Dodaj do ulubionych

Fotel gamingowy.

09.07.20, 16:25
Dziecko lat 8. Możecie jakiś doradzić?
Obserwuj wątek
    • princy-mincy Re: Fotel gamingowy. 09.07.20, 16:56
      Serio fotel gamingowy dla 8-latka?
      • agrypina6 Re: Fotel gamingowy. 09.07.20, 16:57
        A czemu nie? I nie, nie będzie grał całe dnie.
        • princy-mincy Re: Fotel gamingowy. 09.07.20, 20:37
          Ale chodzi mi o wzrost.
          Nie wiem czy są fotele dla dzieci, a fotele dla dorosłych to zupełnie inaczej są profilowane.
          Córka (10,5 l) usiadła w Jyskowym fotelu i była jak liliput (nie oceniałam go pod kątem jakości).
    • gaskama Re: Fotel gamingowy. 09.07.20, 17:03
      Ja mojemu kupiłam firmy akracing (Masters pro). Tylko mój miał 14 lat. To są fotele dla graczy, ludzi dorosłych. Nie wiem, jakiego wzrostu jest twój syn. Mój miał wtedy z 170 cm.
      • agrypina6 Re: Fotel gamingowy. 09.07.20, 17:23
        Czyli pewnie za wcześnie.. Dziękuję.
        • gaskama Re: Fotel gamingowy. 09.07.20, 17:27
          Wzrostowi może być za wcześnie, ale generalnie dobrej jakości fotel gamingowy jest dobrze wyprofilowany, ma dodatkowe wsparcie na odcinku ledzwiowym, syn lubi w nim siedzieć, nawet jak odrabia lekcje. Ważne by dobrze dobrać do wzrostu. Jeśli dobrze pamiętam, to są one w różnych rozmiarach.
          • sy28 Re: Fotel gamingowy. 09.07.20, 17:31
            Mój ma diablo, duże, ale są też junior. Używa jako fotel do odrabiania lekcji, bardzo wygodny, dużo pozycji, można optymalnie ustawić
          • agrypina6 Re: Fotel gamingowy. 09.07.20, 17:33
            To muszę się rozejrzeć syn bardzo chce, więc się poważnie zastanawiam.
            • gaskama Re: Fotel gamingowy. 09.07.20, 17:34
              Moim zdaniem warto.
    • 7katipo Re: Fotel gamingowy. 09.07.20, 17:35
      Diablo. Polecam. Mój ma 13, ale fotel jest regulowany.
    • eliszka25 Re: Fotel gamingowy. 09.07.20, 17:41
      Prawdziwy fotel gamingowy jest raczej dla dorosłych i nie wiem, czy wymiarami będzie pasował dla 8-latka. Mój mąż sobie kupił jako fotel do biurka, do pracy z domu, bo to są bardzo dobrze wyprofilowane fotele, w różnych rozmiarach. Można sobie dobrać do wzrostu i wagi.

Do grania syn dostał pod choinkę coś takiego, jak na zdjęciu. W sumie głównie dlatego, że siadał do grania na podłodze. Teraz siada na tym fotelu i mówi, że fajny. Dla dorosłego się to nie nadaje, bo oparcie za krótkie, ale moj 13-latek wciąż na tym gra, więc 8-latkowi jakiś czas posłuży. Ma głośniki w zagłówku i można do niego podłączyć słuchawki. Sama też wypróbowałam i siedzi się całkiem wygodnie, ale nie jest to fotel, na którym można grać cały dzień. Jednak zakładam, że twój 8-latek całymi dniami nie gra.
    • lot_w_kosmos Re: Fotel gamingowy. 09.07.20, 17:53
      Mój syn nie chciał ceratowego, bo kolega ma z tej niby skóry i to masakra.
      Wybraliśmy z tkaniny.
    • leni6 Re: Fotel gamingowy. 09.07.20, 18:06
      To trzeba przymierzać, nas z mężem dzieli tylko 12 cm, a zupełnie inne modele nam pasują.
    • passiflora78 Re: Fotel gamingowy. 09.07.20, 19:43
      Mój ma ten diablochairs.com/diablo-x-player. Jest zadowolony, tylko ten będzie za duży dla Twojego syna ale ta firma ma fajne fotele junior
    • mava Re: Fotel gamingowy. 09.07.20, 20:02
      zwróć uwage na materiał, z ktorego jest wykonany..
      kilka lat temu syn kupił fotel DXRACER, za 8 stów więc sporo (jednak....). No i niestety...tylko zagłówek po nim został bo siedzisko szlag trafił. Nie było ze skory ale już nie pamietam z czego, jakies tworzywo chyba..czy tam "skora ekologiczna". Wszystko zaczeło się łuszczyć, w końcu syn wyrzucił w cholerę..ze 3 lata wytrzymał
      Choc konstrukcja udana, fotel wygodny był. A przecież wiadomo, ze gracz spędza na tym fotelu długie godziny wiec i materiał powinien być odpowiednio wytrzymały.
      Szkoda.
    • 7katipo Re: Fotel gamingowy. 15.07.21, 15:33
      Diablo.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka