Dodaj do ulubionych

The Killing a Forbrydelsen?

26.07.20, 12:53
Który lepszy? One są o tym samym?Czy jak obejrzę najpierw jeden to będę wiedziała co jest w tym drugim serialu i kto zabił? 😊 I który serial mam obejrzeć jako pierwszy?
Obserwuj wątek
    • morgen_stern Re: The Killing a Forbrydelsen? 26.07.20, 13:01
      A jakiej produkcji jest The Killing? Pytam, bo Forbrydelsen funkcjonowalo kiedy w sieci jako The Killing właśnie. Wg mnie warta obejrzenia jest tylko duńska wersja.
      Ach, co to był za serial, klasyka...
      • arkanna Re: The Killing a Forbrydelsen? 26.07.20, 13:04
        Ja widziałam tylko wersję angielską/amerykańska u dla mnie super. Ake czytałam że to duńskiej jej daleko
        • alicia033 Re: The Killing a Forbrydelsen? 26.07.20, 13:06
          arkanna napisała:

> Ake czytałam że to duńskiej jej daleko

prawdę czytałaś.
          • morgen_stern Re: The Killing a Forbrydelsen? 26.07.20, 13:31
            I z tego, co pamiętam amerykańska i duńska wersja mają chyba inne zakończenie?
    • silenta Re: The Killing a Forbrydelsen? 26.07.20, 13:10
      Ja oglądałam tylko Forbrydelsen. Był fantastyczny i czytam wszędzie, że dużo lepszy od The Killing. Jeśli już to Forbrydelsen pierwszy oglądaj bo to był pierwowzór.
      • roks30 Re: The Killing a Forbrydelsen? 26.07.20, 13:15
        Tak myslalam😂. Właśnie skończyłam Most nad Sundem. No uwielbiam tę skandynawskie klimaty.
        • morgen_stern Re: The Killing a Forbrydelsen? 26.07.20, 13:30
          Most to już jest mistrzostwo, jest to zdecydowanie najlepszy serial kryminalny, jaki w życiu widziałam.
          A widziałaś duński Rząd (Borgen)? Jest na Netfliksie, bardzo sympatyczny i wciągający serial o politykach i dziennikarzach, dużo wątków obyczajowych. Z ciekawostek główna aktorka zagrała potem w Westworld, a dwoje innych aktorów w Grze o Tron wink
          • roks30 Re: The Killing a Forbrydelsen? 26.07.20, 14:01
            Nie widziałam, ale obczaje 😊. Sagę Noren uwielbiałam i Henrika. Żal mi że się skończyło 😢. I te różnice w podejściu do życia Szwedów i Duńczykow 😂.
        • kropkacom Re: The Killing a Forbrydelsen? 26.07.20, 14:04
          Gdzie można zobaczyć Most?
          • roks30 Re: The Killing a Forbrydelsen? 26.07.20, 14:27
            Ja na cda oglądałam. Można nawet bez premium oglądać.
          • morgen_stern Re: The Killing a Forbrydelsen? 26.07.20, 14:36
            Na Netfliksie jest.
            • mami2 Re: The Killing a Forbrydelsen? 27.07.20, 08:56
              Na polskim Netfliksie nie ma. Wczoraj sprawdzałam i lecę z CDA, bo jeszcze nei widziałam.
              • morgen_stern Re: The Killing a Forbrydelsen? 27.07.20, 09:06
                Czyli skończyła im się licencja na wyświetlanie, bo był na pewno. Szkoda.
    • mrs.solis Re: The Killing a Forbrydelsen? 26.07.20, 16:31
      Ogladalam The killing i bardzo mi sie podobal, o dunskiej wersji dowiedzialam sie pozniej, ale jej nie widzialam, wiec nie mam porownania.
      • grey_delphinum Re: The Killing a Forbrydelsen? 26.07.20, 20:34
        Forbrydensel oraz Most nad Sunden to chyba najlepsze seriale, jakie oglądałam w życiu. The killing tez bardzo mi się podobał. Ale ja w ogóle jestem maniaczką skandynawskich kryminałów (filmy, książki, seriale).
        Ciekawostka - "Zbrodnia" z Dorocińskim jest wzorowany na szwedzkim "Morden" i "Sandham"- naprawdę warto zobaczyć zarówno oryginalne seriale, jak i polską wersję.
        Widoki Helu niezapomniane!
        • roks30 Re: The Killing a Forbrydelsen? 26.07.20, 20:39
          Zbrodnia była z Zielińskim i Boczarska. Fajny, widziałam oba sezony. Z Dorocińskim był Pakt, też widziałam cały. Szkoda, że już nie usłyszę "Saga Noren lanskrim Malmo"😂. No nic biorę się za Forbrydelsen.
          • grey_delphinum Re: The Killing a Forbrydelsen? 27.07.20, 00:12
            Oj tak, rzeczywiście pomyliłam, przepraszam - pierwsza seria "Paktu" to polska wersja innego akandynawskiego serialu pt. "Układ", swoją drogą znakomitego.
            • roks30 Re: The Killing a Forbrydelsen? 27.07.20, 00:30
              Spoko, 😊
    • best_bej Re: The Killing a Forbrydelsen? 27.07.20, 07:38
      Obejrzałam duńska wersję i była świetna. Włączyłam amerykańska i po 5 min wyłączyłam. Jakas drewniana mi się wydała.
      • morgen_stern Re: The Killing a Forbrydelsen? 27.07.20, 07:55
        To jeszcze nic, ja włączyłam amerykańską wersję Mostu po obejrzeniu oryginału. To było STRASZNE, nie dotrwałam nawet do połowy odcinka. Różnica kolosalna.
        • roks30 Re: The Killing a Forbrydelsen? 27.07.20, 08:13
          😆 Czytałam na Filmwebie, że amerykańska wersja Mostu jeszcze w pierwszym sezonie jakoś da się obejrzeć, drugi sezon to już kompletna porażka.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka