 22.04.20, 22:33 W sumie za chwilę mają lecieć kolejne, wiec trafiłaś... Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Re: Przelot starlinków! Teraz! 22.04.20, 22:39 kk345 napisała: > W sumie za chwilę mają lecieć kolejne, wiec trafiłaś... Naprawdę...W tak krótkim czasie??? To idę Odpowiedz Link Zgłoś
maeve_binchy Re: Przelot starlinków! Teraz! 22.04.20, 21:25 Od wczoraj juz ogladamy. Szybko i rowno leca Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Przelot starlinków! Teraz! 22.04.20, 22:03 Swietnie to wyglądało. A tu video relacja ze startu,lotu, lądowania. Dla mnie jest niesamowite, że posadzili tę rakietę idealnie na kółeczku na lądowisku..... www.google.com/amp/s/www.money.pl/gospodarka/satelity-starlink-nad-polska-startuja-o-2130-6502736327734913a.html%3famp=1 Odpowiedz Link Zgłoś
mamdomek Re: Przelot starlinków! Teraz! 22.04.20, 22:42 Dziwne, nie widzę Morawieckiego, żeby chorągiewkami dawał komendy do startu? Odpowiedz Link Zgłoś
pasquda77 Re: Przelot starlinków! Teraz! 23.04.20, 10:02 mamdomek napisał: > Dziwne, nie widzę Morawieckiego, żeby chorągiewkami dawał komendy do startu? Bo Morawiecki pilotował rakietę, która wyniosła satelity na orbitę! Odpowiedz Link Zgłoś
volta2 Re: Przelot starlinków! Teraz! 22.04.20, 23:48 widzieliśy, tzn. ja bym nie wiedziała co to takiego ale mąż dopilnował Odpowiedz Link Zgłoś
lot_w_kosmos Re: Przelot starlinków! Teraz! 23.04.20, 17:48 Dzisiaj dziewczyny będzie mega gratka, przeklejam info od Karola Wójcickiego : "Dzisiaj dwa razy będzie widać spektakularne zjawisko. Przekleję ze strony Karola Wójcickiego: ⚠️ LINIA ŚWIATŁA STARLINK DZIŚ NAD POLSKĄ ⚠️ Jeśli myślicie, że widok Falcona 9 nad Polską był niezwykły... to poczekajcie do wieczora! Dziś na naszym niebie dwukrotnie pojawi się linia światła w wykonaniu uwolnionych wczoraj wieczorem satelitów Starlink! 😍 Wieczorem miną 24 godziny od uwolnienia z drugiego stopnia rakiety Falcon 9 kolejnych 60 satelitów grupy Starlink. Poszczególne satelity korzystając ze swoich silników wciąż powoli oddalają się od siebie i wieczorem rozciągną się na dystansie niecałych 100 kilometrów. Lecące w takiej formacji satelity będą tak blisko siebie, że z perspektywy Ziemi utworzą na niebie jasną, świetlistą linię. Do tej pory obserwowaliśmy coś takiego nad Polską tylko raz... i był to doprawdy oszałamiający widok (zobaczcie moją pierwszą relację na żywo z ich przelotu z maja 2019: youtu.be/sJgqv6oSLFY ). Dziś wieczorem czekają nas dwa takie przelot: 1️⃣ Pomiędzy 20:22 i 20:30* Pierwszy przelot nastąpi wcześnie na tle wciąż dosyć jasnego nieba. To może stanowić pewną przeszkodę w obserwacjach. W lepszej sytuacji będą mieszkańcy wschodniej Polski, gdzie w tym momencie niebo będzie dużo ciemniejsze niż u ekipy z zachodu. W tych warunkach świetlista linia przeleci praktycznie przez całe niebo: pojawi się nad jasnym, zachodnim horyzontem i będzie przemieszczać się wzdłuż ekliptyki, przecinając konstelacje Byka, Bliźniąt, Raka, Lwa i Panny. Satelity wlecą w cień naszej planety kilka stopni nad wschodnim horyzontem. 🔴 Transmisja LIVE tego przelotu od 20:15 tutaj: www.facebook.com/ZGlowaWGwiazdach/videos/264986881569634 2️⃣ Pomiędzy 21:56 i 22:00* Drugi przelot odbędzie się praktycznie w identycznych warunkach i identycznej trasie co wczorajszy lot Falcona 9. Jeśli to obserwowaliście, to doskonale wiecie gdzie należy patrzeć! Linia światła pojawi się na tle zachodzącej konstelacji Oriona, a następnie przeleci do Jednorożca gdzie po chwili zniknie. Choć czas widoczności będzie wynosił zaledwie kilka minut, to satelity będą błyszczeć na tle ciemnego już nieba. Widok będzie obłędny! 🔴 Transmisja LIVE tego przelotu od 21:45 tutaj: www.facebook.com/ZGlowaWGwiazdach/videos/518116655744552 *Podane na mapkach trasy przelotów są skalkulowane dla centrum kraju i mogą nieznacznie różnić się w różnych częściach Polski. Nie pytajcie o DOKŁADNY czas i trasę w WASZEJ lokalizacji bo nie mam na to mocy przerobowych Bądźcie czujni, na pewno teog nie przegapicie! ✅ Do obserwacji nie potrzebujecie żadnych instrumentów optycznych, będą one dobrze widoczne zarówno z trenów wiejskich jak i z miasta! ⚠️ Dzisiejsza okazja jest niepowtarzalna - jutro separacja satelitów będzie już z pewnością dużo większa!" Odpowiedz Link Zgłoś
cauliflowerpl Re: Przelot starlinków! Teraz! 23.04.20, 17:53 Własnie melduję mamie Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Re: Przelot starlinków! Teraz! 23.04.20, 19:07 Też to obserwuje Ale nie zawsze mam czas poczytać wszystko...dzięki za info Odpowiedz Link Zgłoś
krypteia Re: Przelot starlinków! Teraz! 23.04.20, 20:35 Buuuu nic nie bylo widac w Wawie 😔 oprócz Wenus. Moze za jasno jeszcze? Czekam na ten drugi dzisiaj Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Re: Przelot starlinków! Teraz! 23.04.20, 20:53 Słuchałam live na fb...ludzie pisali że w okolicach Wawy było widać... Najbardziej widoczne było na wschodzie Polski i w Bieszczadach...i w sumie to nie wiem na którą stronę nieba miałam patrzeć A dzisiaj ograniczona widoczność bo z balkonu Za godzinę drugie podejście, chyba strona zachodnia więc idealnie...Wenus jak na dłoni Odpowiedz Link Zgłoś
lot_w_kosmos Re: Przelot starlinków! Teraz! 23.04.20, 21:55 Teraz lecą, ale już rozciągnięte.... Odpowiedz Link Zgłoś
krypteia Re: Przelot starlinków! Teraz! 23.04.20, 22:05 Drugie podejście dzisiaj i znowu nic. A kolega zapowiadał wislkie wydarzenie i podczas transmisji która jeszcze trwa tez nic sie nie zadziało Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Re: Przelot starlinków! Teraz! 23.04.20, 22:10 No niestety...U mnie podobno kilka sec ...może gdybym była na otwartej przestrzeni...No trudno Odpowiedz Link Zgłoś
kk345 Re: Przelot starlinków! Teraz! 23.04.20, 22:21 Nad Poznaniem już trzeci dzień były pięknie widoczne Odpowiedz Link Zgłoś
chabry.polne Re: Przelot starlinków! Teraz! 23.04.20, 22:19 lot_w_kosmos napisała: > Teraz lecą, ale już rozciągnięte.... Rozciągnięte i w niezbyt równej linii. Odpowiedz Link Zgłoś
kk345 Re: Przelot starlinków! Teraz! 23.04.20, 22:21 Wczoraj i przedwczoraj też kilka leciało z boku, jakby się doczepiły na gapę... Może te dodatkowe to satelity dywersyjne, mające na celu zdezorienowanie tych zabójczych od Muska i uratowanie świata? Odpowiedz Link Zgłoś
kosmos_pierzasty Re: Przelot starlinków! Teraz! 24.04.20, 00:44 lot_w_kosmos napisała: > Teraz lecą, ale już rozciągnięte.... Widzieliśmy Odpowiedz Link Zgłoś
chabry.polne Re: Przelot starlinków! Teraz! 24.04.20, 09:03 kosmos_pierzasty napisała: > Widzieliśmy Czy to były drobne punkciki? Czy może innego? U mnie jedynie drobne "gwiazdeczki" leciały z zachodu na wschód...albo to było to albo przegapiłam...? Odpowiedz Link Zgłoś
kk345 Re: Przelot starlinków! Teraz! 25.04.20, 11:34 Gwiazdeczki, ustawione w rządku, lecące po kilkadziesiąt po kolei w równej linii i odstępach, taki luźny pociąg Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Re: Przelot starlinków! Teraz! 24.04.20, 06:44 Chyba przedawkowalam temat... Mialam sen....W końcu zobaczyłam rakietę....ukazała się moim oczom....była tak blisko ziemi, że dojrzalam jak rakietę napedza słoń a caly sprzęt wyglądał jak trzykolowy rowerek malucha, jak na zdjeciu, wszystko było białe...wraz ze sloniem ...w pewnym momencie to wszystko sie rozpadło i zaczęło spadać na ziemię...niestety nie wiem co ze sloniem... Co dziwnego już kiedyś miałam ten sen...Tylko nie pamiętam czy był powiązany z jakimś zjawiskiem czy sytuacją...kilka/naście/dziesiąt lat temu Odpowiedz Link Zgłoś
cauliflowerpl Re: Przelot starlinków! Teraz! 25.04.20, 09:50 A wczorajsze ktoś widział? Mama mi donosi, że pod Lublinem widziała 40 sztuk między 20:30 i 21. Odpowiedz Link Zgłoś