piekna_remedios4 10.07.20, 13:35 Takie długie. Zawsze mnie to śmieszy 😉 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
piesiedwa Re: Palce u stóp jak u rąk 10.07.20, 13:40 fuj, wg mnie u stop to maja byc krotkie Odpowiedz Link Zgłoś
piesiedwa Re: Palce u stóp jak u rąk 10.07.20, 17:13 Przepraszam!!! Moj mozg przeczytal paznokcie!!! Wg mnie PAZNOKCIE maja byc krotkie!!! Do palcow nic nie mam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
jak_matrioszka Re: Palce u stóp jak u rąk 10.07.20, 13:47 Mało Ci do szcześcia potrzebne. Poszukaj sobie watku o stopach forumek, ja też mam długie palce u stóp, i nie ja jedna, bedziesz cały weekend mogła chichotać. Odpowiedz Link Zgłoś
piekna_remedios4 Re: Palce u stóp jak u rąk 10.07.20, 13:50 hehe nie gniewaj się, niektóre długie palce są ładne, ale jednak śmiesznie to wygląda, jak taka mikro rączka Odpowiedz Link Zgłoś
jak_matrioszka Re: Palce u stóp jak u rąk 10.07.20, 14:10 Ja sie nie gniewam, nie mam o co. Ze swoich stóp jestem zadowolona, te na zdjeciu mi sie nie podobaja, ale takie z krótkimi palcami też nie. Nie podobaja w sensie, że wole swoje, a nie, że wzdrygam sie z odraza. Za to twoje oświadczenie "bawi mnie cudzy naturalny wyglad" może z powodzeniem wyladować w watku obok o zdziwieniach. Odpowiedz Link Zgłoś
piekna_remedios4 Re: Palce u stóp jak u rąk 10.07.20, 14:27 no bawi, co poradzę. Lepsze to niż, jak pisały niektóre, obrzydzenie na myśl o jakimś fragmencie czyjegoś ciała Odpowiedz Link Zgłoś
jak_matrioszka Re: Palce u stóp jak u rąk 10.07.20, 14:54 Nie tyle chodzi o to, że Cie to bawi, ale o to, że o tym piszesz i w jaki sposób. Odpowiedz Link Zgłoś
princy-mincy Re: Palce u stóp jak u rąk 10.07.20, 13:49 Te to jeszcze nic, zobacz te tutaj noizz.pl/zdrowie/to-palce-u-rak-czy-nog-latwo-sie-pomylic/vj2p39l Od razu mi sie przypomina jak jakas forumka pisala, ze wcale nie ma stopy 41 czy 42 bo stope ma o wiele mniejsza tylko ma bardzo dlugie palce. Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Palce u stóp jak u rąk 10.07.20, 13:54 MOja tesciowa ma takie 43 Nie dośc ze ma naprawde duze stopy to ma bardzo ale to bardzo długie palce u stóp. Połozne dziwnie na mnie patrzyły na porodówce jak ja byłam bardziej zainteresowana stopami moich dzieci niż resztą ciała Na szczęscie ten gen je ominął. Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Palce u stóp jak u rąk 10.07.20, 21:42 No drobna nie jest. Ma od zawsze problem z zakupem dobrych czy ładnych butów. Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: Palce u stóp jak u rąk 11.07.20, 00:36 tak ale hm powyżej 170? bo to rzadkie przy niskim wzroście, mieć taką dużą stopę. Odpowiedz Link Zgłoś
3-mamuska Re: Palce u stóp jak u rąk 10.07.20, 14:15 princy-mincy napisała: > Te to jeszcze nic, zobacz te tutaj > noizz.pl/zdrowie/to-palce-u-rak-czy-nog-latwo-sie-pomylic/vj2p39l > > Od razu mi sie przypomina jak jakas forumka pisala, ze wcale nie ma stopy 41 cz > y 42 bo stope ma o wiele mniejsza tylko ma bardzo dlugie palce. Boże co za obrzydliwe paluchy 🤢 Odpowiedz Link Zgłoś
kkalipso Re: Palce u stóp jak u rąk 10.07.20, 13:59 Zastanawiam się co w tym śmiesznego... Odpowiedz Link Zgłoś
kryzys_wieku_sredniego Re: Palce u stóp jak u rąk 10.07.20, 14:45 U rąk raczej normalne, natomiast u nóg wyglądają jak u orangutanów. To prawdziwe? Odpowiedz Link Zgłoś
kryzys_wieku_sredniego Re: Palce u stóp jak u rąk 10.07.20, 14:47 Przy czym ja mam stosunkowo długie paluchu i w dłoniach i w stopach do mojego 162 cm wzrostu i stopy 38 no ale daleko mi do zalinkowanych. Odpowiedz Link Zgłoś
semihora Re: Palce u stóp jak u rąk 10.07.20, 14:48 Nie obetną sobie przecież. Takie mają, z takimi żyją. Normalka. Odpowiedz Link Zgłoś
piekna_remedios4 Re: Palce u stóp jak u rąk 10.07.20, 17:42 No pewnie, tyle że ja zawsze widzę w nich takie malutkie rączki niczym u małpiatki kapucynki 😉 stąd te heheszki Odpowiedz Link Zgłoś
princy-mincy Re: Palce u stóp jak u rąk 10.07.20, 15:07 Mnie? Nie wiem, ja nawet nie pamietam ktora to forumka pisala, nie mam pamieci do nickow. Odpowiedz Link Zgłoś
kornelia_sowa Re: Palce u stóp jak u rąk 10.07.20, 16:41 Zazdroszczę, że Cię to śmieszy. Mnie to.po prostu brzydzi Odpowiedz Link Zgłoś
stephanie.plum Re: Palce u stóp jak u rąk 10.07.20, 17:12 co tam obrzydliwego? brud, liszaje, ropiejące wrzody, nawarstwione latami odciski? pytam, bo nic nie widzę. Odpowiedz Link Zgłoś
kornelia_sowa Re: Palce u stóp jak u rąk 11.07.20, 11:17 To co wymieniłeś też mnie brzydzi. Oczywistość. A mnie brzydza jeszcze paluchy wyglądające jak macki. I kitki-kucyki u facetów. I kilka innych rzeczy Nie mam na to wpływu. Brzydzi i już Odpowiedz Link Zgłoś
azalee Re: Palce u stóp jak u rąk 10.07.20, 17:14 Ale ze brzydza Cie zdrowe i zadbane stopy z ladna skora tylko z powodu dlugosci palcow? Odpowiedz Link Zgłoś
lilia.z.doliny Re: Palce u stóp jak u rąk 10.07.20, 18:13 tak, mnue brzydza zadbane, zanuedbane, male, duze, niemowlęce i zulerskie; takie po pedi i takie bez pedi nic nie poradze, w lecie cierpie Odpowiedz Link Zgłoś
ursydia Re: Palce u stóp jak u rąk 10.07.20, 21:45 o matko, moja córka tak ma, zastanawiam się czy to się leczy, ona w życiu nie miała sandałów Odpowiedz Link Zgłoś
lilia.z.doliny Re: Palce u stóp jak u rąk 11.07.20, 00:31 hmmmm chyba bym umarla w czasie terapii ale najpierw zarzygalabym gabinet Odpowiedz Link Zgłoś
kornelia_sowa Re: Palce u stóp jak u rąk 11.07.20, 11:17 Tak, niestety. Wygląda dla mnie jak macki. Odpowiedz Link Zgłoś
kkalipso Re: Palce u stóp jak u rąk 10.07.20, 17:27 Obrzydliwych to nie powiem, ale dałabym Ci przykłady brzydkich stóp, tylko po co. Odpowiedz Link Zgłoś
kornelia_sowa Re: Palce u stóp jak u rąk 11.07.20, 11:13 Dziewczyny, nie zaperzajcie się tak. Uderz w stół... 🤣 Nie mamy wielkiego wpływu na to co nas brzydzi. Tak, brzydza mnie takie stopy. Zaniedbane-to wiadomo-kazde Zadbane, z ładnymi.proporcjonalnymi palcami-nie Zadbane ale z takimi.paluchami jak.mackami-tak. No, nic nie poradzę. Tak samo jak nic nie poradzę na to, że mężczyźni niscy są dla mnie aseksualni. Długowlosi-zalezy-albo tylko aseksualni albo mnie brzydzą. Nie pocałowalabym w życiu. Odpowiedz Link Zgłoś
kornelia_sowa Re: Palce u stóp jak u rąk 11.07.20, 11:15 No właśnie, kkalipso, po co? Jakieś prawo zabrania, żeby brzydzilo mnie to czy tamto? Na pewno też są rzeczy, które Cię brzydza Odpowiedz Link Zgłoś
evolventa Re: Palce u stóp jak u rąk 11.07.20, 13:20 kurcze, to ja tak mam z wąsaczami...... niemożebnie obrzydzają mnie wąsy u mężczyzny...... broda, spoko-może być, ale wąsy - a fuj..... Odpowiedz Link Zgłoś
chersona Re: Palce u stóp jak u rąk 10.07.20, 16:46 mój mąż ma podobne. śmieje się, kiedy mówię mu, że mógłby nimi na fortepianie grać. Odpowiedz Link Zgłoś
cauliflowerpl Re: Palce u stóp jak u rąk 10.07.20, 17:15 Ja mam tylko odrobine krotsze. Nie musze sie schylac jak mi cos spadnie 😂😂😂 Odpowiedz Link Zgłoś
stephanie.plum Re: Palce u stóp jak u rąk 10.07.20, 17:17 no właśnie, otóż to. ja bez problemu sobie drzwi otwieram (no dobra, nie z klucza...), kiedy idę i mam zajęte ręce. Odpowiedz Link Zgłoś
cauliflowerpl Re: Palce u stóp jak u rąk 10.07.20, 17:24 Dla mnie w wizerunku "palcy" u nóg duzo wazniejsze sa paznokcie. Niektorzy maja malenkie, prawie w zaniku. Na ladnych paznokciach odpowiedni kolor lakieru zrobi robote niezaleznie od tego, czy palce sa dlugie, krotkie, krępe... no i byle zdrowe byly. Te ze zdjecia wygladaja zle bo ten lakier w zestawieniu z odcieniem skory robi wrazenie brudnych stóp. Odpowiedz Link Zgłoś
piekna_remedios4 Re: Palce u stóp jak u rąk 10.07.20, 17:40 To prawda, ładne paznokcie na stopach są bardzo przyjemne. Najważniejsze żeby zdrowe były, bo latem jak okiem sięgnąć heeeeen wiele chodzących Ble. Odpowiedz Link Zgłoś
piekna_remedios4 Re: Palce u stóp jak u rąk 10.07.20, 17:44 Chodzących grzybów - ucięło mi Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Palce u stóp jak u rąk 10.07.20, 17:33 Ale gdybyś kluczem otwierała, to łoooo.... 😉 Odpowiedz Link Zgłoś
cauliflowerpl Re: Palce u stóp jak u rąk 10.07.20, 17:37 Przy lekko chodzacym zamku pewnie dalabys rade Mnie sie udalo 😂😂😂😂😂 Odpowiedz Link Zgłoś
cauliflowerpl Re: Palce u stóp jak u rąk 10.07.20, 17:46 I przyznam, ze gdyby nie nieuniknione skojarzenia z niepelnisprawnoscia, to to bylo cholernie smieszne 😂 Odpowiedz Link Zgłoś
35wcieniu Re: Palce u stóp jak u rąk 10.07.20, 17:57 Ja mam skojarzenia z "Genialnym klanem". Gwyneth Paltrow tam tak otwierała, gdyby ktoś potrzebował dobrych wzorców to polecam youtu.be/fYLpm7tEZiY?t=136 Odpowiedz Link Zgłoś
piekna_remedios4 Re: Palce u stóp jak u rąk 10.07.20, 17:36 Ha! Świetne i bardzo przydatne. Ale śmieszne też 😉 Odpowiedz Link Zgłoś
tt-tka Re: Palce u stóp jak u rąk 10.07.20, 17:57 cauliflowerpl napisała: > Ja mam tylko odrobine krotsze. Nie musze sie schylac jak mi cos spadnie 😂😂😂 - ja mam krotkie. Klucz, kartke papieru, dlugopis itd podnosze stopa bez problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
cauliflowerpl Re: Palce u stóp jak u rąk 10.07.20, 18:00 A klucz w drzwiach przekrecisz? Bosz, glupawki dostalam 😂 Odpowiedz Link Zgłoś
35wcieniu Re: Palce u stóp jak u rąk 10.07.20, 18:01 Ja też Mam i krótkie nogi i chyba zupełnie normalne stopy ale do podnoszenia rzeczy normalnie używam Odpowiedz Link Zgłoś
stephanie.plum Re: Palce u stóp jak u rąk 10.07.20, 17:10 fajne, podobają mi się. kiedyś musiałam się nauczyć obsługiwać laptop stopami. ileż bym dała za takie palce!!! Odpowiedz Link Zgłoś
jak_matrioszka Re: Palce u stóp jak u rąk 10.07.20, 17:31 Po tytule, to ja myslalam ze wlasnie o tym bedzie Sa ludzie, ktorzy z braku rak nauczyli sie robic rozne rzeczy nogami, i takie bylo moje skojarzenie. Ja troche rozwazalam, czy moze sie postarac i troche stopy pocwiczyc, ale przy krotkowzrocznosci to jakby malo (nomen omen) poreczne jest Odpowiedz Link Zgłoś
stephanie.plum Re: Palce u stóp jak u rąk 10.07.20, 17:37 czytałam kiedyś o jednej babce bez rąk, która urodziła córeczkę, i wszystko przy niej robiła sama. stopami właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
piekna_remedios4 Re: Palce u stóp jak u rąk 10.07.20, 17:38 W sumie masz rację, można by zrobić z tego ciekawy off top - czy posiadacze długich palców u stóp potrafią się nimi posługiwać. Odpowiedz Link Zgłoś
stephanie.plum Re: Palce u stóp jak u rąk 10.07.20, 17:42 pałeczkami jeść, na drutach robić... Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Palce u stóp jak u rąk 10.07.20, 17:44 W sumie to byłoby cholernie wygodne. Multitasking - rączkami piszesz, dziecko piastujesz, jesz, cokolwiek, a stópkami jednocześnie trzaskasz szalik czy sweterek. Albo makatkę. Cholera, człowiek zmarnował czas w tym lockdownie... Odpowiedz Link Zgłoś
trampki-w-kwiatki Re: Palce u stóp jak u rąk 10.07.20, 18:31 Yyyyyy. Normalne stopy, w ogóle nie wiem o co chodzi. To jak te stopy powinny wyglądać, bo nie rozumiem? Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: Palce u stóp jak u rąk 11.07.20, 00:34 na tym zdj. prawa stopa wygląda jakoś tak hmm ptasio-zwierzęco. Dziwnie rozcapierza te palce, nie jestem w stanie tak zrobić nawet. Może dlatego wygląda to dziwnie? Odpowiedz Link Zgłoś
obrus_w_paski Re: Palce u stóp jak u rąk 11.07.20, 08:42 Stopy jak stopy... wole takie niż mini serdelki Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: Palce u stóp jak u rąk 11.07.20, 09:07 Lepiej się powstrzymuj, bo to może być objaw bardzo poważnej choroby, na przykłąd zespołu Marfana (wiem, że jest coś takiego, bo podejrzewa się, że miał to faraon Echnaton), ale też różnych innych - chociaż piszą głównie o placach dłoni, na tych zdjęciach, gdzie są i stopy, widać, że to dotyczy wszystkich kończyn. Nazywa się arachnodaktylia. Problem w tym, ze tym zespołom z arachnodaktylią towarzyszą poważne wady różnych narządów, na przykłąd serca czy oczu. Tu masz dłonie i stopy osoby z zespołem Marfana: Odpowiedz Link Zgłoś
piekna_remedios4 Re: Palce u stóp jak u rąk 11.07.20, 12:10 nie rozumiem, dlaczego mam się powstrzymywać i przed czym? Te stopy z twojego zdj mają nawet krótsze palce od laski na zdj ode mnie Odpowiedz Link Zgłoś
auksencja15 Re: Palce u stóp jak u rąk 11.07.20, 11:00 A to ja mam odwrotnie. Dla mnie to normalne stopy, a śmieszą mnie krótkie paluchy serdele. Brzydzą tylko zaniedbane, ale wtedy po prostu nie patrzę i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
piekna_remedios4 Re: Palce u stóp jak u rąk 11.07.20, 12:11 tak, krótkie serdele są straszne Odpowiedz Link Zgłoś
iberka Re: Palce u stóp jak u rąk 11.07.20, 11:21 Palce mi nie przeszadzają, ale długie paznokcie u stóp - bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś