Dodaj do ulubionych

Ostroga piętowa

24.04.20, 23:38
Znacie jakieś sposoby na ostrogę piętowa . Byłam na zabiegach niestety z powodu koronowirusa zostały odwołane . Jak złagodzić ból ?
Obserwuj wątek
    • kk345 Re: Ostroga piętowa 24.04.20, 23:44
      Mała piłeczka, najlepiej golfowa, podkładasz pod stopę i kulasz kilka razy dziennie, naciskając i rozmasowując bolesne miejsca. Zaskakujące, ale działa.
    • kaskaz1 Re: Ostroga piętowa 24.04.20, 23:44
      wkładki pod pięte z dziurką
    • ga-ti Re: Ostroga piętowa 24.04.20, 23:53
      Wygodne buty, może specjalna wkładka, nawet do chodzenia w domu.
      Zanim wstaniesz rano z łóżka to ćwicz, rozciągaj stopy, wyprostuj nogi i ruszaj stopami do przodu, do tyłu (mnie najbardziej bolało po wyjściu z łóżka, nie mogłam dojść do toalety).
      Masaż piłeczką, czy takimi drewnianymi rolkami-wałkami.
      U mnie to są takie rzuty, zaczęło boleć 6 lat temu (w ciąży byłam), później spokój, nawrót, było już tak źle, że bolały mnie całe nogi, biodra, kręgosłup, bo stawiałam krzywo stopy, żeby pieta nie bolała i w ten sposób obciążałam inne stawy. To, co wymieniłam pomogło u mnie. Na razie mam spokój (nie wiadomo czy i kiedy powróci), ale bardzo uważam na buty, w jakich chodzę.
    • nunia01 Re: Ostroga piętowa 24.04.20, 23:58
      Oprócz kulania piłeczki itp. mi zalecali rozciąganie łydki na różne sposoby. Przykładowe ćwiczenia pewnie można znaleźć w necie.
    • mikams75 Re: Ostroga piętowa 25.04.20, 00:00
      duzo cwiczen rozciagajacych na 3 grupy miesni w lydce. Pierwsza seria jeszcze w lozku przed wstaniem i po kilka serii w ciagu dnia. Pewnie wygooglujesz konkretne cwiczenia, sama poczujesz jak rozne grupy miesni sie rozciagaja przy roznych cwiczeniach.
    • kk345 Re: Ostroga piętowa 25.04.20, 11:05
      O, zapomniałam, a dziewczyny piszą o butach: buty z grubszą podeszwą/obcasem/klinem, czyli odpadają płaskie sandałki czy balerinki, no i całkowicie wykluczone wszelkie japonki. No ale mój ortopeda bardzo źle się o japonkach wyraża w każdych warunkach, masakrują stopęsmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka