Dodaj do ulubionych

Historyczna figura Chrystusa

30.07.20, 00:45
Rozmawialismy niedawno o patriotyzmie. Te środowiska zdaje sie sa Wam bardzo bliskie. Ale mam nadzieje, ze to sceny z dzisiaj potępiacie. Tyle sie tu człowiek naczytal, ze to tylko o milosc chodzi. I o to zeby sie homoseksualiści mogli odwiedzac w szpitalach.
Na meczecie tez powinni zawiesic?

Mi jest przede wszystkim bardzo przykro.
Obserwuj wątek
    • ichi51e Re: Historyczna figura Chrystusa 30.07.20, 00:58
      Sory ale co jest na tym zdjeciu? Jezus z pod kosciola na Krakowskim z teczowa flaga? No i co to komu szkodzi? Nic nie widac.u mnie powiem ci jeszcze gorzej - WSZYSTKIE tramwaje z teczowymi flagami! Jak zyc?
      • wanda_co_nie_chciala_niemca2 Re: Historyczna figura Chrystusa 30.07.20, 01:19
        Szacunek
        • ichi51e Re: Historyczna figura Chrystusa 30.07.20, 08:05
          Dlaczego Jezus z teczowa flaga mialby byc brakiem szacunku? Jedyne co mi przychodzi do glowy w polaczeniu Jezus + tecza to ze Jezus nie ma nic do gejow, popiera kazdego jaki jest. Czy ludzie ktorym to przeszkadza odbieraja to jako „Jezus byl gejem”? Az tak slaba macie znajomosc Biblii, wiare w swojego Boga?
          • ichi51e Re: Historyczna figura Chrystusa 30.07.20, 08:06
            Gdy sie wezmie pod uwage ile homoseksualistow w kosciele jest to wrecz komiczne.
          • annajustyna Re: Historyczna figura Chrystusa 30.07.20, 08:09
            Dla mnie tęcza to symbol Przymierza.
            • ichi51e Re: Historyczna figura Chrystusa 30.07.20, 08:30
              I co myslisz ze ktos tam to wlozyl no chcial przypomniec ze Bog nie planuje juz na nas zsylac potopu za kare?
    • asia.sthm Re: Historyczna figura Chrystusa 30.07.20, 01:06
      Nareszcie.
    • snajper55 Re: Historyczna figura Chrystusa 30.07.20, 01:16
      wanda_co_nie_chciala_niemca2 napisał(a):

> Rozmawialismy niedawno o patriotyzmie. Te środowiska zdaje sie sa Wam bardzo bl
      > iskie. Ale mam nadzieje, ze to sceny z dzisiaj potępiacie. Tyle sie tu człowiek
      > naczytal, ze to tylko o milosc chodzi.

O miłość bliźniego, jak słyszałem. Czy miłość bliźniego wyraża się słowami "tęczowa zaraza"? Czy na te słowa należy odpowiedzieć określeniem "chrześcijańska zaraza"?

S.
      • wanda_co_nie_chciala_niemca2 Re: Historyczna figura Chrystusa 30.07.20, 01:18
        To le ran cja!
        • woman_in_love Re: Historyczna figura Chrystusa 30.07.20, 08:54
          a ty ćwoku miałeś tolerancję dla tęczy w Warszawie jak ją ciągle niszczyliście i podpalaliście?

tu nikt waszemu pomnikowi nic nie zrobił i go nie uszkodził, więc nie jojcz
    • bi_scotti Re: Historyczna figura Chrystusa 30.07.20, 01:32
      https://www.createdgay.com/images/cross.jpg
    • morekac Re: Historyczna figura Chrystusa 30.07.20, 01:47
      >Mi jest przede wszystkim bardzo przykro

A było ci przykro, gdy biskupi i politycy krzyczeli o tęczowej zarazie?
      I dlaczego nie?
      I dlaczego nie jest ci przykro, gdy opluwa się żyjących ludzi, a jest ci przykro, gdy kamienne posągi są owijane w kawałek materiału? Nikt ich nie zniszczył.
    • mysiulek08 Re: Historyczna figura Chrystusa 30.07.20, 01:58
      a mnie jest przykro jak katolicy lamia dekalog, badz co badz podstawy religii

wiesz, z z jakims tam marginesem bledu mozna przyjac, ze Jezus byl gejem, najblizsi to jednak byli mezczyzni, nie nie bluznie, fakty sa jakie sa
      • mrs.solis Re: Historyczna figura Chrystusa 30.07.20, 04:22
        Hehehe, sama juz dawno pomyslalam, ze Jezus byl poprostu gejem.
      • annajustyna Re: Historyczna figura Chrystusa 30.07.20, 07:11
        Tylko ze w momencie jego śmierci uczniów i uczennic (tak, tak!) było około 100. Miriam z Magdali uskyszala: Nie zatrzymuj mnie, co uznaje się za rezygnację z miłości do kobiety w imię "wyższych celów".
        • annajustyna Re: Historyczna figura Chrystusa 30.07.20, 07:11
          Tego uczą na religii katolickiej, żeby nie było.
          • semihora Re: Historyczna figura Chrystusa 30.07.20, 10:42
            >>>Tego uczą na religii katolickiej, żeby nie było

Wizja, że Jezus miał ukochaną i - co więcej - pozostawał z nią w relacjach erotycznych jest kościółkowym marudom niemiła tongue_out Raczej się akceptuje założenie, że to ona go bardzo kochała, a on z niej zrezygnował tu, na ziemi, żeby z nią i innymi uczniami być na zawsze w niebiesiech.

Uczą też o umiłowanym, ukochanym uczniu Janie... Przypomnij sobie. Najbliższy, leżący Jezusowi na piersi w czasie ostatniej wieczerzy. Właściwie pewne rzeczy też można interpretować jako coś więcej niż boską miłość do człowieka, jeśli już bardzo chce się Jezusowi dorabiać jakieś życie miłosne. Może po prostu filtrujemy rzeczywistość przez heteronormatywny sączek, zamiast szeroko otworzyć oczy?

(A teraz płońcie, trolle tongue_out)
    • miarka71 Re: Historyczna figura Chrystusa 30.07.20, 04:04
      a nie jest ci przykro jak gołębię na niego srają ? Tęcza jest piękna i występuje w biblii smile
      • ajaksiowa Re: Historyczna figura Chrystusa 30.07.20, 05:59
        Jezus też jest Nasz_tak rozumiem ten gest 👍👍
        • wanda_co_nie_chciala_niemca2 Re: Historyczna figura Chrystusa 30.07.20, 06:45
          Dzieci tez
          • ajaksiowa Re: Historyczna figura Chrystusa 30.07.20, 06:49
            Nie widzę związku....
          • alessa28 Re: Historyczna figura Chrystusa 30.07.20, 08:16

> Dzieci tez

O krwa. Co to jest? Serio ktoś dopuścił to demoniczne coś do dzieci? Pomijając lgbtcxdghvd to to "coś" wygląda jak postać z Silent Hill. Co za klimaty..
            • 1matka-polka Re: Historyczna figura Chrystusa 30.07.20, 08:23
              A potem sue jeszcze okazuje, ze ci mezczyzni przebrani za kobiety, bo najczesciej to sa mezczyzni, maja wyroki za molestowanie dzieci. I dzieki takim przypadkom widzimy, ze zatroskani lewacy zachowuja sie tak samo jak koscielni prawacy i reszta, ktora sie nadgorliwir pcha do szkół i przedszkoli, no kto by pomyslal.. 🤔
              • hanusinamama Re: Historyczna figura Chrystusa 30.07.20, 11:34
                Zupełnie jak inna grupa panów przebrana w kiecki, tez niektorzy z nich molestują dzieci...z ta róznicą ze mało kiedy mają wyrok bo są na inną parafię przenoszeni.
            • beataj1 Re: Historyczna figura Chrystusa 30.07.20, 08:35
              Nie tylko dopuścił. To były zajęcia w bibliotece.
              Mało tego dzieci się na to wydarzenie zapisywały i było więcej chętnych niż sala mogła pomieścić. Nie każdy się dostał.
              Z tego co gdzieś czytałam zajęcia są cykliczne i chętnych jest coraz więcej.
              Sama osobiście bym dzieciaki na takie wydarzenie chętnie puściła.
              • hanusinamama Re: Historyczna figura Chrystusa 30.07.20, 11:34
                Ja też.
              • alessa28 Re: Historyczna figura Chrystusa 01.08.20, 13:09
                beataj1 napisała:

> Nie tylko dopuścił. To były zajęcia w bibliotece.
                > Mało tego dzieci się na to wydarzenie zapisywały i było więcej chętnych niż sal
                > a mogła pomieścić. Nie każdy się dostał.
                > Z tego co gdzieś czytałam zajęcia są cykliczne i chętnych jest coraz więcej.
                > Sama osobiście bym dzieciaki na takie wydarzenie chętnie puściła.

Ja rozumiem tolerancję ect. Nie postuluje aby do osób LGBT prewencyjne strzelać. Ale ta postać wygląda jak z koszmaru i osobiście nigdy nie chciałabym aby moje dziecko bralo przykład z kogoś takiego, pomijając fakt, że pewnie na jego/jej widok by się rozplakala.
                Manifestowanie swojej odmienności w tak karykaturalny sposób jest dla mnie słabe.
                Dorośli mogą się w to bawić, dzieci sorry ale nie.
                >
                • paskudek1 Re: Historyczna figura Chrystusa 01.08.20, 13:27
                  No to by nie brała udziału. Jak widzisz zajęcia były DOBROWOLNE i NA ZAPISY więc w czym problem? Jedne dzieci boją się potworów, inne wręcz je kochają.
      • wanda_co_nie_chciala_niemca2 Re: Historyczna figura Chrystusa 30.07.20, 06:51
        Nie jest. Właśnie udowodnili ze to prawda.
        • araceli Re: Historyczna figura Chrystusa 30.07.20, 07:26
          > Nie jest. Właśnie udowodnili ze to prawda.

Czego 'dowodzi' niby to zdjęcie? Że katolicy nienawidzą kobiet, a że wagina na patyku kojarzy im się z ich religią to stwierdzili, że im kobiecość boga bezcześci? big_grin
          • annajustyna Re: Historyczna figura Chrystusa 30.07.20, 07:34
            Akurat wagi a na patyku to wyjątkowa podłość. A potem zdziwienie mocnymi słowami co niektórych. Jak się wymaga szacunku, to samemu też trteba się zachowywać godnie.
            • araceli Re: Historyczna figura Chrystusa 30.07.20, 07:35
              annajustyna napisała:
              > Akurat wagi a na patyku to wyjątkowa podłość.

Bo?

Patrz jak się z was śmieją Japończycy!:
              https://gaijinpot.scdn3.secure.raxcdn.com/app/uploads/sites/6/2019/07/442100894_bcbd1b7984_o-800x500.jpg
              • annajustyna Re: Historyczna figura Chrystusa 30.07.20, 07:42
                Chyba z gejów się śmieją?
                • araceli Re: Historyczna figura Chrystusa 30.07.20, 07:44
                  annajustyna napisała:
                  > Chyba z gejów się śmieją?

Aha - penis to gej a wagina to obraza boga big_grin big_grin big_grin
                  • annajustyna Re: Historyczna figura Chrystusa 30.07.20, 08:10
                    Nie wiem, kombinuję, bo sensu tej demonstracji nie widzę...
                    • araceli Re: Historyczna figura Chrystusa 30.07.20, 08:15
                      annajustyna napisała:
                      > Nie wiem, kombinuję, bo sensu tej demonstracji nie widzę...

Oba zdjęcia ukazują po prostu procesję - uroczysty pochód ku czci czegoś. W polskim przypadku - kobiecości, w japońskim płodności. Procesja jako forma wyrazu nie jest zastrzeżonym elementem żadnej religii czy kultury. A to, że katolikom (niestety bardzo zamkniętym na kulturoznawstwo) się wydaje, że procesja to tylko katolicka to potem im się 'uczucia religijne' obrażają big_grin
                      • ichi51e Re: Historyczna figura Chrystusa 30.07.20, 08:22
                        Zgodzilabym sie gdyby nie tk ze stylistyka pochodu z cipka jest chamsko zapozyczona z katolickiej, ktora wyraznie tego nie lubi i zawsze czuje sie zniewazona. Mozna bylo ten pochod zrobic bez stylizacji na Boze cialo. Albo brak wyobrazni albo ciemnota albo jednak prowokacja.
                        Shinto jest pod tym wzgledem bardziej akceptujace ale ma to w swojej istocie po prostu - wszystko jest przejawem „boga” penisy i cipki rowniez, byloby dziwne gdyby nie byly.
                        • araceli Re: Historyczna figura Chrystusa 30.07.20, 08:27
                          ichi51e napisała:
                          > ktora wyraznie tego nie lubi i zawsze czuje sie zniewazona.

Ależ jakie zawsze - pedofile w KK katolików jakoś nie 'znieważają'. Tylko waginy...
                          • annajustyna Re: Historyczna figura Chrystusa 30.07.20, 08:40
                            Pisz o sobie, dobrze?
                  • nangaparbat3 Re: Historyczna figura Chrystusa 30.07.20, 22:36
                    araceli napisała:

> Aha - penis to gej a wagina to obraza boga big_grin big_grin big_grin

Nie powiedziałabym, że penis to gej - raczej macho, zwycięzca, powód do dumy. A wagina to SROM albo CNOTA, której należy strzec. Jedyna cnota przypisywana kobiecie.
                    To jest ta "cywilizacja", której bronimy własną piiersią, chcemy czy, niestety.
                • ichi51e Re: Historyczna figura Chrystusa 30.07.20, 08:18
                  Nie smieja sie. Ta parada nie ma nic wspolnego z homoseksualizmem - obecnie chyba glownie zbieraja kase na badania nad HIV. Kultura ajnoska taka w okolo narzadow plciowych.
                  „ The Kanamara Matsuri is centered on a local penis-venerating shrine. The legend being that a jealous sharp-toothed demon hid inside the vagina of a young woman the demon fell in love with and bit off penises of two young men on their wedding nights.[6] After that the woman sought help from a blacksmith, who fashioned an iron phallus to break the demon's teeth, which led to the enshrinement of the item.[7] This legend in Ainu language was published as "The Island of Women" by Basil Hall Chamberlain[8]” Jak znam zycie cipkowe artefakty tez maja i to sporo.
                  • annajustyna Re: Historyczna figura Chrystusa 30.07.20, 08:27
                    Ok, człowiek uczy się całe życie.
            • nangaparbat3 Re: Historyczna figura Chrystusa 30.07.20, 07:54
              Jadasz bułeczki? A rogaliki? Kanibalko jedna.
              • annajustyna Re: Historyczna figura Chrystusa 30.07.20, 08:12
                Wiesz, nie mam obsesji seksualnej. A chodzący na takie demonstracje z wagi ami, penisami najwyraźniej mają.
                • nangaparbat3 Re: Historyczna figura Chrystusa 30.07.20, 08:18
                  To nie jest kwestia obsesji, tylko faktów. Bułeczki i rogaliki naprawdę symbolizują waginę i penis.
                  • annajustyna Re: Historyczna figura Chrystusa 30.07.20, 08:27
                    Gdzie?!
                • hanusinamama Re: Historyczna figura Chrystusa 30.07.20, 11:36
                  Nie moze oni włąsnie nie mają obsesji...traktują to jak zwyczajną część ciała. A nie miecjsce gdzie grzech mieszka...
                • gazdzina Re: Historyczna figura Chrystusa 02.08.20, 06:25
                  Wszystkie kultury od zarania dziejów czciły bogów płodności. Wyrażało się to na przykład w tworzeniu figurek o bardzo wyraźnie zaznaczonych cechach płciowych - wielkie penisy, obfite piersi itp. I przez wiele tysięcy lat nikogo to nie oburzało. A niby skąd te wszystkie afrodyzjaki? Bo niektóre owoce czy inne rodzaje pokarmu ludziom się kojarzyły właśnie ze sferą seksualną. I procesje ku czci też były.
                  • morekac Re: Historyczna figura Chrystusa 02.08.20, 08:06
                    Polski KK też jest skoncentrowany na seksie. Obsesyjnie. Jakby to było pierwsze przykazanie, nie szóste.
            • semihora Re: Historyczna figura Chrystusa 30.07.20, 09:35
              >podłość

A uwierzysz, że wydają takie bezeceństwa jak "Biblia waginy"? No jak tak można, przecież BIBLIA jest tylko jedna, a wagina to siedlisko szatana!!! Aaaaaa!!!!

suspicious
    • chococaffe Re: Historyczna figura Chrystusa 30.07.20, 07:02
      A jak myślisz -jak Jezus by zareagował na to i jak na słowa np Majchrowskiego?

Z tego co mnie uczono o Jezusie to sam otulił by sie tą flagą.
      • aguar Re: Historyczna figura Chrystusa 30.07.20, 10:03
        Też tak czuję. Raczej byłby po stronie prześladowanych, a nie prześladujących.
    • jehanette Re: Historyczna figura Chrystusa 30.07.20, 07:08
      Jezus dziś odwiedzał by gejów i lesbijki i wyrzuciłby biskupów z ich pajaców. Bardzo stosowne przypomnienie.
    • beataj1 Re: Historyczna figura Chrystusa 30.07.20, 07:22
      Bardzo dobrze, jestem za takimi akcjami, powinno ich być więcej.
      Co tu widzimy? Symbol otwartości i akceptacji na pomniku symbolizującym ideologie dzielenia ludzi, nieakceptowania ich inności, niechęci to innych ludzi. Ideologii ktora bez problemu uznaje ze pedofilia to w sumie mały problem byle się kasa zgadzała.

Tak, wole tecze od księdza - kamiennego Jezuska.
      • niemaznaczenia Re: Historyczna figura Chrystusa 30.07.20, 07:43
        Nie nie powinno być ich więcej. Co niby te "akcje" mają dać poza wyciem zachwytu betonowych zwolenników? Czy w ten sposób chce się krzewić wzajemny szacunek i tolerancję? Rozumiem, że zaraz użyte zostaną argumenty symetrystyczne "bo katole to...."
        • beataj1 Re: Historyczna figura Chrystusa 30.07.20, 07:53
          A wiesz co, mam gdzieś katoli. Mierzi mnie oczekiwanie od ofiar nietolerancji by odpowiednio protestowali.
          Mowi się ze Lgbt to nie ludzie, ze krzywdza dzieci, ze są zli i zboczeni. Dzieciaki lgbt przy przyzwoleniu dorosłych są dręczone tak bardzo ze dochodzi do samobójstw. Zdarza się przemoc w stosunku do nich na ulicach. Boją się o swoje bezpieczeństwo.
          Ale grunt by odpowiednio protestowali by katalom przykro nie było i by ich pomniki były nienaruszone.
          To co jest ważniejsze ludzie czy jakaś religia?
          • nangaparbat3 Re: Historyczna figura Chrystusa 30.07.20, 07:56
            Znalazłam kiedyś takie słowa hinduisty chyba, ale myślę, że oddają istotę każdej religii: Stosnek człowieka do Boga poznajemy po jego stosunku do innych istoto żywych.
            • niemaznaczenia Re: Historyczna figura Chrystusa 30.07.20, 08:03
              Hinduizmem bym się to nie podpierała uncertain

www.gosc.pl/doc/1175112.Indie-Ukamienowano-pastora
              • nangaparbat3 Re: Historyczna figura Chrystusa 30.07.20, 08:19
                No dobrze - mam rzucić płonącymi stosami?
                Zrozum cytowaną przeze mnie myśl, a potem gadaj.
            • annajustyna Re: Historyczna figura Chrystusa 30.07.20, 08:28
              Toż to chrześcijańskie przykazanie miłości, tylko w innych słowach.
              • nangaparbat3 Re: Historyczna figura Chrystusa 30.07.20, 08:39
                Trochę poszerzone.
                Co do przykazania miłości, to niektóre przekłady brzmią: Będziesz miłował bliźniego swego jak siebie samego, i w tym jest głęboka prawda psychologiczna, moim zdaniem podstawowa i nie do podważenia, że nasz stosunek do innych jest zawsze taki jak do nas samych.
                • snajper55 Re: Historyczna figura Chrystusa 30.07.20, 13:46
                  nangaparbat3 napisała:

> Trochę poszerzone.
                  > Co do przykazania miłości, to niektóre przekłady brzmią: Będziesz miłował bliźn
                  > iego swego jak siebie samego, i w tym jest głęboka prawda psychologiczna, moim
                  > zdaniem podstawowa i nie do podważenia, że nasz stosunek do innych jest zawsze
                  > taki jak do nas samych.

Zgodnie z naukami Jezusa nie każdy jest naszym bliźnim. Przeczytaj przypowieść o dobrym Samarytaninie.

S.
                  • nangaparbat3 Re: Historyczna figura Chrystusa 31.07.20, 22:19
                    Dobra uwaga, ale trudno stwierdzić coś pewnego. Zobacz tutaj:
                    sztetl.org.pl/pl/slownik/blizni
        • woman_in_love Re: Historyczna figura Chrystusa 30.07.20, 08:58
          Rozumiem, że zaraz użyte zostaną argumenty symetrystyczne "bo katole to...."

Symetryzm to byłby gdyby wam ten pomnik wysadzili, podpalili i totalnie zniszczyli: tak jak to zrobiliście z Tęczą w Warszawie.
          • lellapolella Re: Historyczna figura Chrystusa 30.07.20, 12:18
            Dokładnie tak. Nie ma profanacji, nie ma zniszczenia, są tylko urażone łajzy jęczące nad swoimi zranionymi uczuciami. Że też Jezus dał się ukrzyżować za takich.
      • ichi51e Re: Historyczna figura Chrystusa 30.07.20, 09:17
        Przeprszam ale z calym szacunkiem „jezus upada pod krzyzem” to dla ciebie „ ideologie dzielenia ludzi, nieakceptowania ich inności, niechęci to innych ludzi.”??
        • ichi51e Re: Historyczna figura Chrystusa 30.07.20, 09:20
          Tu do rze opisane www.lubowice.pl/aktualnosci/380-tajemnice-i-symbolika-obrazow-drogi-krzyzowej-znajdujacych-sie-w-kosciele-w-lubowicach ta flaga swietnie tam paduje gdyby katolicy mieli troche pokory sami by rozumieli jak smieszny jest ich sprzeciw
          • ichi51e Re: Historyczna figura Chrystusa 30.07.20, 09:20
            *pasuje
          • beataj1 Re: Historyczna figura Chrystusa 30.07.20, 09:26
            No więc właśnie - czy innym jest katolicyzm a czym innym to nieprzyjemne (z niechęci do użycia bardziej dosadnego słowa) coś co wyznają ci pseudokatolicy, których obraża tęcza. I nie czuję się w obowiązku do pochylania nad ich urażonymi uczuciami religijnymi (jakąkolwiek religię niby wyznają).
        • beataj1 Re: Historyczna figura Chrystusa 30.07.20, 09:23
          Nieważne co jest napisane w Biblii, bo mówimy o odmianie religijności w stylu - zboczeńcy, nie ludzie, seksualizacja i inne urocze.
          To jest ideologia budowana i podpierająca się religią.

Nie wiem a jakiego boga wierzy częśc biskupów i ci siejący nietolerancje. Ale ten bóg to ostatni złamas i bydlak.
          A że uznają że są spadkobiercami tego Jezusa od upadania pod krzyżem - to już problem samych wiernych. I to własnie to że ktoś sobie wyciera usta ich Jezusem do siania nienawiści powinno być problemem a nie fakt że dwóch dorosłych facetów lubi się ze sobą bzykać.
          Tak - katolicyzm w wydaniu biskupów w Polsce to obrzydliwa ideologia.
    • bo1 Re: Historyczna figura Chrystusa 30.07.20, 07:37
      Mnie (a nie "mi") wcale nie jest przykro.
    • araceli Re: Historyczna figura Chrystusa 30.07.20, 07:38
      • niemaznaczenia Re: Historyczna figura Chrystusa 30.07.20, 07:44
        Jak to memami i obrazkami dzieci internetu mogą łatwo objaśniać sobie świat i życie w kolorach czarno-białych...
        • araceli Re: Historyczna figura Chrystusa 30.07.20, 07:48
          niemaznaczenia napisał(a):
          > Jak to memami i obrazkami dzieci internetu mogą łatwo objaśniać sobie świat i ż
          > ycie w kolorach czarno-białych...

Nie nie jasne - powinniśmy przecież iść na kompromis:
          https://can2-prod.s3.amazonaws.com/uploads/data/000/110/110/original/BewaretheMiddle.jpg
        • nangaparbat3 Re: Historyczna figura Chrystusa 30.07.20, 08:01
          Nieprawda. Swego czasu dużo chodziłam do kościołów - protestanckich i katolickich. Zawsze mnie dziwiło, jak rzadko w kazaniach przywoływane są słowa Kazania na Górze. Wydaje mi się, że byłoby całkiem logiczne, aby akurat tego tekstu każdy chcrześcijanin i każda chrześcijanka uczyli się na pamięć - przecież to jakby kamień węgielny ich religii. Okazuje się, że wielu zuełnie nie kojarzy, nie wie, co za kazanie, kto głosił, w ogóle o co chodzi.
        • semihora Re: Historyczna figura Chrystusa 30.07.20, 09:44
          niemaznaczenia napisał(a):

> Jak to memami i obrazkami dzieci internetu mogą łatwo objaśniać sobie świat i ż
          > ycie w kolorach czarno-białych...

Powiedz to koleżance, która bez związku i kontekstu wrzuca tu memy antylgbt, celowo manipulując, aby ematki poczuły obrzydzenie i zrozumiały, że lgbt to dewiacja i seksualizowanie dzieci (uwaga, będzie symetryzm: nie to co wspaniały kler, pokazujący dzieciom ukrzyżowanego człowieka, co w ogóle nie jest traumatyczne, opowiadający o zbiorowej odpowiedzialności za czyn pierwszych ludzi, co również nie szkodzi na psychikę oraz mylący dzieci z dorosłymi i pchający im penisy w małe ciałka, co oczywiście spływa po tych dzieciach jak woda po kaczce, a jak któreś po latach wywalczy odszkodowanie, to się dowiaduje, że prostututki za macanie mniej biorą).
    • mae224 Re: Historyczna figura Chrystusa 30.07.20, 07:47
      Nie bądź śmieszna.
    • woman_in_love Re: Historyczna figura Chrystusa 30.07.20, 08:53
      Bardzo, ale to bardzo spodobała mi się ta akcja.
      Pięknie też pokazuje jakim goofnem mentalnym jest obecny, polski, katolicki, narodowy patriotyzm.

Pierwszy przykład z brzegu. Była sobie w Warszawie tęcza: wielokrotnie ją uszkadzaliście, podpalaliście, niszczyliście podpory itd..
      A tu? Nic się nie stało. Bardzo kulturalnie ktoś zawiesił po prostu tęczową flagę. Nikt tego pomnika nie zwalił, nie wysadził, nie podpalił, nie oblał farbą ani w żaden sposób nie uszkodził. Coś wspaniałego, całkowicie pokojowy a wręcz w duchu chrystusowym, sprzeciw wobec tego co dzieje się teraz w PL i polskim kościele. Brawo!
      • stavros2002 Re: Historyczna figura Chrystusa 30.07.20, 09:00
        W porządku. Akcja odniosła sukces, pokazała jakim gooownem mentalnym jest polski narodowy katolicyzm.

Co dalej? Jak wykorzystać ten sukces? Jak dalej pognębiać i wbijać do piachu katoli?
        • woman_in_love Re: Historyczna figura Chrystusa 30.07.20, 09:04
          Spokojnie, odbiorą wam dotację z UE to sami się wbijecie w piach.
          A jak nie dotacjami, to was Trump (zresztą wasz wielki sojusznik) wykończy ustawą 447.
          Będzie się działo big_grinbig_grinbig_grin.
          • stavros2002 Re: Historyczna figura Chrystusa 30.07.20, 09:11
            Nie ustawa 447, tylko uchwała, poza tym już zrealizowana i wygasła.

Kto to są "wam"?

No i co dalej po niewątpliwym sukcesie akcji?
            • woman_in_love Re: Historyczna figura Chrystusa 30.07.20, 09:16
              No i co dalej po niewątpliwym sukcesie akcji?

A co było po sukcesie akcji z paleniem Tęczy?
        • nangaparbat3 Re: Historyczna figura Chrystusa 30.07.20, 09:16
          Może to właśnie istota sprawy - "polski narodowy katolicyzm".
          Słyszałeś może kiedy, co to znaczy "katolicki"?
          • stavros2002 Re: Historyczna figura Chrystusa 30.07.20, 09:18
            Nie słyszałem.

Jak wykorzystać niewątpliwy sukces akcji? Co dalej?
            • nangaparbat3 Re: Historyczna figura Chrystusa 30.07.20, 09:25
              Wydaje mi się, że w całej mojej netowej karierze nigdy dotąd nie powiedziałam tego nikomu wprost, ale tym razem sie nie oprę: jesteś ponad wszelką miarę agresywny i prymitywny.
              Zmień sobie nick, bo obraża Greków.
              • stavros2002 Re: Historyczna figura Chrystusa 30.07.20, 09:32
                Możesz wskazać moją "agresję"? Dokładny cytat/słowo/zwrot?

Zapytałem jak wykorzystać niewątpliwy sukces akcji. To jest "prymitywna agresja"?

Mogę uzyskać odpowiedź?
              • nangaparbat3 Re: Historyczna figura Chrystusa 30.07.20, 22:43
                stavros2002
                Re: Historyczna figura Chrystusa
                30.07.20, 09:00
                W porządku. Akcja odniosła sukces, pokazała jakim gooownem mentalnym jest polski narodowy katolicyzm.

Co dalej? Jak wykorzystać ten sukces? Jak dalej pognębiać i wbijać do piachu katoli?:
            • 1elka26 Re: Historyczna figura Chrystusa 30.07.20, 09:25
              Mentalny bolszewizm w ataku? Oj tęsknicie za PRL i epoką realnego socjalizmu gdy gnębiono Kosciół i ludzi wierzacych na wszelkie możliwe sposoby?

"Tak jak sto lat temu bolszewicy wyrzucali polskie flagi, profanowali polskie pomniki, wieszając tam swoje czerwone flagi, symbolizujące panowanie nad nami, tak dzisiaj mamy nową ideologię, ideologię tęczową LGBT, która bezczelnie, nie dość, że profanuje nasze najświętsze symbole, czyli np. pomnik Jezusa Chrystusa w centrum Warszawy, czy pomnik Józefa Piłsudskiego, to jeszcze nader bezczelnie twierdzi, że to nie jest żadna profanacja, że to jest wręcz upiększenie tych symboli"

wpolityce.pl/polityka/511379-ostry-spor-o-profanacje-andruszkiewicz-kontra-nowicka

Nie ma żadnego usprawiedliwienia dla tego typu aktów barbarzyństwa.
              • beataj1 Re: Historyczna figura Chrystusa 30.07.20, 09:30
                1elka26 napisał(a):

> Nie ma żadnego usprawiedliwienia dla tego typu aktów barbarzyństwa.

To jest właśnie ta urocza ideologia pseudoreligijna - tęcza na kawału betonu - akt barbarzyństwa bez usprawiedliwienia.
                JPII patron pedofilów chroniący zboczeńców - ojtam ojtam- nie wiedział, nie powiedzieli mu, chciał coś zrobić ale mu nie dali a w ogóle dzieciaki pewnie same tego chciały.
                • 1elka26 Re: Historyczna figura Chrystusa 30.07.20, 09:39
                  No jasne - twórcy stanu wojennego podczas którego zginęli ludzie, to przecież "ludzie honoru" - o co ten krzyk? i komu potrzebna była lustracja?
                  Oj tam oj tam - to tylko drobne potknięcia, ale idea przecież jest słuszna!
                  • beataj1 Re: Historyczna figura Chrystusa 30.07.20, 09:43
                    Ale przecież Duda zawodził podas jakiegoś wywiadu, że za mało krwi się przelało (oczywiście jak na prawdziwego katolika chodziło mu o krew przeciwników).
                    Weźcie się zdecydujecie - szkoda że ludzie ginęli czy zginęło ich za mało.
                    • rosapulchra-0 Re: Historyczna figura Chrystusa 30.07.20, 20:02
                      Off-topik.
                      Beataj1, masz cudną sygnaturkę smile
                      • nangaparbat3 Re: Historyczna figura Chrystusa 01.08.20, 10:45
                        O tak big_grin
                  • 7katipo Re: Historyczna figura Chrystusa 30.07.20, 20:19
                    Co ty bredzisz OMG?????
              • woman_in_love Re: Historyczna figura Chrystusa 30.07.20, 09:31
                Tęcza zawieszona na pomniku to mokry kapiszon i pikuś w stosunku do tego jak niszczyliście wielokrotnie Tęczę w Warszawie. Nikt wam temu pomnikowi nic nie zrobił big_grin.
                Beka.
                • stavros2002 Re: Historyczna figura Chrystusa 30.07.20, 09:33
                  Jak wykorzystać ewidentny sukces akcji polegającej na zawieszeniu flagi na posągu Chrystusa?

Co dalej?
                  • woman_in_love Re: Historyczna figura Chrystusa 30.07.20, 09:36
                    odpowiedz jak prawica wykorzystała sukces palenia tęczy?
                    • stavros2002 Re: Historyczna figura Chrystusa 30.07.20, 09:40
                      Czy nie możesz udzielić prostej odpowiedzi na pytanie jak wykorzystać sukces akcji i jakie działania prowadzić w przyszłości?
                      • woman_in_love Re: Historyczna figura Chrystusa 30.07.20, 09:49
                        ale dlaczego mam zdradzać tu takie informacje?

PS. Czy nie możesz udzielić prostej odpowiedzi na pytanie jak wykorzystano sukces palenia Tęczy i jakie działania prowadzono w przyszłości?
                        • stavros2002 Re: Historyczna figura Chrystusa 30.07.20, 09:57
                          Pierwszy zadałem pytanie. Ty poza wyciem zachwytu, nie potrafisz udzielić na nie odpowiedz.
                          • woman_in_love Re: Historyczna figura Chrystusa 30.07.20, 09:59
                            albo nie chcę, po co tacy jak ty mają znać szczegóły następnych akcji big_grin
                            • stavros2002 Re: Historyczna figura Chrystusa 30.07.20, 10:01
                              Ja się zapytałem jak wykorzystać sukces akcji. Co ona przyniosła?
                      • 1elka26 Re: Historyczna figura Chrystusa 30.07.20, 09:50
                        Może warto powrócić do kopania w barierki?
                        A tak na poważnie to podobne pytania zadawali koryfeusze rewolucji francuskiej. Oni też wieszczyli rychły upadek chrześcijaństwa i jaki był efekt tych spektakularnych akcji?
                  • mid.week Re: Historyczna figura Chrystusa 30.07.20, 17:15
                    powiesic narodowych katolików na pomniku wielkiej ci..y wink
                    • alicia033 Re: Historyczna figura Chrystusa 30.07.20, 19:07
                      jakby co, to chętnie w tym pomogę!
              • hanusinamama Re: Historyczna figura Chrystusa 30.07.20, 11:01
                Jakim kufa cudem tęcza na pomniku gnebi ludzi??
              • rosapulchra-0 Re: Historyczna figura Chrystusa 30.07.20, 19:46
                1elka26 napisał(a):

> Mentalny bolszewizm w ataku? Oj tęsknicie za PRL i epoką realnego socjalizmu gd
                > y gnębiono Kosciół i ludzi wierzacych na wszelkie możliwe sposoby?
                >
                Według ciebie komuna nie gnębiła homoseksualistów?
      • latulka1 Re: Historyczna figura Chrystusa 30.07.20, 10:02
        Jacy „my”? Ja niczego nie podpalałam, nie niszczyłam.
    • semihora Re: Historyczna figura Chrystusa 30.07.20, 09:27
      Przykro? Bo flaga z tęcza? A to Jezus nie jest dla homoseksualistów? Dobrze się czujesz?
    • fornita111 Re: Historyczna figura Chrystusa 30.07.20, 09:30
      Jezus mowi, ze flaga spoko.
    • jdylag75 Re: Historyczna figura Chrystusa 30.07.20, 09:33
      Bardzo mnie ciesza takie akcje, przypominają, że Jezus jest twórca religii wszystkich chrześcijan a nie tylko tych uważających się za jedynie-słusznych.
      • stavros2002 Re: Historyczna figura Chrystusa 30.07.20, 09:34
        Co dalej? Jak wykorzystać sukces akcji?
      • 1elka26 Re: Historyczna figura Chrystusa 30.07.20, 09:48
        A przypadkiem nie zapomniałaś komu to Jezus dał klucze królestwa niebieskiego mówiąc:

"Ty jesteś Piotr (czyli Skała), i na tej Skale zbuduję Kościół mój, a bramy piekielne go nie przemogą. I tobie dam klucze królestwa niebieskiego; cokolwiek zwiążesz na ziemi, będzie związane w niebie, a co rozwiążesz na ziemi, będzie rozwiązane w niebie." - Mt 16,15

• beataj1 Re: Historyczna figura Chrystusa 30.07.20, 09:56
          A to porusza ciekawy temat. Np taki Wesołowski, kardynał bądź co bądź - hobbystycznie lubił gwałcić nieletnich chłopców. I robił to z religijnym zaangażowaniem.
          Watykan o niego zadbał, ściągnął do siebie i pozwolił umrzeć w randze kardynała.
          No i teraz rozumiem jest tak - Wesołowski idzie prosto do nieba, święty Piotr rozwija przed nim czerwony dywan i mówi - głupio wyszło z tymi dzieciakami, ale skoro Watykan dał ci certyfikat świętości to cóż - przyjmujemy CIę. Masz tu swoją chmurkę, może znajdą się jakieś chętne cherubinki.
          A tymczasem np kobiety spalone na stosie do nieba nie pójdą, bo po kilkunastu godzinach tortur przyznały że uprawiały seks z szatanem pod postacią trzygłowego kozła. I kościół tuz przed podpaleniem stosu uznał je za należące do piekła.

Ma to sens.
        • bo1 Re: Historyczna figura Chrystusa 30.07.20, 09:56
          Gdyby miał pojęcie, jaki ten Kościół faktycznie będzie, to nie byłby taki prędki do dawania klucza...
          • 1elka26 Re: Historyczna figura Chrystusa 30.07.20, 10:04
            Zadziwia mnie nieustannie lewacka hipokryzja.
            Gdy Moczulski twórczo rozwinął skrót PZPR jako "Płatni Zdrajcy Pachołkowie Rosji" podniosło się niebotyczne larum. Jak można tak oczerniać wszystkich członków PZPR, przecież tam też byli ludzie uczciwi, ludzie którzy działali dla dobra Polski.
            I słusznie - nie wolno stosowac odpowiedzialności zbiorowej. Tylko, że powyższa zasada powinna działac w obie strony.
            Niestety - najwyraźniej lewaków wszelkich możliwych odcieni powyższa zasada nie obowiązuje. Oni mają prawo obwiniać Kościół za winy jego członków. W tym przypadku odpowiedzialność zbiorowa jest jak najbardziej uzasadniona.
            No cóż - nie dość , że hipokryzja to w dodatku filozofia Kalego w pełnym rozkwicie.
            Nie ma bardziej nietolerancyjnej i pozbawionej empatii ideologii - jak lewicowe ideologie.
            • hanusinamama Re: Historyczna figura Chrystusa 30.07.20, 11:04
              A prawacka hipokryzja nie zadziwia? Drugi ślub kościelny Kurskiego...
          • hanusinamama Re: Historyczna figura Chrystusa 30.07.20, 11:03
            Ja nie wiem czy by sie dał ukrzyżować...
        • jdylag75 Re: Historyczna figura Chrystusa 30.07.20, 10:03
          O czym świadczy ten cytat? Ze pan Gulbinowicz jest dziedzicem Św Piotra i posiadł wszelakie uprawnienia? A może Jędraszewski? Przypominam że w tzw stolicy piotrowej zasiada mało popularny u nas Papież Franciszek, który jest daleki od dzielenia ludzi na mających prawo do życia w tym wiecznego i nie.
          Swoja drogą w kontekście niedawnego drugiego ślubu Kurskiego udzielonego w Kościele Rzymsko Katolickim Elka trafiłaś w dziesiątkę!
          • woman_in_love Re: Historyczna figura Chrystusa 30.07.20, 10:09
            Właśnie! Ten cytat przecież idealnie pokazuje, że rozwody kościelne są możliwe.
            Ale chwila, są możliwe, tylko dla niepoznaki nazywa się je inaczej big_grin.
            • jdylag75 Re: Historyczna figura Chrystusa 30.07.20, 10:20
              Noo, rzeczywiście patrząc na to z tej strony....
    • marusia_ogoniok_102 Re: Historyczna figura Chrystusa 30.07.20, 09:51
      Urocze, że to was obraża, ale baner z Dudą zawieszony na krzyżu na Giewoncie to już nie.
      • latulka1 Re: Historyczna figura Chrystusa 30.07.20, 10:14
        Czytam tu te wpisy i ręce mi opadają. Naprawdę nie wiecie czy udajecie, że nie wiecie jakie znaczenie ma dla katolików ta figura? Dla osób niewierzących pewnie nie ma żadnego ale to znaczy, że można ją „ozdobić”? Chcieli powiesić flagę na pomniku Syrenki? Nie rozumiem po co ale ok to jest pomnik „neutralny”, nikogo ta flaga tam nie obraża. Flaga na pomniku Chrystusa już tak. Argumenty, że Jezus poparłby środowiska LGBT- nie sądzę(popatrzcie na foty z parad równości a potem zerknijcie do Biblii) Takie akcje powodują we mnie niechęć do środowisk LGBT.
        • ichi51e Re: Historyczna figura Chrystusa 30.07.20, 10:15
          No dawaj te fragementy z Nowego testamentu ktore mowia ze by nie poparl
          • ichi51e Re: Historyczna figura Chrystusa 30.07.20, 10:22
            Odrzucenie przez bliskich
            prawy.pl/55271-odrzucenie-przez-bliskich-jezus-to-zna/
            chlebznieba.pl/index.php?id=54
            O grzesznikach
            www.jezus.pl/czytelnia/czy-jestes-wystarczajaco-zly-by-zostac-chrzescijaninem
          • semihora Re: Historyczna figura Chrystusa 30.07.20, 10:22
            Też chcę to przeczytać.
          • latulka1 Re: Historyczna figura Chrystusa 30.07.20, 10:28
            A muszę? Nie czuję się w obowiązku niesienia kaganka oświaty.
            Jak tak będzie wyglądała rozmowa w przestrzeni publicznej to sami się zagryziemy.
            Trzeba koniecznie narzucić swoje zdanie? A przy okazji jeszcze ośmieszyć/upokorzyć drugą stronę?
            • woman_in_love Re: Historyczna figura Chrystusa 30.07.20, 10:33
              Naprawdę nie wiecie czy udajecie, że nie wiecie jakie znaczenie ma dla katolików ta figura?

A wiesz jakie znaczenie miała Tęcza w Warszawie dla LGBT? To teraz już wiesz. I co? Jak ją paliliście i niszczyliście wielokrotnie to było ok, co nie?
              A jak wam nikt nic nie zrobił, nic nie zniszczył i nic nie popsuł, tylko powiesił pokojowoi flagę to płacz? Trzeba było płakać wcześniej i się oburzać.
              • latulka1 Re: Historyczna figura Chrystusa 30.07.20, 11:02
                Ja nic nie paliłam. I nie płacę, weź się kobieto opanuj i nie histeryzuj
                • latulka1 Re: Historyczna figura Chrystusa 30.07.20, 11:02
                  *nie palę
                • woman_in_love Re: Historyczna figura Chrystusa 30.07.20, 11:17
                  Jak to nie płaczesz? Przecież się nam tu wypłakujesz big_grin
            • ichi51e Re: Historyczna figura Chrystusa 30.07.20, 10:33
              Sami sie upokarzacie nie was upokarzaja
            • araceli Re: Historyczna figura Chrystusa 30.07.20, 10:36
              latulka1 napisała:
              > A muszę?

Raczej nie możesz bo po prostu nie wiesz wink
              • latulka1 Re: Historyczna figura Chrystusa 30.07.20, 11:09
                Tak araceli, oczywiście 🤣🤣 Lepiej się teraz poczułaś?
            • semihora Re: Historyczna figura Chrystusa 30.07.20, 10:49
              >>>Nie czuję się w obowiązku niesienia kaganka oświaty.

Nie musisz, tym bardziej że sama tego nie wiesz. To ja ci pomogę: nic takiego nie znajdziesz, bo Jezus (tak, Jezus) nie mówił o lgbt, że to zgroza. Nie ma żadnych słów, które by świadczyły o tym, że lgbt do piekła i niegodni jego ran całować.

Wprost przeciwnie - Jezus miał otwarte serce, przede wszyskim na grzeszników. Jezus jest obrazem miłości. To nie jest starotestamentowy kat, to ktoś, kto przynosi nową jakość w podejściu do ludzi.
              • beataj1 Re: Historyczna figura Chrystusa 30.07.20, 10:56
                No co ty ponoc wykopali gdzieś podczas badań archeologicznych filmik na którym widać ze Jezus na krzyżu ostatkiem sil wycharczał: ale za gejów nie umieram, za nich nie.

Uwaga to ironia.
                • latulka1 Re: Historyczna figura Chrystusa 30.07.20, 11:11
                  Na takim poziomie mamy rozmawiać? To powiem pas. Jest dobre powiedzenie- Nie rozmawiaj z idiotą bo najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu a potem pokona doświadczeniem”.
                  • woman_in_love Re: Historyczna figura Chrystusa 30.07.20, 11:13
                    Dokładnie: powiedz pas i do widzenia.
                  • araceli Re: Historyczna figura Chrystusa 30.07.20, 11:27
                    latulka1 napisała:
                    > Na takim poziomie mamy rozmawiać? To powiem pas. Jest dobre powiedzenie- Nie ro
                    > zmawiaj z idiotą

Ach ten katolicki poziom... ta miłość bliźniego big_grin
                • semihora Re: Historyczna figura Chrystusa 30.07.20, 11:46
                  >>>podczas badań archeologiczny

Aaaq, racja! Wyleciało mi z głowy! 🤪
        • jdylag75 Re: Historyczna figura Chrystusa 30.07.20, 10:30
          Nie widzę żeby figury świętych, założycieli czy kapliczki wszelakie, a nawet najważniejszy symbol były dla katolików szczególnie cenne, stoją gdzie popadnie, bez ładu i składu, często bez jakiejkolwiek myśli artystycznej stworzone, wystawione są na niekoniecznie dobre traktowanie ludzi którzy być może nie znają tej religii i niaczenia symboli. Czy to jest sposób w jaki traktuje się i chroni rzeczy dla siebie najważniejsze?!
          Inną sprawą jest fakt ze ozdobienie tej konkretnej figury flagą nie jest dewastacją, chyba że ktoś uszkodził rzeźbę.
          Kolejną rzeczą jest fakt, ze flagę mógł umieścić katolik chcąc pokazać jak rozumie przesłanie założyciela swojej religii, tym bardziej nieneutralnośc pomnika miała znaczenie.
          • lellapolella Re: Historyczna figura Chrystusa 30.07.20, 12:23
            O to to. W sąsiedniej wsi pod kapliczką się chleje i szcza, bo jest wbudowana w ścianę sklepu z wódą. I nie obraża, ni cholery.
    • semihora Re: Historyczna figura Chrystusa 30.07.20, 09:54
      https://scontent-waw1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/107486324_3460874523936738_8457718770596483181_n.png?_nc_cat=105&_nc_sid=8024bb&efg=eyJpIjoidCJ9&_nc_ohc=czpd_MAzGzwAX-DAyWo&_nc_ht=scontent-waw1-1.xx&oh=342c7c4566c1e8b0eb351477ec0be4b1&oe=5F2BB2C9

Dla porównania...
      • semihora Re: Historyczna figura Chrystusa 30.07.20, 09:55
        Oj, sorry. Nie ten link. Zdarza się najlepszym.

https://scontent-waw1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/fr/cp0/e15/q65/116263932_3392383614127148_8408857641378752919_n.jpg?_nc_cat=103&_nc_sid=8024bb&efg=eyJpIjoidCJ9&_nc_ohc=dsb_VAMUEhkAX9ppJe6&_nc_oc=AQn5FIrsWCiVOXQlzDbJvQvtjvb-IEaQehuBsm5qyhdu_dpiWi9R11R88s48b3oQzPg&_nc_ht=scontent-waw1-1.xx&tp=14&oh=b1199060fefc4bcb4ab6b2e1d75be504&oe=5F4631FF
        • stavros2002 Re: Historyczna figura Chrystusa 30.07.20, 10:00
          Masz podręczną biblioteczkę fotek/memów do wykorzystania przy każdym temacie? Gdzie wy to znajdujecie?
          • woman_in_love Re: Historyczna figura Chrystusa 30.07.20, 10:04
            Gdzie wy to znajdujecie?

jak tylko narodowe prawaczki wymyślą jakieś swoje goofno typu Duda na Krzyżu, to zaraz kopiujemy na dyski żeby mieć pod ręką dla ciebie na przyszłość
            • stavros2002 Re: Historyczna figura Chrystusa 30.07.20, 10:05
              A kim jesteście "wy"?
              • woman_in_love Re: Historyczna figura Chrystusa 30.07.20, 10:10
                przeciwnicy prawaczków twojego pokroju
                • stavros2002 Re: Historyczna figura Chrystusa 30.07.20, 10:12
                  jacy przeciwnicy? chłopcy tacy jak ty?

skąd wiesz kim jestem?
                  • woman_in_love Re: Historyczna figura Chrystusa 30.07.20, 10:14
                    nikogo nie obchodzi kim jesteś
                    jak umrzesz to nawet nikt nie zauważy
          • semihora Re: Historyczna figura Chrystusa 30.07.20, 10:21
            W internecie, nie wiem, czy uwierzysz. Serio, to takie miejsce, w którym jest dużo obrazków, można sobie przejrzeć i wybrać więcej niż jeden. Szok!

Polecam. Dobrze robi na ból pupy kiss
        • woman_in_love Re: Historyczna figura Chrystusa 30.07.20, 10:03
          Bardzo ładne są te zdjęcia z tęczami, naprawdę.
          A już ten ten Chrystus to coś wspaniałego, to wręcz alegoria tego tego, jak ciężko jest LGBT we współczesnej Polsce, w której oficjalne czynniki kościelne i państwowe głoszą mowę nienawiści.
          • 1elka26 Re: Historyczna figura Chrystusa 30.07.20, 10:07
            Mową nienawiści posługują się środowiska lewicowe. Przykład" - obraźliwe uzywanie słowa "homofob"

Etykietka homofoba jest sformułowaniem obraźliwym, gdyż homofobia, w klasycznym ujęciu, to schorzenie psychiczne objawiające się lękiem przed innymi ludźmi, na co wskazuje już sama etymologia tego słowa (homo - człowiek; fobia - strach, lęk), dotykające znikomego procentu populacji. Dopiero w latach 60. propagandowo zaczęto zmieniać jej sens dla celów światopoglądowych, a nie klinicznych. Zatem, przypisywanie choroby psychicznej osobom, które lęku przed innymi ludźmi nie odczuwają, a jedynie nie akceptują zachowań środowisk LGBT (tu uczuciami towarzyszącymi są gniew i wstręt, które wiążą się raczej ze sprzeciwem, a nie strach czy lęk, który mógłby popchnąć do agresji w celu samoobrony), jest zwyczajną obrazą. Pomijam już fakt, że ten celowy zabieg ma na celu zmarginalizowanie ich opinii. A wiec, jak kiedyś mieliśmy "karła reakcji", tak dziś mamy "homofoba". Obydwaj uważani są za "wrogów ludu", których należy izolować razem z ich "wywrotowymi" poglądami.
            • woman_in_love Re: Historyczna figura Chrystusa 30.07.20, 10:10
              andżej, ty karle moralny, nawet nie czytam co tam wklejasz big_grin
              • 1elka26 Re: Historyczna figura Chrystusa 30.07.20, 10:22
                Niczego innego nie spodziewam się. Przecież nie od dzisiaj wiadomo, że bez pomówień i arogancji nie potrafisz dyskutować.

Po prostu istnieje między nami przepaść kulturowa symbolicznie przedstawiona na tych zdjęciach:

• woman_in_love Re: Historyczna figura Chrystusa 30.07.20, 10:27
                  Andżej, zajefajne macie te memy od koordynatora big_grin.
                  Beka big_grin.
                  • 1elka26 Re: Historyczna figura Chrystusa 30.07.20, 11:13
                    Tym wpisem potwierdzasz tylko to, że nie jesteś nic samodzielnie napisać tylko posługujesz się aktualnym przekazem dnia.
                    To, że sama wykonujesz polecenia swojego prowadzącego nie oznacza, że inni postępują w ten sam sposób.
                    W dodatku potwierdziłaś moje spostrzeżenie, że nie potrafisz dyskutować bez pomówień - gdyż oczywiście nie jesteś w stanie udowodnić tezy o tych mitycznych "koordynatorach".
                • ichi51e Re: Historyczna figura Chrystusa 30.07.20, 10:29
                  No mam nadzieje ze nie piszesz serio.
                  Serio uwazasz ze jestes tam gdzie niewinne dziecko co pomaga Jezuskowi niesc krzyz? Pycha pycha szkoda gadac.
                  • woman_in_love Re: Historyczna figura Chrystusa 30.07.20, 10:37
                    Kto wie, kto wie: to całkiem możliwe, że każdy dzieciak LGBT zaszczuty przez rówieśników i sąsiadów pomaga Jezuskowi nieść krzyż.
                • hanusinamama Re: Historyczna figura Chrystusa 30.07.20, 10:41
                  Coż takiego pokazuje zdjecie nr 1?? Moje dziecko tez by tak zrobiło zapewne (dzieci są ciekawskie z natury) mimo ze do kosciło ja nie prowadzam i nie ma pojecia ( młodsza) kto top był Chrystus...
          • ichi51e Re: Historyczna figura Chrystusa 30.07.20, 10:36
            No wlasnie tez uwazam ze akurat na tym Chrystusie teczowa flaga BARDZO pasuje. I czy to Jezus uginajacy sie pod grzechami czy Jezus akceptujacy i bioracy je na klate to juz naprawde kwestia patrzacego. Lepiej mi pasuje niz Bogu ducha winny Kopernik.
          • hanusinamama Re: Historyczna figura Chrystusa 30.07.20, 10:39
            Tak...takie "niesienie krzyża". Al;e nie krzyż jest zaklepany dla heteryków. Oczywiscie czy ten heteryk kradnie, oszukuje, bije żónę czy gwałci córkę jest nieistotne....ważne ze jest heterykiem.
            • 1elka26 Re: Historyczna figura Chrystusa 30.07.20, 11:21
              Wypisujesz takie androny, że nawet nie wiadomo jak to komentować. Odkąd to orientacja seksualna jest jakimś istotnym wyróżnikiem?
              Odpowiem - żadnym. To lewica z orientacji seksualnej uczyniła oręż w walce politycznej. W dodatku w sposób wyjątkowo cyniczny.
              Może zamiast wypisywać warto poznać nauczanie Kościoła w tej kwestii? A jest ono jednoznaczne:
              Zgodnie z nauczaniem Kościoła, mężczyźni i kobiety o skłonnościach homoseksualnych « powinni być traktowani z szacunkiem, współczuciem i delikatnością. Powinno się unikać wobec nich jakichkolwiek oznak niesłusznej dyskryminacji - mówi o tym wyraźnie Katechizm KK.
              Więc może mniej propagandy, a więcej faktów.
              • woman_in_love Re: Historyczna figura Chrystusa 30.07.20, 11:25
                big_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grin
              • sumire Re: Historyczna figura Chrystusa 30.07.20, 11:30
                1elka26 napisał(a):

>Powinno się unikać wobec nich jakichkolwiek oznak niesłusznej dyskryminacji - mówi
                > o tym wyraźnie Katechizm KK.
                > Więc może mniej propagandy, a więcej faktów.

Elka, czy ty właśnie napisałoś, że strefy wolne od LGBT były niezgodne z katechizmem?
                O_o
                Twoi przełożeni wiedzą o twoich niezgodnych z linią partii poglądach? 😂
                • 1elka26 Re: Historyczna figura Chrystusa 30.07.20, 13:41
                  Potrafisz czytać ze zrozumieniem czy tylko powielać przekaz jaki dociera do was przez media gazetopodobne???

Strefy wolne od IDEOLOGII , jeszcze raz powtórzę IDEOLOGII LGBT - dotarło w końcu?

Nie ma tutaj żadnej sprzeczności i mam nadzieję, że Poslak zostanie w koncu ogłoszona krajem wolnym ideologii LGBT.
                  • woman_in_love Re: Historyczna figura Chrystusa 30.07.20, 13:43
                    i mam nadzieję, że Poslak zostanie w koncu ogłoszona krajem wolnym ideologii LGBT

Ja też możecie to ogłosić jak już wam zabiorą dotacje big_grinbig_grinbig_grin
                    • 1elka26 Re: Historyczna figura Chrystusa 30.07.20, 13:48
                      A co mają do tego dotacje?
                      Czyżby Unia zamieniła się w RWPG wraz z prymatem ideologii nad ekonomią?
                      Może w takim razie trzeba ogłosić, że w Unii obowiązuje jedynie słuszna ideologia i wszyscy muszą jej podporządkować się?
                      Trzeba będzie wtedy zmienić nazwę na - Związek Europejskich Republik Socjalistycznych.
                      • woman_in_love Re: Historyczna figura Chrystusa 30.07.20, 13:50
                        andzej, spokojnie, kasa z UE się skończy to się skończy i twoje trollowanie big_grin
                        • 1elka26 Re: Historyczna figura Chrystusa 30.07.20, 13:58
                          aha - no tak bez pomowien nie potrafisz dyskutować?
                          Więc zapewniam, że moje "trollowanie" jak je okreslasz nie ma żadnego związku z kasą z UE i na pewno nie skończy się.
                          Możesz pomarzyć.

Poza tym bardzo cieszę się, że dzieki takim barbarzyńskim akcjom bierzecie udział w kampanii wyborczej która zapewni trzecią kadencję dla PIS.
                          Mam nadzieję, że takich akcji będzie jeszcze więcej.
                          • woman_in_love Re: Historyczna figura Chrystusa 30.07.20, 13:59
                            Ależ andżej, spokojnie, PiS może rządzić nawet 50 lat: byleby bez dotacji z UE.
                            A wtedy zobaczymy hehe.
                  • matacznik Re: Historyczna figura Chrystusa 30.07.20, 13:47
                    1elka26 napisał(a):

> Strefy wolne od IDEOLOGII , jeszcze raz powtórzę IDEOLOGII LGBT
                    >
                    Czy ktokolwiek posługujący się terminem "ideologia LGBT" pokusił się o jakąś w miarę precyzyjną definicję tego terminu? Chętnie bym przeczytał, bo o ile "LGBT" rozumiem: zbiór osób homoseksualnych płci obojga, biseksualnych i transseksualnych, o tyle "ideologia LGBT" wydaje mi się nieokreślone.
                    • 1elka26 Re: Historyczna figura Chrystusa 30.07.20, 13:55
                      Polecam lekturę odpowiedniego hasła chociażby w encyklopedii - wtedy nie będziesz miała problemu z definicją ideologii.
                      • araceli Re: Historyczna figura Chrystusa 30.07.20, 14:05
                        1elka26 napisał(a):
                        > Polecam lekturę odpowiedniego hasła chociażby w encyklopedii

Nie ma takiego hasła w wikipedii.
                        • 1elka26 Re: Historyczna figura Chrystusa 30.07.20, 14:11
                          To już świat kończy się na wikipedii??? Gratuluję źródeł - zapewne dlatego masz problem ze zrozumieniem podstawowych faktów - chociażby takich jak to, że istnieją dwie płcie a nie 56.
                          • araceli Re: Historyczna figura Chrystusa 30.07.20, 14:15
                            1elka26 napisał(a):
                            > To już świat kończy się na wikipedii???

W jakiejż to encyklopedii prawackich katoodpałków jest hasło 'ideologia LGBT'? big_grin
                      • matacznik Re: Historyczna figura Chrystusa 30.07.20, 14:19
                        1elka26 napisał(a):

> Polecam lekturę odpowiedniego hasła chociażby w encyklopedii
                        > - wtedy nie będziesz miała problemu z definicją ideologii.
                        >
                        Ja nie mam problemu z definicją "ideologii". Ja pytam o definicję "ideologii LGBT". Takiego hasła nie ma w żadnej znanej mi encyklopedii, więc poproszę o jakieś linki. Wiem, że się nie doczekam, bo Ty też takiej encyklopedii nie znajdziesz
                  • snajper55 Re: Historyczna figura Chrystusa 30.07.20, 13:50
                    1elka26 napisał(a):

> Potrafisz czytać ze zrozumieniem czy tylko powielać przekaz jaki dociera do was
                    > przez media gazetopodobne???
                    >
                    > Strefy wolne od IDEOLOGII , jeszcze raz powtórzę IDEOLOGII LGBT - dotarło w koń
                    > cu?
                    >
                    > Nie ma tutaj żadnej sprzeczności i mam nadzieję, że Poslak zostanie w koncu ogł
                    > oszona krajem wolnym ideologii LGBT.

Nie istnieje coś takiego jak ideologia LGBT. Istnieje za to coś takiego jak prawa człowieka, wedlug których każdy powinien mieć te same prawa. To chyba o nie ci chodzi i to twoje marzenie to Polska wolna od praw człowieka.

S.
                  • sumire Re: Historyczna figura Chrystusa 30.07.20, 13:57
                    Poslak?
                    To gdzieś koło planety Melmak?
                    • lellapolella Re: Historyczna figura Chrystusa 30.07.20, 14:02
                      Alf na prezydenta!
              • matacznik Re: Historyczna figura Chrystusa 30.07.20, 11:32
                1elka26 napisał(a):

> Zgodnie z nauczaniem Kościoła, mężczyźni i kobiety o skłonnościach homoseksual
                > nych « powinni być traktowani z szacunkiem, współczuciem i delikatnością. Powin
                > no się unikać wobec nich jakichkolwiek oznak niesłusznej dyskryminacji - mówi
                > o tym wyraźnie Katechizm KK.
                >
                Niesłusznej dyskryminacji? A jaka dyskryminacja osób homoseksualnych jest słuszna i dopuszczalna przez KKK?
              • hanusinamama Re: Historyczna figura Chrystusa 30.07.20, 11:38
                To kufa nie komentuj. Od lat słysze ze nie masz siły komentować...a uporem maniaka właziśz na to forum i chcesz nawracać. Jak ja nie miałam siły czytać komentować na wielodzietni to sobie odpuściłam. Odpuść.
                • 1elka26 Re: Historyczna figura Chrystusa 30.07.20, 14:09
                  No chyba żartujesz . Najbardziej wesołe miejsce w polskiej sieci?Przecież natężenie absurdu na tym forum na żenadometrze zbliża się do poziomu 1000 nitrasów. Nikt i nic nie jest w stanie tego przebić.
                  Poza tym w zalewie pomówień i insynuacji dobrze jest podac kilka faktów, zawsze może chociaż jedna osoba oderwie się od tej papki ideologicznej sączonej 24 godziny na dobę przez media gazetopodobne?
                  • hanusinamama Re: Historyczna figura Chrystusa 30.07.20, 22:47
                    Sprzwdz co zonacza każde słowo z twojego postu bo ich zwyczajnie nie rozumiesz.
                • woman_in_love Re: Historyczna figura Chrystusa 30.07.20, 14:11
                  andżej udający elke musi niestety komentować, bo to 20 gr / posta big_grin
              • woman_in_love Re: Historyczna figura Chrystusa 30.07.20, 11:46
                nawet nie wiadomo jak to komentować

Jak nie wiadomo jak to komentować, to wyślij maila do koordynatora big_grin
              • ava2205 Re: Historyczna figura Chrystusa 30.07.20, 12:44
                Czyli twierdzisz 1elka, że biskup Jędraszewski mówiąc o "tęczowej zarazie"postępował wbrew nauczaniu Kościoła? Ciekawe.
    • hanusinamama Re: Historyczna figura Chrystusa 30.07.20, 10:37
      Wyjasnij mi czemuż to Chrystus z tęczową flagą czy Maryja z tęczową aureolką ( czy jak to sie tam zwie) jest obrazą. Z tego co pamietam to matka Boska jest matką wszystkich ( nie tylko ciebie jako heteryka ale i homoseksualistów tez), podobnie Chrystus jest królem wszystkich. Coś tam jeszcze było o miłości do bliźniego. Juz pomijam fakt, jak chorym na nienawiść trzeba być skoro sie tęcza źle kojarzy...a ze LGBT? I coż z tego? To nie ludzie? Jakoś gorszy sort? Jestem zdecydowanie hetero i w żadnym wypadku nie czyni mnie to lepszą od nikogo. Aby być dobrym człowiekiem trzba duzo, dużo więcej...
    • sumire Re: Historyczna figura Chrystusa 30.07.20, 10:39
      Nie przypominam sobie podobnego oburzenia, gdy baner wyborczy Dudy zawisł na, uwaga, KRZYŻU na Giewoncie, w sercu parku narodowego w dodatku.
      Dejcie spokój z tą hipokryzją.
      • annajustyna Re: Historyczna figura Chrystusa 30.07.20, 10:59
        No ja się w takim razie oburzam. Poniewczasie, bo nie miałam o tym wiedzy.
        • woman_in_love Re: Historyczna figura Chrystusa 30.07.20, 11:14
          hehe, jasne
        • morekac Re: Historyczna figura Chrystusa 30.07.20, 12:37
          annajustyna napisała:

> No ja się w takim razie oburzam. Poniewczasie, bo nie miałam o tym wiedzy.

To zdywersyfikuj dostawcę informacji, bo o wielu zdarzeniach nie masz chyba wiedzy.
          Czy oburzałaś się również, gdy biskupi (oraz księża) i prezydent (i inni politycy) mówili o tęczowej zarazie i szczuli publicznie swoich słuchaczy na osoby homoseksualne? Pewnie nie. Dlaczego?
          Nie miałaś wiedzy czy nie obchodziły cię uczucia żywych ludzi?
          A obchodzi cię, że kamiennym posągom dodano kawałek materiału.
    • semihora Re: Historyczna figura Chrystusa 30.07.20, 11:40
      Kolejny przykład bezpardonowych ataków tych przebrzydłych homoseksualistów na katolickie świętości!!! Yyyyy, czyżby...? tongue_out

https://scontent-waw1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/fr/cp0/e15/q65/116796740_3893453857387505_2345110384495597411_n.jpg?_nc_cat=107&_nc_sid=110474&efg=eyJpIjoidCJ9&_nc_ohc=EAR-bX69jooAX-DdBn8&_nc_ht=scontent-waw1-1.xx&tp=14&oh=092a5022de2518cb9945742aa95adf77&oe=5F4A10F3
      • woman_in_love Re: Historyczna figura Chrystusa 30.07.20, 11:42
        to anteny do bezpośredniego kontaktu z Bogiem Adonaiem
        zresztą z tego jest kasa, a Mamona to jedyny Bóg prawdziwy w KK
      • tymianek21 Re: Historyczna figura Chrystusa 30.07.20, 11:50
        Semihora bardzo dobre zdjęcie!
        Ciekawi mnie tylko ile miesięcznie dostają pieniędzy za udostępnienie głowy.
      • fornita111 Re: Historyczna figura Chrystusa 30.07.20, 13:25
        big_grin big_grin big_grin Jezusek Elektryczny podlaczany do pradu w formie lampki nocnej tez ok. Ale tecza go zniewaza tongue_out
        • sumire Re: Historyczna figura Chrystusa 30.07.20, 14:04
          Ja mam w domu otwieracz do piwa z Matkobosko, kupiony w sklepie z dewocjonaliami w Medugorje smile serio serio.
          • fornita111 Re: Historyczna figura Chrystusa 30.07.20, 15:26
            Slyszalam jeszcze o Matce Boskiej z Odkrecana Glowka. A w srodku woda swiecona. Katolicy to maja poczucie humoru, nie powiem big_grin
      • nangaparbat3 Re: Historyczna figura Chrystusa 01.08.20, 10:46
        To jest ten posąg ze Świebodzina?
        Wstrząsające, serio piszę sad
    • livia.kalina Re: Historyczna figura Chrystusa 30.07.20, 12:06
      Piękna akcja, piękny gest, przypominający czym jest chrześcijaństwo i miłość bliźniego i jak daleko KK od tych ideałów odszedł.
      • 1elka26 Re: Historyczna figura Chrystusa 30.07.20, 13:45
        Przypominam, że KK wcale nie odszedł od żadnych ideałów a wręcz przeciwnie - cały czas je realizuje stanowiąc znak sprzeciwu wobec ideologii które są nietolerancyjne i afirmują zło - tak jak wszelkie ideologie lewicowe.
        "Prawdę Bożą przemienili oni w kłamstwo i stworzeniu oddawali cześć, i służyli jemu, zamiast służyć Stwórcy, który jest błogosławiony na wieki" - Rz 1,25.
        • woman_in_love Re: Historyczna figura Chrystusa 30.07.20, 13:48
          hehe, andżej dostał sraczki
          • 1elka26 Re: Historyczna figura Chrystusa 30.07.20, 14:03
            Jak zwykle kultura wypowiedzi zgodna z "wartościami europejskimi".
            • woman_in_love Re: Historyczna figura Chrystusa 30.07.20, 14:08
              W Polsce nie obowiązują "wartości europejskie" więc mogę posiłować się wartościami ze stepów Azji czy tam innej Rosji. A te - jako ruski troll - świetnie przecież znasz big_grin.
              • 1elka26 Re: Historyczna figura Chrystusa 30.07.20, 14:18
                i kolejny wysyp pomówień.
                No cóż - polecam do przemyślenia:

"Lenistwo jest głupotą ciała, a głupota lenistwem ducha" - Johann Seume
                • woman_in_love Re: Historyczna figura Chrystusa 30.07.20, 16:12
                  ooo, andżej znów wklejasz cytaty które dostałeś od koordynatora big_grin
                  ale żeby się to nie skończyło jak ostatnio, że wklejaliście z tiszantulem te same hihi
        • nangaparbat3 Re: Historyczna figura Chrystusa 01.08.20, 10:48
          "Ideologie lewicowe afirmują zło"? A prawicowe dobro?
          Mój Boże...
    • dramatika Re: Historyczna figura Chrystusa 30.07.20, 14:27
      Uuu, widzę standardowe pierdololo o cipie na patyku jako "japońskim obyczaju" i palenie głupa, że "tęczowa zaraza" nie była odpowiedzią na antykatolickie prowokacje. A tymczasem zmieniono przekaz

https://scontent-waw1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/116793612_620956045503866_8133405089021838714_n.jpg?_nc_cat=102&_nc_sid=2d5d41&_nc_ohc=PnfhT9f_dVsAX8_VlyK&_nc_oc=AQljcec2O5E4MQ7MLan2E6Lw2IC0lDxKlgukV9FNRSZemQzdizvbQSuSLViTGQbJJgmEMv-rsC4vp6GqM_-asqiL&_nc_ht=scontent-waw1-1.xx&oh=408df3055579dc59d748d3374b4333b6&oe=5F49DBAF
      • matacznik Re: Historyczna figura Chrystusa 30.07.20, 14:30
        dramatika napisał(a):

> A tymczasem zmieniono przekaz
        >
        Serio jeszcze się nie zorientowałaś, że ematki nie są sterowane przekazami Tomasza Lisa?
        • lellapolella Re: Historyczna figura Chrystusa 30.07.20, 14:33
          Dla sterowalnego to nie do pojęcia!
        • morekac Re: Historyczna figura Chrystusa 30.07.20, 15:41
          A tymczasem możba mieć własne poglądy
        • livia.kalina Re: Historyczna figura Chrystusa 30.07.20, 16:16
          >Serio jeszcze się nie zorientowałaś, że ematki nie są sterowane przekazami Tomasza Lisa?
          Jej się w małej główeczce w ogóle nie mieści samodzielne myślenie i krytyczny stosunek do jakichkolwiek wypowiedzi.
      • snajper55 Re: Historyczna figura Chrystusa 30.07.20, 15:50
        dramatika napisał(a):

> Uuu, widzę standardowe pierdololo o cipie na patyku jako "japońskim obyczaju" i
        > palenie głupa, że "tęczowa zaraza" nie była odpowiedzią na antykatolickie pro
        > wokacje. A tymczasem zmieniono przekaz

Cukrowa wata na patyku też obraża twoje uczucia "religijne"? A baloniki na patyku też?

S.
        • araceli Re: Historyczna figura Chrystusa 30.07.20, 16:11
          snajper55 napisał:
          > dramatika napisał(a):
          >
          > > Uuu, widzę standardowe pierdololo o cipie na patyku jako "japońskim obycz
          > aju" i
          > > palenie głupa, że "tęczowa zaraza" nie była odpowiedzią na

Jako, że sracz Piepuszek przybył do wątku to pomówmy o tym, co zapoczątkowało przypominanie katolom o miłości bliźniego, czyli bezpardonowym ataku kościoła na (nomen omen) bogu ducha winnych ludzi:
          https://s.redefine.pl/file/o2/redefine/cp/tr/tr8sq7851bxdojse63mdjwseuz7h5az2.jpg
      • semihora Re: Historyczna figura Chrystusa 30.07.20, 15:52
        1. To tylko pisiaki i trolle pisowskie potrzebują przekazu dnia, bo niezdolni są do samodzielnego myślenia.
        2. Lis nie jest żadnym autorytetem, to jego zdanie i nikt się nie musi z nim zgadzać.
        3. Praw nie zdobywa się stojąc grzecznie w kąciku i czekając, aż ktoś łaskawie nas zauważy i przyzna, że owszem, jesteśmy pełnoprawnymi ludźmi. Praw nie zdobywa się za pomocą przepraszania, że się żyje.
        4. Jako sojuszniczka lgbt nie uważam, że mam prawo tym osobom mówić, jak mają funkcjonować w przestrzeni publicznej.
        5. Tęcza nie obraża. Tak po prostu.
        • dramatika Re: Historyczna figura Chrystusa 30.07.20, 16:53
          semihora napisała:

> 5. Tęcza nie obraża. Tak po prostu.

Gdyby nie obrażała, to nie byłoby sensu jej na pomnikach wieszać tongue_out
          • paskudek1 Re: Historyczna figura Chrystusa 30.07.20, 16:58
            Rozumiem że robisz w życiu tylko to co obraża innych. Inaczej nie ma sensu tego robić prawda? Do pustej czaszki ci nie przyjdzie że to mogło zostać zrobione żeby COŚ POKAZAĆ. Tylko durne tłuki nie rozumieją co i są ciężko obrażeni. Szkoda że plucie na innych i szczucie ich nie obraża
          • woman_in_love Re: Historyczna figura Chrystusa 30.07.20, 16:59
            Pokażcie swoją wyższość. Nadstawcie drugi policzek i sami wywieście tęczę z drugiej strony big_grin
          • beataj1 Re: Historyczna figura Chrystusa 30.07.20, 17:16
            To juz jasne czemu wpychacie wszędzie krzyże.
            • mid.week Re: Historyczna figura Chrystusa 30.07.20, 17:18
              big_grin
            • woman_in_love Re: Historyczna figura Chrystusa 30.07.20, 17:20
              o boshe, faktycznie
          • snajper55 Re: Historyczna figura Chrystusa 30.07.20, 17:27
            dramatika napisał(a):

> Gdyby nie obrażała, to nie byłoby sensu jej na pomnikach wieszać tongue_out

Wiem że dla ciebie to dziwne i niezrozumiałe, ale niektórzy ludzie robią wiele rzeczy nie po to, aby kogoś obrażać.

S.
          • semihora Re: Historyczna figura Chrystusa 30.07.20, 17:51
            >>>sensu jej na pomnikach wieszać tongue_out

Podziwiam te fikołki umysłowe, serio. Biedni ludzie, pewnie czujecie się obrażeni tęczą na niebie?
          • sumire Re: Historyczna figura Chrystusa 30.07.20, 20:14
            dramatika napisał(a):

> Gdyby nie obrażała, to nie byłoby sensu jej na pomnikach wieszać tongue_out

Ani drukować symbolu PW na majtach.
      • woman_in_love Re: Historyczna figura Chrystusa 30.07.20, 16:06
        załóż sobie na głowę skórzane stringi i mocno zaciśnij big_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka