Dodaj do ulubionych

Wsuń karty do głosowania w płot

22.04.20, 12:10
Jak nie będzie skrzynki wsuń karty do głosowania w płot, czyli instrukcja przedwyborcza dla listonoszy.

wyborcza.pl/7,155287,25888102,wyborcze-instrukcje-dla-listonoszy-jak-nie-bedzie-skrzynki.html#s=BoxWyboImg1
Pozwolę sobie skopiować idealne podsumowanie (z komentarzy pod tekstem)
vanswir22.04.2020, 10:44
Zastanówmy się chwilę. Wicepremier europejskiego (geograficznie) kraju mówi, że będzie drukował jakieś karty za grube publiczne pieniądze nie mając do tego podstaw prawnych (bo ustawa jeszcze nie będzie obowiązywać). Następnie te wydrukowane bez żadnej podstawy prawnej "pakiety wyborcze" mają być za ciężkie pieniądze publiczne rozniesione przez listonoszy. Pieniądze na to będą wydane niezgodnie z prawem (bo ustawa jeszcze nie będzie obowiązywać). Listonosze mają roznosić jakieś "pakiety wyborcze", które w dniu przyniesienia do adresata są tylko zwykłą makulaturą - bo znów nie ma żadnych podstaw prawnych do uznania że są czymś innym, znów bo ustawa jeszcze nie będzie obowiązywać, ale za ich zniszczenie czy kradzież ma grozić sankcja do 3 lat pozbawienia wolności. Czyli tak - jakaś makulatura znajduje się w mojej skrzynce na np. 3 dni przed wejściem w życie ustawy,okazuje się że jest omyłkowo adresowana do sąsiada. Ja ją zabieram do domu, a potem zapominam oddać sąsiadowi, albo np. sąsiad wyjechał nie wiem gdzie i nie mam jak mu jej oddać. Albo pies/chomik/dziecko/karaluchy tę makulaturę zjedzą, pogryzą czy co tam. Stanie się to np. dzień PRZED wejściem w życie ustawy. Czy ktoś będzie mnie usiłował za to karać więzieniem ? Drodzy państwo, sam fakt że muszę pisać o czymś takim, i że takie rzeczy mówi wicepremier i nikt nie zastyga w stuporze, świadczy o ... No właśnie, o czym ?
Obserwuj wątek
    • anika772 Re: Wsuń karty do głosowania w płot 22.04.20, 12:17
      Ja zastygłam w stuporze.
      Nie mam zamiaru brać udziału w tym cyrku. Nie posiadam skrzynki, listonosz wręcza mi to, co dla mnie ma, do ręki, albo zostawia na umówionym krześle.
      Mam zamiar odmówić przyjęcia pakietu. Nie interesuje mnie, co z nim zrobią.
      Jeśli poczuję się zmuszona (wizją kary pieniężnej) do zamontowania skrzynki, i tak mi to gooovno włożą, to nie wyjmę i niech sobie leży. Przewodniczący komisji może przyjść i odebrać.
      Jakieś słabe punkty w tym planie?
      • 1elka26 Re: Wsuń karty do głosowania w płot 22.04.20, 12:25
        Owszem - jest słaby punkt. Dziwnym trafem zapomniałaś w tym przypadku o Konstytucji. Zdumiewające jest to, jak tzw. "obrońcy demokracji" zapominają teraz o Konstytucji.
        Może zamiast zajmowac się nagonką na to, rząd postępuje zgodnie z prawem zajmiesz się mobilizowaniem "czeciej osoby" w państwie do pracy? Jak na razie to, co wyprawia ten człowiek zwany marszałkiem jest po prostu paskudną obstrukcją.
        Ważniejsze okazuje się kombinowanie jak w obliczu katastrofalnych notować "prawdziwej prezydent"zmienić termin wyborów niż przestrzeganie prawa oraz Konstytucji.
        • anika772 Re: Wsuń karty do głosowania w płot 22.04.20, 12:28
          Jaki słaby punkt? Konstytucja właśnie POZWALA mi na podjęcie decyzji, czy chcę głosować czy nie.
          Rozumiesz, rozwielitko, udział w wyborach jest dobrowolny.
          I w ogóle nie pisz do mnie, bo od lat budzisz we mnie odrazę.
          • 1elka26 Re: Wsuń karty do głosowania w płot 22.04.20, 12:45
            No cóz, - tak własnie wygląda wcielanie "wartości europejskich" w praktyce.
            Pryz okazji przypominam, że termin wyborów jest jest ściśle określony w Konstytucji, ale jak rozumiem jest to dla ciebie sprawa oczywista.
            • anika772 Re: Wsuń karty do głosowania w płot 22.04.20, 12:58
              Wypad, powiedziałam.
              • 1elka26 Re: Wsuń karty do głosowania w płot 22.04.20, 13:12
                Jakże merytoryczna wypowiedź. Ale za to zapewne zgodna z przekazem dnia. - jak nie wiesz jak odpowiedzieć, obrzuć błotem.
                • anika772 Re: Wsuń karty do głosowania w płot 22.04.20, 13:32
                  O przekazach dnia ty wiesz najlepiej.
                  I spadaj już, naprawdę 🤮
                • sko.wrona Re: Wsuń karty do głosowania w płot 22.04.20, 14:09
                  A o czym ty mówisz człowieku? Jakie wartości europejskie? Zmuszanie obywateli do głosowania jest zgodne z wartościami europejskimi??? Gdzie w naszej konstytucji jest o obowiązku głosowania???
                  Może w końcu wypowiesz się merytorycznie na temat?
                  W Polsce udział w wyborach jest dobrowolny to raz. Dwa do wyborów listownych nie ma podstaw prawnych. To dwa.
                  A trzy, w sytuacji gdzie tylko jedna osoba prowadzi kampanię wyborczą (za nasze pieniądze rozbijając się po kraju) to przeprowadzenie wyborów obecnie jest zwyczajnie nieprzyzwoite.
                  • 1elka26 Re: Wsuń karty do głosowania w płot 22.04.20, 14:53
                    A to co za bzdury??
                    Kto zmusza kogokolwiek do głosowania - to po pierwsze.
                    Dwa - podstawy prawne są. Na razie to "czecia osoba" w państwie robi wszystko żeby ich nie było.
                    Trzy - zapominasz, że ten kandydat jest urzędującym prezydentem i po prostu wykonuje swoje obowiązki? Podobnie zresztą jak poprzedni prezydent?
                    Biedroń i Hołownia co rusz występujący w TVN nie prowadzą w ten sposob kampanii wyborczej?
                    Chyba trzeba powrócić do rzeczywistości.
                    • sumire Re: Wsuń karty do głosowania w płot 22.04.20, 14:55
                      Eluś, czy wiecie już, jak wielu uprawnionych do głosowania nie będzie mogło oddać głosu w tych wyborach?
                    • sko.wrona Re: Wsuń karty do głosowania w płot 22.04.20, 18:24
                      Jakie k... obowiązki???? Robi sobie kampanię moim kosztem. Biedroń i Hołownia jeżdżą po Polsce??? A co do wystąpień w tv to powinieneś zamilknąć. Ile razy można zobaczyć wypowiedzi INNYCH kandytatów w reżimowej telewizji??

Jakie są podstawy prawne do przeprowadzenia korespondencyjnych wyborów? Konkretnie.

I w jaki sposób mogę nie wziąć udziału wyborach? Nie chcę i nie życzę sobie dostać karty wyborczej. Jest taka możliwość w tym cudownym planie???

🤮🤮🤮🤮🤮
                    • lukrrecja Re: Wsuń karty do głosowania w płot 22.04.20, 19:11
                      Wykonuje swoje obowiązki? A jakie on niby ma obowiązki? Ma jeden - stać na straży konstytucji - i ani razu się z niego nie wywiązał.
            • livia.kalina Re: Wsuń karty do głosowania w płot 22.04.20, 22:45
              Jasne, w Konstytucji jest jasno zapisane, ze wybory mają się odbyć 10 maja. No więc andrzejku- w Konstytucji nie ma takiego zapisu. Jest natomiast zapis, ze wybory mają być tajne, powszechne i bezpośrednie. A jak się wprowadzi stan wyjątkowy (np z powodu pandemii) to wybory sa przesuwane w czasie. Poniał?
          • argentea Re: Wsuń karty do głosowania w płot 22.04.20, 14:22
            Brawo
            • argentea Re: Wsuń karty do głosowania w płot 22.04.20, 14:23
              Do Aniki.
        • hanusinamama Re: Wsuń karty do głosowania w płot 22.04.20, 12:42
          Jak wy sie w tym PISie lubicie wycierać Konstytucją...tylko jakoś tak wybiórczo.
        • malia Re: Wsuń karty do głosowania w płot 22.04.20, 12:43
          Do jakiego fragmentu konstytucji się odnosisz?
        • amast Re: Wsuń karty do głosowania w płot 22.04.20, 12:44
          > przestrzeganie prawa oraz Konstytucji

Zgodnie z prawem (a więc pewnie i konstytucją) Senat ma 30 dni na pracę na ustawą i jej odesłanie do sejmu. Dlaczego druga osoba w państwie nie zadbała o to, żeby taka ważna ustawa w ustawowych terminach przeszła przez wszystkie etapy legislacji?
          • 1elka26 Re: Wsuń karty do głosowania w płot 22.04.20, 13:00
            Owszem - senat ma takie prawo. Ale obok kwestii formalnych istnieje tez cos takiego jak duch prawa oraz zrozumienie dla sytuacji nadzwyczajnych.
            W tym przypadku mamy do czynienia z obstrukcją. Owszem - w granicach prawa, ale czy na pewno zgodnie z duchem prawa?
            • sumire Re: Wsuń karty do głosowania w płot 22.04.20, 13:09
              Czy z duchem prawa zgodne jest przeprowadzanie wyborów przez rząd?
              • 1elka26 Re: Wsuń karty do głosowania w płot 22.04.20, 13:15
                W sytuacji nadzwyczajnej? W dodatku zgodnie z ustawą uchwaloną przez Sejm? - jak najbardziej
                • triss_merigold6 Re: Wsuń karty do głosowania w płot 22.04.20, 13:20
                  Nie ma żadnego ze stanów nadzwyczajnych.
                  • anika772 Re: Wsuń karty do głosowania w płot 22.04.20, 13:24
                    Ale eluś przywołuje ducha prawa, rozumieszbig_grin
                • sumire Re: Wsuń karty do głosowania w płot 22.04.20, 13:29
                  Nie ogłoszono stanu nadzwyczajnego.
                  Zgodnie z obowiązującym w Polsce prawem organem powołanym do organizowania wyborów jest PKW. Nie Jacek Sasin.
                • sko.wrona Re: Wsuń karty do głosowania w płot 22.04.20, 14:11
                  Sytuacja nadzwyczajna? 😂
                • cosmetic.wipes Re: Wsuń karty do głosowania w płot 22.04.20, 17:18
                  1elka26 napisał(a):

> W sytuacji nadzwyczajnej?

W sytuacji nadzwyczajnej wprowadza się stan nadzwyczajny. Tako rzecze nasza (nie wasza) konstytucja, ale że to napisane bliżej końca, to widocznie nie dobrnęliście ruski trollu.
            • coronafela Re: Wsuń karty do głosowania w płot 22.04.20, 14:17
              To na pewno ten duch, który każe do tej samej koperty wkładać kartę do głosowania i dane głosującego, a potem razem wysyłać?
        • gogologog Re: Wsuń karty do głosowania w płot 22.04.20, 23:04
          > Zdumiewające jest to, jak tzw. "obrońcy demokracji" zapominają teraz o Konstytucji.

Bo konstytucje stosuje sie tylko wtedy gdy odpowiada "obroncom".
          To tak samo jak tolerancja dla innych pogladow - nalezy byc tolerancyjnym wtedy gdy te poglady sa lewicowe i zgodne z naszymi smile
      • lifecolor Re: Wsuń karty do głosowania w płot 22.04.20, 13:25
        Skrzynki są obowiązkowe od 2013r
        • anika772 Re: Wsuń karty do głosowania w płot 22.04.20, 13:29
          Ok, kupię i niech pakiet w niej leży.
      • mava Re: Wsuń karty do głosowania w płot 22.04.20, 14:06
        >Mam zamiar odmówić przyjęcia pakietu

zostaw sobie na pamiatkę. Albo jako inwestycje dla swoich wnukow.
        Ja mam zamiar zostawić. Początkowo chciałam wyrzucic w cholere ale jednak doszłam do wniosku, że kiedyś moze to być cenne, chocby jako pamiątka historyczna.
        • janja11 Re: Wsuń karty do głosowania w płot 22.04.20, 14:10
          Wnuki ci podziękują, że pozwoliłaś walkowerem wygrać pisim oszustom.
          • anika772 Re: Wsuń karty do głosowania w płot 22.04.20, 14:14
            Prawda jest taka, że ten pajac i tak by wygrał, nawet gdyby nie było pandemii a głosowanie normalne.
            • janja11 Re: Wsuń karty do głosowania w płot 22.04.20, 14:19
              I tylko dlatego, że tylko dlatego, że popierająca PIS mniejszość , decyduje za całą resztę.
              Wydaje się wam m, że honorowo (a faktycznie z lenistwa) oddacie władzę pisim towarzyszom, którzy was coraz bezczelniej oszukują i okradają .

Uwierzyliście we wszechmocnego jarosława.

• anika772 Re: Wsuń karty do głosowania w płot 22.04.20, 14:22
                Nie należę do obojętnej politycznie grupy obywateli, jednak w tej hucpie udziału nie wezmę.
                Nie życzę sobie zarzucania mi lenistwa.
              • 1elka26 [...] 22.04.20, 14:57
                Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                • mava Re: Wsuń karty do głosowania w płot 22.04.20, 15:29
                  jelka, jakakolwiek dyskusja z tobą urąga mojej inteligencji wiec pominę milczeniem twoje psiorskie prowokacje.
                  Idź z tym do swojego kurdupla, może dostaniesz order z buraka
                  • janja11 Re: Wsuń karty do głosowania w płot 22.04.20, 15:40
                    mava napisała:

> jelka, jakakolwiek dyskusja z tobą urąga mojej inteligencji wiec pominę milczen
                    > iem twoje psiorskie prowokacje.
                    > Idź z tym do swojego kurdupla, może dostaniesz order z buraka

Elka ma taką robotę. Daj elce zarobić na chleb smile
                • aerra Re: Wsuń karty do głosowania w płot 22.04.20, 15:41
                  I kto to wyżej pisał o pomówieniach?
                  Ty katoliczko bez żenady wklejająca kłamstwa i oczerniająca bliźnich. Piękne.
          • mava Re: Wsuń karty do głosowania w płot 22.04.20, 15:27
            >Wnuki ci podziękują, że pozwoliłaś walkowerem wygrać pisim oszustom

jasne jasne...
            Zacznij myslec, kobito..
            KTO I JAKA kontrolę bedzie miał nad tymi "wyborami"? podpowiem - kurdupel i jego swita.
            Wnuki to mi podziekuja za to, ze namowilam ich rodzicow, żeby spieprzali z tego pisiowego zamordyzmu.
    • daniela34 Re: Wsuń karty do głosowania w płot 22.04.20, 12:20
      Ja przestałam zastygać w stuporze już na etapie nocnego wręczania nominacji "sędziom" TK, czyli stosunkowo dawno. Od tego czasu już nic mnie nie zdziwi. Ostatni wyrok TK przyjęłam absolutnie bez zaskoczenia, nie zdziwi mnie tez wyrok TK na temat wyroku TSUE. Takie państwo mamy, takie podejście do prawa. Wybory korespondencyjne to tylko wisienka na torcie.
      • 1elka26 Re: Wsuń karty do głosowania w płot 22.04.20, 12:27
        Może lepiej zastanów się nad stosunkiem do prawa tych którzy negują prerogatywy prezydenta do mianowania sędziów, a także tych którzy potrafią "nie widzieć" stosownych zapisów w Konstytucji.
      • sza.aliczek Re: Wsuń karty do głosowania w płot 22.04.20, 12:28
        Takie państwo mamy
        edit: takie państwo sobie wybraliśmy. : /
        • rb_111222333 Re: Wsuń karty do głosowania w płot 22.04.20, 12:33
          Ja sobie takiego nie wybrałam. I myślę, że jednak przynajmniej część osób głosujących na PIS też nie godzi się na takie łamanie prawa. Kaczyński jest w polityce długo i -moim zdaniem-do pewnego czasu nic nie wskazywało, że ten dziad będzie chciał wprowadzić dyktaturę.
          • sza.aliczek Re: Wsuń karty do głosowania w płot 22.04.20, 12:39
            Pisze to szczerze: nie znam pisowca który nie chwaliłby Kaczyńskiego i jego dyrektyw.
            Wszystko wskazywało co będzie, wszystko, nawet to jakże cwane ukrycie jego samego i podobnych mu akolitów. Było wiadomo ze zrobi wszystko by dorwać Tuska. Nie udało się, to robi to, na co zabrakło odwagi poprzednim: dożyna watahę.
            • rb_111222333 Re: Wsuń karty do głosowania w płot 22.04.20, 13:18
              A ja znam ludzie, którzy głosowali na PiS a teraz są przerażeni tym, co się wyprawia, np. moi rodzice.
              • sza.aliczek Re: Wsuń karty do głosowania w płot 22.04.20, 13:25
                To dobrze : )
                Zabrzmiało optymistycznie.
          • amast Re: Wsuń karty do głosowania w płot 22.04.20, 12:46
            > Kaczyński jest w polityce długo i -moim zdaniem-do pewnego czasu nic nie wskazywało, że ten dziad będzie chciał wprowadzić dyktaturę.

Może i tak, ale ten czas to był kilkanaście lat temu. Od czasu pierwszych rządów pisowskich wiadomo, z kim mamy do czynienia.
          • chicarica Re: Wsuń karty do głosowania w płot 22.04.20, 16:11
            Jarosław Kaczyński już dawno mówił otwarcie co dokładnie chce wprowadzić. Trzeba tylko umieć słuchać.
            • janja11 Re: Wsuń karty do głosowania w płot 22.04.20, 16:16
              chicarica napisała:

> Jarosław Kaczyński już dawno mówił otwarcie co dokładnie chce wprowadzić. Trzeb
              > a tylko umieć słuchać.
              >

A my właśnie dokładnie realizujemy plan Kaczyńskiego, rezygnując ze swoich praw i ustawiając się z własnej nieprzymuszonej woli w roli statystów.

Prezes LUBI TO.

Jeśli nie oddamy głosu przeciw Dudzie (nawet w tych sfałszowanych wyborach) to odbieramy sobie argument fałszerstwa w liczeniu głosów.
        • daniela34 Re: Wsuń karty do głosowania w płot 22.04.20, 12:34
          Oj nie, nie "śmy". Ja tam ich nie wybrałam.
          • sza.aliczek Re: Wsuń karty do głosowania w płot 22.04.20, 12:40
            Przecież ja też nie. smile
            • daniela34 Re: Wsuń karty do głosowania w płot 22.04.20, 12:49
              😀 ja też w sumie wiem o co Ci chodzi. PiS nie spadł na ten kraj jak plaga egipska tylko zostali wybrani, to prawda
              • sza.aliczek Re: Wsuń karty do głosowania w płot 22.04.20, 12:56
                właśnie.
                wystarczyło by Polacy załączyli myślenie i chociaż pofatygowali tyłki do urn.
                no ale nie. nie załączyli.
          • nunia01 Re: Wsuń karty do głosowania w płot 22.04.20, 12:52
            My jako społeczeństwo. Jak wybraliśmy, tak mamy. Jak się za nos pozwalamy wodzić, tak jesteśmy wodzeni. Nie wystarczy, że ja, Ty czy ktoś nie wybierał. Takie mamy społeczeństwo jakie mamy.
            • sza.aliczek Re: Wsuń karty do głosowania w płot 22.04.20, 12:57
              zgodnie ze słomą w butach: PRL się skończył, ale homo sovieticus trwa dalej.
              • sza.aliczek Re: Wsuń karty do głosowania w płot 22.04.20, 12:59
                sza.aliczek napisała:

> zgodnie ze słomą w butach: PRL się skończył, ale homo sovieticus trwa dalej.
                -----------
                skrótem myślowym poleciałam : ) o wsi myślałam i wyjściu z niej, aczkolwiek nie mam nic przeciw, bo też się z niej wywodzę ; )
            • daniela34 Re: Wsuń karty do głosowania w płot 22.04.20, 12:59
              Wiem, wiem o co chodziło Szaliczkowi. Napisałam już wyżej. Zgadzam się. To nie jest klątwa, plaga czy pech. To jest rezultat decyzji wyborców.
              • janja11 Re: Wsuń karty do głosowania w płot 22.04.20, 13:40
                daniela34 napisała:

> Wiem, wiem o co chodziło Szaliczkowi. Napisałam już wyżej. Zgadzam się. To nie
                > jest klątwa, plaga czy pech. To jest rezultat decyzji wyborców.

Dokładnie.
                Nie wybierając też decydujemy kto będzie wybrany.

W 2015 roku Duda dostał w I turze 34% głosów, przy 48% frekwencji.
                To znaczy, że na Dudę zagłosowało niecałe 20% uprawnionych. To niecałe 20% wystarczyło, żeby wygrać I turę wyborów prezydenckich.

• janja11 Re: Wsuń karty do głosowania w płot 22.04.20, 12:31
        daniela34 napisała:

> Ja przestałam zastygać w stuporze już na etapie nocnego wręczania nominacji "sę
        > dziom" TK, czyli stosunkowo dawno. Od tego czasu już nic mnie nie zdziwi. Ostat
        > ni wyrok TK przyjęłam absolutnie bez zaskoczenia, nie zdziwi mnie tez wyrok TK
        > na temat wyroku TSUE. Takie państwo mamy, takie podejście do prawa. Wybory kore
        > spondencyjne to tylko wisienka na torcie.

Ta konkretna wisienka będzie oznaczać, że kolejne 5 lat będzie nas prezydent andrzej kompromitować, gdziekolwiek się pojawi.
        O miliardach z naszych podatków nie wspomnę,

• 1elka26 Re: Wsuń karty do głosowania w płot 22.04.20, 12:41
          No tak, rozumiem, że wolisz kogoś takiego jak bełkoczący Kwasniewski, czy nie znający żadnego języka Komorowski? albo "prawdziwą prezydent" która bez pomocy promptera nie potrafi nic rozsądnego powiedzieć? - gratuluję "autorytetów".
          • sumire Re: Wsuń karty do głosowania w płot 22.04.20, 12:43
            Elek myśli, że rezydent mówi z głowy 😂
            • lellapolella Re: Wsuń karty do głosowania w płot 22.04.20, 12:45
              Bo mówi z głowy- pytanie tylko z czyjejwink
            • iza232 Re: Wsuń karty do głosowania w płot 22.04.20, 12:48
              sumire napisała:

> Elek myśli, że rezydent mówi z głowy 😂

Elek nie myśli. Powtarza to co mu wdrukowali do mózgu w tvpis.
              • 1elka26 Re: Wsuń karty do głosowania w płot 22.04.20, 12:54
                Jak czytam te wszystkie brednie to niestety stwierdzam że uwielbiane przez tzw"obrońców demokracji" media gazetopodobne powoduja nie tylko występowanie pomroczności jasnej, ale pozbawiają także swoich wiernych odbiorców umiejętności prowadzenia rzeczowej dyskusji.
                Pozostają tylko obelgi i pomowienia
            • janja11 Re: Wsuń karty do głosowania w płot 22.04.20, 12:53
              rezydent się raz wypowiedział z głowy, jak szczerze się cieszył jaką "dojną zmianą" będzie pisia władza.
          • janja11 Re: Wsuń karty do głosowania w płot 22.04.20, 12:47
            1elka26 napisał(a):

> No tak, rozumiem, że wolisz kogoś takiego jak bełkoczący Kwasniewski, czy nie z
            > nający żadnego języka Komorowski? albo "prawdziwą prezydent" która bez pomocy
            > promptera nie potrafi nic rozsądnego powiedzieć? - gratuluję "autorytetów".

Załóż andrzej wątek w temacie (andrzeja Dudę tam koniecznie umieść) , to się dowiesz jak pisi prezydent wypada w porównaniu z poprzednikami.
            Na pewno odniesie sukces spektakularny.
    • madame_edith Re: Wsuń karty do głosowania w płot 22.04.20, 12:53
      Nie wiem co mnie bardziej przeraża, nasza bezsilność wobec tego bezprawia czy fakt, że całej gromadzie debi...li w to graj... sad
      • tanebo001 Re: Wsuń karty do głosowania w płot 22.04.20, 12:54
        A może to że sposób na to jest tylko jeden - wojna domowa.
        • milva24 Re: Wsuń karty do głosowania w płot 22.04.20, 13:00
          Wypluj te słowa, czy Ty w ogóle wiesz co to jest wojna domowa?
          • alicia033 Re: Wsuń karty do głosowania w płot 22.04.20, 20:45
            milva24 napisała:

> Wypluj te słowa, czy Ty w ogóle wiesz co to jest wojna domowa?

a słyszałaś, żeby kiedykolwiek jakaś mafia dobrowolnie zrezygnowała z przestępczej działalności i potulnie pogodziła się z postawieniem przez sądem?
            Pis to mafijna przybudówka kremlowskiej agentury, a nie partia polityczna. Niestety w tym przypadku tanebo ma racje i bez Majdanu nie odzyskacie demokracji w Polsce.
        • sza.aliczek Re: Wsuń karty do głosowania w płot 22.04.20, 13:00
          nie będzie żadnej wojny domowej, załamie się gospodarka.
      • 1elka26 Re: Wsuń karty do głosowania w płot 22.04.20, 12:57
        Udzieliłaś teraz odpowiedzi, dlaczego PIS wygrywa.
        Dlatego, że jaśnie oświeceni Europejczycy notorycznie posługują się obelgami i szczuciem. W dodatku uwazają, że ich zachowanie odpowiada standardom "wartości europejskich".
        Róbcie tak dalej.
        • anika772 Re: Wsuń karty do głosowania w płot 22.04.20, 13:01
          W obelgach, szczuciu, manipulacjach, kłamstwach, cynizmie i wałkach nie macie sobie równych wy w PiS-ie.
          "Jaśnie oświeceni Europejczycy" mogą wam buty czyścić.
          <bleeeeehhh>
          • 1elka26 Re: Wsuń karty do głosowania w płot 22.04.20, 13:17
            Właśnie to widzę - zwłaszcza na tym forum. Ciekawe kto ustawicznie posluguje się obelgami i pomowieniami?
            • sza.aliczek Re: Wsuń karty do głosowania w płot 22.04.20, 13:26
              Udzieliłaś teraz odpowiedzi, dlaczego PIS wygrywa
              ----------------------

nie.
              pis wygrywa tylko dlatego ze zgrabniej niż pozostali manipuluje naszymi pieniędzmi. i z jeszcze jednego powodu: braku świadomości ogółu. w masie nie jesteśmy kształconym narodem. a prl przyzwyczaił ludzi do niemyślenia i oczekiwania. to trwa nadal i jest przenoszone z pokolenia na pokolenie.
              i żeby chociaż to rozdawnictwo pchnęło nas w przód.
              ale nie!
              pchnęło wyłącznie prywatne konta pisu u koryta.
              i tylko u koryta, bo tych w odległych szeregach też już nie.
              • olena.s Re: Wsuń karty do głosowania w płot 22.04.20, 13:58
                Rozdawnictwo w stylu korupcji wyborczej nigdy nie pcha kraju do przodu.
            • janja11 Re: Wsuń karty do głosowania w płot 22.04.20, 13:27
              1elka26 napisał(a):

> Właśnie to widzę - zwłaszcza na tym forum. Ciekawe kto ustawicznie posluguje s
              > ię obelgami i pomowieniami?

Andrzeju, czy tam jak wolisz elko wink załóż sobie wątek w temacie, to się dowiesz. Nie zdziw się j, jak to niejaka 1elka26 okaże się mistrzynią obelg i pomówień na tym forum.

A to jest wątek o koronawyborczej hucpie pisiej władzy .
    • lauren6 Re: Wsuń karty do głosowania w płot 22.04.20, 12:59
      > świadczy o ... No właśnie, o czym ?

Świadczy o poziomie inteligencji wyborców PISuaru.
      • anorektycznazdzira Re: Wsuń karty do głosowania w płot 22.04.20, 13:15
        100/100
        • triss_merigold6 Re: Wsuń karty do głosowania w płot 22.04.20, 13:18
          Oraz tych, którzy programowo nie biorą udziału w wyborach, bo ich polityka nie interesuje.uncertain To zawsze ponad 30% uprawnionych do głosowania.
          • janja11 Re: Wsuń karty do głosowania w płot 22.04.20, 13:36
            triss_merigold6 napisała:

> Oraz tych, którzy programowo nie biorą udziału w wyborach, bo ich polityka nie
            > interesuje.uncertain To zawsze ponad 30% uprawnionych do głosowania.

To niestety prawda.
            Nie uczestnicząc w wyborach też wybieramy.

W 2015 roku w I turze Duda dostał 34% głosów, przy frekwencji 48% .
            To znaczy, że Dudę poparło w sumie niecałe 20% uprawnionych do głosowania.

Stąd też akcja pistrolli, aby zniechęcić do głosowania każdego kto nie poprze Dudy.
            • 1elka26 Re: Wsuń karty do głosowania w płot 22.04.20, 15:06
              Ależ bredzisz. a może podasz jaki procent wyborców poparł Komorowskiego w wygranych wyborach? Niewiele więcej. Czy ktoś podważał jego mandat?
              Ta wasza nienawiść powoduje, że nie potraficie racjonalnie myśleć. Smutne zjawisko.
            • zona_glusia Re: Wsuń karty do głosowania w płot 22.04.20, 16:11
              48% frekwencji w spokojnych czasach, teraz jak będzie 20% to będzie cud. Ludzi nie trzeba zniechęcać do głosowania przez specjalne akcje. Sami widzą jakie to bezprawie i absurd albo nie wybory im w głowie, bo mają ogromne kłopoty z powodu pandemii.
              Nie wiem też skąd te złudzenia, że gdy nawet kandydat opozycji wygra PiS nie uzna wyborów za nieważne.
              • iwoniaw Re: Wsuń karty do głosowania w płot 22.04.20, 16:25
                zona_glusia napisał(a):

> Nie wiem też skąd te złudzenia, że gdy nawet kandydat opozycji wygra PiS nie uz
                > na wyborów za nieważne.

No też mnie to fascynuje, zwłaszcza że one BĘDĄ nieważne, więc ktokolwiek zostanie wybrany tym trybem, nie będzie legalnym prezydentem.
    • gris_gris Re: Wsuń karty do głosowania w płot 22.04.20, 13:27

? Drodzy państwo, sam fak
      > t że muszę pisać o czymś takim, i że takie rzeczy mówi wicepremier i nikt nie z
      > astyga w stuporze, świadczy o ... No właśnie, o czym ?

Ciekawe, ze ty to piszesz akurat. Pamietam dobrze, jak od 2015, kiedy zaczely sie protesty przeciwko lamaniu Konstytucji, w obronie Trybunalu i sadow, kpilas z protestujacych, sugerowalas, ze nie maja nic innego do roboty, i ze sie bawia w opozycjonistow. Takich jak ty jest wielu. To teraz masz.
      • coronafela Re: Wsuń karty do głosowania w płot 22.04.20, 14:19
        To akurat jest optymistyczne - ludzie się uczą.
    • asfiksja Re: Wsuń karty do głosowania w płot 22.04.20, 14:04
      Obawiam się, że ludzie zastygną w stuporze dopiero kiedy chleb będzie po 10 zł i dwucyfrowe bezrobocie. Ale to może być już niedługo.
      • anika772 Re: Wsuń karty do głosowania w płot 22.04.20, 14:17
        Władza wtedy obwini wiruska. Może jeszcze złą UE, bo nie chce dać, a przecież się należy.
        • janja11 Re: Wsuń karty do głosowania w płot 22.04.20, 14:21
          anika772 napisała:

> Władza wtedy obwini wiruska. Może jeszcze złą UE, bo nie chce dać, a przecież s
          > ię należy.

Też wybierasz tą władzę.
          • anika772 Re: Wsuń karty do głosowania w płot 22.04.20, 14:24
            Prędzej by mi ręka uschła.
            Chyba że masz na myśli moje "lenistwo" i "bierność" w czasie tych bezprawnych tzw. wyborów. To owszem, nie wezmę udziału. Niech sobie pajacyk wygra w cuglach przy frekwencji 9%
            • myfaith Re: Wsuń karty do głosowania w płot 22.04.20, 15:05
              Czyli zaakceptujesz ze p.Duda wygrywa i dalej p.Kaczynski z żelazna konsekwencja przeprowadza "reformę" sądownictwa/polonizacje mediów,/ samorządów, pacyfikuje lekarzy i medyków, nauczycieli - jeśliby tylko ośmielili się protestować, podnosi podatki (bo wszak skądś trzeba mieć kasę) , zabierze się również na internet ( to tez medium)

Bierzesz na siebie odpowiedzialność (tak jak i inni nie głosujący) za to ze w następnych wyborach opozycja (jeśli jakakolwiek jeszcze będzie i nie mam tu na myśli "opozycji" typu Konfederacja albo twór podobny obecnej partii Gowina ) nie będzie miała szans no bo jak ludzie beda mieli o niej (o programie, ludziach) wiedzieć skoro media będą narodowe .

anika772 napisała:

> Prędzej by mi ręka uschła.
              > Chyba że masz na myśli moje "lenistwo" i "bierność" w czasie tych bezprawnych t
              > zw. wyborów. To owszem, nie wezmę udziału. Niech sobie pajacyk wygra w cuglach
              > przy frekwencji 9%
              • alicia033 Re: Wsuń karty do głosowania w płot 22.04.20, 15:26
                myfaith napisała:

> Bierzesz na siebie odpowiedzialność (tak jak i inni nie głosujący) za to ze w następnych wyborach

przede wszystkim to wybory prezydenckie mają być równe, tajne, powszechne i [b]bezpośrednie. To, co planuje piss nie ma nic wspólnego z wyborami, takimi, jakie przewiduje polska Konstytucja, więc odstosunkuj się od ludzi, którzy nie zamierzają przykładać ręki do sankcjonowania łamania prawa przez piss-partię.
                Jest dokładnie odwrotnie, niż napisałaś, myfaith: to właśnie biorąc udział w tej plebiscytowej hucpie wyrażasz zgodę (bez znaczenia, na kogo głosując) na ostateczne zniszczenie demokracji w Polsce.
                I na wylot z Unii Europejskiej.
                • myfaith Re: Wsuń karty do głosowania w płot 22.04.20, 17:58
                  Alicia napisałam jak będzie jeśli nie pójdziecie do wyborów ( ty, inne forumki) I twoj wybór (i odpowiedzialność tez )przełoży się na to co będzie robił PiS czy pójdzie mu łatwiej czy trudniej w dalszym niszczeniu państwa. To Zwycięzcy piszą historie i Duda i PiS jesli wygra to będzie rządził nawet jesli frekwencja wyniesie 0,5% i tak jak do tej pory maja w nosie rożnej maści i treści głosy sprzeciwu wobec tego co robią tak tym bardziej będą mieli w nosie próby podważania prezydenta.
                  • janja11 Re: Wsuń karty do głosowania w płot 22.04.20, 18:07
                    myfaith napisała:

> Alicia napisałam jak będzie jeśli nie pójdziecie do wyborów ( ty, inne forumki)
                    > I twoj wybór (i odpowiedzialność tez )przełoży się na to co będzie robił PiS
                    > czy pójdzie mu łatwiej czy trudniej w dalszym niszczeniu państwa. To Zwycięzcy
                    > piszą historie i Duda i PiS jesli wygra to będzie rządził nawet jesli frekwen
                    > cja wyniesie 0,5% i tak jak do tej pory maja w nosie rożnej maści i treści głos
                    > y sprzeciwu wobec tego co robią tak tym bardziej będą mieli w nosie próby podw
                    > ażania prezydenta.

Forumki mają taki chytry plan, że zrobią prezesowi na złość i nie zagłosują przeciw Dudzie.
                    To się Jarosław zmartwi.

• alicia033 Re: Wsuń karty do głosowania w płot 22.04.20, 20:18
                    wiem, co napisałaś: pobożne życzenia, które dadzą piss-mafii wyłącznie podkładkę pod twierdzenie, że z plebiscytem było wszystko o.k.
                    I sorry: to będzie właśnie twoimi rękami, nie nikogo, kto w tej hucpie nie wieźmie udziału.
              • anika772 Re: Wsuń karty do głosowania w płot 22.04.20, 17:02
                Całe życie głosowała, no, poza żałosnym referendum Komorowskiego.
                W tym czymś udziału nie biorę.
            • janja11 Re: Wsuń karty do głosowania w płot 22.04.20, 15:08
              anika772 napisała:

> Prędzej by mi ręka uschła.
              > Chyba że masz na myśli moje "lenistwo" i "bierność" w czasie tych bezprawnych t
              > zw. wyborów. To owszem, nie wezmę udziału. Niech sobie pajacyk wygra w cuglach
              > przy frekwencji 9%

Wybierasz biernie nie sprzeciwiając się pisiemu reżimowi.

Wow no popatrz. Jak w nazistowskich Niemczech, przykładasz łapę do usankcjonowania zła.
              • zona_glusia Re: Wsuń karty do głosowania w płot 22.04.20, 16:17
                Chyba sobie żarty robisz. Branie udziału to legitymizowanie bezprawia z małymi szansami powodzenia.
              • anika772 Re: Wsuń karty do głosowania w płot 22.04.20, 17:03
                No to pojechałaś, naprawdę, czuję się zachęcona.
                • janja11 Re: Wsuń karty do głosowania w płot 22.04.20, 17:28
                  anika772 napisała:

> No to pojechałaś, naprawdę, czuję się zachęcona.

Zachęcona się poczułaś? Ja do niczego nie zachęcam.
                  Mówię, że ja skorzystam ze swojego prawa, aby powiedzieć, NIE dla Dudy.

Ja uważam, że moje dzieciaki zasługują na lepszego prezydenta niż Duda i ja czułabym się nie w porządku gdybym nie powiedziała NIE dla Dudy, nawet jeśli tego głosu nikt nie policzy.
                  • sko.wrona Re: Wsuń karty do głosowania w płot 22.04.20, 18:30
                    Jakie NIE dla Dudy? Przecież nie ma szans żeby te wybory były uczciwe.
                    Duda już je wygrał. W PiS-ie pewnie nawet już wiedzą z jaką przewagą i jaka była frekwencja.
                    To nie są wybory tylko zamach stanu.
                    • paskudek1 Re: Wsuń karty do głosowania w płot 22.04.20, 19:13
                      Wiesz co trochę racji w tym jest, żeby jednak zagłosować. Zrobić dowcip Kaczyńskiemu który pewnie liczy na to że oburzeni bezprawiem poowemy "nie bawimy się z tobą". A może raz w końcu zagrać JEGO metodami i OGRAĆ go? Ja nie wiem czy to będzie dobrze ale wiem, że kolejne oddanie pola oszustom bo my jesteśmy oburzeni to nie jest dobra droga.
    • janja11 Re: Wsuń karty do głosowania w płot 22.04.20, 14:14
      asfiksja napisał:

> Obawiam się, że ludzie zastygną w stuporze dopiero kiedy chleb będzie po 10 zł
      > i dwucyfrowe bezrobocie. Ale to może być już niedługo.

Dokładnie. To zadziwiające jak ludziska dały sobie wmówić, że się nic nie da zrobić i pozwalają decydować o sobie pisiemu suwerenowii. I obserwują tylko jak ich pisi towarzysze coraz śmielej oszukują i okradają.

• raczek47 Re: Wsuń karty do głosowania w płot 22.04.20, 14:20
        Tyle w temacie mam do powiedzenia
        • janja11 Re: Wsuń karty do głosowania w płot 22.04.20, 14:22
          O jest i pisi troll przekonujący, jak warto oddać pisiej miernocie władzę walkowerem.
    • bo_ob Re: Wsuń karty do głosowania w płot 22.04.20, 14:27
      Stupor? Przecież niedawno, kilka miesięcy temu były wybory, które pokazały, ze narodowi to właśnie się podoba. Nie zauważyłam, żeby miliony wyszły na ulicę w obronie prawa i Konstytucji a ci, którzy wyszli to byli ludzie raczej niemłodzi - znakiem tego młodszym się podoba i chętnie wybiorą swego Dudę ponownie.

Wolnego wyboru ludzi nie powinno się kwestionować, bo tym samym kwestionowalibyśmy wolność.
    • joanna_poz Re: Wsuń karty do głosowania w płot 22.04.20, 14:44
      przekopiowuję z lokalnego forum, ktos inny przekopiował z FB, nie wiem czy juz było;
      -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

W Y B O R Y - BOJKOT NIE MA SENSU, NIC TYM NIE OSIĄGNIEMY.

OTO JAK OGRAĆ KACZYŃSKIEGO i DUDĘ NA RAZ:

1) NISKA FREKWENCJA nie ma znaczenia, wybory prezydenckie nie mają limitu frekwencji, może być 3% i wybory są ważne.

2) ILOŚĆ ODDANYCH GŁOSÓW ma znaczenie - jesienią PiS mial 8,1 mln głosów, antypis 10,4 mln. Jest nas wiecej. Wystarczyłaby taka sama mobilizacja. Elektorat PiS jest bardzo zdyscyplinowany, więc te 8,1 mln to maksymalny poziom ich głosów. Wszystkich wyborców w Polsce jest 30,1 mln więc pisowcy to tylko 27% uprawnionych do głosowania = 1/4).

3) DODATKOWO karty do glosowania dotrą do tych, którzy nigdy na wybory nie chodzili, a jest ich 12 mln - jeśli część z nich wypelni jednak kartkę jest duża szansa na wygraną.

4) KAŻDY robi zdjęcie swojej karty do głosowania z dowodem osobistym obok - odsłoniete tylko zdjecie i początek peselu / data urodzenia. W razie fałszerstw wszyscy wysyłaja zdjęcie do komitetu wyborczego swojego kandydata, a komitety sumuja glosy i badają czy kaczor oszukiwał.

5) IM WIĘCEJ oddamy głosów tym trudniej bedzie sfałszować wybory. Komisje wyborcze będą OTWIERAŁY najpierw tylko koperty zwrotne – sprawdzą, czy dane podane w oświadczeniach zgadzają się z tymi ze spisu wyborców. Jeśli wszystko będzie się zgadzało – KOPERTA z kartą do głosowania trafi do urny. Sasin ma pole manewru tu i na poczcie, ale bardzo małe. W Komisjach będa nasi ludzie i obserwatorzy.

6) W 1 TURZE każdy głosuje na kogo chce, byle zabrac Dudzie szansę na 51%. W 2 TURZE wszyscy głosują na kandydata opozycji.

7) UNOSZENIE się honorem, teksty o usankcjonowaniu swoją obecnością oszustwa, łamaniu konstytucji nie robią na kaczyńskim ŻADNEGO wrażenia. Z buszmenem walczymy pałą, to jedyna rzecz którą buszmen rozumie. Nie honorem i moralnością - tej buszmen nie zrozumie nigdy.

8) BOJKOT TO NAJGŁUPSZA rzecz jaką możemy zrobić. Kaczyński tylko na to czeka. Trzeba się dobrze zabezpieczyc maską i rękawiczkami i podziekować Szeregowemu Posłowi Kaczyńskiemu za dreszczyk emocji "umrę, a może nie umrę oddając głos". Tylko tak pokażesz mu środkowy palec, tylko tak go zaboli.

9) OD WCZORAJ na 10 grupach (350 tys. obserwujących) zebrałem 12 (dwanaście) głosów wsparcia i jakieś 5 000 opinii, że nie warto, że wybory bedą sfalszowane. Naród się poddał, klęczy przed starcem, który z ohydną satysfakcją na mordzie zarządza naszym strachem i tak manipuluje wynikiem wyborów. PODDALIŚMY SIĘ I DOKŁADNIE O TO MU CHODZIŁO. Ja mówię NIE.

10) UDOSTĘPNIJ szeroko post, niech ludzie sami podejmą decyzje, ale BOJKOT TO FATALNA DROGA, to wygrana Dudy w 1 turze.
      ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

po przeczytaniu jednak sklaniam się do udzialu..
      • madame_edith Re: Wsuń karty do głosowania w płot 22.04.20, 14:55
        Widziałam to na FB i ma sens. Tyle, że jakaś część ludzi faktycznie nie dostanie tych pakietów wcale.
        • joanna_poz Re: Wsuń karty do głosowania w płot 22.04.20, 14:59
          nie siedzę w aktualizacjach Pisowskiej wizji wyborów- ale na ile dni przed maja byc niby dostarczone te pakiety wyborcze?
          do ostatniej chwili?
          czy do 1-2 dni przed? - wtedy teroretycznie moznaby (nie wiem komu) zgłosic nieotrzymanie pakietu.
      • bo_ob Re: Wsuń karty do głosowania w płot 22.04.20, 14:58
        > OTO JAK OGRAĆ KACZYŃSKIEGO i DUDĘ NA RAZ

żeby wygrać z szulerem, trzeba być jeszcze większym szulerem, to co tu jest napisane to naiwność
        • joanna_poz Re: Wsuń karty do głosowania w płot 22.04.20, 15:03
          moze i poniekad naiwnosc - tyle że kolejną okazję ogrania tego szulera mozesz miec nieprędko.
          witajmy w dyktaturze...
          • bo_ob Re: Wsuń karty do głosowania w płot 22.04.20, 15:09
            "Jeśli masz wroga, usiądź na brzegu rzeki i czekaj, aż jego ciało spłynie nią w dół".

sami się rozłożą, branie udziału w tej hucpie nazywanej przez PiS wyborami to legitymizowanie oszusta

jak można w ogóle rozważać wzięcie udziału w głosowaniu organizowanych przez Pocztę i Sasina, z podpisaną kartą wyborczą, bez udziału PKW?

niech se sami, przy minimalnej frekwencji Dudę 'wybiorą' - tego boi się prezes, ze Duda wygra [bo wygra] przy frekwencji 12 procent
          • azja001 Re: Wsuń karty do głosowania w płot 22.04.20, 15:15
            Mnie przeraża to, że te karty ludzie będą wyrzucać ze skrzynek i będą się tak bezpańsko walać po klatkach, śmietnikach i innych super miejscach.
            • bo_ob Re: Wsuń karty do głosowania w płot 22.04.20, 15:16
              makulatura zawsze sie walała po klatkach schodowych
          • zona_glusia Re: Wsuń karty do głosowania w płot 22.04.20, 16:20
            Już mamy dyktaturę bez żadnego trybu.
        • alicia033 Re: Wsuń karty do głosowania w płot 22.04.20, 15:17
          bo_ob napisała:

> to co tu jest napisane to naiwność

To nie naiwność, tylko:
          a) głupota z kategorii "pożyteczny idiota"
          lub:
          b) pisowska V kolumna.

Każdy, kto weźmie udział w tej plebiscytowej hucpie będzie odpowiedzialny za ostateczną rozwałkę demokracji w Polsce.
          Wybory, zgodnie z prawem, mają być: równe, powszechne, tajne i bezpośrednie. "Głosowanie", które łamie którąkolwiek z tych zasad, to nie wybory w kraju demokratycznym, a przekręt totalitarnej władzy, zorganizowany tylko po to, by mogła potem mówić, że przecież wszystko było w porządku, bo idioci poszli i "zagłosowali".
          • bo_ob Re: Wsuń karty do głosowania w płot 22.04.20, 15:22
            alicia033 napisała:

> to nie wybory w kraju demokr
            > atycznym, a przekręt totalitarnej władzy, zorganizowany tylko po to, by mogła p
            > otem mówić, że przecież wszystko było w porządku, bo idioci poszli i "zagłosowali".

tak jest, dlatego nie wolno im pomagać w tym przekręcie

• mava Re: Wsuń karty do głosowania w płot 22.04.20, 15:39
            >Wybory, zgodnie z prawem, mają być: równe, powszechne, tajne i bezpośrednie

a wlaśnie ...wczesniej (czyli poźniej we wpisach) nie nawiązalam do "tajnosci".
            Nie niepokoi to was, drogie zwolenniczki głosowania, ze w tej samej kopercie podajecie swoje dane? pesel, nazwisko?
            Nie niepokoi to chyba wylacznie zwolenniczki pisiorstwa, nieprawdaż joanno_poz?
            Ja jednak wolałabym głosować "tajnie", a nie zeby potem kurduplowaty namiestnik odnotował, że niejaka mava nie głosowała na du-pe.
      • lauren6 Re: Wsuń karty do głosowania w płot 22.04.20, 15:18
        > Komisje wyborcze będą OTWIERAŁY najpierw tylko koperty zwrotne – sprawdzą, czy dane podane w oświadczeniach zgadzają się z tymi ze spisu wyborców. Jeśli wszystko będzie się zgadzało – KOPERTA z kartą do głosowania trafi do urny. Sasin ma pole manewru tu i na poczcie, ale bardzo małe. W Komisjach będa nasi ludzie i obserwatorzy.

Dobrze wiedzieć.
        • zona_glusia Re: Wsuń karty do głosowania w płot 22.04.20, 16:27
          >W Komisjach będa nasi ludzie i obserwatorzy.
          Skąd to wiadomo?
          Na razie nie ma żadnych deklaracji partii politycznych, czy organizacji obywatelskich, że zgłoszą swoich przedstawicieli do komisji.
          Więcej brakuje ludzi do komisji, jeśli wybory miałyby się odbyć tradycyjnie. Zgodnie z pisowskim prawem, gdy ustawa o głosowaniu korespondencyjnym wejdzie w życie ( gdzieś koło 6 maja) te komisje będą rozwiązane i powołane nowe przez Sasina, bo to on organizuje wybory.
          • alicia033 Re: Wsuń karty do głosowania w płot 22.04.20, 20:31
            zona_glusia napisał(a):

> >W Komisjach będa nasi ludzie i obserwatorzy.
            > Skąd to wiadomo?

właśnie, też się chętnie dowiem, kto to owi "nasi".
            OBWE na przykład odmówiło wysłania teraz swoich obserwatorów, bo nie zamierza ryzykować ich życiem i zdrowiem.
            Więc kto jeszcze, oprócz piss-partii ma w absolutnej pogardzie życie i zdrowie Polaków i zamierza ich posłać do "obserwowania" działań "komisji wyborczych"?

A, i chętnie dowiem się, kto jest rzeczywistym autorem tego tekstu. Krąży po internecie od co najmniej dwóch tygodni, tu już też się wcześniej przewinął.I absolutnie się nie zdziwię, jeśli to jacek kurski.
      • mava Re: Wsuń karty do głosowania w płot 22.04.20, 15:23
        nie mam najmniejszego zamiaru wziecia udziału w tym durnowatym przedsiewzieciu pt. głosowanie na du_ę.
        Pomijam juz ewentualnosc zakazenia sie ale...żeby oddac głos musze zapintalać po całej dzielnicy - do skrzynki podawczej. jak na razie nie wiem, gdzie ta "skrzynka" bedzie. W Warszawie to spodziewam sie, że przy ratuszu, ale pewnosci nie mam. I tak to jest daleko ode mnie. Na normalne wybory chodzilam dwie ulice dalej.
        Tak wiec, musze wsiąść w samochod (mam) i pojechac do skrzynki podawczej, żeby wrzucicswój głos. Byc moze czekac w kolejce bo dzielnica miasta (Warszawy) duza a skrzynka podawcza jedna. Czyli czekanie w kolejce, dłuższej niz do sklepu. Ci ktorzy samochodu nie maja, muszą pojechać zbiorkomem - do ktorego moga sie nie dostać bo ilosc pasażerów ograniczona! I tu przypomne, że czas głosowania", czyli wrzucenia papieru do skrzynki podawczej, też jest ograniczony! Juz nie wspomne o wsiach róznych, gdzie poczta o kilka km oddalona...
        Podsumowujac, niech sie sasin cmoknie w pompe, nie mam zamiru robic z siebie idiotki i marnowac swojego cennego czasu, skoro du_a i tak juz został namaszczony.
        Mam nadzieje,, ze sasinek i cala treszta, kiedys za to odpowiedzą przed TS.
        To jest cyrk a nie wybory! i nie żaden "walkower' panno joanno (ty z pisiorstwa jestes?)
        • bo_ob Re: Wsuń karty do głosowania w płot 22.04.20, 15:26
          mava napisała:

>
          > Podsumowujac, niech sie sasin cmoknie w pompe, nie mam zamiru robic z siebie id
          > iotki i marnowac swojego cennego czasu, skoro du_a i tak juz został namaszczony

tak jest, był już premier z tabletu, teraz będzie prezydent z koperty

szkoda, że niektórzy myślą, że biorąc udział w tej hucpie będą brali udział w wyborach - nawet w tym wątku to widać

• joanna_poz Re: Wsuń karty do głosowania w płot 22.04.20, 15:30
          nie, nie jestem z pisorstwa panno mavo.
          wpis wyzej opatrzyłam - przekopiowane - a nie moje.

i zapewniam Cie, ze ten caly cyrk i wizja ze Duda bedzie grzal cieply stoleczek kolejne 5 lat, a cale mnostwo ludzi nie zamierza/ nie może/ nie chce zrobic z tym nic wk..a mnie bardzo.

kto to "cos" uzna za cyrk, a nie wybory?
          Trybunał?
          Sad najwyższy?
          Unia?

czy poprostestujemy na ulicy?
          oh, wait, nie mozemy protestować...
          • mava Re: Wsuń karty do głosowania w płot 22.04.20, 15:47
            >kto to "cos" uzna za cyrk, a nie wybory?
            >Trybunał?
            >Sad najwyższy?
            >Unia?

Historia, panno joanno.
            A ja osobiscie bedę mogla każdego ranka spojrzec w lustro, w lazience. A nie, że z obrzydzeniem....

Nie masz ŻADNEGO wplywu na wynik tych tzw. wyborów. Kurdupel wybierze co mu się żywnie podoba, podobnie jak putin rolował swój naród i robi to nadal...Raz prezydent, raz premier, potem zmiana konstystucji itd itp
            NAPRAWDĘ tego nie widzisz?
            NAPRAWDE masz jakiekolwiek nadzieje w praworządnosc tych "wyborow"?
            No niestety...ale ja bylam pełnoletnia już w PRL i mam swiadomosc, jak wtedy wyglądało "głosowanie", z frekwencja 98%... Takich jak ja nie da się oszukać
            • bo_ob Re: Wsuń karty do głosowania w płot 22.04.20, 15:49
              tak swoją drogą to prezes ma niesłychane szczęście - w objęciu władzy pomogła mu katastrofa lotnicza pod Smoleńskiem, w jej utrzymaniu pomaga mu pandemia

ma chłop farta

• tanebo001 Re: Wsuń karty do głosowania w płot 22.04.20, 15:52
                Ale czasu nie oszuka. A ludzie i tak nie zagłosują na opozycję póki na własnych pośladkach nie poczują skutków polityki...
                • bo_ob Re: Wsuń karty do głosowania w płot 22.04.20, 15:57
                  tym bardziej, że opozycja marna

czasu nie oszuka, ale dobrze wykorzystał ten, który miał i wychował sobie godnych siebie następców
              • mava Re: Wsuń karty do głosowania w płot 22.04.20, 15:57
                >ma chłop farta

gdyby nie Smoleńsk to o PISie nikt by dzis juz nie pamietał...
                Wtedy braciszek miał poparcie 18% i zadnych szans na reelekcje...
                Ja to ciagle mowie, ze ten kurdupel to jakiegos farta ma...jak nie Smoleńsk, ktory przywrocil go do zycia, to covid
                W przeciwieństwie do narodu polskiego, ktory wręcz przeciwnie - ma przerąbane
                Taka karma, chyba...
                • bo_ob Re: Wsuń karty do głosowania w płot 22.04.20, 16:01
                  mava napisała:

> Taka karma, chyba...

chyba tak, w końcu sami sobie to kuku robimy od stuleci
                • janja11 Re: Wsuń karty do głosowania w płot 22.04.20, 16:05
                  mava napisała:

> >ma chłop farta
                  >
                  > gdyby nie Smoleńsk to o PISie nikt by dzis juz nie pamietał...
                  > Wtedy braciszek miał poparcie 18% i zadnych szans na reelekcje...
                  > Ja to ciagle mowie, ze ten kurdupel to jakiegos farta ma...jak nie Smoleńsk, kt
                  > ory przywrocil go do zycia, to covid
                  > W przeciwieństwie do narodu polskiego, ktory wręcz przeciwnie - ma przerąbane
                  > Taka karma, chyba...

Ten kurdupel świetnie pogrywa na naszym braku wiary w możliwości, ale też bierności i wygodnictwie.
                  Daliśmy sobie wmówić, że to jarek wszechmogący.

I on tą swoją garstką oszołomów wygrywa wszystko.
                  Bo reszta uważa, ze ich nie dotyczy.
                  I tak na własne życzenie jesteśmy w czarnej dvpie.
                  • bo_ob Re: Wsuń karty do głosowania w płot 22.04.20, 16:08
                    janja11 napisał(a):

> Ten kurdupel świetnie pogrywa na naszym braku wiary w możliwości

on wie, że ciemny lud wszystko kupi, kupi więc i to, że będą to wybory, w których może wygrać kto inny niż Duda

jak widać nie myli się
                    • janja11 Re: Wsuń karty do głosowania w płot 22.04.20, 16:11
                      bo_ob napisała:

> on wie, że ciemny lud wszystko kupi, kupi więc i to, że będą to wybory, w który
                      > ch może wygrać kto inny niż Duda
                      >
                      > jak widać nie myli się

W 2008 wszyscy pokazali PiSiorom fucka. Wystarczyło iść na wybory.
                      Można? Można!
                      • bo_ob Re: Wsuń karty do głosowania w płot 22.04.20, 16:19
                        ty serio myślisz, że to co nam dzisiaj proponują to konstytucyjne wybory jak w 2008?
                        • janja11 Re: Wsuń karty do głosowania w płot 22.04.20, 16:34
                          bo_ob napisała:

> ty serio myślisz, że to co nam dzisiaj proponują to konstytucyjne wybory jak w
                          > 2008?

Nie to są wybory z chorych wizji wielkiego oszusta.
                          Co nie znaczy, że będę udawać, że mnie wystraszył.

• iwoniaw Re: Wsuń karty do głosowania w płot 22.04.20, 16:21
                        janja11 napisał(a):

> bo_ob napisała:
                        >
                        >
                        > > on wie, że ciemny lud wszystko kupi, kupi więc i to, że będą to wybory, w
                        > który
                        > > ch może wygrać kto inny niż Duda
                        > >
                        > > jak widać nie myli się
                        >
                        > W 2008 wszyscy pokazali PiSiorom fucka. Wystarczyło iść na wybory.
                        > Można? Można!

Gdy będą wybory będę pierwsza, która będzie zachęcała wszystkich, na kogo by nie głosowali, do udziału. Na razie wyborów nie ma, Sasin bezprawnie wydaje nasze pieniądze na oszustwo, a Jarek ma nadzieję, że uda mu się przekonać jak najwięcej ludzi, że to są wybory. Nie daj się zamotać oszustom. Jakby Ci kazali wysyłać SMS-y za 49,99 to też byś to zrobiła, wierząc, że to legalne wybory i trzeba głosować?
                        • janja11 Re: Wsuń karty do głosowania w płot 22.04.20, 16:36
                          iwoniaw napisała:

>
                          > Gdy będą wybory będę pierwsza, która będzie zachęcała wszystkich, na kog
                          > o by nie głosowali, do udziału. Na razie wyborów nie ma, Sasin bezprawnie wydaj
                          > e nasze pieniądze na oszustwo, a Jarek ma nadzieję, że uda mu się przekonać jak
                          > najwięcej ludzi, że to są wybory. Nie daj się zamotać oszustom. Jakby Ci kazal
                          > i wysyłać SMS-y za 49,99 to też byś to zrobiła, wierząc, że to legalne wybory i
                          > trzeba głosować?
                          >
                          >

A kiedy te sprawiedliwe wybory będą??
                          Może to ostatni raz nas o cokolwiek pytają.
                          • bo_ob Re: Wsuń karty do głosowania w płot 22.04.20, 16:38
                            janja11 napisał(a):

> Może to ostatni raz nas o cokolwiek pytają.

trochę ręce opadają
                          • triss_merigold6 Re: Wsuń karty do głosowania w płot 22.04.20, 16:47
                            Jesteś trollem. Ferma trolli dostała nakaz zachęcania do udziału w wyborach, poprzez snucie opowieści, że zryw opozycji ma szanse utracić kandydaturę Dudy. Celem jest osiągnięcie nieośmieszajacej frekwencji i tylko to.
                            • janja11 Re: Wsuń karty do głosowania w płot 22.04.20, 16:55

> Jesteś trollem. Ferma trolli dostała nakaz zachęcania do udziału w wyborach,

Oczywiście. Masz mnie,
                              Bardzo naszej pisiej farmie trolli zależy, aby zagłosowano przeciw Dudy.

Powiem ci w tajemnicy, prezes go nie lubi, bo Duda ma psa , co kiedyś Fionkę pogonił.
                              • bo_ob Re: Wsuń karty do głosowania w płot 22.04.20, 16:57
                                janja11 napisał(a):

> Oczywiście. Masz mnie,
                                > Bardzo naszej pisiej farmie trolli zależy, aby zagłosowano przeciw Dudy.
                                >
                                > Powiem ci w tajemnicy, prezes go nie lubi, bo Duda ma psa , co kiedyś Fionkę p
                                > ogonił.

nie zrozumiałaś tego, co triss napisała, ale to raczej nikogo nie dziwi
                                • janja11 Re: Wsuń karty do głosowania w płot 22.04.20, 17:01
                                  bo_ob napisała:

>
                                  > nie zrozumiałaś tego, co triss napisała, ale to raczej nikogo nie dziwi

Żeby było jasne. Ja mam w nosie, czy ktoś zagłosuje przeciw Dudzie, czy nie.
                                  To jest Twój wybór.
                                  Ja mówię dlaczego ja chcę powiedzieć, że Duda to nie mój prezydent.

Jeśli pomyślałaś, że jesteś agitowana , to źle pomyślałaś.
                                  • bo_ob Re: Wsuń karty do głosowania w płot 22.04.20, 17:05
                                    janja11 napisał(a):

> Ja mówię dlaczego ja chcę powiedzieć, że Duda to nie mój prezydent.

rozumiem, taki romantyczny gest niczym monolog Kordiana na szczycie Mont Blanc my, Polacy, mamy niejako we krwi

ale jakby nie patrzeć głosując będziesz tylko mało romantycznym mięsem armatnim

ale co kto lubi
                              • triss_merigold6 Re: Wsuń karty do głosowania w płot 22.04.20, 16:58
                                Jest prikaz pompowania frekwencji, żeby nie było obciachu z 7-15%, bo wtedy instytucje unijne będą fukać jeszcze bardziej, a za przekręt wyborczy można zostać zawieszonym w członkowstwie Rady Europy.
                                • janja11 Re: Wsuń karty do głosowania w płot 22.04.20, 17:04

> Jest prikaz pompowania frekwencji, żeby nie było obciachu z 7-15%, bo wtedy ins
                                  > tytucje unijne będą fukać jeszcze bardziej, a za przekręt wyborczy można zostać
                                  > zawieszonym w członkowstwie Rady Europy.

Serio myślisz, że jest jakaś skala obciachu w PIS?
                                  Oni nawet nie znają tego słowa.

Kompromitująca porażka Beaty Szydło w Europarlamecie została przedstawiona jako wielki sukces.
                                  I tyle w temacie pisiego obciachu.
                            • anika772 Re: Wsuń karty do głosowania w płot 22.04.20, 17:15

> Jesteś trollem. Ferma trolli dostała nakaz zachęcania do udziału w wyborach, po
                              > przez snucie opowieści, że zryw opozycji ma szanse utracić kandydaturę Dudy. Ce
                              > lem jest osiągnięcie nieośmieszajacej frekwencji i tylko to.

Janja trollem nie jest, ona naprawdę wierzy w to co pisze.
                              • janja11 Re: Wsuń karty do głosowania w płot 22.04.20, 17:24
                                anika772 napisała:

> Janja trollem nie jest, ona naprawdę wierzy w to co pisze.

Tak wierzę, że jako obywatel RP mam konstytucyjne prawo powiedzieć, że NIE dla Dudy.
                                • bo_ob Re: Wsuń karty do głosowania w płot 22.04.20, 17:32
                                  janja11 napisał(a):

kierując się własnymi poglądami i szlachetnymi intencjami, działasz nieświadomie na rzecz czyichś interesów politycznych

to ma swoją nazwę, ale nie będę jej przytaczać
                                • sko.wrona Re: Wsuń karty do głosowania w płot 22.04.20, 18:38
                                  Ja też uważam, że mam konstytucyjne prawo powiedzieć NIE dla Dudy. Te wybory nie są konstytucyjne i w związku z tym nie zamierzam brać w nich udziału.
    • kropkaa Re: Wsuń karty do głosowania w płot 22.04.20, 15:12
      Karty już się drukują 🖊
      • bo_ob Re: Wsuń karty do głosowania w płot 22.04.20, 15:13
        ano właśnie wink
      • janja11 Re: Wsuń karty do głosowania w płot 22.04.20, 15:33
        Masz wybór.
        Jeszcze.
        • bo_ob Re: Wsuń karty do głosowania w płot 22.04.20, 15:43
          janja11 napisał(a):

> Masz wybór.
          > Jeszcze.

nie wierzę, że w to wierzysz w okolicznościach jakie mamy
          • janja11 Re: Wsuń karty do głosowania w płot 22.04.20, 15:48
            bo_ob napisała:

> janja11 napisał(a):
            >
            > > Masz wybór.
            > > Jeszcze.
            >
            > nie wierzę, że w to wierzysz w okolicznościach jakie mamy

A Ty nie wierzysz?

no to łapka w górę od prezesa jarosława i ojca tadeusza
            smile

A na poważnie , chcę kiedyś spojrzeć w oczy moich wnuków i powiedzieć im , że ja zagłosowałam przeciw pisiemu reżimowi.

Nie mamy pojecia, gdzie się pisi faszyzm skończy.

A jak będzie jak w latach 30 tych w Rzeszy?
            • bo_ob Re: Wsuń karty do głosowania w płot 22.04.20, 15:51
              oczywiście, że nie wierzę oszustom

choćby dlatego, ze jeszcze nie ma rozporządzenia jak maja wyglądać karty do głosowania ale Sasin już je drukuje

z oszustami się nie rozmawia ani z nimi nie siada do stołu

• bo_ob Re: Wsuń karty do głosowania w płot 22.04.20, 15:53
                o stan demokracji był czas walczyć gdy PiS zaczął ją niszczyć - jakoś nie widziałam wtedy milionów na ulicach

teraz trzeba trochę pocierpieć
                • janja11 Re: Wsuń karty do głosowania w płot 22.04.20, 15:57
                  bo_ob napisała:

> o stan demokracji był czas walczyć gdy PiS zaczął ją niszczyć - jakoś nie widzi
                  > ałam wtedy milionów na ulicach
                  >
                  > teraz trzeba trochę pocierpieć

Hęę? Codziennie jest gorzej.
                  Nie mam na co czekać.
                  Jak ja powiem moim dzieciakom, czemu poparłam (nawet biernie) taki gnój?
                  • bo_ob Re: Wsuń karty do głosowania w płot 22.04.20, 16:03
                    janja11 napisał(a):

> Jak ja powiem moim dzieciakom, czemu poparłam (nawet biernie) taki gnój?

powiesz to samo, co mówili powojenni ludzie, którzy odmówili udziału w referendum 3 x TAK

dzisiejsze głosowanie to odmiana tamtego referendum
                    • janja11 Re: Wsuń karty do głosowania w płot 22.04.20, 16:19
                      Wow, czyli miałabym powiedzieć, że ja dobrym obywatelem byłam i tylko nic nie powiedziałam jak sąsiadów wywozili, bo mnie to nie dotyczyło.

Bo wcale mnie nie zdziwi jak do tego dojdzie.
                      • iwoniaw Re: Wsuń karty do głosowania w płot 22.04.20, 16:23
                        janja11 napisał(a):

> Wow, czyli miałabym powiedzieć, że ja dobrym obywatelem byłam i tylko nic nie p
                        > owiedziałam jak sąsiadów wywozili, bo mnie to nie dotyczyło.
                        >
                        > Bo wcale mnie nie zdziwi jak do tego dojdzie.

No na razie to jesteś jak ci, którzy by powiedzieli "przecież mówią, że to wywożenie sąsiadów jest zgodne z polskim prawem". sad Nie rób tego, nie wierz oszustom.
                        • janja11 Re: Wsuń karty do głosowania w płot 22.04.20, 16:26
                          Nie wierzę oszustom i chcę im konkretnie powiedzieć, że nie chcę prezydenta Dudy.
                          • bo_ob Re: Wsuń karty do głosowania w płot 22.04.20, 16:29
                            janja11 napisał(a):

> Nie wierzę oszustom i chcę im konkretnie powiedzieć, że nie chcę prezydenta Dud
                            > y.

ale oni maja gdzieś to, co im powiesz wink
                            • janja11 Re: Wsuń karty do głosowania w płot 22.04.20, 16:48
                              bo_ob napisała:

> janja11 napisał(a):
                              >
                              > > Nie wierzę oszustom i chcę im konkretnie powiedzieć, że nie chcę prezyden
                              > ta Dud
                              > > y.
                              >
                              > ale oni maja gdzieś to, co im powiesz wink

Jeśli ja sama powiem, to pewnie, że mój głos nie będzie miał żadnego znaczenia.

Wy z Iwonią chcecie żyć w pisbolszeiźmie. Z obrzydzeniem (jak pewien poseł) ale bierzecie udział w scenariuszu wielkiego oszusta w obsadzonych rolach. Gracie w drużynie oszusta ( z obrzydzeniem, ale gracie)
                              Przekonał was wielki oszust, że garstka jego towarzyszy może wszystko.
                              • bo_ob Re: Wsuń karty do głosowania w płot 22.04.20, 16:50
                                janja11 napisał(a):

> Wy z Iwonią chcecie żyć w pisbolszeiźmie. ta, jasne

a głosuj se, przeciez nikt ci nie broni, nie można nikomu zabronić robić za mięso armatnie jeśli sam tego pragnie

• bo_ob Re: Wsuń karty do głosowania w płot 22.04.20, 16:25
                        wszyscy ci tłumaczą, ale dalej nie rozumiesz

to, co nam proponują to nie sa wybory, to jest udział w oszustwie wyborczym

do ciebie należy wybór czy w tym oszustwie weźmiesz udział czy nie - jak lubisz grać z szulerem znaczonymi przez niego kartami to droga wolna, graj
                        • janja11 Re: Wsuń karty do głosowania w płot 22.04.20, 16:29
                          bo_ob napisała:

> wszyscy ci tłumaczą, ale dalej nie rozumiesz
                          >
                          > to, co nam proponują to nie sa wybory, to jest udział w oszustwie wyborczym
                          >
                          > do ciebie należy wybór czy w tym oszustwie weźmiesz udział czy nie - jak lubisz
                          > grać z szulerem znaczonymi przez niego kartami to droga wolna, graj

Żeby było jasne
                          Doskonale rozumiem, że to oszustwo, łamanie prawa i gwałcenie Konstytucji RP i mówię to od początku.

Ale nie wiem czemu miałabym dać oszustowi (sami wiemy komu) wygranej walkowerem.

A tym byłoby obsadzenie się w roli statysty, zgodnie zresztą z planem wielkiego oszusta,
                          • bo_ob Re: Wsuń karty do głosowania w płot 22.04.20, 16:32
                            janja11 napisał(a):

> Ale nie wiem czemu miałabym dać oszustowi (sami wiemy komu) wygranej walkowere
                            > m.

niczego im nie oddasz, zwycięstwo wezmą sobie sami z twoim czy bez twojego udziału

tym im zrobisz frekwencję, czyli będziesz legitymizować oszustwo i tyle tylko od ciebie zalezy tym razem

• janja11 Re: Wsuń karty do głosowania w płot 22.04.20, 15:54
                bo_ob napisała:

> z oszustami się nie rozmawia ani z nimi nie siada do stołu
                >

I co ja z tego będę miała? Dam oszustowi wygrać walkowerem?
                Nie chcę pomagać w oszustowi.

• bo_ob Re: Wsuń karty do głosowania w płot 22.04.20, 16:04
                  janja11 napisał(a):

> I co ja z tego będę miała? Dam oszustowi wygrać walkowerem?

a co, jesteś lepszą oszustką, że masz nadzieję wygrać z oszustem?

> Nie chcę pomagać w oszustowi.

ja też nie chcę, dlatego niech sie buja sam ze swoim głosowaniem
            • iwoniaw Re: Wsuń karty do głosowania w płot 22.04.20, 16:03

> A jak będzie jak w latach 30 tych w Rzeszy?

Błagam Cię, nawet Hitler brał udział w legalnych WYBORACH. Naprawdę chcesz legitymizować tę hucpę pocztową, żeby oni mogli ją nazwać wyborami i mieć podkładkę "frekwencja była (prawie) typowa"?

Jakie powinny być wybory i w jaki sposób się je organizuje mówi Konstytucja. Nawet w dobie zarazy poszłabym w masce oddać głos W WYBORACH, pisałam już chyba, że wręcz byłabym skłonna zgłosić się do legalnej komisji, gdyby PKW organizowała wybory i prowadziła nabór i sądzę, że nie byłabym jedyna.

Branie udziału w pocztowej hucpie Sasina, który właśnie bez żadnego trybu wydaje na nią miliony z naszych podatków, jest przyklaskiwaniem temu, że PiS, także bez żadnego trybu, niszczy nam kolejne struktury państwa. Nikt nie powinien do tego przykładać ręki.
              • janja11 Re: Wsuń karty do głosowania w płot 22.04.20, 16:24
                iwoniaw napisała:

>
                > > A jak będzie jak w latach 30 tych w Rzeszy?
                >
                > Błagam Cię, nawet Hitler brał udział w legalnych WYBORACH. Naprawdę chcesz legi
                > tymizować tę hucpę pocztową, żeby oni mogli ją nazwać wyborami i mieć podkładkę
                > "frekwencja była (prawie) typowa"?
                >
                > Jakie powinny być wybory i w jaki sposób się je organizuje mówi Konstytucja. Na
                > wet w dobie zarazy poszłabym w masce oddać głos W WYBORACH, pisałam już chyba,
                > że wręcz byłabym skłonna zgłosić się do legalnej komisji, gdyby PKW organizował
                > a wybory i prowadziła nabór i sądzę, że nie byłabym jedyna.
                >
                > Branie udziału w pocztowej hucpie Sasina, który właśnie bez żadnego trybu wydaj
                > e na nią miliony z naszych podatków, jest przyklaskiwaniem temu, że PiS, także
                > bez żadnego trybu, niszczy nam kolejne struktury państwa. Nikt nie powinien do
                > tego przykładać ręki.
                >
                >

Zgoda, hucpa i gwałcenie prawa i Konstytucji.
                Tylko, że człowiek wybrany w tej Hucpie , będzie pełnił rolę prezydenta Polski przez najbliższe 5 lat CO NAJMNIEJ.
                Nie chcę się wstydzić przed sobą i swoimi dzieciakami, a może kiedyś wnukami, że przyczyniłam się (nawet biernie) do wyboru na rolę prezydenta , pajaca, który kompromitował Polskę i Polaków .
                I to jeszcze z moich podatków.
                • bo_ob Re: Wsuń karty do głosowania w płot 22.04.20, 16:28
                  janja11 napisał(a):

> Nie chcę się wstydzić przed sobą i swoimi dzieciakami, a może kiedyś wnukami, ż
                  > e przyczyniłam się (nawet biernie) do wyboru na rolę prezydenta , pajaca, który
                  > kompromitował Polskę i Polaków .

to, czy wypełnisz kartę czy nie, nie ma żadnego znaczenia, bo ta hucpa jest tylko po to, aby prezydentem dalej był Duda

od ciebie chcą tylko jednego - abyś robiła im frekwencję, twój głos nie ma znaczenia

• janja11 Re: Wsuń karty do głosowania w płot 22.04.20, 16:32
                    bo_ob napisała:

> janja11 napisał(a):

>
                    > to, czy wypełnisz kartę czy nie, nie ma żadnego znaczenia, bo ta hucpa jest tyl
                    > ko po to, aby prezydentem dalej był Duda
                    >
                    > od ciebie chcą tylko jednego - abyś robiła im frekwencję, twój głos nie ma znac
                    > zenia
                    >
                    >

I to jest właśnie to w co wielki oszust chce abyśmy uwierzyli, że wielki oszust jest wszechmogący.

Nie będę uczestniczyć w planie oszusta w roli statysty.
                    • bo_ob Re: Wsuń karty do głosowania w płot 22.04.20, 16:34
                      janja11 napisał(a):

> I to jest właśnie to w co wielki oszust chce abyśmy uwierzyli, że wielki oszust
                      > jest wszechmogący.

niestety, aktualnie jest wszechmogący i to za naszą sprawą, bo samiśmy go wybrali do tego aby nami rządził
                      • bo_ob Re: Wsuń karty do głosowania w płot 22.04.20, 16:36

aha, jego moc kończy się gdy zapada moja decyzja o głosowaniu - do głosowania i współudziale w oszustwie nie może mnie zmusić

wszechmocny więc jednak nie jest wink
                    • iwoniaw Re: Wsuń karty do głosowania w płot 22.04.20, 16:34

> Nie będę uczestniczyć w planie oszusta w roli statysty.

Przecież właśnie to chcesz zrobić, zamiast plunąć na to oszustwo zamierzasz w nim współuczestniczyć akceptując pomysł tegoż oszustwa.
                      • janja11 Re: Wsuń karty do głosowania w płot 22.04.20, 16:51
                        iwoniaw napisała:

>
                        > > Nie będę uczestniczyć w planie oszusta w roli statysty.
                        >
                        > Przecież właśnie to chcesz zrobić, zamiast plunąć na to oszustwo zamierzasz w n
                        > im współuczestniczyć akceptując pomysł tegoż oszustwa.
                        >
                        >

A ja chcę sprawdzić wielkiego oszusta do czego się posunie.
                        Na razie sprytnie pogrywa na braku wiary w moc demokracji i lenistwie Polaków.
                        Wy gracie z oszustem (może z obrzydzeniem, ale gracie), odbierając argument fałszerstwa w liczeniu głosów.

• triss_merigold6 Re: Wsuń karty do głosowania w płot 22.04.20, 16:55
                          Powtórzę, jesteś trollem. Ferma trolli dostała nakaz zachęcania do udziału w wyborach, żeby uzyskać nieośmieszajacą frekwencję. Mają stwarzać wrażenie, że mobilizacja wyborców kandydatów opozycji ma szanse dać efekty i utracić kandydaturę Dudy.
                          • janja11 Re: Wsuń karty do głosowania w płot 22.04.20, 17:11

> Powtórzę, jesteś trollem. Ferma trolli dostała nakaz zachęcania do udziału w wy
                            > borach, żeby uzyskać nieośmieszajacą frekwencję. Mają stwarzać wrażenie, że mob
                            > ilizacja wyborców kandydatów opozycji ma szanse dać efekty i utracić kandydatur
                            > ę Dudy.

To ja jeszcze raz ci powtórzę, że dla pis nie ma skali obciachu i ten "prezydent" , którego Ci wybierze pisi elektorat będzie reprezentował, a raczej kompromitował Polskę i Polaków przez najbliższe lata.

Z Twoim biernym udziałem wybrany.

Nie agituję i uwierz, że naprawdę mało mnie interesuje, czy forumka Triss zechce powiedzieć NIE dla Dudy.
                • iwoniaw Re: Wsuń karty do głosowania w płot 22.04.20, 16:33

> Zgoda, hucpa i gwałcenie prawa i Konstytucji.
                  > Tylko, że człowiek wybrany w tej Hucpie , będzie pełnił rolę prezydenta Polski
                  > przez najbliższe 5 lat CO NAJMNIEJ.
                  > Nie chcę się wstydzić przed sobą i swoimi dzieciakami, a może kiedyś wnukami, ż
                  > e przyczyniłam się (nawet biernie) do wyboru na rolę prezydenta , pajaca, który
                  > kompromitował Polskę i Polaków .
                  > I to jeszcze z moich podatków.

Ale rozumiesz, że jest dokładnie odwrotnie? Biorąc udział w nielegalnych procedurach współtworzysz to oszustwo, legitymizujesz je! Przyznajesz "tak, to są wybory, ja w nich oddałam głos", gdy to nieprawda, to NIE SĄ WYBORY! W życiu bym nikogo nie namawiała do bojkotu wyborów, sama zawsze głosuję, ale to nie ma nic wspólnego z braniem udziału w oszustwie nieumocowanym prawnie. To, że Jarosław wymyśli sobie plebiscyt pocztowy nie oznacza, że powinniśmy tańczyć, jak nam zagra. Wybory nie są dla kandydatów i partii politycznych, wybory są dla ludzi. Prawa wyborcze są jasno określone. Dziś oszust chce cię pozbawić tych praw, a w zamian skłonić do tego, byś podpisała się pod łamaniem przez niego prawa. Nie mogłabym dzieciom w oczy spojrzeć, gdybym na to poszła, plując na równość, powszechność, tajność i bezpośredniość wyborów - do których to atrybutów procesu wyborczego czuję, cholera, przywiązanie.
                  • janja11 Re: Wsuń karty do głosowania w płot 22.04.20, 17:33
                    iwoniaw napisała:
                    >
                    > Ale rozumiesz, że jest dokładnie odwrotnie? Biorąc udział w nielegalnych proced
                    > urach współtworzysz to oszustwo, legitymizujesz je! Przyznajesz "tak, to są wyb
                    > ory, ja w nich oddałam głos", gdy to nieprawda, to NIE SĄ WYBORY! W życiu bym n
                    > ikogo nie namawiała do bojkotu wyborów, sama zawsze głosuję, ale to n
                    > ie ma nic wspólnego z braniem udziału w oszustwie nieumocowanym prawnie
                    . To
                    > , że Jarosław wymyśli sobie plebiscyt pocztowy nie oznacza, że powinniśmy tańcz
                    > yć, jak nam zagra. Wybory nie są dla kandydatów i partii politycznych, wybor
                    > y są dla ludzi. Prawa wyborcze są jasno określone. Dziś oszust chce cię pozbawi
                    > ć tych praw, a w zamian skłonić do tego, byś podpisała się pod łamaniem przez n
                    > iego prawa.
                    Nie mogłabym dzieciom w oczy spojrzeć, gdybym na to poszła, plu
                    > jąc na równość, powszechność, tajność i bezpośredniość wyborów - do których to
                    > atrybutów procesu wyborczego czuję, cholera, przywiązanie.
                    >
                    >

W tych nielegalnych wyborach zostanie wybrany "prezydent" , który będzie reprezentował Polskę i Polaków przez co najmniej 5 lat i legitymizował wszelkie przekręty.
                    Przy biernym udziale wszystkich, którzy nie powiedzą, nie.
                    • bo_ob Re: Wsuń karty do głosowania w płot 22.04.20, 17:36
                      janja11 napisał(a):

> W tych nielegalnych wyborach

nie mów z łaski swojej na usługę pocztową wybory - wybory to zbyt poważna sprawa aby szafować tym pojęciem
                    • iwoniaw Re: Wsuń karty do głosowania w płot 22.04.20, 21:10
                      janja11 napisał(a):

>
                      > W tych nielegalnych wyborach zostanie wybrany "prezydent" , który będzie reprez
                      > entował Polskę i Polaków przez co najmniej 5 lat i legitymizował wszelkie przek
                      > ręty.
                      > Przy biernym udziale wszystkich, którzy nie powiedzą, nie.

Nie, przy czynnym udziale tych wszystkich, którzy pójdą robić frekwencję i nadawać nazwę "wybory" nielegalnej hucpie.
                      Inni czynnie powiedzą "nie", nie dając się wkręcić w rolę legitymizujących ten przekręt.
    • aerra Re: Wsuń karty do głosowania w płot 22.04.20, 15:38
      I taki obrazek wklejasz w tym samym poście, w którym żalisz się na pomówienia.
      Nie wstyd ci?
    • czekoladazkremem Re: Wsuń karty do głosowania w płot 22.04.20, 16:24
      Ja się zastanawiam, czy nie zdejmę skrzynki pocztowej z bramy na dwa miesiące.
      • bo_ob Re: Wsuń karty do głosowania w płot 22.04.20, 16:40
        szkoda zachodu, poza tym przychodzi przecież różna poczta i skrzynki sa potrzebne

nie wisi, co ci przeszkadza
        • bo_ob Re: Wsuń karty do głosowania w płot 22.04.20, 16:40
          * niech wisi

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka