Dodaj do ulubionych

Współczesna odwaga

26.05.20, 12:02
Myślałam, że niewiele mnie zaskoczy, ale proszę, nowe znaczenie odwagi
Obserwuj wątek
    • swiezynka77 Re: Współczesna odwaga 26.05.20, 12:18
      phi, to nic. oznajmić że się nie depiluje na zero - to dopiero jest odwaga big_grinDD
      • pani07 Re: Współczesna odwaga 26.05.20, 12:20
        Ale absurdalność użycia słowa odwaga zaskakuje. Nie depilujesz się- odważna, nie farbujesz się- odważna, nie malujesz paznokci- odważna itd.
        • mamtrzykotyidwa Re: Współczesna odwaga 26.05.20, 14:49
          O kurka! Nie wiedziałam, że jestem taka odważna.
          Zawsze myślałam, żem tchórz.
        • fitfood1664 Re: Współczesna odwaga 30.05.20, 19:13
          pierwszy raz w życiu pasuję do definicji odważna
          czas to opić
          ale nie, nie piję, taka jestem odważna big_grin
      • mid.week Re: Współczesna odwaga 28.05.20, 22:41
        swiezynka77 napisał:

> phi, to nic. oznajmić że się nie depiluje na zero - to dopiero jest odwaga big_grinD
        > D
        >

Ładnie ci się ten tekst z sygnaturką zgrał big_grin
    • anika772 Re: Współczesna odwaga 26.05.20, 12:23
      Odwaga, to pokazać sandały na e-matcebig_grin
      • sabat4 Re: Współczesna odwaga 26.05.20, 12:34
        Przyznac sie do plci meskiej wink
        Ale w tym kontekscie pomalowane paznokcie u stop to wieksza odwaga niz niepomalowane. Szczegolnie w sandalach...
        • lumeria Re: Współczesna odwaga 26.05.20, 20:29
          Facetom wolno pomalować paznokcie na czarno albo granatowo. Koledzy będą zazdrościli pedikiuru w sandałach! big_grin
    • danaide Re: Współczesna odwaga 26.05.20, 12:25
      Zawsze byłam taka odważna. Biała w czasach obowiązkowej solarki. Proste włosy w czasach obowiązkowych trwałych. Z niepomalowanymi paznokciami w czasach obowiązkowych hybryd. Niefarbowana w czasach... Itp.
      Przerąbane.
      • asfiksja Re: Współczesna odwaga 26.05.20, 15:10
        To tak jak ja. Tzn. w czasach obowiązkowej solarki i obowiązkowych trwałych nie, bo w tamtych czasach mnie to jeszcze nie dotyczyło, ale w czasach obowiązkowej hybrydy i obowiązkowej depilacji brazylijskiej/lasera i wszechobecnej farby na włosach idę pod prąd (choć to ostatnie planuję zmienić jak osiwieję).
        • thank_you Re: Współczesna odwaga 27.05.20, 19:54
          To naprawdę nie jest sztuka nie farbować sie, gdy nie ma sie siwych włosów mając np. 28 lat. smile
          • black_magic_women Re: Współczesna odwaga 28.05.20, 19:36
            thank_you napisała:

> To naprawdę nie jest sztuka nie farbować sie, gdy nie ma sie siwych włosów mają
            > c np. 28 lat. smile

Albo "siwieje sie" na biało, a nie szaro-żółto jak duża część Polek.
            • thank_you Re: Współczesna odwaga 28.05.20, 20:18
              Ja siwieje na biało, ale żadna to przyjemnosc, gdy ma sie ciemnobrązowe włosy. Wygodnie płynie sie pod prąd, gdy wiosłować nie trzeba. wink
        • pani_libusza Re: Współczesna odwaga 28.05.20, 18:34
          Ale serio masz owłosione łydki i chodzisz w krótkich spódnicach/ spodenkach, i włosy pod pachami Plus bluzki na ramiączkach? Nie oceniam tylko dopytuje, bo jeśli tak to jednak jest to swego rodzaju odwaga. A jak reszta świata reaguje na twoje owłosione łydki i pachy, jakieś komentarzy czy cisza?
          • annajustyna Re: Współczesna odwaga 28.05.20, 18:43
            Jaka odwaga? Niechlujstwo zwykłe...
            • i_m.norwood.3 Re: Współczesna odwaga 28.05.20, 19:30
              Teraz feministki nazywają to niezależnością i walką z opresją... Niektóre na tym forum robiły z owlosionych blogerek wręcz bohaterstwo.
            • thank_you Re: Współczesna odwaga 28.05.20, 19:32
              Niechlujstwo? A jak jest gorąco i ktos depiluje sie woskiem/pasta cukrowa i musi uhodowac włosy do kilku mm, to? To jest wg ciebie niechluj? Serio?

No popatrz, ja tak chodziłam, zanim zdecydowałam sie na depilacje laserowa sprzętem, ktory nie sprawia bólu. Co za świat. Niesamowite.
              • annajustyna Re: Współczesna odwaga 28.05.20, 21:29
                Jako rasowa brunetka podpowiem, że są też bluzki z rękawkami i długie spodnie.
                • thank_you Re: Współczesna odwaga 28.05.20, 21:32
                  Wiec nos je na zdrowie i udawaj, ze człowiek nie ma włosów, a jesli ma (i to tylko kobieta), to trzeba je skrywać przed światem...
                • thank_you Re: Współczesna odwaga 28.05.20, 21:32
                  Wiec nos je na zdrowie i udawaj, ze człowiek nie ma włosów, a jesli ma (i to tylko kobieta), to trzeba je skrywać przed światem...
                  • annajustyna Re: Współczesna odwaga 28.05.20, 21:42
                    Nie skrywać, a usuwać. Są nieestetyczne.
                    • annajustyna Re: Współczesna odwaga 28.05.20, 21:42
                      Wąsa znad górnej wargi też byś zostawiła?
                      • thank_you Re: Współczesna odwaga 28.05.20, 22:10
                        A czym usuwa sie 1 mm włos? wink))
                        • annajustyna Re: Współczesna odwaga 29.05.20, 08:28
                          Pęsętą.
                          • thank_you Re: Współczesna odwaga 29.05.20, 08:30
                            Aaa, spoko. Nie mam wasika. Współczuje smile
                            • annajustyna Re: Współczesna odwaga 29.05.20, 09:51
                              Myślisz, że ja dosłownie o sobie? 🤣🤣🤣
                              • thank_you Re: Współczesna odwaga 29.05.20, 10:09
                                No, skoro wiesz? I jeszcze rasowa brunetka na która laser nie działa (15 sesji). Jak nic wąs musi byc.
                                A twarz depilujesz? Bo tam jest meszek. Kobiety juz go gola. A ty płyniesz z prądem czy pod prąd w tym temacie? 😂
                                • annajustyna Re: Współczesna odwaga 29.05.20, 10:26
                                  Meszek, o ile nie ciemny, nie wymaga depilacji.
                    • thank_you Re: Współczesna odwaga 28.05.20, 22:11
                      Zeby usunąć trzeba je uhodowac do kilku mm. No chyba, ze ktos ma ochotę drażnić dwa razy dziennie swoją skore, aby osiągnąć perfekcyjna gładkość jak u niemowlęcia.
                      A w ogóle każdy, kto nie zrobił sobie lasera (jak ja!), to niechluj.
                      • annajustyna Re: Współczesna odwaga 29.05.20, 08:29
                        Laser też nie daje spektakularnych efektów, oprócz finansów. Chyba że ma się trzy włosy na krzyż.
                        • thank_you Re: Współczesna odwaga 29.05.20, 08:31
                          No popatrz, a u mnie dał. smile))
                          • annajustyna Re: Współczesna odwaga 29.05.20, 09:52
                            A u mnie nie. A właśnie dla ciemnych włosów podobno jest.
                          • annajustyna Re: Współczesna odwaga 29.05.20, 10:28
                            Bo Ty masz włoski, nie włosy.
                        • ichi51e Re: Współczesna odwaga 29.05.20, 08:32
                          Daje. Naprawde daje i tez obecnie nie jest taki drogi
                          • annajustyna Re: Współczesna odwaga 29.05.20, 09:53
                            Mam za sobą 15 sesji i niestety żadna rewelacja.
                            • starczy_tego Re: Współczesna odwaga 29.05.20, 09:55
                              a jakiego używałas? dobry laser działa. 15 sesji i nic? dziwne.
                              • annajustyna Re: Współczesna odwaga 29.05.20, 10:26
                                Coś tam dał, ale niewiele. I jaki ból.
                            • thank_you Re: Współczesna odwaga 29.05.20, 10:02
                              15 sesji? 😂 Ktos cie oszukał.
                            • ichi51e Re: Współczesna odwaga 29.05.20, 10:04
                              Moze ipl nie laser?
                              • annajustyna Re: Współczesna odwaga 29.05.20, 10:27
                                Laser. Podziałałby taki, które spowodowałby też oparzenia. Mam bardzo jasna skórę, a włosy ciemne.
                                • thank_you Re: Współczesna odwaga 29.05.20, 10:42
                                  Teraz lasery usuwają nawet blond włosy z opalonej skory...
                                  • annajustyna Re: Współczesna odwaga 29.05.20, 10:55
                                    Dziękuję, już wystarczająco wycierpiałam.
                                    • thank_you Re: Współczesna odwaga 29.05.20, 11:11
                                      Beznadzieja, jak mozna sie nie depilować laserem, skutecznym. Niechlujstwo intelektualne, zapłacić za cos co boli i nie działa.
                                      • annajustyna Re: Współczesna odwaga 30.05.20, 20:38
                                        Oj, ktoś tu ma kompleksy i wszystko bierze do siebie...
                                        • thank_you Re: Współczesna odwaga 30.05.20, 20:47
                                          No właśnie w zwiazku z tym, ze nie ma, to dziwi sie światu, ze komuś przeszkadza odmienność 😆
                                          • annajustyna Re: Współczesna odwaga 30.05.20, 20:59
                                            I dlatego wmawia innym obsesję etc? Coś mieszasz...
                                            • thank_you Re: Współczesna odwaga 30.05.20, 21:32
                                              No, ktos kto poddał sie 15 nieudanym sesjom, bolesnym sesjom epilacji (nieskutecznym!), pisze o ipl (dzizas) ,wyrywaniu pęsetą, rożnych sposobach pozbywania sie włosów - „często”, odwracaniu głowy na widok wlosow pod pachami, wspomina jakaś babkę, która miała włosy na linii bikini, doradza chowanie nog i pach w upał pod długie spodnie i koszulki z długim rękawem w trakcie przerwy miedzy depilacjami, a jesli ktos tak nie robi, to jest niechlujem... no, brzmi, jakby miała obsesje. smile

Ja ci o epilacji napisałam w ramach zdzierania lacha, ty mi na to o kompleksach. Skieruj swój przenikliwy wzrok w swoją stronę, bo ten argument mogłam zastosować wczoraj, w stosunku do ciebie, ale juz dawno temu wyrosłam z piaskownicy.
                                              • annajustyna Re: Współczesna odwaga 30.05.20, 21:42
                                                🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ I tym kończę ten monolog. Dobranoc.
                                              • i_m.norwood.3 Re: Współczesna odwaga 30.05.20, 21:54
                                                Umówmy się, że włosy wystające na plaży z majtek nie są estetyczne.
                    • thank_you Re: Współczesna odwaga 28.05.20, 22:12
                      Mężczyznom tez to mówisz? Czy ich włosy sa estetyczne? 😆
                      • annajustyna Re: Współczesna odwaga 29.05.20, 08:30
                        Tak, zwłaszcza gęsto owłosione plecy.
                    • cosmetic.wipes Re: Współczesna odwaga 30.05.20, 10:16
                      annajustyna napisała:

> Nie skrywać, a usuwać. Są nieestetyczne.

Są neutralne.
                      A pogląd, że łyse kobiece ciało jest estetyczne to skutek kulturowego prania mozgu.
            • fornita111 Re: Współczesna odwaga 28.05.20, 19:36
              Jakie niechlujstwo? Niechlujstwo to sa omszale zeby, albo tluste wlosy.
          • thank_you Re: Współczesna odwaga 28.05.20, 19:33
            Komentarze? Ty byś komentowała czyjeś włosy pod pachami?
            • i_m.norwood.3 Re: Współczesna odwaga 28.05.20, 19:38
              Nie trzeba komentować. Ludzie decydujący się na pewne niestandardowe zachowania i zwyczaje na pewno sobie zdają sprawę, że są odbierani jak dziwolągi.
              • thank_you Re: Współczesna odwaga 28.05.20, 20:12
                Ludzie myślący niestandardowo osiągają sukces. Dla takich jak ty zostaje to cos co masz.
                • i_m.norwood.3 Re: Współczesna odwaga 28.05.20, 20:18
                  Bądźmy poważni. Sukces to byłoby odkrycie leku na raka trzustki, nie owłosione nogi. Uważanie za odwagę eksponowania owlosionych nóg uważam za porównywalne z twierdzeniem, że narkotyki to największy wynalazek ludzkości. Po prostu płytkie myślenie. Kobieta, która być słynna z powodu owlosionych nóg jest próżna jak prostytutka z instagrama, żyjąca ze starego i bogatego sponsora.
                  • thank_you Re: Współczesna odwaga 28.05.20, 20:25
                    Dziecko, naucz sie odróżniać odkrycie od wynalazku.
                  • ichi51e Re: Współczesna odwaga 28.05.20, 20:59
                    Plytkim mysleniem jest to ze ktos ma w du.ie ze obcym ludziom jego owlosione nogi przeszkadzaja? Koniec swiata.
                    Ty jak rozumiem tez sie depilujesz?
                    • thank_you Re: Współczesna odwaga 28.05.20, 21:13
                      Wez, z trollem...?
                    • i_m.norwood.3 Re: Współczesna odwaga 29.05.20, 00:01
                      Facet to facet, kobieta to kobieta. Ja generalnie wszystko mam gdzieś, tylko naprawdę nie rozumiem robienia z tego bohaterstwa. Podobnie durne i próżne jest, gdy kobieta jest dumna z posiadania wielu partnerów seksualnych. Osobiście w życiu bym nie podrywał dziewczyny w mini, z nogami owłosionymi jak u chłopa. Pamiętaj, że dzisiaj faceci też bardzo często golą się pod pachami i nie tylko tam.
                      • thank_you Re: Współczesna odwaga 29.05.20, 00:24
                        Bohater! Goli pachy i okolice intymne. Gol je codziennie. Albo idź na wosk, to pogadamy, gdy kosmetyczka bedzie ci zrywała plaster z jąder.
                        • thank_you Re: Współczesna odwaga 29.05.20, 00:33
                          I pamiętaj, ze pomiędzy depilacja skrywasz jądra i pachy, zero seksu, bo gdzie taki owłosiony, fuj, bleh. No, chyba ze codziennie golenie maszynka. I po kilku h od golenia obrzydliwe kłucie. O fuuuu.

Ewentualnie polecam laser - kilka twoich pensji i bedziesz miał ciało gładkie tak jak ja, codziennie, bez wysiłku. Bo - pamiętaj - tylko takie jest zadbane. Reszta jest obleśna. smile))
                          • i_m.norwood.3 Re: Współczesna odwaga 29.05.20, 07:07
                            Słuchaj ja rozumiem, że kobieta ma przerwy między depilacją. Większość facetów na pewno też. Jak jakaś jednak ma busz pod pachami i kudły na nogach jak facet, to dla większości mężczyzn nie będzie to apetyczne. Ty jesteś pracodawcą? Z powodu tych depilacji laserowych wstrzymałaś może podwyżki?
                            • thank_you Re: Współczesna odwaga 29.05.20, 08:17
                              Nikt nie mówi o buszu, a o normalnych włoskach, ktore Odrastają miedzy depilacjami, bo do tych depilacji urosnąć musza. I z tego powodu nikt sie nie tnie ani nie musi sie zasłaniać, bo: tak, ludzie maja włosy.

Tak, jestem pracodawca. smile)) Ale nie wchodzę moim pracownikom w drogę. tongue_out
                              • trampki-w-kwiatki Re: Współczesna odwaga 29.05.20, 08:27
                                Z mojego krótkiego życia wiem, że jak facet mówi o owłosionych nogach to ma na myśli coś innego niż kobieta. Więc może dlatego teraz się spieracie smile
                                Dla facetów "owłosione" znaczy pokryte gęstym futrem, a nie jakieś odrastające drobne włoski tu i ówdzie.
                                • thank_you Re: Współczesna odwaga 29.05.20, 08:34
                                  Pewnie masz racje. Ale tam wyżej kobieta dyskutuje, ze pomiędzy depilacjami koniecznie jest skrywanie tych odrastajacych włosów smile
                                  • annajustyna Re: Współczesna odwaga 29.05.20, 09:50
                                    Ja piszę o ciemnych, widocznych włosach. Tak, nie wyglądają one dobrze. Lepiej włożyć spodnie niż epatować włochatą łydka.
                                    • thank_you Re: Współczesna odwaga 29.05.20, 10:04
                                      Lepiej wg ciebie. Wiec nos długie spodnie. Wg mnie, gdy potrzebowałam założyć krótkie lub iść na basen, jak codziennie, robiłam to z włoskami na nogach. Straszne. Powinnam była zrezygnować z basenu... i sauny.
                                  • i_m.norwood.3 Re: Współczesna odwaga 29.05.20, 11:55
                                    Ja się do tego nie odnosiłem, tylko do kudłów jak u jaskiniowca tongue_out
                                    • trampki-w-kwiatki Re: Współczesna odwaga 29.05.20, 13:48
                                      i_m.norwood.3 napisał:

> Ja się do tego nie odnosiłem, tylko do kudłów jak u jaskiniowca tongue_out

Otóż o tym mówię.
                                      Jak zaczynam smędzić mojemu chłopakowi, że mam włosy na nogach, więc nie założę sukienki, to on przeciera okulary i pyta "gdzie te włosy?".

Ale mój były mąż na przykład brzydził się, gdy powierzchnia kobiecej skóry nie była śliska jak tafla lodu, więc no. Przez to właśnie nabawiłam się nerwicy i wciąż sprawdzałam czy mi coś gdzieś nie odrasta.

Ale potem wrzuciłam na luz, jak mi kuzynka, która jeździ po saunach w całej Europie powiedziała, że nigdzie na zachodzie kobiety się tak szalenie nie depilują jak w Polsce i generalnie panuje spory luz.
                                      • i_m.norwood.3 Re: Współczesna odwaga 29.05.20, 18:48
                                        Bo nie ma co mieć na tym punkcie obsesji. Za to wszelkie nerwice są niezdrowe.
                                • i_m.norwood.3 Re: Współczesna odwaga 29.05.20, 15:39
                                  Dokładnie, masz całkowitą rację.
                      • ichi51e Re: Współczesna odwaga 29.05.20, 08:33
                        Mnie tam owlosione plecy u facetow brzydza i uwazam ze sa nieestetyczne ale ich sprawa. A kobietka to zawsze musi byc gladka pachnaca i dostepna nie?
                        • thank_you Re: Współczesna odwaga 29.05.20, 08:35
                          Gładka albo okryta. smile))
                • danaide Re: Współczesna odwaga 28.05.20, 20:24
                  Myślenie niestandardowe gwarantuje sukces tylko tam, gdzie ono w ogóle jest potrzebne big_grin

Z goleniem to ja miałam tak: Ja: mamo, będę zbierać na depilator. Mama: a po co, zwierzęta mają sierść, to naturalne.
                  Też poza standardem, jakby nie patrzećtongue_out
                  • thank_you Re: Współczesna odwaga 28.05.20, 20:28
                    Dokładnie w tych miejscach wystarczy 😆
            • pani_libusza Re: Współczesna odwaga 28.05.20, 20:18
              thank_you napisała:

> Komentarze? Ty byś komentowała czyjeś włosy pod pachami?

Ja? Oczywiście ze nie, ale tuż obok jest wątek o chodakowskiej/bezdzietności sadzac po nim już wszystko można skomentować.
              • thank_you Re: Współczesna odwaga 28.05.20, 20:32
                Nie czytałam.
                Ale odpowiem Ci. Nikt nie komentował.
                • annajustyna Re: Współczesna odwaga 28.05.20, 21:44
                  Tylko odwracał wzrok ze wstrętem nie golone, wyeksponowane pachy kojarzę z Danii i tzw nowych landów. Brr...
                  • thank_you Re: Współczesna odwaga 28.05.20, 22:38
                    😂😂😂 Moi znajomi odwracają głowy, owszem, ale od zakutych łbów, ktore próbują komuś pokazać, jak powinno sie: żyć, ubierać, myślec. smile)) Ja zreszta tez, dlatego niniejszym koncze nasza rozmowę smile
                    • annajustyna Re: Współczesna odwaga 29.05.20, 08:31
                      A moi od osób niekulturalnych.
                      • mdro Re: Współczesna odwaga 29.05.20, 10:01
                        "A moi od osób niekulturalnych"

Chyba Cię oszukują...
                        • thank_you Re: Współczesna odwaga 29.05.20, 10:05
                          Tez mi się tak wydaje. Oszukują znajomi, oszukują na laserze. Jak żyć, jak tu żyć? wink
                          • annajustyna Re: Współczesna odwaga 29.05.20, 10:23
                            🤣🤣🤣 I tak, uważam, że owłosione mocno pachą, widoczna (to do podkreślenia) jest niekulturalna. Tak samo jak włochate lydki. Chyba że Wy o jasnym puchu jako o rzekomym owłosieniu piszecie.
                            • sumire Re: Współczesna odwaga 29.05.20, 10:29
                              A dlaczego włochate łydki u kobiety są niekulturalne, a u mężczyzny nie? Bo większość znanych mi facetów nie depiluje łydek i teraz nie wiem, czy to buce, czy nie?...
                              • annajustyna Re: Współczesna odwaga 29.05.20, 10:56
                                Bo zarost u mężczyzny to jedna z ce h płciowych. U kobiet odwrotnie.
                                • sumire Re: Współczesna odwaga 29.05.20, 11:02
                                  Co takiego? 😁
                                  Przecież owłosienie na nogach i pod pachami, mniej lub bardziej gęste, ma zasadniczo każda dorosła osoba płci żeńskiej.
                                  • annajustyna Re: Współczesna odwaga 29.05.20, 11:07
                                    No tak, ale u kobiet raczej takie symboliczne jest kobiece, inne to raczej z zaburzeniami hormonalnymi się kojarzy. Tak patrząc, to i mycie zębów jest nienaturalne.
                                    • thank_you Re: Współczesna odwaga 29.05.20, 11:12
                                      Jedna z cech płciowych to owłosienie intymne. smile)) Pod pachami tez. smile Symbol dojrzałości płciowej. Ups.
                                      • i_m.norwood.3 Re: Współczesna odwaga 29.05.20, 11:57
                                        Dochodzą jeszcze aspekty kulturowe.
                                    • sumire Re: Współczesna odwaga 29.05.20, 11:22
                                      Mycie zębów to jest kwestia higieny i, co ważniejsze, zdrowia. Depilacja mimo wszystko niekoniecznie...
                                      • annajustyna Re: Współczesna odwaga 29.05.20, 11:43
                                        Hmm, polemizowałabym.
                                        • sumire Re: Współczesna odwaga 29.05.20, 12:18
                                          Ale z czym?
                                          Jeśli nie myjesz zębów, możesz je stracić z powodu próchnicy, paradontozy, zakażeń, różnych rzeczy.
                                          Jeśli nie wydepilujesz łydek... Pomyślmy.
                                          • annajustyna Re: Współczesna odwaga 29.05.20, 12:24
                                            Jesli nie bedziesz sie depilowac w miejscach intymnych - pomyslmy wink. a co do lydek - higiena to tez estetyka.
                                            • sumire Re: Współczesna odwaga 29.05.20, 13:55
                                              Nie, higiena i estetyka to dwie różne sprawy. Zresztą dla jednego nieestetyczne są owłosione damskie łydki, dla drugiego niepomalowane paznokcie, dla trzeciego nieufarbowane włosy, dla czwartego krzywe zęby, dla piątego piegi i tak dalej.
                                            • chatgris01 Re: Współczesna odwaga 29.05.20, 14:15
                                              Ginekolodzy właśnie odradzają całkowitą depilację miejsc intymnych...
                                            • thank_you Re: Współczesna odwaga 29.05.20, 18:25
                                              No, pomyśleliśmy i nie wiemy. Wiec - jesli zostawię sobie włosy w okolicach miejsc intymnych, to co stanie sie mojemu zdrowiu? smile
                                              • annajustyna Re: Współczesna odwaga 29.05.20, 18:28
                                                Ktoś tu pisał, że masz je całkowicie usunąć? Mają nie wystawać. Na plaży choćby. Raz taką jedną widziałam na basenie w Bawarii. Fuj.
                                                • thank_you Re: Współczesna odwaga 29.05.20, 18:45
                                                  Mają nie wystawać, bo...?
                                                  • annajustyna Re: Współczesna odwaga 29.05.20, 19:10
                                                    Bo to paskudnie wygląda. Chociaż jest pewnie jakąś parafilia z tym związana 🤣🤣🤣
                                                  • i_m.norwood.3 Re: Współczesna odwaga 29.05.20, 20:06
                                                    Jest coś takiego jak poczucie estetyki. Tak samo u faceta źle będą wyglądać kudły wystające z nosa, czy nieprzycięte krzaczaste brwi.
                                                • kk345 Re: Współczesna odwaga 29.05.20, 19:52
                                                  A to wystawanie na plaży to jak się ma do zdrowia? Bo nastraszyłaś ale nie bardzo wiadomo czym...
                                                  • annajustyna Re: Współczesna odwaga 29.05.20, 20:49
                                                    No wiesz, trauma dla otoczenia gwarantowana 🤮
                                                  • i_m.norwood.3 Re: Współczesna odwaga 30.05.20, 09:10
                                                    Są rzeczy, które źle wyglądają
                                                    Ja np. może jestem łysy i jak przez dłuższy czas nie ogolę głowy, to wyglądam jak gargamel lub dyrektor szkoły z amerykańskich komedii młodzieżowych. A tu trzeba być raczej kapitanem tej szkolnej drużyny futbolowej.
                                            • thank_you Re: Współczesna odwaga 29.05.20, 18:26
                                              Estetyka to higiena...?
                                              • annajustyna Re: Współczesna odwaga 29.05.20, 18:28
                                                Tak. Higiena wzroku.
                                                • sumire Re: Współczesna odwaga 29.05.20, 18:35
                                                  Ale wiesz, że możesz po prostu nie patrzeć na czyjeś niewydepilowane pachy?...
                                                  • thank_you Re: Współczesna odwaga 29.05.20, 18:44
                                                    Gorzej - ma niewydepilowane laserem, wiec albo goli maszynka albo woskiem/pasta/depilatorem. W którymś momencie ma szorstka skore. Swoją. Ciekawe czy wymiotuje na swój widok?
                                                  • annajustyna Re: Współczesna odwaga 29.05.20, 19:10
                                                    Nie, mam idealnie gładką.
                                                  • thank_you Re: Współczesna odwaga 29.05.20, 19:14
                                                    Masz idealnie gładka. A w jaki sposób usuwasz owłosienie? wink Czarne, doskonale widoczne na jasnej skorze, jak na rasowa brunetkę przystało. wink
                                                  • annajustyna Re: Współczesna odwaga 29.05.20, 20:50
                                                    IPL, golarka, wosk, pęsęta. Czym się da. Tyle że często.
                                                  • thank_you Re: Współczesna odwaga 29.05.20, 20:59
                                                    No ale do wosku musisz uhodowac włosy. Wtedy co? Nie idziesz na basen? Nie pójdziesz na saunę? Seksu nie uprawiasz? wink
                                                  • cosmetic.wipes Re: Współczesna odwaga 30.05.20, 10:25
                                                    annajustyna napisała:

> IPL, golarka, wosk, pęsęta. Czym się da. Tyle że często.

Pęsetkujesz sobie picz?
                                                    Współczuję i jednocześnie podziwiam 😂
                                                  • thank_you Re: Współczesna odwaga 30.05.20, 11:25
                                                    Ja rozumiem, ze ktos tak sam sobie to robi, nie wyszło mu po 15 (??) sesjach, bolesnych sesjach laserem (po co bolesnym, skoro sa bezbolesne??), wyrywa sobie włosy pęsetą, wierzy w ipl... w sumie tej osoby sprawa, skoro lubi. wink Ale po co swoje natręctwa i paranoje przerzucać na innych? Ale żeby jeszcze pisać o ludziach,
                                                    Którzy maja naturalne podejście do czegos tak naturalnego, czym jest owłosienie - per niechluj?
                                                  • annajustyna Re: Współczesna odwaga 30.05.20, 12:52
                                                    Tak, tak, mam natręctwa, paranoje i różne tam parafilie. 🤣🤣🤣
                                                  • thank_you Re: Współczesna odwaga 30.05.20, 12:55
                                                    No, masz paranoje i jeszcze obrażasz ludzi, którzy maja w nosie konwenanse utarte raptem od kilkunastu lat.
                                                  • danaide Re: Współczesna odwaga 30.05.20, 13:11
                                                    A to by się nawet zgadzało, bo na postrzeganie kobiecego ciała miał silny wpływ przemysł porno.

Ale wiesz, to jednak jest tylko Twoje postrzeganie - pogląd kobiety heteroseksualnej. Osobiście wolę opierające się o określone wrażenia zmysłowe opinie konkretnych mężczyzn (nie takich oczywiście, jak wypowiadających się w tym wątku, dla których kobieta jest jak lizana przez szybę kiełbasa w mięsnym dla psa), dla których włos w te czy we wte po prostu nie ma znaczenia, a czasem bywa wręcz niezbędny. Jednocześnie zastanawiam się czy powoli nie jest to kwestia pokoleniowa, bo rzeczywiście "kultura" namieszała mocno w naszym oglądzie spraw.
                                                  • danaide Re: Współczesna odwaga 30.05.20, 13:12
                                                    A nie, jednak: wte czy wewtewink
                                                  • i_m.norwood.3 Re: Współczesna odwaga 30.05.20, 13:35
                                                    Owszem, są fetyszyści co u kobiet lubią nogi jak u niedźwiedzia big_grin
                                                    Jednak gdy singielka szukająca męża wyjdzie na ulicę w mini z długimi czarnymi włosami na nogach, to kandydata raczej nie znajdzie.
                                                  • danaide Re: Współczesna odwaga 30.05.20, 13:40
                                                    Pomiędzy Twoimi nogami jak u niedźwiedzia a pęsetą do wyrywania każdego pojedynczego włoska annyjustyny jest wiele opcji. Skrajności dla skrajnych.
                                                  • thank_you Re: Współczesna odwaga 30.05.20, 15:12
                                                    Nie martw sie, na ciebie nawet nie spojrzy, także niepotrzebne te twoje dylematy. 😆
                                                  • i_m.norwood.3 Re: Współczesna odwaga 30.05.20, 15:20
                                                    Już się o to nie martw, od paru usłyszałem już że jestem przystojny big_grin Niektóre nawet uważają, że mogę być lekkim babiarzem wink
                                                  • thank_you Re: Współczesna odwaga 30.05.20, 15:26
                                                    Na bieluge no limit cie nie stać.
                                                  • i_m.norwood.3 Re: Współczesna odwaga 30.05.20, 15:31
                                                    Mnie nie kręci Twój bogaty świat. Mam swoje nieduże mieszkanie od dewelopera, cztery tysiące na łapę i cieszę się z tego co mam. Nie szukam kobiet takich jak Ty. Może i jesteś życiowo zaradna, atrakcyjna i z intelektem, ale z tego co piszesz lubisz snobistyczne, bogate życie i niejeden mężczyzna Cię nago oglądał. Ja tego negatywnie nie oceniam, po prostu lubię skromne życie, a do pani po wielu penisach bym nie pasował. A szacunek do Ciebie, wnosisz coś do gospodarki i poradziłaś sobie jako samotna matka
                                                  • thank_you Re: Współczesna odwaga 30.05.20, 15:40
                                                    To prawda, nie pasowalbys. My, kobiety, ktore obejrzałyśmy niejednego faceta nago, mamy obeznanie na rynku penisów i ich właścicieli. Tombak nas nie zadowala. 😆

Nie cos nie cos, tylko cos dużego. smile
                                                  • i_m.norwood.3 Re: Współczesna odwaga 30.05.20, 15:45
                                                    Na rozmiar penisa nie narzekam, za to mam miliardy innych kompleksów.
                                                  • thank_you Re: Współczesna odwaga 30.05.20, 15:51
                                                    Ty może nie narzekasz 😂
                                                  • danaide Re: Współczesna odwaga 30.05.20, 15:57
                                                    Już go tak nie dołuj, za duży penis dla niektórych kobiet to też problem.
                                                  • thank_you Re: Współczesna odwaga 30.05.20, 16:03
                                                    Zeby tu jeszcze o rozmiar chodziło wink
                                                  • i_m.norwood.3 Re: Współczesna odwaga 30.05.20, 16:11
                                                    Rozmiar penisa to ostatnia rzecz, z powodu której miałbym się nie lubić. Za to gorzej z innymi sprawami
                                                    Może nie mam wszystkich zębów?
                                                  • thank_you Re: Współczesna odwaga 30.05.20, 16:20
                                                    Od czego ma sie pieniądze? wink
                                                  • i_m.norwood.3 Re: Współczesna odwaga 30.05.20, 16:56
                                                    A jak ich nie mam? W Polsce to co oferuje NFZ w wielu przypadkach skazuje Polaków na byciu szczerbatymi. Publiczna służba zdrowia nie daje więc prawa do posiadania wszystkich zębów.
                                                  • thank_you Re: Współczesna odwaga 30.05.20, 17:14
                                                    No, to wtedy saksy
                                                  • i_m.norwood.3 Re: Współczesna odwaga 30.05.20, 17:20
                                                    Dla mnie wyjazd na saksy to byłby bolesny upadek na glebę.
                                                  • thank_you Re: Współczesna odwaga 30.05.20, 17:25
                                                    No popatrz, a ja byłam. smile
                                                  • i_m.norwood.3 Re: Współczesna odwaga 30.05.20, 17:43
                                                    Pewnie w czasach studenckich. Teraz ja się przyzwyczaiłem już do wygodnego biurowego życia i swojej strefy komfortu, którą sobie poukładałem, że nie chciałbym nic zmieniać.
                                                  • thank_you Re: Współczesna odwaga 30.05.20, 17:54
                                                    Przeciez wiesz ze ja tak tylko sie z toba przedrzeźniam i nigdy nie wchodzę w tematy twoich kompleksów. smile))
                                                  • i_m.norwood.3 Re: Współczesna odwaga 30.05.20, 18:00
                                                    Oj coś czuję, że z tymi penisami to mi chciałaś celowo dowalić wink
                                                  • thank_you Re: Współczesna odwaga 30.05.20, 20:48
                                                    Nie widziałam, wiec ciezko mi ocenic 😂
                                                  • chatgris01 Re: Współczesna odwaga 30.05.20, 21:03
                                                    Ty lepiej uważaj, on tu już komuś kiedyś wysyłał fotę swojego pindola...
                                                  • i_m.norwood.3 Re: Współczesna odwaga 30.05.20, 21:12
                                                    Chatgris to było wieki temu, byłem pryszczatym okularnikiem z zakolami i szukałem w necie alternatywnego życia seksualnego. Miałem jakieś dorywcze prace i uważałem, że na umawianie się w realu z dziewczynami jest jeszcze za wcześnie, a cisnęło mnie żeby sobie poświntuszyć. Raz np. z koleżanką zrobiłem taką wymianę, bo chciała zobaczyć zdjęcie mojego pindola, to ja jej napisałem, że musi mi opisać swój najbardziej wyuzdany seks w życiu, żebym się podniecił.
                                                  • chatgris01 Re: Współczesna odwaga 30.05.20, 21:16
                                                    Józek, ale to sobie pisz z koleżankom/koleżankami, a nie nam na forum!
                                                    To nie forum o seksie.
                                                  • chatgris01 Re: Współczesna odwaga 30.05.20, 21:16
                                                    koleżanką
                                                  • thank_you Re: Współczesna odwaga 30.05.20, 21:27
                                                    Serio wysłałeś tu komuś Zdjęcie penisa (swojego czy nie, whatever)??
                                                  • i_m.norwood.3 Re: Współczesna odwaga 30.05.20, 21:58
                                                    A jakbym napisał, że zdjęciami części intymnych wymieniłem się nawet z kobietą poznaną na forum gazeta.pl,to co? Ty się wtedy pewnie ochoczo bzykałaś z przystojnymi królami życia mającymi w miarę nowe auta, a ja byłem pryszczatym okularnikiem bez fajnej pracy. Coś w tym dziwnego, że szukałem jakiejś alternatywy dla realnego życia seksualnego? Miałem wydawać skromne dochody na prostytutki?
                                                  • thank_you Re: Współczesna odwaga 30.05.20, 22:13
                                                    Ktos cie Tu poznał i potwierdził to?
                                                  • i_m.norwood.3 Re: Współczesna odwaga 30.05.20, 22:22
                                                    Nie wiem, czy ta dziewczyna tu jeszcze bywa, ma z tego co wiem męża i dzieci, to było z 10 lat temu lub prawie 10 lat temu, była ciut starsza ode mnie. Było dosłownie parę kobiet, którym takie zdjęcia wysłałem. Poza tym byłem grzecznym chłopcem, z jedną dziewczyną uprawiałem seks, z jakimś pojedynczymi poszedłem w ślinę, może jednej włożyłem na imprezie rękę w majtki. Tylko ta, z którą uprawiałem seks była kobietą moich marzeń, bo tylko z taką seks mógłbym uprawiać. Nadal bym nie poszedł do łóżka, z taką która mi się nie podoba i nie jest dla mnie księżniczką, z powodu której nie wyję po nocach jak wilk do księżyca. Dlatego nie rozumiem kobiet, które chodzą do łóżka z jakimiś prostym jak budowa cepa nieskomplikowanym brzydalem, żeby nie żyć w celibacie.
                                                  • i_m.norwood.3 Re: Współczesna odwaga 30.05.20, 22:23
                                                    Dziś ma męża i dzieci
                                                  • thank_you Re: Współczesna odwaga 30.05.20, 22:28
                                                    Pytałam, czy potwierdziła tu, ze cie poznała. Bo jak dla mnie, to jesteś trollem.
                                                  • i_m.norwood.3 Re: Współczesna odwaga 30.05.20, 22:37
                                                    Czasem tylko trolluje wink
                                                  • thank_you Re: Współczesna odwaga 30.05.20, 22:38
                                                    Potwierdziła czy nie? smile
                                                  • i_m.norwood.3 Re: Współczesna odwaga 30.05.20, 22:42
                                                    To nie było na emamie, nie ukrywała że pisze też ze mną na priv, no i jak poznała faceta to zaczęła mnie na forum atakować, że jestem Ferdek Kiepski, bo ja akurat rzuciłem pracę na śmieciówce, która w żaden sposób nie rokowała na rozwój i postanowiłem odpocząć na Kuroniówce.
                                                  • thank_you Re: Współczesna odwaga 30.05.20, 22:50
                                                    Młody, zapraszam cie na wódkę. smile
                                                  • thank_you Re: Współczesna odwaga 31.05.20, 18:12
                                                    Czyli nie jesteś trollem smile Wow.
                                                  • i_m.norwood.3 Re: Współczesna odwaga 31.05.20, 19:08
                                                    Po czym się upewniłaś? smile
                                                  • i_m.norwood.3 Re: Współczesna odwaga 31.05.20, 21:15
                                                    Czasem bywam pół trollem i celowo zakładam prowokacyjne wątki i celowo koloryzuję. W realu stosunkowo mało się przejmuję swoim w zasadzie minimalnym łysieniem.
                                                  • i_m.norwood.3 Re: Współczesna odwaga 31.05.20, 21:16
                                                    Czasem bywa pół trollem i celowo zakładam prowokacyjne wątki, w których celowo koloryzuję pewne rzeczy. Np. w realu nie przejmuję się zbyt swoim w zasadzie minimalnym łysieniem, a nawet lubię swoje włosy. Natomiast trochę się boję tego, jak mogą wyglądać za ileś tam lat.
                                                  • anika772 Re: Współczesna odwaga 30.05.20, 22:47
                                                    Niepotrzebnie, jeśli chodzi o wygląd. Zmień tylko oprawki na cienkie metalowe, i ubrania na bardziej, hmmm city casual, ale nie typowo sportowe. Masz bardzo ładne usta.
                                                    Niestety w głowie bałagan😬
                                                  • i_m.norwood.3 Re: Współczesna odwaga 31.05.20, 09:45
                                                    Dzięki, za choć trochę miłe słowa smile
                                                  • nolus Re: Współczesna odwaga 31.05.20, 11:18
                                                    Wtop ciąg dalszy :
                                                    www.pudelek.pl/natalia-siwiec-krytykowana-na-reklame-pasty-osoba-z-licowkami-wkreca-cos-o-wybielaniu-pieniazek-nie-smierdzi-6516358856223584a#WINDOW-1

Natalka coś nie ma szczęścia ostatnio...😂
                                                    Jej próba reklamowania pasty do zębów i zachwalanie snieznobialego usmiechu nie spotkały się z aprobatą internautów.

Pocisk ze strony internetowych obserwatorów był solidny - od razu wytkneli jej, że reklamowanie pasty kiedy się ma buzię wypełnioną licowkami jest mało wiarygodne i ja się z tym zgadzam. Ludzie są już chyba naprawdę zmęczeni tym nędznym światem celebrytów i influencerow, którzy za grube pieniadze próbują sprzedać szajs...Ostatni tydzień to był wysyp afer związanych z "biznesami" celebrytow (Jessica Merc...), nie mam nic przeciwko pociagnieciu tego dalej.

Doceniam internautow za te teksty o "koronkach" i ze "pieniążek nie śmierdzi" 😂
                                                  • thank_you Re: Współczesna odwaga 30.05.20, 15:11
                                                    To na pewno; choc gładkie ciało to nie jest wynalazek ery porno, juz za czasów Kleopatry Kobiety używały pasty cukrowej, o stosunku Arabek do owłosienia na ciele nie wspominając. Jednak u nas kult gładkości to ostatnie 2 dekady. Ja od swojego mężczyzny wymagam pełnej akceptacji - w goscia, ktory miałby w stosunku do mnie wymagania, ktore powodowałyby we mnie nerwice (jak dziewczyna wyżej) - spuscilabym na drzewo. I oczywiscie, gładkie ciało jest miłe w dotyku (ja takie uwielbiam i do takiego dążę), ale nie mam problemu ze swoim ciałem (a raczej nie miałam, bo jestem po laserze, ktory pozbawił mnie tego typu problemow) - i gdy byłam miedzy depilacjami pastą cukrową, to bez najmniejszej żenady zakładałam krótkie spodenki czy sukienkę. Tak, nawet idąc na randkę. Bo ja akceptuję siebie, z włosami czy bez. Żaden facet nigdy nawet się nie zająknął w temacie. Nigdy w życiu też nie zdarzyło mi się, aby facet nie chciał kontynuować relacji. smile Ba, trafiałam na takich, którzy raczej prosili o więcej włosów, ale wtedy mi sie to nie podobało, wiec nie dostawali.
                                                    Ot, co. smile
                                                  • danaide Re: Współczesna odwaga 30.05.20, 15:35
                                                    A jesteś pewna, że stosunek Arabek do owłosienia to wymysł samych Arabek? wink
                                                  • thank_you Re: Współczesna odwaga 30.05.20, 15:40
                                                    A w sumie dlaczego nie? smile
                                                  • chatgris01 Re: Współczesna odwaga 30.05.20, 15:41
                                                    Ale przecież u Arabów depilacja dotyczy obu płci, faceci też usuwają owłosienie. I wynikało to pierwotnie głownie ze względów higienicznych (gorący klimat).

BTW, starożytni Egipcjanie też się dokładnie depilowali, i też obie płcie.
                                                  • thank_you Re: Współczesna odwaga 30.05.20, 15:43
                                                    Tak cos kojarzyłam, ze mężczyźni tez, ale nie chciałam walnąc babola.
                                                  • danaide Re: Współczesna odwaga 30.05.20, 16:13
                                                    Pytanie - mężczyźni usuwają owłosienie depilując się czy goląc? Bo już znalazłam w sieci fragmenty książki: depilacja jest żeńska, golenie męskie, a wszelkie działania na ciele mężczyzn i kobiet w świecie arabskim mają na celu podkreślenie różnicy między płciami. Jasne, dziś może jeden z drugim wydepilują sobie klaty, ale...

Chcecie wmówić mi, że ciało mężczyzn i kobiet w świecie arabskim jest równo traktowane, bo jedni i drudzy usuwają owłosienie? big_grin
                                                  • chatgris01 Re: Współczesna odwaga 30.05.20, 16:21
                                                    Z tego co się orientuję, to mężczyźni golą, a kobiety albo używają wosku na cukrze/miodzie, albo też golą (choć tu jedna twierdzi, że golenie jej podrażniało skórę i powodowało wysyp krostek, dlatego woli wosk: www.afrik.com/non-aux-poils
                                                  • danaide Re: Współczesna odwaga 30.05.20, 17:57
                                                    Tak czy siak, doczytałam i cóż, w tradycyjnych społecznościach wszelkie ingerencje w kobiece ciało miały określony wydźwięk. Skoro już przy Kleopatrze jesteśmy - w Sudanie i Egipcie estetyczne piękno obracało się wokół koncepcji moralnej i fizycznej czystości, a różne zabiegi miały oczyścić ciało, odróżnić je od męskiego, oddzielić płodność od seksualności - i stąd w tych rejonach doszło do popularyzacji obrzezania...

Inna sprawa, że to bardzo sprytne, gdy upiększanie kobiety - te wszystkie depilacje, błyskotki, olejki, fryzurki, fatałaszki - co przecież kobiety zasadniczo lubią - służy nie tylko samym kobietom, ale i wzmocnieniu określonego systemu wartości, których kobiecie ciało jest jedynie depozytariuszem.

Poczytałam na google books fragmenty z Encyclopedia of Women & Islamic Cultures to przez 5 minut taka mądra jestem.
                                                  • sumire Re: Współczesna odwaga 30.05.20, 17:48
                                                    O, to.
                                                    W realu nigdy nie poznałam faceta, który odwracałby się z obrzydzeniem lub cmokał z dezaprobatą na widok niedogolonej łydki czy części intymnych.
                                                    A nie, przepraszam, jednego. Ale tamten to akurat sam golił sobie wszystko od głowy przez klatę po nogi.
                                                  • thank_you Re: Współczesna odwaga 30.05.20, 17:52
                                                    Matko, tez kiedyś taki mi sie trafił... z włosów miał tylko brwi i rzęsy. 😂
                                                  • sumire Re: Współczesna odwaga 30.05.20, 18:36
                                                    thank_you napisała:

> Matko, tez kiedyś taki mi sie trafił... z włosów miał tylko brwi i rzęsy. 😂

No, i dzięki temu wiem, że ogolony męski tors jest raczej dziwny w dotyku, trochę jakby się kurczaka macało smile
                                                  • i_m.norwood.3 Re: Współczesna odwaga 30.05.20, 17:58
                                                    A odróżniasz nogi lekko nieogolone, od takich jak u niedźwiedzia?
                                                  • sumire Re: Współczesna odwaga 30.05.20, 18:03
                                                    A u jak wielu kobiet widujesz nogi jak u niedźwiedzia, Józefie?
                                                  • thank_you Re: Współczesna odwaga 30.05.20, 20:49
                                                    Ja to bym chciała takie zobaczyć u kobiety, ale poki co to owszem, widuje - ale u facetow 😂😂😂
                                                  • annajustyna Re: Współczesna odwaga 30.05.20, 12:51
                                                    Nie, no coś Ty.
                                                  • annajustyna Re: Współczesna odwaga 29.05.20, 19:11
                                                    Gorzej, że można ją poczuć 🤣🤣🤣
                                          • ichi51e Re: Współczesna odwaga 29.05.20, 13:41
                                            Ja wiem! Nie bedziesz wrastajacych wlosow!
      • afro.ninja Re: Współczesna odwaga 26.05.20, 18:23
        Ale wygolona, wiec się nic, a nic nie liczy!
      • aandzia43 Re: Współczesna odwaga 28.05.20, 22:32
        danaide napisała:

> Zawsze byłam taka odważna. Biała w czasach obowiązkowej solarki. Proste włosy w
        > czasach obowiązkowych trwałych.

O, to ja jeszcze lepiej: falowane włosy w czasach ułlizanych kosmyków i swoje osobiste szerokie brwi w czasach wąskich zdziwionych paseczkow big_grin Taki ze mnie bohater!
        • danaide Re: Współczesna odwaga 28.05.20, 22:52
          Tak, brwi! Raz mnie opitolono na gwiazdę okładki "Halo pani domu", gdy się zabłąkałam do kosmetyczki. Wypłakałam się facetowi w koszulę, odrosło i spokój.
      • fitfood1664 Re: Współczesna odwaga 31.05.20, 11:28
        nie przesadzaj, solarka nigdynie była obowiązkowa, trwała też nie
        • i_m.norwood.3 Re: Współczesna odwaga 31.05.20, 11:55
          Był okres, że i faceci chodzili.
          • annajustyna Re: Współczesna odwaga 31.05.20, 12:07
            Ondulację też robili.
            • chatgris01 Re: Współczesna odwaga 31.05.20, 12:11
              Niektórzy nadal robią... (widziałam na własne oczy).
        • danaide Re: Współczesna odwaga 31.05.20, 17:57
          Jasne, że solarka nie była obowiązkowa. Za to na tapecie była "córka młynarza".
    • spirit_of_africa Re: Współczesna odwaga 26.05.20, 12:30
      Celebrytka niezłomna smile swoją droga te plamy na paznokciach Siwiec ma ohydne.
      • kura17 Re: Współczesna odwaga 26.05.20, 12:44
        > swoją droga te plamy na paznokciach Siwiec ma ohydne.

... no i juz widzimy, dlaczego niektorzy nazywaja pokazanie niepomalowanych paznokci odwaga ...
        • morgen_stern Re: Współczesna odwaga 26.05.20, 17:26
          Celne 😉
    • ichi51e Re: Współczesna odwaga 26.05.20, 12:46
      Coz wstaje rano dziecko daje laurke, kawa, brownie dzien jak codzien po czym idpalam net i sie okazuje ze od lat zyje na krawedzi!
      • ichi51e Re: Współczesna odwaga 26.05.20, 12:49
        Zeby nie bylo “odwazna Siwiec” zdjecie o ktorym mowa.
        • vodyanoi Re: Współczesna odwaga 26.05.20, 13:12
          Fajne buty. Lubię Carinii i gdybym te buty zobaczyła, to pewnie bym kupiła big_grin
          Ale teraz jak, no jak??
        • ultramaryn.a Re: Współczesna odwaga 26.05.20, 13:28
          Cała stylizacja, włącznie z sandałami, jest wielokolorowa...a zatem umalowane paznokcie byłyby grubą przesadą wink
        • kkalipso Re: Współczesna odwaga 26.05.20, 14:34
          Wygląda jakby nosiła pampersa. A swoją drogą to sama sobie nie umie paznokci pomalować, nie to, że musi, ale ...
        • waleria_s Re: Współczesna odwaga 26.05.20, 14:48
          Ależ ona wulgarnie wygląda... Nie mam na myśli przeróbek, ale ta poza.
          • majenkir Re: Współczesna odwaga 29.05.20, 20:24
            waleria_s napisał(a):
            > Ależ ona wulgarnie wygląda... Nie mam na myśli przeróbek, ale ta poza.

Bez przesady...
        • hanusinamama Re: Współczesna odwaga 26.05.20, 15:18
          Kiepska ta kreacja. W sensie ze te falbanki jak sie wywijają są białe od spodu. Powinny być z dwóch stron kolorowe...
        • disco-ball Re: Współczesna odwaga 26.05.20, 17:22
          Buty fajne, poza taka, ze gdyby nosiła, to podpaska by jej wypadła.
    • disco-ball Re: Współczesna odwaga 26.05.20, 12:55
      mamaginekolog tez aspiruje do bycia celebrytkom smile
      Medal z ziemniaka!!
      • hanusinamama Re: Współczesna odwaga 26.05.20, 13:07
        Ona chyba nie jest ginekologiem. Mozna byc ginekologiem nie mjaac z tego specjalizacji zrobionej?
        • memphis90 Re: Współczesna odwaga 26.05.20, 15:48
          Zdaje się od 3 roku specjalizacji można pracować w poradni specjalistycznej i "robić za" ginekologa/kardiologa czy kogo tam. Więc może można też awansować zaocznie na blogasku?
          • hanusinamama Re: Współczesna odwaga 27.05.20, 10:42
            Ale ona załozyła ten blog i tak sie nazwyał jak jeszcze na specjalizacji chyba nie była smile tak sie pytam z ciekawości.
        • disco-ball Re: Współczesna odwaga 26.05.20, 17:23
          Jest ginekologiem, z tego co wiem.
          • hanusinamama Re: Współczesna odwaga 27.05.20, 10:43
            Nie ma skonczonej specjalizacji wiec pytam czy mozna ją tak nazywać.
            • agnieszka_kak Re: Współczesna odwaga 29.05.20, 10:13
              Oczywiscie ze tak. Przeciez ma prawo przyjmowac pacjentow, prowadzic ciaze, odbierac porody itd.
    • triss_merigold6 Re: Współczesna odwaga 26.05.20, 14:42
      Born to be wild.
    • fornita111 Re: Współczesna odwaga 26.05.20, 18:26
      Zrobilo mi dzien, dzieki big_grin
    • liberica1 Re: Współczesna odwaga 26.05.20, 20:25
      Mama ginekolog często miewa takie teksty niewspółmierne do sytuacji. Nie dziwi mnie to. Zbyt mocno wszedł świat insta.
      • pani_libusza Re: Współczesna odwaga 28.05.20, 18:40
        Fakt ma swoje odpadły, ale w tym roku zebrała najwiecej na WOSP jakaś rekordowa sumę rzędu 1,5 czy 2 milionów zł, wiec ma moja sympatie i szacunek.
        • rinoa_woman Re: Współczesna odwaga 29.05.20, 10:26
          Nie no spoko można mieć dobre serce i chęci do pomocy, ale irytujące jest to, że ona zgrywa taką wszechwiedzącą i strasznie wyolbrzymia niektóre sytuacje. Takie mam wrażenie, że próbuje robic z siebie inteligentniejszą niż jest i to potem wychodzi, że prawda jest inna. Taki typowy influencer, w głowie pustka ale gdy reklamodawca rzuci przynęte to od razu się łapie i nagle robi się ultramądra.
    • lauren6 Re: Współczesna odwaga 27.05.20, 11:10
      Natalia Siwiec pokazała już wszystko co miała do pokazania i na zawsze w pamięci pozostanie jako modelka reklamująca wybielacz odbytu.

Została okrzyknięty odważną po zaprezentowaniu naturalnych paznokci. Co będzie kolejnym odważnym krokiem? Pokazanie tyłka nie potraktowanego wybielaczem?
      • i_m.norwood.3 Re: Współczesna odwaga 27.05.20, 19:22
        Może wyzna, że była prostytutką?
      • obrus_w_paski Re: Współczesna odwaga 27.05.20, 19:40
        No ale przecież ona swiadomie tego nie reklamowała, tylko wykorzystano jakieś jej zdjęcia do których nie miała praw bo podpisała jakis beznadziejny kontrakt jak jeszcze była młoda i nieznana.
        W studio urody u chinczykow, u mnie na hiszpańskiej wiosce wisi wielki plakat siwiec. Ot, kupili jakieś zdjęcie tanio i tyle.
    • i_m.norwood.3 Re: Współczesna odwaga 28.05.20, 15:16
      Odważna to by była, jakby powiedziała czy faktycznie była prostytutką.
      • annajustyna Re: Współczesna odwaga 28.05.20, 21:45
        Powiedziałaby, że nie przecież.
      • trampki-w-kwiatki Re: Współczesna odwaga 29.05.20, 07:30
        Jeny, zejdźcie z niej.
        Co wam przeszkadza? Powiedziała coś złego?
        • i_m.norwood.3 Re: Współczesna odwaga 29.05.20, 21:02
          Robienie z niej wizjonerki to naprawdę przesada. To świadczy o miałkości współczesnego świata. Świata, w którym za miarę postępu uważa się małżeństwo homoseksualne. Mnie interesuje wzrost zamożności Polaków. Tak samo rozwój medycyny, byleby nikt mi nie chciał kolonoskopii przymusowej narzucić!
      • waleria_s Re: Współczesna odwaga 29.05.20, 11:04
        Nawet jeśli była, to dorosła kobieta, nikomu krzywdy swoją prostutucją nie zrobiła. Akurat Siwiec to jest nieszkodliwa celebrytka- żyje z ładnej buzi i ciała, reklam, sesji, instagrama, nie próbuje zgrywać ekspertki.
        • i_m.norwood.3 Re: Współczesna odwaga 29.05.20, 11:58
          Czy ja mówię, że komuś krzywdę zrobiła?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka