Dodaj do ulubionych

Klatka z papugami

18.06.20, 10:23
Dzień dobry. Założyłam konto, bo chciałabym prosić o poradę. Sąsiad kupił papugi, a klatkę postawił zaraz przy ścianie graniczącej z łóżkiem w pokoju syna. Papugi są głośne, a ściany cienkie. Wrażenie, szczególnie nad ranem jest takie, jakby ptaki mieszkały u nas. Sąsiad klatki przestawić nie chce. Co zrobić aby nie oszaleć. Pomóżcie proszę.
Obserwuj wątek
    • grey_delphinum Re: Klatka z papugami 18.06.20, 10:28
      Współczuję. W takim razie mozecie tylko wyciszyc ścianę od swojej strony.
    • aqua48 Re: Klatka z papugami 18.06.20, 11:22
      Przestaw łóżko syna.
      • prosbaoporade Re: Klatka z papugami 18.06.20, 11:36
        Pokój jest bardzo mały. Papugi słychać wszędzie praktycznie. Łóżka nie da się przestawić. Niedawno remontowaliśmy. Wtedy jeszcze problemu papug nie było. Wyciszenie zajmie sporo z małego i tak pokoju.
    • prosbaoporade Re: Klatka z papugami 18.06.20, 11:38
      Dlaczego ludzie są takimi aspołecznymi egoistami. Załamuje mnie to.
      • berdebul Re: Klatka z papugami 18.06.20, 12:26
        Załamywać powinny pomysły deweloperów, żeby robić ściany z papieru toaletowego. Długo mieszkałam w bloku i przez 90% nie słyszałam nikogo. Porządne, grube ściany.
        • mona-taran Re: Klatka z papugami 18.06.20, 12:29
          Ja też mieszkałam w bloku ( typu "leningrady", tak się na nie u nas mówiło) i słyszałam nawet jak sąsiad puszcza bąki ( serio!) że o rozmowach nie wspomnę.
    • aguar Re: Klatka z papugami 18.06.20, 13:03
      Ptaki zaczynają hałasować, gdy wschodzi słońce. Ale często z pomocą idą tu porządne rolety - u nas zadziałało, póki się ich nie podciągnie - jest spokój. Niektórym właścicielom papug też przeszkadzają tak wczesne pobudki. Tylko czy sąsiad do nich należy i da się namówić na założenie rolet?
    • ichi51e Re: Klatka z papugami 18.06.20, 14:15
      Dalabym orientalny dywan na sciane. Marzy mi sie taki w stylu radzieckim ale nie mam pretekstu... uncertain
      • homohominilupus Re: Klatka z papugami 18.06.20, 15:05
        A nakryc by sie nie dało czymś tej klatki z ptaszyskami? Tylko tu potrzebna jest dobra wolą sąsiada.
        • rulsanka Re: Klatka z papugami 18.06.20, 15:31
          Jeżeli da się przykryć klatkę z czymś, co wrzeszczy na tyle głośno, że dźwięk jest dokuczliwy za ścianą, to znaczy, że ptaki mają klatkę o wiele za małą sad
          Tak poza tym, rolety generalnie są lepsze od nakrywania. Moje papugi są głośne (na szczęście tylko przez niewielką część dnia) ale gdy jest półmrok to śpią.
    • mio-nuskropka Re: Klatka z papugami 18.06.20, 17:11
      No a syn nie może tych papug nauczyć przez ścianę powtarzać jakichś głupot typu "Pan X [tu nazwisko sąsiada] to durrrreń!"? Może wtedy pan sąsiad sam przestawi klatkę żeby nie demoralizować ptaszków.
      • berdebul Re: Klatka z papugami 18.06.20, 17:45
        big_grin big_grin big_grin
    • ewa_2009 Re: Klatka z papugami 18.06.20, 21:00
      Głośna muzyka (głośniki ustawione frontem do ściany) w porze, gdy ptaki śpią?
      • mona-taran Re: Klatka z papugami 18.06.20, 21:15
        A co ptaszydła winne, że właściciel je akurat tam postawił?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka