karme-lowa 28.06.20, 11:01 W tym roku tam chcemy pojechać. Możecie polecić fajne miejsca? Z dala od dużych miast? Albo chociaż samą miejscowość. Dziękuję😉 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wapaha Re: Bieszczady. 28.06.20, 11:04 Jedziemy jedziemy jedziemy ( o ile nie będzie padało ) My okolice Cisnej Odpowiedz Link Zgłoś
wapaha Re: Bieszczady. 28.06.20, 11:12 Tylko my warunki raczej spartańskie preferujemy - czyli namioty, pole biwakowe. Jeśli szukasz wiecej komfortu celuj w Wetlinę Odpowiedz Link Zgłoś
karme-lowa Re: Bieszczady. 28.06.20, 14:00 wapaha napisała: > Tylko my warunki raczej spartańskie preferujemy - czyli namioty, pole biwakowe. > Jeśli szukasz wiecej komfortu celuj w Wetlinę Namioty odpadają😉. Poszukam okolice Wetliny. Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Re: Bieszczady. 28.06.20, 16:58 Smerek Do zobaczenia w biesach na szlaku 😍 Odpowiedz Link Zgłoś
karme-lowa Re: Bieszczady. 28.06.20, 17:45 beata985 napisała: > Smerek > Do zobaczenia w biesach na szlaku 😍 > Ooo super! Odpowiedz Link Zgłoś
karme-lowa Re: Bieszczady. 28.06.20, 21:31 beata985 napisała: > Kiedy się wybierasz??? > przed 20 lipca. A Ty? Odpowiedz Link Zgłoś
karme-lowa Re: Bieszczady. 28.06.20, 21:43 beata985 napisała: > 18 -24 07 > 😁 > Czyli jest szansa😁 Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Re: Bieszczady. 28.06.20, 21:46 Jest jest... Ciekawe gdzie nocleg złapiesz Odpowiedz Link Zgłoś
karme-lowa Re: Bieszczady. 28.06.20, 21:56 beata985 napisała: > Jest jest... > Ciekawe gdzie nocleg złapiesz > Najpierw Zakopane bo tam mamy lekarza, a potem w Bieszczady. Spróbuję tam gdzie piszesz. Odpowiedz Link Zgłoś
andaba Re: Bieszczady. 28.06.20, 17:25 To jeszcze sobie załatwcie jakiś znak rozpoznawczy... Odpowiedz Link Zgłoś
karme-lowa Re: Bieszczady. 17.07.20, 21:29 memphis90 napisała: > Bidet! > Szczotka klozetowa! Odpowiedz Link Zgłoś
andaba Re: Bieszczady. 17.07.20, 21:31 No ale jak z bidetem w góry? Szczotka klozetowa może by mogła być Wyobraziłam sobie szczotkę klozetową wystającą z bocznej kieszeni plecaka.... Odpowiedz Link Zgłoś
niktmadry Re: Bieszczady. 28.06.20, 20:27 A nad małą zapora? To chyba Myczkowce są. Piękne okolice. Odpowiedz Link Zgłoś
unaluna Re: Bieszczady. 28.06.20, 21:25 Ja zawsze jeżdżę do Wetilny. Dobre miejce wypafowe na szlaki i poza tym jest jakaś infrastruktura,więc można coś zjeść, jest gdzie spać i zakupy też można zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
lot_w_kosmos Re: Bieszczady. 29.06.20, 05:53 Było z 10 wątków przez ostatni rok. Skorzystaj z wyszukiwarki, były i hotele i miejsca polecane. Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Re: Bieszczady. 29.06.20, 08:10 O netflix hbo filmach serialach też było miliony razy... Jak by skorzystała wyszukiwarki to nie umawislybysmy się na wspólne szczytowanie... Odpowiedz Link Zgłoś
lot_w_kosmos Re: Bieszczady. 29.06.20, 08:50 To niech nie korzysta, jej sprawa. Po prostu w tamtych wątkach było naprawdę dużo o miejscówkach i i atrakcjach, sama pisałam, bo uwielbiam Bieszczady. Ale każdy ma wybór. Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Re: Bieszczady. 29.06.20, 09:22 Wyszukiwarka w telefonie na ematce jest daremna A ja osobiście pomimo, że z wyszukiwarki korzystam, też wolę jeszcze na bieżąco dopytać. Ja też pisałam w tamtych A mimo to tu też...bo czemu nie... Odpowiedz Link Zgłoś
agua_de_coco Re: Bieszczady. 29.06.20, 08:16 Ja będę testować miejscówkę w pierwszej połowie lipca Odpowiedz Link Zgłoś
karme-lowa Re: Bieszczady. 29.06.20, 08:46 agua_de_coco napisała: > Ja będę testować miejscówkę w pierwszej połowie lipca > O proszę! Może się gdzieś miniemy😅 Odpowiedz Link Zgłoś
niemaznaczenia Re: Bieszczady. 29.06.20, 09:35 Jeśli się nie ma niczego zarezerwowanego, albo namiaru "po znajomości", to wynajem fajnej miejscówki z klimatem w lipcu/sierpni jest praktycznie niemożliwe. No chyba że komuś wystarcza "apartament" w blokach jak w Cisnej albo zwykły wiejski dom. Odpowiedz Link Zgłoś
wapaha Re: Bieszczady. 17.07.20, 14:57 my mamy fajną miejscówkę z klimatem bez rezerwacji. apartament tylko dla nas, z własną kuchnią, tani , w zakolu rzeki. Trochę ciasny ale nie narzekamy Odpowiedz Link Zgłoś
mum2004 Re: Bieszczady. 17.07.20, 16:03 Na szczęście są namioty, można jechać w ciemno. Właśnie wróciłam z okolic Wetliny. Pole namiotowe z bardzo małym obłożenie. Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Re: Bieszczady. 17.07.20, 14:54 Karmelowa, jesteście? Jak jest? Noclegi, pogoda, tłumy? Pewnie nie siedzisz na ematce wyrażał ale może... Ja jutro rano ruszam 😍 Odpowiedz Link Zgłoś
wapaha Re: Bieszczady. 17.07.20, 14:58 beata- zamierzasz odwiedzić ekomarinę ? ja mieszam w kotle o upały w sierpniu...połowę dzieciństwa jeździłam w pierwszej połowie sierpnia i zawsze była pogoda Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Re: Bieszczady. 17.07.20, 15:16 wapaha napisała: > beata- zamierzasz odwiedzić ekomarinę ? A warto zobaczyć? W ogóle wybieram się nad Solinę, jak pogoda pozwoli to rejs statkiem. No i jakieś punkty widokowe po drodze. Grafik już ustalony 😊 > ja mieszam w kotle o upały w sierpniu...połowę dzieciństwa jeździłam w pierwsze > j połowie sierpnia i zawsze była pogoda Odpowiedz Link Zgłoś
wapaha Re: Bieszczady. 17.07.20, 15:19 Myslę że tak ! Nie odmówię sobie przyjemności skorzystania z pływającego basenu Odpowiedz Link Zgłoś
agua_de_coco Re: Bieszczady. 17.07.20, 15:28 Ja też się mogę udzielić My dziś pożegnaliśmy - przez 2 tygodnie pogoda była fajna, dziś paskudnie, zimno i leje. Solina, Polańczyk, Cisna - ludzi mnóstwo. Na Sinych Wirach też dużo. W sklepach ludzie w maseczkach, ale już w restauracjach, kawiarniach nie; na zaporach również nie - niby wiszą kartki, że maseczki obowiązują, ale chyba każdy wychodzi z założenia, że na powietrzu, to nie trzeba. Udanego wypoczynku i poprawy pogody! Odpowiedz Link Zgłoś
wapaha Re: Bieszczady. 17.07.20, 15:38 co znaczy "mnóstwo" ? więcej niz w latach wcześniejszych ? weź mnie nie załamuj.. Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Re: Bieszczady. 17.07.20, 15:46 wapaha napisała: > co znaczy "mnóstwo" ? więcej niz w latach wcześniejszych ? weź mnie nie zała > muj.. Może być. .Jak czytam na grupach to wydaje się że pół Polski w Bieszczady jedzie Odpowiedz Link Zgłoś
nenia1 Re: Bieszczady. 17.07.20, 16:05 Ja nie byłam w latach poprzednich, ale porównując do innych rejonów Polski w jakich się "wakacjowałam" w tym roku to zdecydowanie Bieszczady najbardziej oblegane, ale jak zawsze, zależy gdzie. Polańczyk, zapora nad Soliną - bardzo dużo ludzi, w bardziej znanych czy "kultowych" miejscach też sporo ludzi, przykładowo poszliśmy do Siekierezady - okres oczekiwania na posiłek ponad godzinę. Ale już w smażalni pstrąga, gdzie pstrąg naprawdę super, choć miejsce mało urokliwe, właściwie taki bar przy drodze, czyli w smażalni pstrąga Córka ludzie są, ale już nie tłumy jak w Polańczyku, gdzie moim zdaniem jedzenie takie sobie. Jak dziewczyna wyżej pisała, na Sinych Wirach dużo ludzi, drezyny rowerowe musiałam rezerwować dwa dni wcześniej, bo z dnia na dzień wszystko zajęte, chyba najlepiej na połoninach, były miejsca, szczególnie od 16, 17 gdzie dłuższy czas sama chodzisz, choć na samym Smereku też sporo ludzi było. Odpowiedz Link Zgłoś
wapaha Re: Bieszczady. 17.07.20, 16:17 Polańczyk odkąd pamiętam był mocno oblegany. Info że na połoninach momenty samotności to dobra informacja- bo połoniny jako stosunkowo "łatwe" sa lubiane przez turystów ( no i jagody) Odpowiedz Link Zgłoś
wapaha Re: Bieszczady. 17.07.20, 16:37 wg mnie - podejście na Małą i Wielką Rawkę, czy też zaczynające się przyjemnie wejście na Korbanię ( ostatnie kilkaset metrów) Odpowiedz Link Zgłoś
andaba Re: Bieszczady. 17.07.20, 18:05 Na Korbani to bywałam dawno, jak byłam piękna i młoda, mogę nie pamiętać, ale Rawki???? Za dzieckaka na jagody tam chodziłam, nierzadko w "motylkach", nawet teraz bym tego za trudną trasę nie uznała, choć nienawidzę ściezki na Kremenaros, ale to już tego odcinka za Wielka Rawką - wąsko, duszno i g... widać. No chyba, że od tamtej strony na Rawkę chodzisz... Odpowiedz Link Zgłoś
wapaha Re: Bieszczady. 17.07.20, 18:09 Może w tym roku uda mi się zaliczyć Rawki to dam znac. Moje ostatnie wspomnienie sprzed lat jest ze zdobywania Rawek w czasie deszczu i burzy a wtedy..wszystko jest trudne Za to połoniny zdobywałam-dosłownie- z dzieckiem na plecach Odpowiedz Link Zgłoś
andaba Re: Bieszczady. 17.07.20, 18:16 Ja dzieci w góry brałam dopiero jak dobrze chodziły, czyli od 2,5 roku wzwyż, noszenia na plecach sobie nie wyobrażam. Kiedyś tak wypuściłam koleżankę - "eee, na Wetlińską to spacerek" - może z dzieckiem w chuście to nie taki spacerek - nie próbowałam, kolezanka miała trochę dość, jej mąz też - dodam, że dzidzia była kilkumiesięczna, filigranowa i bardzo grzeczna, myśle, że nie cięższa, niz plecaki, z jakimi turysci chodzą (może raczej chodzili, dziś się nie widuje pietrowych plecków ze stalażem, z namiotami i wszystkim). Odpowiedz Link Zgłoś
wapaha Re: Bieszczady. 17.07.20, 18:20 Mój miał 2 lata. Też dobrze chodził. No ale nie po górach. Więc go niosłam ( trening siłowo kondycyjny hehe ) Odpowiedz Link Zgłoś
andaba Re: Bieszczady. 17.07.20, 18:28 Dwulatek to juz swoje waży Moje córki to bardziej marudzą teraz, niż jak miały 2-6 lat... Noszenia nie przewiduję. Odpowiedz Link Zgłoś
wapaha Re: Bieszczady. 17.07.20, 18:42 Ważył ok 15kg , było czuć dodatkowy ciężar. Nie poszłabym z nim w góry wiedząc, że nie podołam. On lubi się wspinać ( jeszcze) Na Korbanię wszedł bez problemy, mniejsze górki w Beskidzie Sądeckim tez zaliczał. Zobaczymy w tym roku Odpowiedz Link Zgłoś
unaluna Re: Bieszczady. 17.07.20, 19:53 Są dłuższe szlaki, trójstyk granic przez Małą Rawkę i potem szlakiem wzdłuż granicy do Wetliny. Tam mało ludzi (zwłaszcza już po przejściu za Klemenaros) jest nawet w ładną pogodę, w deszcz na 8 godzin wędrówki nie spotkaliśmy nikogo, nawet w sezonie. Tak samo szlak na Tarnicę z Wołosatego przez Przełęcz Bukowską, Halicz i Rozsypaniec. Połoniny też mogą być "trudne", dwie w jeden dzień z wyjściem z Wetliny,a metą w Ustrzykach Górnych...ale to poza sezonem, jak tłumów nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
wapaha Re: Bieszczady. 18.07.20, 10:00 To jedna z moich dłuższych tras ( byłam dzieckiem)- 10km deptania asfaltem w upale, potem "nudy" przy Rozsypańcu. Ja nie dałam rady podejść na Tarnicę bo dzień się kończył Generalnie uważam że w Bieszczadach można się zmęczyć - nie mogąc chodzic tam gdzie chce i jak chce zaliczam okolice biegając-no i..jest robota . Dzięki za wpis Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Re: Bieszczady. 17.07.20, 15:45 Dzięki bardzo...W takim razie muszę słoneczko na sznurku zaciągnąć Odpowiedz Link Zgłoś
karme-lowa Re: Bieszczady. 17.07.20, 15:55 beata985 napisała: > Karmelowa, jesteście? > Jak jest? > Noclegi, pogoda, tłumy? > Pewnie nie siedzisz na ematce wyrażał ale może... > Ja jutro rano ruszam 😍 > Będziemy od 22 lipca. Więc Ty pierwsza daj znać😅 Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Re: Bieszczady. 17.07.20, 16:42 karme-lowa napisała: > beata985 napisała: > > > Karmelowa, jesteście? > > Jak jest? > > Noclegi, pogoda, tłumy? > > Pewnie nie siedzisz na ematce wyrażał ale może... > > Ja jutro rano ruszam 😍 > > > Będziemy od 22 lipca. Więc Ty pierwsza daj znać😅 Ok, 😊 Odpowiedz Link Zgłoś
lumeria Re: Bieszczady. 17.07.20, 15:17 Jesli zechcecie zaznać folkloru głębokiego PRLu to schronisko PTTK w Ustrzykach Górnych. A miejscowość jest piękna, szlaki górskie super, dojazd i lokalna komunikacja bardzo sprawne. Odpowiedz Link Zgłoś
lumeria Re: Bieszczady. 17.07.20, 15:20 Drezyny rowerowe!!! Bieszczadzkie Drezyny Rowerowe - sentymentalna podróż linią 108 Odpowiedz Link Zgłoś
morekac Re: Bieszczady. 17.07.20, 16:57 Tam nie ma dużych miast. Wszystko jest więc od n8ch zdala. Odpowiedz Link Zgłoś
halinahelena Re: Bieszczady. 17.07.20, 20:11 Ośrodek Wczasowy Solinka w Bukowcu. Tam jest jeden, dwa sklepy. Dobre miejsce wypadowe. Odpowiedz Link Zgłoś
czarne-jagody Re: Bieszczady. 17.07.20, 21:41 Zawoz nas jez solinskim, piękne widoki z tarasu. Odpowiedz Link Zgłoś