Dodaj do ulubionych

Dojrzalam do decyzji

22.04.20, 09:52
O kupnie oczyszczacza powietrza. A nawet dwoch. Nie chcialabym przeplacic, ale kupic cos co dobrze działa. Znaczenie ma tez cena filtrów.
Jeden oczyszczacz działałby w dzień w pokoju dziennym ( przestrzen otwarta polaczona z kuchnią i przedpokojem, ok 30m), na noc jeden do sypialni dzieci a drugi do naszej.
Proszę, poleccie jakis sprawdzony.
Obserwuj wątek
    • b-b1 Re: Dojrzalam do decyzji 22.04.20, 10:46
      Sprawdź ofertę philipsa. Mam od 2018r , z 3 filtrami. Jeden do mycia pod woda dwa do wymiany . Chodzi u mnie cały czas, mieszkam na osiedlu, gdzie większość pali jeszcze węglem. O wymianę filtrów wolał 2 miesiące temu, czyli po 2 latach. Ten do mycia wola o czyszczenie mniej więcej co 2 tygodnie.
      Mam model Philips AC2887/10
      • bywalec.hoteli Re: Dojrzalam do decyzji 22.04.20, 10:49
        Jakiego rzędu to koszty?
        • b-b1 Re: Dojrzalam do decyzji 22.04.20, 11:33
          bywalec.hoteli napisał:

> Jakiego rzędu to koszty?

Filtry coś ok 200zł, czasami mają promocje i po zakupie oczyszczacza wystarczy się zalogować na stronce philips - filtry wysyłają za darmo( ja się załapałam)😁
          • bywalec.hoteli Re: Dojrzalam do decyzji 22.04.20, 14:16
            jakiego rzędu koszty takiego oczyszczacza?
            • b-b1 Re: Dojrzalam do decyzji 22.04.20, 14:25
              bywalec.hoteli napisał:

> jakiego rzędu koszty takiego oczyszczacza?

W zależności od powierzchni którą ma oczyszczać im większa powierzchnia, tym wyższa cena.
              Mój ma oczyścić ok 40m2 cena wtedy 1690zł.
    • swinki_trzy Re: Dojrzalam do decyzji 22.04.20, 10:56
      Niedawno o to samo się tutaj pytałam, wybór padł na xiaomi. Kupiłam w sumie trzy i jestem zachwycona. O tej porze, przy tym pyleniu, i ja i córka ledwo dawałyśmy radę. Ulga niesamowita, zupełnie inny komfort życia. Jedyne czego żałuję to tego, że tak późno zdecydowałam się zakup smile mam xiaomi model 2H, daje radę smile
      • ivaz Re: Dojrzalam do decyzji 22.04.20, 11:40
        Też mamy xiaomi, córka alergiczka na pyłki i roztocza, stoi u niej w pokoju, W czasach bez oczyszczacz młoda w okresie pylenia wstawała rano z zaropiałymi oczami, odkąd go mamy (przeszło rok), ten problem się skończył.
      • mid.week Re: Dojrzalam do decyzji 22.04.20, 12:42
        Tez mam xiaomi, nie jestesmy alergikami i sie zastanawiałam czy on cos w ogole daje, fajnie wiedziec że tak wink
    • onewoman Re: Dojrzalam do decyzji 22.04.20, 12:36
      Czy znacie oczyszczacze Klarta?
      W rankingu oczyszczaczy są na 1 miejscu.
      • fazifokus Re: Dojrzalam do decyzji 22.04.20, 19:10
        Zastanawiałam się na Klatrą, niestety są głośne 😔
        Dla mnie najważniejsze było, żeby oczyszczacz był cichy, a przy tym wydajny, ponieważ stoi w pokoju dziecka-alergika.
        Miesiąc temu wybór padł na Sharpa, w trybie nocnym to tylko 16 dB, w dzień 19 dB.
        Jestem zadowolona, widać poprawę.
        • onewoman Re: Dojrzalam do decyzji 22.04.20, 20:19
          A jaki model?
          • fazifokus Re: Dojrzalam do decyzji 22.04.20, 21:51
            Sharp KC-G 40EUW
    • princy-mincy Re: Dojrzalam do decyzji 22.04.20, 12:48
      Kiedys mielismy oczyszczacze no name, ale okropnie halasowaly.
      Rok czy dwa temu maz wymienil na Philipsy- mamy w sumie trzy (ale dom tez spory). On alergik czuje ogromna roznice. Ja widze tylko mniej kurzu wink
      • onewoman Re: Dojrzalam do decyzji 22.04.20, 13:47
        A jaki model?
        • princy-mincy Re: Dojrzalam do decyzji 22.04.20, 21:57
          Pojęcia nie mam jakie modele. Jeden ma pojemnik na wodę, mąż dolewa tej wody co jakiś czas. Ten ma też wpudowane WiFi.
          Dwa pozostałe na pewno nie mają pojemnika na wodę, nie wiem czy mają wifi
    • jakasik0 Re: Dojrzalam do decyzji 22.04.20, 13:06
      Mam DAINKIN, w zestawie 5 filtrów wymiennych, ale jeden wystarcza na ok. 2 lata. ja jeszcze nie wymieniałam, a mam już go 20 m-cy
      • vitreous Re: Dojrzalam do decyzji 24.04.20, 14:13
        jaki model? podłącze się pod wątek, myślę tez6nad dainkin lub sharp, duży wybór na rynku, nie wiem jakie parametry brać pod uwagę
        • jakasik0 Re: Dojrzalam do decyzji 24.04.20, 14:27
          klimasklep.pl/oczyszczacz-powietrza-daikin-mc-70-mc70lvm-filtrow-zestawie-p-895.html?gclid=EAIaIQobChMI9-mt2IeB6QIVCOR3Ch1zSguVEAYYAyABEgKVQvD_BwE
          dokładnie ten
          • maj18-98 Re: Dojrzalam do decyzji 24.04.20, 14:44
            A te Xiaomi to jakie modele macie? I gdzie kupione? Polski sklep?Podzielcie sie proszę bo wolno się zbieram do zakupu ale kompletnie nie wiem na który się zdecydować.
            Zakup robota sprzątajacego mnie sponiewierał, za dużo modeli, za dużo funkcji. A teraz oczyszczacz, jak znów mam sie przedzierać przez recenzje, filmiki,opisy, ceny to pewnie się poddam, a przydałby mi się.
            • vitreous Re: Dojrzalam do decyzji 24.04.20, 15:08
              @maja18-98 jak ja Cię rozumiem
            • swinki_trzy Re: Dojrzalam do decyzji 24.04.20, 16:27
              Mam xiaomi 2H. Fajnie z apką działa, mam ustawione automatyczne tryby na dzień, na noc, w odpowiednich godzinach samo się ustawia wedle moich życzeń. Jestem zadowolona.
              • vitreous Re: Dojrzalam do decyzji 24.04.20, 17:17
                @świnki trzy,@
                a czy macie alergików w domu? xiaomi o wiele tańsze widzę,ktoś jeszcze ma xiaomi i mógłby coś na ich temat powiedzieć? i czy ktoś może kupił na alliexpress?
                • vitreous Re: Dojrzalam do decyzji 24.04.20, 17:19
                  @świnki trzy,już doczytałam na gorze ,ze tak, sorry!
                • swinki_trzy Re: Dojrzalam do decyzji 24.04.20, 21:03
                  Kupiłam na Allegro.
    • saszanasza Re: Dojrzalam do decyzji 24.04.20, 21:28
      Mam taki:
      www.mwp.biz.pl/oczyszczacze-powietrza-sharp/181-sharp-ua-pf40e-w.html?utm_source=SalesIntelligence&utm_medium=cpc&utm_campaign=SI_134131&utm_content=181#nclid=36a88251f56822284e5ff260f0ab7234

Wady:
      jest brzydki😅

Zalety:
      jest tani, jest bardzo cichy, zużywa baaardzo mało prądu, filtry wymienia się raz na 10 lat, a w zasadzie sie nie wymienia, bo są niewiele tańsze od nowego oczyszczacza, więc za kilka lat planuję kupić sobie nowy😜
      • saszanasza Re: Dojrzalam do decyzji 24.04.20, 21:28
        Aaaaa, i co ważne, ma jonizację!
    • majenkir Re: Dojrzalam do decyzji 24.04.20, 21:50
      Ee, myślałam że będzie o adopcji kotka albo pieska...
      • onewoman Re: Dojrzalam do decyzji 25.04.20, 10:22
        Mam juz dwa koty😊

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka